Lezersvraag: Waarom zijn Thai zo bang voor Covid-19?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 mei 2021

Beste lezers,

Volgens mijn vriendin zijn veel Thais doodsbang voor Covid-19, zelf moet ze er om lachen. De kans om het krijgen is zo gering. Dezelfde Thai die zo bang zijn voor Covid-19, stappen zonder helm en rijbewijs op een motorbike. Dagelijks tientallen doden. Of hebben gemeenschap zonder condoom en krijgen HIV of een ander SOA. De aantallen zijn schrikbarend. Weer anderen steken een sigaret op en hoesten de longen uit hun lijf…..

Kwestie van slecht onderwijs? Bang gemaakt door de media? Niet zelfstandig kunnen nadenken? Wie het weet mag het zeggen.

Groet,

Edje

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn Thai zo bang voor Covid-19?”

 1. thomasje zegt op

  Iets nieuws is altijd gevoelsmatig veel gevaarlijker dan risico’s waar je al jaren mee leeft en aan gewend bent.
  Verder is het denk ik wel een voordeel dat Thais voorzichtig zijn anders had je er al Indiase toestanden gehad. Thais denken wat mij betreft dus juist wel zelfstandig na.

  • pete zegt op

   De ouders zorgen voor de kinderen en de eventuele kleinkinderen daarbij komt dat de kinderen weer de ouders financieel ondersteunen.

   Zo is de Zorgende en financiele circel weer rond ,maar wanneer iemand in de circel Covid19 krijgt en misschien zelfs overlijd word deze circel doorbroken en is Leiden in last.

 2. ruud zegt op

  Het verschil is dat je met 100 km/u op twee wielen, zonder helm, de illusie hebt dat je zelf controle hebt over de situatie.
  Covid komt onzichtbaar op je af en kan je ieder moment besmetten, vergelijk het met de angst voor geesten.

 3. Jan Scheys zegt op

  Raar maar waar en zeker als je weet dat ze in re-incarnattie geloven haha

 4. Karel van der Bijl zegt op

  De media publiceren dood en verderf … ook nu weer met de beelden uit India; natuurlijk sterven daar veel mensen in aantal, wat dacht je 1.380.004.385 in het jaar 2020 … in plaats van mensen te informeren over het IFR%, dan zou er een TOTAAL ander beeld ontstaan … en dat de media hun best doen om iedereen in de angsttang te houden, blijkt o.a. uit het feit dat zelfs presentatoren van ‘nieuws’ programma’s nu met mondkapjes hun teksten dumpen … ook hier op Koh Phangan zie ik een heel raar beeld; zo’n 95% van de bromfietsende mensen gebruikt dat alternatieve maandverband; de kans dat je vanwege aan verkeersongeval verongelukt is groter dan te sterven aan covid … daarmee ontken ik covid niet, maar zijn de maatregelen buiten iedere proportie … ook de WHO en het MRVI – Van Dissel en melden dat het dragen van mondkapjes een schijnveiligheid geeft … misschien ook dit artikel eens lezen > https://dissident.one/2021/03/22/zweden-als-bewijs-lockdowns-beschermen-niemand-product-van-hysterie-en-angstzaaierij/?fbclid=IwAR3qUR1caWVLWUXl0g0UbQYYJ6BheVx01fmLdps8-6py6g0Z8_8T1tNQ_zQ

  • Karel van der Bijl zegt op

   MRVI = RIVM …

  • Hanzel zegt op

   Het grote verschil is natuurlijk dat verkeersongelukken niet besmettelijk zijn. In andere woorden, als jouw buurman bij een dodelijk verkeersongeluk betrokken raakt is er geen causaal verband waarmee jij ook bij een nieuw dodelijk verkeersongeluk betrokken zal raken. In een epidemie is dat causaal verband er wel, zonder maatregelen verspreidt een virus zich exponentieel. Er is dus (bij uitblijvende maatregelen) een domino effect waardoor steeds meer mensen ziek worden.

   Tel daarbij op dat Thailand een arm land is met beperkte gezondheidszorg en je begrijpt waarom Thais liever niet besmet raken.

   Dat mondkapjes niet 100% effectief zijn doet daar allemaal niet veel aan af. Ofwel begrijp je exponentiële groei, ofwel begrijp je het niet. Als je het begrijpt dan snap je dat het uitstellen van maatregelen slechts dat is, dan wordt het probleem op termijn alleen maar groter. En zoals je in India kunt zien is er dan geen houden meer aan, zelfs met je vingers in je oren (stug door blijven gaan waarbij je doden en mutaties accepteert) krijgt de economie een klap. Toeristen blijven immers weg als het land in code zwart is.

  • Bert zegt op

   Zou in TH ook wel 2 x nadenken voordat ik mij laat testen
   Die verplichte opname in zo’n noodziekenhuis zie ik helemaal niet zitten.

 5. Johnny BG zegt op

  Vele Thai zijn part time bang voor Covid. Al vraag ik mij af of bang het goede woord is.

