Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw vertrekt 10 mei weer naar Thailand. We hebben al een quarantaine hotel geboekt. Nu zoek ik me suf welke documenten ze nodig heeft op Schiphol om in te checken. Alle informatie die ik vindt betreft buitenlanders.

Mijn vraag is, heeft ze buiten een paspoort, ticket en hotelboeking nog meer nodig (bijvoorbeeld een covidtest, fit to fly, ed.)?

Ik zou zeer geholpen zijn met een duidelijk antwoord.

Groet,

Garykorat en Nid

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Welke documenten heeft mijn Thaise vrouw nodig voor vertrek vanaf Schiphol”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Staat toch ook op de website van de ambassade.
  In het Thai natuurlijk want voor Thai
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand?

  • john koh chang zegt op

   aanvullende opmerking naar Garykorat en Nid,

   Ik was benieuwd en heb copy en paste in google translate geplaatst. Is kennelijk niet te groot om ineens vertaald te worden. Wordt pijllsnel vertaald. Dus Garykorat, je kunt met je echtgenote overleggen want jij kunt het nu ook lezen.

   • garykorat zegt op

    Bedankt John, dat ga ik proberen. Mijn vrouw is namelijk niet erg goed in lezen. 60 jaar oud dus weinig scholing gehad, vandaar ons probleem.
    mijn dank.

    • RonnyLatYa zegt op

     En wat dacht je als je de ambassade eens zou contacteren en vragen wat ze nodig heeft.
     Je kan ook aangeven dat je vrouw onvoldoende Thai kan lezen en jij ook niet.

     Kennen jullie geen andere Thai die het eventueel kan lezen/vertalen voor jullie?

 2. B.Elg zegt op

  Je schrijft “we hebben een quarantaine hotel geboekt”. Ik heb gelezen dat quarantaine hotels voor Thaise burgers gratis zijn. Je moet dan wel tevreden zijn met wat de overheid je toewijst, maar ik hoor dat die hotels en het eten prima in orde zijn. Waarschijnlijk wist je dat al, maar ik geef het toch nog even mee 🙂

  • garykorat zegt op

   De quarantaine hotels zijn gratis als je het via de ambassade doet. De vlucht via de ambassade gaat op 14 mei, en ze vliegt 10 mei. Ik heb geprobeerd de vlucht via KLM te wijzigen naar de 14e maar dat ging niet, helaas.

   • Pieter zegt op

    Dat moet je via de ambassade wijzigen. KLM doet dat niet rechtstreeks. Bij de ambassade vraag je dan om die wijziging en dat ze het ticket via Thai travel om laten boeken. Moet je 15 euro betalen en dan wordt dat ongeboekt door klm.

    Verder heb je voor haar vlucht een coe nodig en dat is brief van de ambassade dat ze Thailand in mag. En een covid test niet ouder dan 72 uur, gerekend vanaf aankomst in bkk. En dan een hotel wat geregeld is door jou of de ambassade.

    • garykorat zegt op

     Maar ik lees nu dat een Thai geen covid test hoeft te hebben. De verwarring slaat alweer toe .
     Dat is dus het probleem, het staat op al die sites gewoon niet duidelijk aangeven.

     • S.a a. zegt op

      Het staat heel erg duidelijk aangegeven.

      Voor je vrouw had je gewoon contact op moeten nemen met de Thaise Ambassade in Den Haag. Zij hadden je dan op de lijst gezet en verzocht een betaling te doen voor het regelen van de vliegticket. Kosten om en nabij 700 euro en dan was alles perfect geregeld. Dus geen ASQ. Totaal onnodig (er zitten zelfs mensen die vanuit staats quarantaine in hetzelfde hotel zitten als mensen die dik 800 euro betalen alleen al voor de ASQ. Waanzin.

      Je vrouw heeft een negatieve PCR test nodig, max 72 uur oud, voordat ze naar Thailand vliegt. Daarnaast heeft ze een fit to fly verklaring nodig. Deze kun je eenvoudig krijgen via Medimare in Houten of Amsterdam. Daarnaast heeft ze een COE nodig. Deze vraag je hier aan https://coethailand.mfa.go.th/ Click of Thaise Onderdaan en de rest wijst zichzelf uit. De Thaise ambassade reageert eigenlijk altijd dezelfde dag, tenzij je niet voor 12:00uur hebt ingediend, dan wordt het de dag erop.

