Lezersvraag: Waarom is er zoveel kritiek op Prayut?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 september 2019

Beste lezers,

Ik begrijp niet goed waarom er vaak in de reacties er kritiek is op Prayut. Ik vind dat die man het juist erg goed doet. Sinds hij aan de macht is, is het weer rustig in Thailand. Daarvoor dreigde er zelfs een burgeroorlog. Ik merk overal in Thailand dat de regels beter worden nageleefd. Er is minder scam en meer handhaving.

Er zijn wel klachten over de economische situatie, maar kan Prayut er wat aan doen dat er een handelsoorlog is tussen de VS en China? De wereldeconomie stagneert en daar heeft Thailand ook last van. Kan je moeilijk Prayut aanrekenen.

Hij is nu democratisch gekozen dus het lijkt mij logisch om de wens van de bevolking van Thailand te respecteren. Zij willen Prayut, anders was hij geen premier geworden.

Mijn Thaise vrouw is ook blij met Prayut, al zegt zij: hij is de minst slechtste (haha).

Dus mijn vraag is waarom expats kritisch zijn op Prayut? De meeste spreken de Thaise taal niet en weten nauwelijks wat er speelt. Ook zijn we hier te gast dus waarom kritiek hebben op onze gastheer?

Groet,

RuudC

33 reacties op “Lezersvraag: Waarom is er zoveel kritiek op Prayut?”

 1. Hans zegt op

  Zeker weten doe ik het ook niet maar ik veronderstel dat een groot deel van de negatieve berichten in de expat gemeenschap voortvloeien uit termen als staatsgreep en militaire junta.

  Ik deel de mening van RuudC voor een deel. Er worden kleine stappen vooruit gemaakt worden. Ik zie die stappen weldegelijk en dat stemt me best wel blij.

  Anderzijds mogen we de champagne flessen nog gewoon in de koeling laten staan want ook een regering onder de heer Prayuth heeft niet de kracht om de grote schade die in de decenia voor zijn regering is gemaakt te herstellen.

  Het duurde slechts maanden misschien wel slechts weken na de staatsgreep dat de expats zich op negatieve wijze begonnen te roeren. Wat verwachtte men nu eigenlijk? Vanzelfsprekend deden vanuit het vrije westen ook de keyboard warriors hun duit in het zakje door hun “kennis van zaken” in forums te delen…

  Ik zeg: laten we (woonachtig in Thailand) blij zijn dat Prayuth er zit en niet die bende zakkenvullers van Pheu Thai. Hun doelstellig was, is en blijft “geeft het volk rijst en spelen”, maw houd ze lekker dom, dat bestuurt makkelijker…

 2. Dirk zegt op

  Democratisch verkozen ? Heb je gevolgd op welke manier dit “democratisch” resultaat bekomen werd ?

 3. Mark zegt op

  Je bent duidelijk bijzonder in je nopjes met je vrouw. Houden zo. Gelukkig zijn is even belangrijk dan gezondheid. Toch iets minder van haar bedwelmende toverdrank drinken, om een klare kijk te herwinnen 🙂

  Geheel terzijde, mijn Thaise vrouw heeft voor FFP gestemd in de hoop dat er écht iets ten goede zou veranderen in haal geliefde land. IJdele hoop. Ik had haar nochtans gewaarschuwd dat stemmen deze keer absoluut zinloos was.

  Als je de toverdrank laat zul je hopelijk inzien dat de gewapende macht, nu ook alle (voorheen nog publieke civiele) instellingen bezetten ten bate van … een bijzonder select groepje steenrijke families die alles en iedereen schaamteloos claimen voor hun eigen onbegrensde honger naar nog meer geld en macht.

  Enig normbesef tussen publiek en privaat belang is meer dan ooit zoek.

 4. RuudB zegt op

  Beste RuudC, in jouw vraagstelling rondom de positie van Prayuth ga je uit van een aantal aannames. De eerste is dat er vóór de coup een burgeroorlog dreigde. Dat betwijfel ik. In die tijd woonde ik in BKK, heb me meermalen vermaakt met Thai tijdens de Shutdown, en bij de opruiming ervan was van bloedvergieten geen sprake.