  • Jan Scheys zegt op

   Volgens mij zijn ze slecht voorgelicht op Tv en in de media. Dat werkt natuurlijk de schrik in de hand. Bij ons wordt er dan weer teveel en altijd maar weer over Corona gesproken op TV en dat werkt natuurlijk ook een afkeer in de hand. Men zou beter af en toe aandacht schenken aan plezieriger dingen dan alleen maar de-slecht-nieuws show zodat we soms eens op adem kunnen komen.

 6. Al zegt op

  Bang gemaakt door de media speelt zeker een grote rol.
  Dit overal natuurlijk maar in Thailand wordt er wel erg veel tv gekeken overal…
  “Fear is a powerful drug”

 7. Stan zegt op

  Zonder helm, zonder condoom, roken, enz. zijn dingen die je jezelf aandoet. Corona is iets dat anderen jou aandoen en wat jij anderen kan aandoen.

 8. Lung addie zegt op

  Ja, de Thai is heel bang een Covid besmetting op te lopen, ook al is, zeker landelijk de kans heel miniem.
  Zoals in het artikel beschreven: motorbike rijden zonder hel, roken, drinken, onbeschermde sex….
  Het verschil zit hem in: deze zaken zijn zaken waar ze ZELF voor kiezen, ook al kennen ze de gevaren ervan, het is een eigen keuze en, we weten maar al te goed: vele Thai hebben lak aan regels.
  Te veel drinken, roken, onbeschermde sex: hier kiezen ze voor genot.
  Rijden zonder helm: hier kiezen ze voor het gemak.
  Ze maken dus een eigen keuze want je kent toch de betekenis van het woord Thai. VRIJHEID….

  Bij een Covid besmetting is het niet hun eigen keuze, het wordt hen overgedragen zonder er zelf keuze voor gemaakt te hebben.
  Een andere reden is ook: ongewild ziek worden betekent ook niet kunnende werken. Niet kunnende werken betekent ook geen loon hebbende. Ook al hebben ze 30THB regeling, hun verloren inkomen wordt niet vergoed zoals in de Westerse wereld waar je, bij arbeidsongeschiktheid, nog steeds een groot deel van je loon verder uitbetaalt krijgt…. hier niet.

 9. Eric zegt op

  Ik denk dat dit een fenomeen is dat wereldwijd voorkomt.

  Een virus is onzichtbaar. Dat alleen al zal velen een angstig gevoel geven. Je ziet het niet maar het is er wel kan kan van mens op mens worden overgebracht. Een ander mens kan jou dus BESMETTEN.
  Tsja, dat alleen al vinden mensen eng.

  Tel daar ruim 1 jaar angst p*rno van de MSM bij op en je krijgt een enorme meerderheid die angstig is en bereid al haar vrijheden vrijwillig op te geven. Iets van: “overheid, help ons alstublieft!”.

  Spertijd? Prima! De buren hebben een feestje? Bel de politie en verraad ze!

  Er is een bombardement van berichten op ons afgevuurd, ik kan het de meesten niet eens kwalijk nemen. Ze zijn bang.

 10. chris zegt op

  Die angst is denk ik vooral gebaseerd op het ontbreken van kennis, en de geringe wil om zich in alle details van de materie te verdiepen.
  Veel Thais kijken dan wel TV maar niet naar het nieuws en nog minder naar programma’s waar de achtergronden van het nieuws worden belicht. Blijft over de dagelijkse (oer-saaie) persconferenties van de dokter die alleen de cijfers geeft. En elke besmetiing en dode is er een teveel natuurlijk.

  Dit gebrek aan kennis is ook een van de redenen, denk ik, dat er in dit land eigenlijk geen enkele oppositie was/is tegen alle maatregelen die door de regering werden afgekondigd op inhoudelijke gronden. Zelfs de oppositie houdt zijn mond angstvallig. Niemand dook echt in de cijfers van besmettingen en doden die tot nu toe ongelooflijk laag waren/zijn voor een land met 69 miljoen inwoners. Geen inhoudelijke discussie, alleen verontwaardiging over uitlatingen van pseudo-dokter Anutin (maskers, buitenlanders) en nu over de incompetentie van de regering om de vaccinaties te regelen, de financiele compensatie te regelen voor de armen en het midden- en kleinbedijf. Discussie over het heropenen van de economie.
  De eigenaren van Bo-Lan, een luxe Thais restaurant in Bangkok, noemde gisteren de incompetentie van deze regering als een van de redenen waarom men het restaurant definitief heeft geloten.

 11. Pat zegt op

  De overdreven bangmakerij door de politiek overheden en door de media is nooit eerder vertoond en echt storend vind ik!!

  Ik zou deze overtuiging willen toelichten in 20 pagina’s, maar ik ga mij beperken tot één zin :

  Wie niet hoogbejaard en/of een ernstige chronische ziekte heeft en/of zeer zwaar overwicht heeft, zou best eens hard lachen met Covid-19.

  Het Coronabeleid is totaal overdreven!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website