      Mondkapjes mee. Houd er rekening dat jij je vrouw niet mag afzetten in de vertrekhal. Je wordt tegengehouden voor de roltrap, tenzij je een ticket/bewijs van reis kan overleggen.

      Succes.

      • pieter zegt op

       dat is ook weer veranderd. je mag wel meelopen naar het inchecken. Heb mijn vriendin vorige week vrijdag namelijk naar schiphol gebracht en kon gewoon mee inchecken en toen terug naar de auto gegaan.

 3. Martin zegt op

  Gary Korat. De enige juiste informatie staat zeer duidelijk aangegeven op de website van de Ambassade. Punt voor punt wordt verteld en in welke volgorde je papieren en andere zaken moet regelen. In het Thais en in het Engels. Zo moeilijk is het toch niet.

 4. TheoB zegt op

  Gary Korat,

  Alle bovenstaande reacties tezamen maken het er mijns inziens niet duidelijker op. Daarom doe ik nog een duit in het zakje door te vertellen hoe te handelen naar aanleiding van onze ervaringen van februari jl.

  Per 01-04 zijn de inreisvoorwaarden enigszins gewijzigd.
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand
  Mijn ervaring is dat vertaalapps beter in staat zijn een goede vertaling van Thai naar het Engels te maken dan van Thai naar het Nederlands.
  De onzinnige fit to fly-verklaring is voor de Thai niet meer vereist. Een RT-PCR-test (Covid-test) was en is voor een Thai niet vereist.
  Ook is de quarantaine sindsdien verkort naar 10 dagen en zelfs 7 dagen voor diegenen die gevaccineerd zijn met Sinovac: ARS-CoV-2 Vaccine (CoronaVac); AstraZeneca: AZD1222; Pfizer/BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN)); Serum Institute of India: Covishield (ChAdOx1_nCoV19); Janssen (Johnson & Johnson): Ad26.COV2.S; Moderna: mRNA-1273

  Om als Thai voor een ‘SQ-vlucht’ met KLM op 14-05 of 28-05 in aanmerking te komen moet je je eerst vanaf 26-04 10:00u aanmelden via https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-may-2021
  Helemaal onderaan de pagina kun je kiezen voor welke datum je in aanmerking wil komen. Dit opent een pagina met de volgende vragen die je in het Engels en zoals vermeld in het paspoort moet beantwoorden en verzenden: (0.) E-mailadres; 1. Aanspreektitel; 2. Voornaam (eerste twee); 3. Achternaam; 4. Paspoortnummer; 5. Geboortedatum; 6. Vervaldatum paspoort; 7. Telefoonnummer; 8. In bezit van KLM-ticket.
  Na verzending krijg je onmiddellijk een ontvangstbevestiging op het opgegeven e-mailadres. In de e-mail staat een 6-cijferig nummer waarmee je de status van de aanvraag kunt controleren op https://coethailand.mfa.go.th
  Binnen 2 dagen (waarschijnlijk dezelfde dag al) krijg je een e-mail met een afwijzing of een eerste goedkeuring. Bij eerste goedkeuring moet een boekings-bevestiging geüpload worden op https://coethailand.mfa.go.th
  Op die pagina klik je op het blauwe [คนไทย / Thai Nationals] en kiest Thai of Engels. Er verschijnt een schermpje met een mededeling over wijzigingen van quarantaine-maatregelen die je kunt verwijderen door op [Confirm] te klikken. Helemaal onderaan de pagina het acknowledgement-vakje aanvinken en [Next] klikken. Vervolgens ‘Place of origin’: Netherlands; ‘Embassy / Consulate-General / Thailand Trade and Economic Office’: Royal Thai Embassy, The Hague.
  Dan – als ik het me goed herinner – op de rode [Confirm/Edit travel] klikken, paspoortnummer, voornaam, achternaam en 6-cijferige code invullen en de boekingsbevestiging uploaden. Als ik het fout herinner gewoon de gele en blauwe knop proberen.
  Daarna krijg je een e-mail dat de goedkeuring definitief is en daarin een link naar je CoE om te downloaden en af te drukken. Dat kan ook op https://coethailand.mfa.go.th door op de rode knop [Confirm/Edit travel] of blauwe knop [Check the result] te klikken.
  Ook moet men zich registreren in de app “ThailandPlus” en het T8-formulier (in Thai en Engels) downloaden, afdrukken en invullen. Als de app “ThailandPlus” niet geïnstalleerd kan worden moet dat bij aankomst op Suvarnabhumi gemeld worden bij de autoriteiten. (De personen die daar de formulieren controleren.)
  De papieren CoE, T8-formulier en het eventuele vaccinatiebewijs op reis meenemen.