  Of er minder scam in de Thai samenleving aanwezig is en of dat handhaving beter is georganiseerd: dat alles hangt af van iemands perceptie. Afgelopen maandag nog werd op Thailandblog gewaarschuwd dat er nep-goud in de aanbieding was gedaan.

  Niemand rekent Prayuth de handelsoorlog tussen de VS en China aan. Zoveel invloed heeft hij niet, noch dat iemand beweert dat Thailand de stagnatie van de wereldeconomie op haar conto kan schrijven. Wel is het zo dat Thailand evenzogoed van wereldwijde oplevingen, dus ook van neergang. Maar ook is het zo dat Prayuth’s regering geen vat heeft op al die bewegingen. Ik nodig je uit hierover jezelf breder te informeren. Zie b.v.:
  https://www.bangkokpost.com/business/1758114/bank-of-thailand-holds-interest-rate-downgrades-growth-outlook
  Ook blijkt Prayuth niet in staat om de steeds sterker wordende Thai Baht te reguleren, welke op den duur negatieve gevolgen gaat hebben op Thailand’s economie.
  https://www.bangkokpost.com/business/1758484/kbank-baht-can-go-higher
  Bangkok Post is niet al te zeer een kwaliteitskrant, maar geeft desondanks een inkijk in Thailand’s sociaal-economische reilen en zeilen. In ieder geval breder dan buikgevoel.

  De manier waarop Prayuth minister-president werd is discutabel. Afgedwongen en gemanipuleerde verkiezingen en idem uitslagen kun je nou eenmaal moeilijk democratisch noemen. Maar over dit Thaise thema is al het nodige gezegd afgelopen maanden.

  Je hoeft de Thaise taal niet machtig te zijn om een mening te kunnen vormen over wat er in Thailand gaande is. Ook niet over Prayuth. Er is genoeg informatie beschikbaar in andere talen om je te informeren.

  Dat geldt ook ten aanzien van het feit dat je gast bent in Thailand. Het argument dat je moet zwijgen immers gast in dit land is een verwerpelijke. Juist omdat met name Nederland, het land waar jij opgroeide en alle kansen had, o.a. als rechtsstaat zekere normen en waarden hoog acht. Jij als onderdaan van NL hebt niets anders meegemaakt dan je in vrijheid ontwikkelen. Dan gaat het niet op dat je maar je mond dicht houdt als in Thailand b.v. aan een begrip als gelijkheid geen inhoud wordt gegegeven. Lees hierover:
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/ongelijkheid-in-thailand-de-gevolgen-en-de-noodzakelijke-verbetering/

  • marino goossens zegt op

   je wilt het niet weten dat er een onschuldige soldaat is neergeschoten in koelen bloede door de rode brigade. ik woon hier al 25 jaar ,je me niet zeggen dat er nooit geen bloed heeft gevloeid.

   Het leger had al veel vroeger de macht moeten grijpen dan was er veel minder schade dan nu nog steeds moet opgeruimd worden.

   democratie is een illusie waar het volk om danst met brood en spelen houd men hen dom .

   Tijd om politiek wereldwijd af te schaffen. binnen dit en 20 jaar zal A.I het overnemen. Leve de technologie.

 5. Patrick zegt op

  Vooréérst is het een militair die door een staatsgreep aan de macht is gekomen.
  Vervolgens past hij de grondwet aan zodat er nauwelijks oppositie is noch oppositiekandidaten .
  In de periode tussen de staatsgreep en de verkiezingen geldden bijzondere rechtsregels met militaire volmachten & rechtbanken …
  Oppositiekandidaten werden systematisch zwaar geintimideerd & benadeeld.
  Ook wordt de SENAAT door een meerderheid van ” gelijkgestemde ” – merendeels (ex-) militairen – leden samengesteld die NIET democratisch werden verkozen.
  Het huidige kabinet zijn ” Puppets on a string ” van Prayut.
  Buitennissige militaire uitgaven voorspellen nu reeds de ware aard van dit nieuwe kabinet : ” To consolidate military power “.
  Het is niet omdat je ” te gast bent ” in Thailand dat je je mening niet mag hebben … en die is voor wat mij betreft ” kritisch ” tegen elke- , al dan niet bedekte , dictatuur.

