Lezersvraag: Vraag over kosten bij Transferwise

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 oktober 2019

Beste lezers,

Ik gebruik Transferwise gebruiken om geld over te maken van ING naar de ABA Bank in Cambodja. Veel succes ervaringen over hun snelheid., die ervaringen heb ik ook. Maar toch een vraag over de kosten:

Verzonden op 2019-10-04:

 • Amount paid Transfer Wise EUR 2000,00
 • Amount Fee Transfer Wise EUR 12,10
 • Transfer Wise send USD 2178.50
 • ABA ontvangt 2123,5 Verschil USD -55,00
 • ABA fee 10USD Exchange rate 1EUR= USD 1,05675
 • Transfer Wise Exchange rate 1EUR= 1,0959

Waar is die USD 55,00 voor?

Groet,

Carl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Vraag over kosten bij Transferwise”

 1. Kees janssen zegt op

  Indien er iets onduidelijk is lijkt mij eerst de aangewezen weg om navraag te doen bij transferwise.
  Alle antwoorden hierop zijn vaag. Dus voor duidelijkheid; transferwise contacteren

 2. Hendrik zegt op

  Je moet met ideal betalen en niet met een overschrijving van de ING.

 3. Leo Th. zegt op

  Cambodja staat bij Transferwise niet op de lijst van landen waarnaar je geld kan overmaken. Waarschijnlijk is het wel mogelijk als je bij TW beschikt over een zogenaamd ‘Borderless account’. TW zal dan kosten in rekening brengen voor de overboeking en de ontvangende bank in Cambodja (ABA) ook, respectievelijk dus 12,10 euro en 10 dollar. Aangezien TW bij deze transactie geen gegarandeerde wisselkoers gehanteerd zal hebben, zal er ook sprake zijn van een bepaald percentage aan koersopslag, die berekend wordt bij het omzetten van euro’s naar dollars. Wellicht is zodoende die 55 dollar te verklaren, alhoewel het opvallend is dat het een rond bedrag is. De transactie heeft ruim een half jaar geleden plaatsgevonden. Waarom heb je niet geïnformeerd bij TW (via mail) naar een specificatie of uitleg van de kosten?

 4. Eddy zegt op

  Ik denk dat het aan de manier waarop ABA Bank inkomende SWIFT transfers afhandelt.

  Volgens hun website https://www.ababank.com/international-transfers/ doen ze dat via correspondent bank.

  Deze correspondent bank zal wel die 55 USD beuren. Hier een uitleg over de zin en onzin van deze tussenpersonen https://www.investopedia.com/terms/c/correspondent-bank.asp.

  Transferwise houdt normaliter tussenrekeningen aan bij banken waar je naar toe het geld verzendt, om zo kosten te besparen door het aantal SWIFT transfers per dag samen te voegen voor meerdere klanten bij die bank.

  Echter voor ABA Bank kan ze of mag ze zelf geen rekening aanhouden omdat ABA Bank inkomende transfers in vreemde valuta via een extra bank, de correspondent, regelt.

 5. Jacques zegt op

  Deze opsomming ziet er niet best uit. Nog duurder dan een ING bank wereld verzending via Duitsland. U verstuurt 2000 euro. Dan rekent Transferwise aan kosten een bedrag van 12 euro en 10 cent. Dan wisselt Transferwise de euro’s in USD en regelt Transferwise 2178,50 USD. Dan zou je die op uw rekening verwachten, maar dat is kennelijk niet zo, want u heeft maar 2123,50 USD ontvangen. Kennelijk heeft die – 55 dollar te maken met de conversie van euro’s naar dollars. Dit lijkt mij niet normaal en tijd om daar eens navraag te gaan doen. Ik weet wel dat de ING bij wereldbetalingen naar bepaalde landen een vast hoog bedrag rekent bovenop alle andere kosten posten. Of Transferwise dit ook hanteert, misschien dat anderen hier meer van weten. Heel vreemd dat ben ik met u eens.

  • Jacques zegt op

   Mijn eerste verzending naar Thailand met transferwise.
   Besloten om een proef te doen met 100 euro. De transactie met I deal van de ING rekening gehaald, naar Transferwise. De totale kosten waren 2 euro en 14 cent en de omwisselkoers die werd gebruikt kwam overeen met de koers die mijn app’s ook aangaven. (33.8134) Dus beduidende hoger dan de gangbare banken gebruiken. Dus 97 euro en 86 cent werd gewisseld (Rabo bank in Nederland) in bahts en doorgegeven aan de Kasikorn bank welke Transferwise gebruikt in Thailand. Kasikornbank stuurde dit geld naar mijn Bangkok rekening. Het van te voren al bekend gemaakte bedrag aan bahts 33,308.98 was al zichtbaar na ruim anderhalf uur. Het hele proces van verwerking en verzending was zichtbaar op de site van Transferwise en ondersteund met mails. Wat een verademing met de gangbare bank afwikkeling. Ik had gewoon de traagste manier (goedkoopste) van verzending gekozen en dan al zo vlug dus de beschikking hierover in Thailand. Ik ben om want het mag duidelijk zijn dat voor dit geringe bedrag (100 euro) al een 14,53 euro aan kostenvermindering tov de ING en Bangkok bank voor mij deze manier de voorkeur geniet.

   • Jacques zegt op

    Foutje in het bedrag moet natuurlijk zijn 3,308.98 baht dat er werd bijgeschreven op de Bangkok bank rekening.

 6. L.Burger zegt op

  Er is bij TW nog een keuzemogelijkheid snel, medium, langzaam. Daar zitten ook verschillen in kosten.

  • Carl zegt op

   langzaam het staat er de volgende dag er al op

 7. Guy zegt op

  De bijkomende kosten zijn alleen toe te schrijven aan het systeem dat Cambodjaanse banken gebruiken
  ( lees zich verrijken op kosten van burgers).
  Niet alleen ABA, ook Canaidian Bank Aceleda ect gebruiken die extra aanrekeningen.
  TransferWise kent het probleem voor Cambodja – wellicht uit commerciele overwegingen word daarover echter niets vermeld op de site.
  Transferwise kan daaraan tenandere niets verhelpen noch wijzigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website