  Na eerste goedkeuring door de ambassade hebben wij haar rechtstreeks bij KLM gekochte ticket gratis kunnen omboeken, maar de ticketprijs was wel €9 hoger. Bij het aanschaffen van haar retourtje BKK-AMS stond vermeld dat omboeken gratis was. Waarom het KLM-ticket van jouw vrouw niet omboekbaar zou zijn …?

  Als jullie toch besluiten om haar van de A(L)SQ gebruik te laten maken moeten jullie een CoE aanvragen via https://coethailand.mfa.go.th
  Er kan dan een willekeurige (goedkopere) vlucht op een willekeurige datum naar BKK gekozen worden. Wel controleren of voor die vlucht aanvullende eisen worden gesteld (RT-PCR-test, fit to fly-verklaring).

  Lees ook volgende reacties van mij en postings:
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-vrouw-en-dochter-terug-naar-thailand-en-inreisvoor-waarden/#comment-622095
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-praktische-tips-voor-sq-hotels-voor-thaise-burgers/#comment-622993
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-kan-een-thai-twee-keer-gebruik-maken-van-gratis-state-quarantaine-sq/#comment-624109

  • garykorat zegt op

   TheoB. Hartelijk bedankt voor je duidelijke antwoord wat overeenkomt met wat wij ook uitgevonden hebben.
   Dit gaat helemaal goed komen. Ik dacht al ben ik nu zo dom? Sommige antwoorden hierboven geven al aan dat het toch niet zo eenvoudig is om de juiste informatie te krijgen.
   Nogmaals, hartelijk dank.

   Garykorat en Nid

   • TheoB zegt op

    Alsjeblieft Garykorat en Nid.

    Nog enkele aanvullingen:
    Een bewijs van vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor vertrek afgegeven zijn.
    Men kan zich tot 5 dagen vóór vertrek aanmelden voor een repatriëringvlucht (‘SQ-vlucht’).
    Na eerste goedkeuring moet binnen 15 dagen een bewijs van vluchtboeking geüpload worden.
    Niet vergeten om naast het CoE, T8-formulier en eventuele bewijs van vaccinatie ook (bewijs van vluchtboeking,) een mondkapje en het paspoort mee te nemen, anders mag je het vliegtuig niet in.

    En correcties op anderen:
    De ambassade boekt niet, boekt niet om en betaald geen vluchten, de ‘SQ-reiziger’ moet dat zelf doen rechtstreeks bij KLM, via Thai Travel (https://thai-travel.nl) of een ander reisbureau.
    Een RT-PCR-test maximaal 72 uur voor vertrek was niet en is nog steeds tot nader order niet nodig voor Thai. Een fit to fly-verklaring is voor Thai sinds 01-04 en tot nader order ook niet vereist.
    Ik mocht met mijn vriendin mee naar de incheckbalie, maar alleen houders van een boarding pass mochten door de poortjes naar boven richting immigratie en afdeling paranoia (oftewel overmatige achterdocht, beste Lung Addie).

    Ik hoop dat jullie de boeking bij het ASQ-hotel nog kosteloos kunnen annuleren en dat het KLM-ticket toch nog kosteloos omgeboekt kan worden.
    Succes.
    theob.thailandblog@gmail.com

 5. Paul zegt op

  Als je naar de website ,, Traveldoc/aero gaat zegt deze dat een thai Geen PCR test nodig heeft .
  Als je de nederlandsche nationaliteit invuld zie je dat je Wel een PCR test nodig heb.???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website