 6. Dieter zegt op

  Dat Prayut democratisch gekozen is zeg je toch als grap. Aan die verkiezing was weinig of niets democratisch aan. Aan de samenstelling van de regering en senaat zeker niet.

 7. Joop zegt op

  Mee eens. Veel Thai vinden het prima dat het rustig is in het land en dat er minder corruptie is dan vroeger.

 8. JV zegt op

  Het is en blijft een junta leider omdat het iemand is die de democratische verkiezingsuitslagen en verkiezingswetten niet respecteert en naar z’n hand zette. Denk jij dat ik in België zou tevreden zijn met een socialistisch bewind? 100% neen, maar als het zo is zal ik het als democraat respecteren. In Thailand plegen ze dan een “coup”. De bijgelovige Thais hebben zo’n schrik dat ze niet anders durven om voor hen (militairen) te stemmen, schrik dat ze worden begluurd in de stemhokjes. Ga maar eens rondvragen in de dorpjes! Hij heeft als (ex) soldaatje een eigen kapitaal aangegeven van 128 Miljoen Baht en 466 miljoen baht overgedragen aan familieleden. Hoe zou diene eerlijke mijnheer dit vergaard hebben?

 9. Guy zegt op

  Een uitstekend militair kan nooit een echte democrtaat zijn.
  Laat de Thai het maar zelf oplossen, als gast en/of medegezinsverantwoordelijke hebben buitenlanders in die materie momenteel geen zeggenschap.

 10. l.lagemaat zegt op

  De rechtsongelijkheid is nog steeds gaande in Thailand.

  Niet alleen tussen rijk en arm, ook tussen anders denkenden,
  die voor hun veiligheid naar het buitenland vertrekken.

  Eind 2018 werd Kraidej Luelert vermoord.
  2 mei 2019 ” verdween” Siam Theerawut en nog 2 anderen
  Od Sayavong wordt sinds 26 augustus dit jaar in Bangkok vermist.

  Weinig democratisch was de instelling van artikel 44.

  Inderdaad er heerst rust, maar ook ontevredenheid door geen opvang
  bij problemen als wateroverlast en werkeloosheid.

 11. Tino Kuis zegt op

  Ik ben geen ‘gast’ meer in Thailand en mag nu alles zeggen.

  Ja hoor, Prayut heeft een burgeroorlog voorkomen. In 2013-2014 demonstreerde een groep mensen eerst tegen een amnestiewet en toen die werd ingetrokken tegen de zittende regering-Yingluck. Verkiezingen in februari 2014 werden geboycot en met een zeker geweld verhinderd.

  Kijk, als ze jouw huis aanvallen dan is het beste wanneer het leger jou uit je eigen huis verwijderd en de aanvallers bezit laat nemen van het huis. Dan heerst er weer vrede, rust en orde.

  Die rust moet natuurlijk gehandhaafd worden. Onruststokers moeten worden opgepakt en vervolgd.

  De economie groeide in de afgelopen jaren als kool. Alle Thais zijn het daarover eens. Ik hoor nooit klachten.

  Prayut is ook erg grappig. Hij zei dat mooie vrouwen in bikini’s gevaar lopen verkracht te worden, dreigde journalisten te executeren (grapje, 5555), gooide bananenschillen naar journalisten en zei dat rubberboeren hun rubber maar op Mars moesten verkopen als de prijs zakt.

  Op de Thais-talige media wordt hij lachend de hemel in geprezen. Het is een lieve man.

  • Petervz zegt op

   Tino, je bent nog vergeten te zeggen dat alle top militairen multi dollar miljonair zijn, waaruit duidelijk blijkt dat corruptie is verbannen uit het land van de glimlach. Er zijn geen graaiers meer gelukkig.

