Lezersvraag: Waar op letten bij huren van auto in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 oktober 2015

Beste lezers,

Wij willen begin volgend jaar een rondreis maken door Thailand en willen zelf rijden in een gehuurde auto, bijvoorbeeld bij Herz. Nu hebben wij de voorwaarden binnengekregen in gebroken Engels. Net de details komen niet echt bij ons over en mailen is waist of time.

Wie heeft er ervaring met het huren van auto’s in Thailand, welke maatschappij adviseer je en waar moet je op letten bij het huren van een auto in Thailand?

Welke verzekeringsvorm heeft of geeft de beste dekking met minste risico? Vooral het hoofdstuk ‘Eigen bijdrage’ doen ze erg duister over. Het hebben van een international rijbewijs weet ik inmiddels, maar zijn er nog meer verrassingen?

Ik kijk uit naar jullie reacties en alvast mijn hartelijke dank.

Groet,

Ben

9 reacties op “Lezersvraag: Waar op letten bij huren van auto in Thailand?”

 1. nico zegt op

  Wij huren altijd via “Rentalcars” een website van autoverhuurders en dan huren we bijna altijd bij Thai rent a car.

  Tot op heden altijd perfect geholpen, lopen met je mee naar de parkeerplaats, dan controleer ik de auto en maak foto’s, rijden dan weer terug en het inleveren gaat ook altijd perfect.

  Wij wonen in Thailand en bij iedere gelegenheid (lees aanbieding) gaan we zeer goedkoop met Air Asia + hotel op pad en huren ter plaatsen een auto om de omgeving te bekijken. Kan het iedereen aanbevelen.

  Groetjes Nico

 2. Michel zegt op

  De beste tip die ik u kan geven is: Samen met de verhuurder om de auto heen lopen om schade te constateren en dan heel duidelijk de auto van alle kanten fotograferen.
  Liefst niet met een telefoon, maar met een echt fototoestel. Maakt meer indruk op de verhuurder waardoor u minder snel belazerd zal worden, en maakt foto’s met meer detail, door de grotere beeldsensor.
  Wat betreft de maatschappij; Hertz beter links laten liggen. Zoek op Google maar eens naar Hertz Thailand scams.
  Ik meen dat het Radar was die daar in NL nog niet zo lang geleden een deel van een uitzending aan geweid had.
  Op internet zeker even bij consumeraffairs.com kijken. Is ook niet heel positief over Hertz.

 3. sandra zegt op

  boeken via cardelmar.nl(zij huren via thai rent a car). wij doen dit al jaren en dat verloopt prima, je krijgt alle papieren in nederlands en je kan extra verzekeren zodat je volledig gedekt bent

 4. Soi zegt op

  Beste Ben, Aannemelijk is uiteraard dat je zodanig verzekerd wilt zijn dat in geval van ongeval, schade en letsel jouw aansprakelijkheden zijn gedekt. Nu is het zo dat het begrip ‘aansprakelijkheid’ in TH een andere lading heeft. Raak je betrokken bij een ongeval waaraan je part noch deel hebt, bv een scooterrijder klapt tegen de zijkant van jouw auto nadat diens slalombewegingen in een file verkeerd uitpakten, dan zal toch de afhandeling van alle schade op jouw conto neer komen, zeker als blijkt dat de scooterrijder niet is verzekerd is (wat in de meeste gevallen ook zo is), en dus niet in staat de schade op zich te nemen, dan wel als bij die scooterrijder niets valt te halen (wat in de meeste gevallen ook zo is). Een gearriveerde politieman gaat gemakshalve van die mogelijkheid bij voorbaat uit. En daar sta je dan. Nog erger wordt het als er gewonden vallen, ook buiten jouw schuld, en zeker als er dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Ga daarom niet de Thaise weg op zonder een First Class verzekering. Die dekt alle schade en handelt voor alle betrokkenen alle protocollen af. Zoals het Thailand betaamt.

  Daarbij: in ernstige gevallen of wanneer bij materiele schade jij niet verder kunt wordt via de verhuurderfirma de lokale/regionale verzekeringsman/vrouw opgeroepen, die ter plaatse alle belangen gaat behartigen. Je hoeft zelf niet veel meer te doen dat je nergens mee te bemoeien. Maar neem wel alles goed in ogenschouw, maak aantekeningen, neem foto’s, spreek in op je smartphone wat je opvalt, en zet geen handtekening onder een Thaise tekst.

  1) Zorg dus dat je een First Class verzekering aangeleverd krijgt. Op het polisblad dient derhalve voor te komen de desbetreffende code, zijnde: ‘110’ of ‘120’. Zonder deze code is er geen sprake van een first class verzekering, ook al wordt die code wel elders in het verhuurcontract vermeld. Het gaat er dus om wat de verzekeringsmaatschappij meldt op het polisblad. 2) Check ook of de first class verzekering betrekking heeft op verhuurauto. Als op het polisblad vermeld staat bv zoiets als: “For private use only”, dan heb je niet te maken met een autohuurverzekering. Dit is namelijk alleen van toepassing als je een leenauto rijdt, bv via TH kennissen of familie, maar in jouw geval hebben we het over een huurauto, en moet je een huurauto conforme first class verzekering hebben.

