Lezersvraag: Praktische tips voor SQ hotels voor Thaise burgers?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 maart 2021

Beste lezers,

Mijn vrouw vliegt aanstaande vrijdag van Amsterdam naar Thailand en moet vrijwillig verplicht zoals iedereen 14 dagen in quarantaine. Wellicht wordt dit terug geschroefd naar 10 dagen, dat zou mooi zijn.

Zij verblijft echter in een State Quarantaine en NIET in een ASQ. Ik heb enkele vragen over praktische zaken bij aankomst op de luchthaven:

 1. Als zij aankomt op het vliegveld, kan zij dan hier geld pinnen of euro’s wisselen in Thaise Baht zodat zij in elk geval cash geld in baht bij zich heeft?
 2. Hoe regelt zij een SIM kaart (liefst True Move)? Ben je bevoegd dit op het airport zelf aan te schaffen of wordt dit anders geregeld? Zij wil natuurlijk wel in quarantaine, contact behouden met de buitenwereld.
 3. Zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden als je als Thaise burger in SQ gaat?

Als er nog andere tips zijn om rekening mee te houden, zodat deze eenzame opsluiting voor haar toch nog wat aangenamer gemaakt kan worden dan horen wij deze graag!

Dus graag reacties van jullie die deze ervaring al achter de rug hebben of hier tips over hebben.

Eric

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Praktische tips voor SQ hotels voor Thaise burgers?”

 1. Lotte zegt op

  Op you tube zijn er verschillende vlogs van mensen die in quarantaine hebben gezeten en daar verslag van hebben gedaan.Ook van Thai die in State Quarantaine hebben gezeten misschien kunnen jullie daar handige tips opdoen.

 2. Cornelis zegt op

  Pinnen kan, direct na Immigration, in de hal met de bagagebanden. Een SIM-kaart kopen op het vliegveld lukt helaas niet.

 3. Maarten zegt op

  Beste Eric , hierbij antwoord op jouw vragen uit ervaring van mijn thaise vrouw;

  1. Geld kun je van tevoren bij geldwisselkantoor op schiphol verkrijgen, helaas wat duurder , trouwens is handig dat zij geld kan overschrijven van haar thaise bankrekening naar hotel rekening zodat ze daar extra etenswaren kan bestellen dit gaat via LINE dit is een soort whatsapp , zij krijgt van hotel een qr code en kan zo via line eten bestellen bij sommige hotels en kan zij ook zien wie daar zitten in het hotel.
  2. Zij zou wifi van hotel kunnen gebruiken en zo gratis met haar familie die ook LINE heeft gratis bellen , kun je ook in nederland de app alvast instaleren..
  3. Zelf etenswaren die je mag meenemen in koffer doen ,die ze lekker vind oa ; chips , koekjes, paracetamol en andere dingen.

  succes, gr maarten en ploy

 4. Peter V. zegt op

  Het is Thailand en daar is niets altijd en overal hetzelfde, maar…
  – op het vliegveld kon je niets, je wordt continue begeleidt;
  – cash betalen in het hotel kon, maar was niet nodig, alle betalingen gingen via de app van de bank of eenmalig cash aan het einde vd quarantaine;
  – Sim kaart kon in het hotel besteld worden;
  – geef een (metalen) mes, vork en lepel en 1 of 2 borden mee;
  – je zou een Google ChromeCast (of AppleTV etc.) ‘dongle’ mee kunnen geven. Wel eerst je partner zelf hier dat ding in laten stellen, zodat ze weet hoe ze ‘m daar op het netwerk kan krijgen;
  – na afloop kon je met een bus vd roverheid naar huis (lees: ergens in je provincie) worden gebracht. Maar, je mag officieel de bus niet verlaten. Neem dus voldoende voer mee voor die rit, als ze er gebruik van wil maken.

 5. peter zegt op

  Hoi Eric,
  Ik heb een vriend van mij uit Nederland zijn Thaise vriendin geholpen met 10 000 Baht.
  Die bahtjes liggen in nederland en ik zou er mee geholpen zijn als ik er euro voor terug zou krijgen.
  Waar ik 260 euro voor wil hebben dus dan heb je mooie koers.
  Die hij dan op mijn NL rekening kan storten.
  Whats app +66854292703

  Vriendelijke Groet,
  Peter.

 6. Steven zegt op

  Maarten schreef: ” zij krijgt van hotel een qr code en kan zo via line eten bestellen bij sommige hotels en kan zij ook zien wie daar zitten in het hotel.”

  In mijn geval was het zo dat het hotel ‘Line-groepjes’ maakte op basis van de dag van aankomst (veel handiger voor het hotel). In dat geval zie je slechts een handvol mensen in je Line-groep.

 7. TheoB zegt op

  Lees ook deze lezersvraag en reacties eens Eric:
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-vrouw-en-dochter-terug-naar-thailand-en-inreisvoorwaarden/
  Per hotel kan het enigszins verschillen.
  Na de aanvankelijke aanloopproblemen van begin vorig jaar zijn er weinig klachten over de SQ. Maar als er iets niet goed is raad ik aan om daarover beklag te doen bij de hotelstaf.
  Mijn vriendin heeft niet hoeven pinnen, omdat ze nog Thai Baht bij zich had.
  Alle ‘SQ-klanten’ van één vlucht worden onder politiebegeleiding naar één hotel gebracht.
  Mijn vriendin en medereizigers kregen van het hotel gratis een nieuwe SIM-kaart. De meeste hotels hebben wifi, maar soms niet al te best.
  Uitgezonderd voor 2x de COVID19-test mocht men de hele quarantaineperiode niet de kamer af.
  Mijn vriendin en medereizigers zaten in één LINE-groep om met elkaar en de hotelstaf te kunnen communiceren.
  Op de kamer waren een waterkoker en een koelkastje aanwezig, geen magnetron of aanrecht.
  Elke maaltijd werd in plastic met plastic bestek geleverd.
  Na de quarantaineperiode kan men ervoor kiezen om gratis naar de hoofdstad van de provincie van eindbestemming gebracht te worden, maar dan moet met extra lange reistijden rekening gehouden worden. Bij diverse hotels worden mensen opgepikt die naar verschillende eindbestemmingen moeten.

  Mijn vriendin vertrok met ‘n ontbijt om ongeveer half zeven ‘s ochtends met de bus. Er werd nog bij een hotel in Pattaya/Jomtien gestopt en daarna nog bij 4 hotels in Bangkok om mensen op te pikken, waarna de bus via Ayutthaya, Nakhon Nayok, Korat, Chaiyaphum en Udon Thani naar Bueng Kan reed. Onderweg werd ook gepauzeerd bij een wegrestaurant. Pas rond half zeven ‘s avonds was ze op het busstation bij Chaiyaphum. Omdat er toen geen bus meer ging naar vlakbij haar huis moest ze een dure taxi nemen.
  Een bus van Mo Chit naar vlakbij haar huis was uiteindelijk goedkoper en sneller geweest. Iets om rekening mee te houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website