  • Mark zegt op

   Tino hengelt met deze propaganda schrijfsels naar een gratis ticket. Met de Thaise nationale airliner one way richting LoS. Een kleine attente wiedergutmachung van Lung Tou aan “con dee farrang. 🙂

  • Rob V. zegt op

   Met Prayut kun je zeker lachen hoor. Die kwaadheid is slechts een act en heeft humor en vaak goed gehumeurd aldus hemzelf. Al moeten journalisten hem niet te Veel vragen stellen…

   Compilatie grapjes 2014-2015:
   https://prachatai.com/english/node/4759

   Op Thaise Facebook groepen ben ik weleens leuke filmpjes met Prayut in de hoofdrol tegen gekomen. Ook compilaties van zijn ‘gespeelde’ woede uitbarstingen. Kan ik op Youtube zo snel niet vinden. Dan maar deze: Tom en Jerry.. uhm.. Prayut:
   https://www.youtube.com/watch?v=Ha8niAjgVAY

 12. janbeute zegt op

  Stond er niet deze week in NewYork langs de weg vlakbij de UN, een levensgroot Bilboard met daarop de tekst vertaalt Thaise regering een Junta in vermomming.
  Meer uitleg is niet nodig dacht ik.
  Hier heerst de angst onder de bevolking om vrij te kunnen spreken.

  Jan Beute.

 13. sven zegt op

  ik stel me de vraag of een ander het zoveel beter zou doen? een goed politicus is moeilijk te vinden en er zal altijd wel kritiek zijn. en je hebt voor- en tegenstanders van een bepaald regime/regering…. ook in belgië en nederland is dat zo.

 14. Geert zegt op

  Als je denkt dat Prayut democratisch is verkozen dan heb je hoogstwaarschijnlijk de actualiteiten niet gevolgd voorafgaand de ondemocratische verkiezingen.
  Mag ik je eraan herinneren dat politieke meetings verboden waren door Prayut en dit tot enkele weken voor de verkiezingen. Mag ik je eraan herinneren dat Prayut tijdens de staatsgreep de wetten zodanig heeft aangepast in zijn voordeel en dat het haast onmogelijk geworden is om Thailand democratisch te besturen zonder inmenging van het leger.
  Ik kan nog even doorgaan zou.
  Prayut is een dictator en is niet democratisch verkozen. Er wordt dan ook volop kritiek gegeven op de huidige regering en het is gewoon een kwestie van tijd tot de bom barst.

 15. Marino Goossens zegt op

  Natuurlijk is hij een goede man.iemand die de vrede kan handhaven tussen twee bevolkingsgroepen die nog altijd geniepig met getrokken messen staan is het beste wat Thailand kan gebruiken op dit moment. Een democratie verkozen door het volk is geen enkele garantie op voorspoed en vrede. Prater kan best aan de macht blijven tot beide partijen het opgegeven om het land te verdelen.

  • Rob V. zegt op

   Alleen een beetje jammer dat de militairen zelf sterk onderdeel zijn van het handjevol elite clans. Families die samen om macht strijden. De generaals zijn schatrijk, dat is niet binnengeharkt op hun ambtenaren salaris hoor. Binnen de elites duurt die strijd voort, zo moet Prayut achterom blijven kijken of ook hij geen mes in zijn rug krijgt van andere leger onderdelen (de verschuiving van macht van de Queens -terug- naar King’s guard is in deze wel interresant) .

   En tot wiedergutmachung is het nog niet gekomen, dat is ook eigenlijk het doel niet. Het doel blijft dat geld en macht bij een paar families aan de top blijft (die daar onderling over blijven strijden). Nee met de militairen zal het voor de doorsnee Thai niet beter worden. Dat kan alleen maar van onder af gebeuren. Maar partijen zoals Future Forward die daar op aansturen worden van boven af allerlei spaken in de wielen gestoken.

 16. Johnny BG zegt op

  Ik heb niet het gevoel dat Prayut hetzelfde nastreeft als Erdogan. Die ruimte is er niet vanwege To Be Number One en degene die 2500 mensen liet vermoorden, want dat is een dingetje.
  De mensen die zeggen dat er niets gebeurd op andere beleidsgebieden diskwalificeren zichzelf door het ontbreken van kennis.

 17. fred zegt op

  Thailand doet het inderdaad prima. Ze hebben het zelf zover gebracht dat het een safe haven is geworden voor beleggers. Eer beleggers vertrouwen hebben in een land moeten ze goede redenen hebben. De Baht wordt zelfs de richt valuta van ZO Azië.

  • TheoB zegt op

   Volgens mij zijn dat geen beleggers, maar speculanten.
   Zodra die hun kapitaal elders tegen een gunstiger rente kunnen stallen zijn ze en masse vertrokken. Vervolgens keldert de koers van de Baht.

