Beste lezers,

Ik begrijp dat het SQ hotel gratis is voor Thaise onderdanen. En ook het transport naar de bestemmingsprovincie. Maar wat kost de vlucht en moet je die zelf boeken? En wat kosten de corona testen op dag 5 en dag 10? Zijn er nog meer kosten aan verbonden?

Dit kon ik niet vinden op de website van de Thai ambassade. https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-may-2021.

Ander vraagje, klopt het dat er ook een ook een SQ hotel in Buriram is waar je voor kan opgeven? Dat is gemakkelijk als je Korat je eindbestemming is lijkt me.

Groet,

Wimbo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een SQ vlucht totaal voor moeder en dochter?”

 1. AdeV zegt op

  Ik ben op 20 juni 2020 gerepatrieerd i.v.m. dienstplicht via de Ambassade te Den Haag.

  –Kosten–
  Vlucht AMS-BKK: 510,31 EUR*
  Vervoer naar SQ: Gratis
  State Quarantine: Gratis
  Test 1: Gratis
  Test 2: Gratis
  Bus naar provincie: Gratis
  Af en toe is Thailand zo gek nog niet! Veel communicatie gaat via de Line app.

  *te betalen bij KLM ticket counter op Schiphol na temperatuur en document controle door de ambassade.

  –Verblijf–
  Ik kon niet kiezen waar ik terecht kwam (wellicht omdat het nog de begin periode was?). Direct na aankomst in BKK, ben ik met de rest van het vliegtuig naar Pattaya gebracht om vervolgens daar in quarantine te gaan. Ik mocht toen enkel mijn kamer verlaten als ik mij moest laten testen (dag 5 en dag 10). Neem dus iets te lezen mee!

  Families worden zo min mogelijk verpreid over meerdere kamers. In mijn geval

  Houdt er rekening mee dat dag van aankomst in het hotel, dag 0 is. En dat men NA 14dagen quarantaine het hotel mag verlaten (dus op dag 16).

 2. TheoB zegt op

  Wimbo,

  Dat het SQ-hotel en het transport naar de hoofdstad van de bestemmingsprovincie gratis is voor Thai heb je goed begrepen.

  Nadat zij zich – beiden apart – via https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-may-2021 hebben opgegeven voor een ‘SQ-vlucht’ op 14 óf 28 mei om 21:20u krijgen zij van de ambassade een eerste goedkeuring (of afwijzing) via e-mail.
  Daarna moeten zij elk voor die vlucht een KLM-ticket boeken (mag ook een retourtje zijn) en uploaden op https://coethailand.mfa.go.th/
  Na goedkeuring door de Thaise autoriteiten kan een Certificate of Entry gedownload worden.
  Sinds 1 april is voor Thai GEEN fit to fly-verklaring meer nodig om tot Thailand toegelaten te worden. Wel navragen bij KLM of zij dat nog wel eisen om met het vliegtuig mee te mogen.
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand

  De quarantaine is weer 14 volle dagen (aankomst zaterdag, vertrek zondag 15 dagen later) en de coronatests op dag 5 en dag 10 zijn gratis.
  Er is GEEN keuzevrijheid in SQ-hotel en volgens mij zijn er alleen SQ-hotels in Bangkok en Pattaya/Jomtien.

  Als ze ervoor kiezen om na de quarantaine gratis naar het busstation van ‘hun’ provinciehoofdstad gebracht te worden moeten ze er rekening mee houden dat de reis extra lang duurt, omdat er bij diverse hotels mensen opgepikt worden en er via Bangkok en diverse provinciehoofdsteden gereden wordt. Na vertrek ‘s morgens vroeg 6-7u wordt Korat-stad waarschijnlijk laat in de middag bereikt.

  Ik weet niet hoe oud haar dochter is, maar als zij volwassen is zal zij een eigen kamer krijgen. Ik adviseer om bij de ambassade na te vragen tot welke leeftijd een kind bij de ouder op de kamer geplaatst wordt en hun antwoord aan mij te sturen. theob.thailandblog@gmail.com

  De kosten zijn voor hun dan vervoer naar Schiphol, 2 KLM-tickets en vervoer van het busstation in Korat-stad naar huis plus de extra’s die besteld worden tijdens de quarantaine.

  Lees ook volgende reacties van mij en postings:
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-welke-documenten-heeft-mijn-thaise-vrouw-nodig-voor-vertrek-vanaf-schiphol/#comment-626136
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-vrouw-en-dochter-terug-naar-thailand-en-inreisvoor-waarden/#comment-622095
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-praktische-tips-voor-sq-hotels-voor-thaise-burgers/#comment-622993
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-kan-een-thai-twee-keer-gebruik-maken-van-gratis-state-quarantaine-sq/#comment-624109


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website