Beste lezers,

Kan een Thai ook voor de tweede keer gebruik maken van de gratis State Quarantaine (SQ) regeling?

Mijn vriendin is vorig jaar voor 3 maanden in Nederland geweest en heeft bij terugkeer naar Thailand gebruik kunnen maken van de gratis 14 (16) daagse staatsquarantaine regeling. Nu wil zij weer voor 3 maanden naar Nederland komen en is de vraag of zij dan ook weer gebruik kan maken van deze regeling of dat het dan een ASQ wordt?

De website van de Thaise ambassade geeft hier geen duidelijk informatie over.

Zijn er onder de lezers mensen die hier ervaring mee hebben?

Groet,

Bert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan een Thai twee keer gebruik maken van gratis State Quarantaine (SQ)?”

 1. Cornelis zegt op

  Is dit niet bij uitstek een vraag die je bij de Thaise Ambassade moet neerleggen?

  • Best Suikers zegt op

   Dat heb ik vanzelfsprekend al gedaan. Zowel telefonisch als per mail. Zij geven daar echter geen duidelijk antwoord op en reageren niet op mijn mail.
   Vandaar mijn vraag aan de lezers of er mensen zijn, of dat zij mensen kennen die daar ervaring mee hebben.

 2. fred zegt op

  Ik wens jullie toe dat het kan daar niet van. Echter zou ik niet verbaasd zijn dat ze het niet toelaten. Volgens mij is die gunst er niet echt voor toeristen die vrolijk heen en weer reizen dan wel voor mensen die vanuit het buitenland noodgedwongen weer naar Thailand moeten. Voor onbepaalde tijd of voor een beperkte periode en voor specifieke doeleinden.

  Die ganse regeling kost aan de overheid in Thailand toch ook heel veel geld neem ik aan.

 3. TheoB zegt op

  Bert Suikers,

  Ik heb het sterke vermoeden dat de Thai vaker gebruik kan maken van de SQ, maar helaas weet ik dat nog niet absoluut zeker.
  Ten eerste omdat er op de Facebookpagina en de website van de Thaise ambassade in Den Haag geen melding van gemaakt wordt en ten tweede omdat bij het inchecken* op 26-2 op Schiphol van mijn vriendin ik een Thaise medepassagier meende horen zeggen dat zij al een paar keer eerder met een ‘SQ-vlucht’ naar Thailand was gereisd.

  * De chef van de incheckbalie wenste een hotelreservering te zien, omdat ze niet op de hoogte was van het feit dat ‘SQ-klanten’ vooraf niet weten in welk hotel ze ondergebracht zouden gaan worden. Pas na zo’n 1½ uur soebatten was ze overtuigd dat een hotelreservering voor Thai niet nodig is.

  • TheoB zegt op

   Zojuist heeft mijn vriendin mij verteld dat na de SQ in de bus naar de diverse provinciehoofdsteden verschillende medereizigers mijn vriendin geantwoord hebben dat zij al meerdere keren van de SQ gebruik hadden gemaakt.
   Er was tot 26-2 jl. dus geen beperking aan het aantal keren dat van de SQ gebruik gemaakt kan worden. En ik neem aan dat dat nog steeds geldt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website