 18. Rob V. zegt op

  De punten tegen deze regering komen regelmatig voorbij op dit blog. Denk aan:
  – De kunstmatige manier waarop de Bangkok Shutdown van Suthep bewust op constante ongerustheid uit was ook al waren er nieuwe verkiezingen in aantocht, deze toen geboycot werden, de onrust blijfend opstokend met nieuwe eisen etc.
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/de-strijd-om-democratie-in-thailand-sinds-premier-thaksin-slot/

  – Ondemocratische, oneerlijke verkiezingen. De nieuwe grondwet is een gedrocht dat zo geschreven is om Phua Thai buiten te houden en de de NCPO de nodige voordelen te geven: de aangestelde senatoren, het niet aanpakken van de Phalang Pracharat partij ook al hebben die geld opgehaald door tafels te laten sponsoren door overheidsorganen, de Kiesraad en Constiutioneel hof die met 2 maten meten (zie aanpak van Future Forwartd vs Phalang Pracharat).
  —- https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thanathorn-geschorst-mag-het-parlement-niet-betreden/

  – De grote en toegenomen ongelijkheid
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/ongelijkheid-in-thailand-de-gevolgen-en-de-noodzakelijke-verbetering/

  – De constante zorgen over de economie (sla de kranten maar open)
  https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/bank-of-thailand-minder-optimistisch-over-exportgroei-en-economie/

  – Geen afname in corruptie
  — Bangkok Post januari 2019 Corruptie neemt toe.:
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1619930/corruption-rises-in-thailand-global-watchdog-says
  —Jaarlijkse corruptie index: stijgende trend met dipje rond de coup:
  https://tradingeconomics.com/thailand/corruption-rank

  Prayut bedanken is een beetje alsof je de maffia bedankt voor de rust en orde die ze brengen zo op prijs stelt. Het enige goede van de coup en de constante strijd tussen de rijke Thaise clans wie waar mag graaien is dat ook de eveneens ondemocratische Thaksin grotendeels van het veld is en er een oprecht democratische speler is opgestaan in de vorm van Future Forward. Maar de families die nu de macht en het geld in handen hebben bestrijden deze groep ook met alle middelen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het klootjesvolk werkelijk een vinger in de pap krijgt. Maar de Thai weten dondersgoed dat de NCPO clan stinkt aan alle kanten ondanks de pogingen van schone schijn naar de buitenwereld toe.

  • Johnny BG zegt op

   Die beste man van Future Foreward is een zoon van de eigenaar van de Thai Summit Group de grootste autoonderdelen fabrikant van Thailand.
   De grootste in deze handel wordt je niet door het hebben van onjuiste vriendjes en zo her en der komen er toch wel geluiden naar buiten dat hier ook een dubbele agenda is oftewel een nieuwe Thaksin in wording of hopelijk toch een manier om het volk het gevoel te geven iets meer stem te hebben gegeven.

   Ik vraag mij weleens af. Zitten de mensen die zo lopen te klagen op het huidige systeem nou echt te wachten op situaties zoals bij de Arabische Lente?
   Macht wint het altijd van het volk en zo lang het volk zelfs in Nederland het gevoel heeft zich niet gehoord te worden in Den Haag dan vraag ik mij af wat men met die kritiek wil bereiken in Thailand.

 19. Pjotr Patong zegt op

  Hoezo mogen wij als gast geen kritiek hebben op de Thaise overheid ? We brengen veel geld in het Thaise laatje. Bovendien zijn er in Nederland velen die “te gast”zijn en volop hun kritiek spuien en daarnaast ruim vertegenwoordigd zijn in alle lagen van bestuur. Krijg jij de kans om in de gemeenteraad van je woonplaats of in het Thaise parlement te worden gekozen ? Dacht het niet, je mag niet eens een stukje grond kopen.

  • theoS zegt op

   Vreemde redenering van Pjotr Patong. Je bent hier als tourist-lang of kort verblijf- en verblijft hier met een visum. In geen enkel land kan een tourist in het parlement worden gekozen, ook niet in Nederland. Je moet de nationaliteit van het betreffende land hebben.