  3) Kijk de dekkingsbedragen na. Die staan op het polisblad. Er zijn first class verzekeringen die bij overlijden van de tegenpartij slechts 300 duizend baht uitkeren. Daar kom je niet ver mee. Een bedrag van 2 miljoen baht komt al wat in de richting, maar 10 miljoen baht is beter. Reken maar eens om wat deze bedragen in euro waard zijn, en je zult zien dat in NL een veelvoud ervan norm is. En dat weet men in TH maar al te goed. Nogmaals: de schuldvraag doet hier niets aan toe of af, en je hebt er ook helemaal geen last van als de verzekering first class is en de opgeroepen verzekeringsman/vrouw zijn/haar werk kan doen. Bedenk ook dat de verhuurmaatschappij zich afzijdig houdt van welke claim dan ook.

  4) Lees alles over auto huren in TH op Thailandblog via: https://www.thailandblog.nl/?s=auto+huren&x=32&y=6, oftewel typ in het witte zoekvenster links boven datgene waarover je info wilt.

  Tot slot wat verhuurmaatschappij betreft: die zijn er legio in TH. Google maar op: “rent a car in Thailand”. De grote firma’s als Hertz en Visa behoeven niet per sé gunstig te zijn. Ik maakte altijd gebruik van: http://www.vrcarrent.com/ , een autoverhuurbedrijf in Pattaya. Je kunt online een auto huren, en per email alle details in het Engels doorspitten. Binnen de huurprijs komen ze de auto afleveren aan het hotel waar je verblijft, of dat nou in BKK is of elders. Zo ook op het eind van de verhuurperiode: men komt zelf daar waar je verblijft de auto ophalen en de verhuurtransactie afsluiten. Borgsom: 1 maandhuur. Bij het weer ophalen krijg je een fruitmand. Men voldeed altijd 100 % aan de 3 bovenvermelde punten, we keurden samen de auto en liepen samen de paperassen door. Daarnaast gedurende de huurperiode zijn medewerkers altijd bereikbaar en belt men zelf ook zo nu en dan om te horen of alles nog in orde is. Althans zo was dat voorheen. Nu ik in TH woon maak ik uiteraard geen gebruik meer van hun diensten. Sukses!

 5. Dennis zegt op

  Hertz zou ik mijden om de simpele reden dat je 30.000 baht (!!) borg betaald bij compleet vooraf betaalde huur incl. verlaging van alle risico’s. AVIS met 20.000 baht idem dito. Overigens heb ik nooit problemen gehad met AVIS, maar ze zijn gewoon duur en het personeel is typsisch Thais qua mentaliteit, dus verwacht daar geen wonderen als er problemen zijn.

  Zelf huur ik het liefst bij THAI Rent a Car. Dat zijn (veelal) fransichers, dus eigen ondernemers. Borg is 5000 baht en eigen risico 4600 baht (bij AVIS 8000 baht). Bij uitgifte lopen ze om de auto met je en werkelijk elke kras wordt genoteerd. TIP: Check aub het reservewiel en aanwezigheid van gereedschap (krik etc), want als je het nodig hebt en het is lek of weg…..

  Via Rentalcars.com kun je goedkoop boeken, ook Thai Rent a Car!

 6. Robert zegt op

  Kijk ook eens op Greenwoodtravel.nl. ZIj kunnen jullie helpen en ze praten Nederlands.

 7. Koge zegt op

  Bij Q cars in Pattaya. Huur ik al jaren , probleemloos, kleine borg

 8. dirk zegt op

  Dag Ben,
  Misschien kan dit aanbod je interesseren.
  Omdat ik mezelf meestal verplaats per moto of fiets in BKK verhuur ik mijn persoonlijke auto, een Suzuki Swift, manuele transmissie, in nieuwe staat, 5500 km, aan 750 baht per dag of 4500 per week.
  Ik verhuur de wagen op basis van wederzijds vertrouwen.
  Mijn auto is goed verzekerd en ik maak er geen complicaties rond.
  Ik vraag enkel een paspoort en een deposit gelijk aan de duur van de huur (of minder als het meer dan een week moest zijn)
  Indien het jullie interesseert kunnen jullie me contacteren via deze website of mail naar [email protected]. Zo ja, had ik graag vernomen welke periode jullie trip in Thailand zou plaarsvinden.

  Dirk

  Dirk

 9. Paul Vercammen zegt op

  Huur hetzelfde dan Nico, dus via Rental.com en dan bij Thai rent doch dit jaar was er maar 1 persoon en service ivm verzekering was niet goed. Ik neem altijd de verzekering van Rental bij boeking en ter plaatse nog eens bij Thai. Ik weet niet of dit slim is maar ik denk beter 2 keer dan niet verzekerd. veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website