Lezersvraag: Wat zijn de regels voor een afscheidingsmuur

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
10 december 2020

Beste lezers,

Ik heb een vraag misschien dat iemand dat hier weet? Wij willen een muur neer zetten als erfafscheiding, eventueel samen met de buren, zijn daar regels voor? Hoe hoog mag dat bijvoorbeeld zijn en moet het afgewerkt worden aan beide zijden? Wie gaat de muur onderhouden?

Het kan mijn uitzicht bederven, of van hun, hoe is dat geregeld in Thailand?

ik hoor het graag.

Groet,

Fred

8 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de regels voor een afscheidingsmuur”

 1. herman buts zegt op

  No rules , voor zover ik weet . die eerst is zet de muur naar zijn goesting. zo hebben wij het gedaan.Muur is afgewerkt aan onze zijde, bezet en geschilderd.Er is ook geen regeling dat je buurman de helft van de kosten moet overnemen, volgens mijn vrouw (thaise) althans en de bouwheer beaammde het.. Dus de buurman mag zijn zijde afwerken 🙂 voorlopig zijn de stukken links en rechts nog noet verkocht.

 2. PEER zegt op

  Beste Fred,
  Wil je goeie maatjes worden/blijven met je buurman (beter ‘n goeie buur dan ‘n verre vriend) dan zou ik toch even met hem praten, met je vrouw erbij.
  Dan kun je over en weer wat te weten komen, hoe hoog en hooi mooi, en evt de kosten samen regelen.

 3. PEER zegt op

  Suppl: hoe mooi

 4. dirk de witte zegt op

  nou, ruziemakende buren betreffende dat muurtje of dat overhellend boompje zijn echt voer voor de Rijdende Rechter!
  Geef me maar de thaise oplossing: vrij en overeenkomen…
  Een Wai ipv een elleboogstomp !

 5. Caspar zegt op

  Ten eerste gaat het om privacy van beide kanten als er een erfafscheiding komt, bij mij is die 2 meter hoog gemetseld met een betonnen tussen balk.
  Aan beide zijden gestuct dus glad gesmeerd met cement, nu is mijn buurman een neef van mijn vrouw en die waren al lang blij met die tussen muur.
  Is allemaal door mij betaald , geen probleem en achterom is de muur 1.45 hoog met vrij uitzicht op rijstvelden , verder heb ik tussen de buren en mij een overkapping gemaakt (carport) 10 meter lang en 5 meter breed voor stalling van auto en motorbikes en zithoek.
  Dit alles staat al 14 jaar en naar alle tevredenheid van beide kanten zowel voor onze neef en wij.

 6. peter zegt op

  Tja niet zo als in Nederland, waar je voor alles een vergunning nodig hebt.
  Mijn Thaise schoonmoe had irritaties van de buren hun koe, de koe kwam op haar land.
  Ze heeft na wat “waarschuwingen” , gewoon betonnen, 1m7 hoog, paaltjes laten aanbrengen met daardoor heen prikkeldraad. Dat loopt echt op de scheiding van het land en vlak langs het huis van de buren.
  Deze kunnen zo het prikkeldraad inlopen als zij het huis verlaten, bizar, moeten echt bewust zijn van dat prikkeldraad, maar ja de koe komt in ieder geval niet maar het land op. Geen vergunning , noppes, gewoon geplaatst, haar land.

 7. ruud zegt op

  Als het om een erfafscheiding gaat, is een muur van een meter hoog toch voldoende?
  Eventueel voorbereid om er nog een meter op te zetten in het geval van burenruzie.
  Dat bederft voor niemand het uitzicht.
  Als de kosten niet enorm zijn, zou ik de kant van de buren ook van een stuclaagje voorzien, want waarom zou je de buren opzadelen met de onafgewerkte achterkant van uw muur?

 8. Sjaak S zegt op

  Wij hadden destijds samen met de buren een muur laten bouwen en de kosten van het stuk tussen hun stuk grond en het onze gedeeld. Dat stuk grond was van de zus van de buurvrouw en zij woonde daar naast. Zij hadden een constructiebedrijf en zette op dat stuk grond bouwketen voor zo’n zes families.
  Deze hadden verhoogde vloeren en ze konden zonder belemmering bij ons de tuin in kijken. Overdag waren de meesten werken, dus had ik er geen last van, maar toen wij ’s ochtends buiten zaten te ontbijten, stonden ze daar ongegeneerd naar ons te staren.
  Vooral mijn vrouw stoorde zich daar aan. Dus ben ik begonnen met het verhogen van de muur (ongeveer een halve meter).
  Twee jaar later kreeg ik opeens te horen van deze buurvrouw, dat ze zich ontzettend daarover gestoord voelde dat wij dat gedaan hadden en ze had zo zin de hele muur omver te rijden. De ruzie was ontstaan, toen ik in een schuurtje dat ik tegen de muur aan gebouwd had, regenwater via die muur naar binnen kreeg. Ik vroeg aan haar hoe ik dat stuk daar kon plamuren, want intussen liep er op dat grote stuk land een bijtgrage hond. Toen werd ze kwaad, want alles was kapot doordat wij de muur zonder meer opgehoogd hadden. Wat klinklare onzin is.
  Sindsdien praten we niet meer met haar. Haar man is er vandoor gegaan met een andere vrouw, en zij is zo’n beetje “dametje” die alles beter weet…. niet het soort mens waar wij graag mee omgaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website