   • janbeute zegt op

    Klopt inderdaad Theo, maar ook had je een Thais burgerschap en kon je perfect Thais lezen en schrijven alsmede spreken denk maar niet dat al was het maar een functie als dorpshoofd je de kans zou krijgen om dit ook te worden.
    Dit in tegenstelling waarbij in de USA een Thaise dame het zelfs bracht tot senator.

    Jan Beute.

 20. Marino Goossens zegt op

  Volledig akkoord met je. Wanneer het rood om hun hoofd is verdwenen ,Zal men het geel in de ander niet meer zien.mee helpen naar het behoud van de vrede is beter dan te redetwisten omdat men denkt het beter te weten. Ik ga binnenkort naar de UN met een board thank you Prayut.

 21. chris zegt op

  De vraag is eenvoudig te beantwoorden.
  Kritiek op vorige PM’s kwam vooral (of uitsluitend) van politieke partijen waarvan de PM geen lid was, zeg gemakshalve van de oppositie. Deze PM’s waren kandidaten in verkiezingen en deden de kiezers beloften..
  Prayut is geen lid van een politieke partij en was ook niet verkiesbaar in de recente parlementsverkiezingen. HIj krijgt dus kritiek van alle partijen. Hij beloofde ook niks (hij nam nooit deel aan lijstrekkersdebatten omdat hij geen lijsttrekker was) dus iedereen heeft kritiek op hem, als hij wat doet en als hij niks doet.

 22. Hans Pronk zegt op

  Beste RuudC, je had natuurlijk gehoopt op wat evenwichtige reacties maar die lijken vrijwel onmogelijk. Er zijn erbij die geen goed woord over Prayut willen horen alsof hij persoonlijk schuld heeft aan het feit dat ze meer moeten betalen dan Thais voor de toegang tot natuurparken. Anderen zien hem weer als de man die rust heeft gebracht en de economie vooruit heeft geholpen. Ik zal je echter niet verder helpen omdat ik mij wil beperken tot de mens Prayut. Ik moet helaas wel bekennen dat ik maar een zeer beperkt beeld van die man heb. Maar toch.
  In de eerste plaats is hij duidelijk geen politicus en dat is een verademing maar daar staat tegenover dat hij soms erg domme dingen zegt en doet. Verder heeft hij zichzelf niet altijd onder controle wat vooral aan de oppervlakte komt als er kritiek op hem geuit wordt (dat is gelukkig nog steeds mogelijk). Kritiek is hij blijkbaar niet gewend maar dat was in het leger natuurlijk ondenkbaar. En daar heeft hij tenslotte het grootste deel van z’n leven doorgebracht. Verder lijkt hij aan zelfoverschatting te lijden maar wat dat betreft moet hij zijn meerdere in Trump erkennen. Soms (bij uitzondering) geeft hij zelfs toe dat hij niet de goede opleiding heeft om het land te besturen. Wat ik in hem waardeer is dat hij heel veel uren lijkt te besteden aan het besturen van het land en dat dat niet altijd een pretje voor hem is. Ik zie eigenlijk twee mogelijkheden: 1. Hij offert zich op voor het land omdat hij niemand ziet die het beter kan doen. 2. Er wordt dwang op hem uitgeoefend om premier te blijven (marionet?).
  Ik gok op het laatste maar weet het niet zeker. Misschien spelen beide zaken een rol.

  • Hans Pronk zegt op

   Wat er nog aan toegevoegd kan worden is dat Prayut gewoon onder het volk (aanhangers?) kan komen zonder dat er gelukkig sprake lijkt van een zware bewaking zoals bij Wilders helaas wel het geval is.

 23. Rob V. zegt op

  Hoe populair is onze vriend? Prayut gaf gisteren een niet-live live interview via Facebook. De reacties: 57 duizend boos, 6,1 duizend schaterlachend, 4,6 duizend filmpjes omhoog, 2,7 duizend hartjes en 1,1 duizend huilende icoontjes.

  Daarom ook deze cartoon, laatste frame Googled Prayut op ‘hoe schakel ik boze gezichtjes uit?’:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1655874281209164&id=1097935803669684

  Interview video zie:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=508713856615319&id=154553218343826


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website