Lezersvraag: Voorbereiding emigratie naar Thailand en huwelijk aldaar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 februari 2016

Beste lezers,

Ter voorbereiding van mijn emigratie naar Thailand en huwelijk aldaar heb ik nog enkele vragen.

 1. Hoe oud mogen de documenten maximum, nodig voor het huwelijk, zijn?
 2. Waar haal je een “certificaat van celibaat” ? Weten ze hier op de gemeente ook niet…
 3. Ben je vrij van keuze wat betreft bureau van Imigration? Of ben je verplicht naar het bureau dat het dichtst bij je woonst is, te gaan?

Mvg,

Walter

16 reacties op “Lezersvraag: Voorbereiding emigratie naar Thailand en huwelijk aldaar”

 1. Rob zegt op

  Het bewijs van celibaat is het attest dat je ongehuwd of gescheiden bent. De gemeente levert dat attest af, toch in Belgie.

 2. emel zegt op

  1. Uittreksel halen bij gemeentehuis (Nederland) datje niet gehuwd bent.
  2. Uitreksel voorleggen op Nederlandse Ambassade te Bangkok verzoek hen om een verklaring van geen bezwaar.
  3. Alles in het Engels en Thais laten vertalen en dit vervolgens laten legaliseren bij:

  -Nederlandse Ambassade Bangkok
  – Mofa in thalind

  na deze legalisaties kan je naar een Ampher in Thailand om te trouwen
  note:

  schuin tegenover Ambassade isS.C. trans & travel [email protected] zij kunnen dit allemaal doen voor je tegen redelijke prijs.

 3. Wil zegt op

  Het certificaat van celibaat is een akte van scheiding.

  • De Kind Marcel zegt op

   Nee helemaal niet , certificaat van celibaat wil zeggen dat je ongehuwd bent !

 4. kjay zegt op

  1. Niet ouder dan 6 maanden
  2. Op de gemeente waar uw ingeschreven staat. Dus waar alle burgerlijke zaken gedaan worden ( paspoort of zoals voor de akte waarop staat dat u ongehuwd bent ) Heel raar antwoordt dat ze dat op uw gemeente niet weten ( weten misschien het woord celibaat niet? )
  3. Weet ik de regels niet van.

 5. Chris van het dorpje zegt op

  Vraag 3 :
  je bent verplicht na de Immigratie het dichts bij je woont te gaan .

 6. Luc zegt op

  Niet meer dan 3 maanden oud

 7. Croes Gino zegt op

  Walter,
  Ik antwoord niet op Uw vraag.
  En ik wens U en Uw aanstaande alle geluk toe.
  Maar ik geef jouw een goede raad.
  Heb je er al eens bij stilgestaan als het tussen jullie beiden verkeerd afloopt (waargebeurde verhalen genoeg en in 99% van de gevallen is het zo) kan Uw vrouw de helft opeisen van Uw bestaans inkomen.
  Tot 1 van beiden zijn laatste adem uitblaast.
  Als het toch Uw ware liefde is gewoon samenwonen en een testament laten opmaken op haar naam bij een Thaise advocaat(liefst in het Engels en Thais).
  Kost je amper 5000 bath.
  Veel succes.
  Gino

  • BA zegt op

   Dat is niet waar.

   Thailand kent wat dat betreft geen partneralimentatie.

   Ze kan ook geen aanspraak maken op zaken die je al voor je huwelijk bezat. Enkel op 50% van de zaken die jullie tijdens je huwelijk vergaard hebben.

   Veel falang die getild worden willen eigenlijk niet trouwen omdat ze hier bang van zijn. MAAR! Daardoor staat het huis welke ze samen met hun liefje kopen vaak op naam van de vrouw en zijn ze dat dus kwijt. Terwijl als ze eerst getrouwd waren, de falang minimaal recht heeft op 50% van de waarde van huis en grond.

   Ook is het in Thailand gewoon mogelijk om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen.

   Dat is fundamenteel anders als wanneer je bijvoorbeeld in Nederland getrouwd bent. Daar word je als je het slecht treft even finaal uitgekleed tot 12 jaar na je scheiding.

   Eigenlijk is de wetgeving omtrent scheidingen in Thailand een stuk rechtvaardiger als in Nederland.

   • Soi zegt op

    Niet helemaal waar. Het Burgerlijk Wetboek van TH (Hoofdstuk VI: Termination of Marriage) spreekt dan niet zozeer over “alimentatie”, zeer zeker wel over “compensation”. Section 1516 ev geeft een groot aantal situaties aan, vanaf sectie 1523 wordt deze compensatie-regel uitgebreid besproken. Ook in TH is het mogelijk dat een gewezen echtgenoot langjarig blijft betalen voor het levensonderhoud van een voormalige huwelijkspartner, zowel als voor kosten van opleiding en studie van (pleeg-, stief-,biologische)kinderen.

 8. janbeute zegt op

  Na het verkregen te hebben ( indien u een Nederlander bent ) bij uw plaatselijke gemeente van het document van huwelijks bevoegdheid .
  Kunt u bij de Nederlandse ambassade te Bangkok vragen om het CCCM document deze is in het engels .
  CCCM staat voor Certifcate of Capacity to Contract Marriage .
  Daarna dit document laten vertalen door een erkende vertaler in het Thais en laten legaliseren bij de Thaise overheid ( ministery of foreign affairs in Bangkok ) .
  En daarna kunt u met dit document , en andere bescheiden zoals oa paspoort , vertaalde Nederlandse geboorte akte naar uw plaatselijke Amphur ergens in Thailand gaan .
  Waarna de Thaise huwelijks akte Korror 1 en Korror 2 kan worden opgemaakt .
  Zo heb ik het toen inmiddels op advies van de Nederlandse ambassade , alweer meer dan 15 jaar geleden gedaan .
  Hoop dat je er iets aan hebt .

  Jan Beute .

 9. Sjaak S zegt op

  Wat betreft immigratie, inderdaad melden bij het immigratie kantoor van de gemeente waar je gaat wonen. Ben je ouder dan 50 en je hebt de vereisten voor een retirement visa moet je daar eerst voor zorgen. Trouwen betekent niet dat je automatisch kan blijven.
  Wat het huwelijk betreft, zo heb ik in november 2015 mijn eigen gang duidelijk beschreven. De antwoorden (en LEES dat van mij) zijn uitvoerig door mij opgezet.
  En neem van mij aan dat mijn antwoord tot het beste hoort wat je hier lezen kunt. Ook nu zag ik weer halfslachtige antwoorden hier staan. Er werd slechts een keer het ministerie van buitenlandse zaken genoemd. Zonder hun legalisatie kun je niet trouwen.

  • janbeute zegt op

   Als je legaal gehuwd bent voor de Thaise wetgever en je bent ouder dan 50 jaar .
   Dan kun je zelfs kiezen beste Sjaak S , tussen een extension gebaseerd op retirement of huwelijk met een Thaise onderdaan .
   Maar een extension onder Thais spouse kost meer tijd en is omslachtiger dan een retirement visa .
   Hiervoor moet eerst goedkeuring worden verkregen van de emigratie department te Bangkok .
   Een op retirement visa gebaseerd , welke zelfs op de zelfde dag van aanvraag kan worden verkregen mits men aan de financieele eisen voldoet .
   Alleen de financieele eisen zijn bij spouse de helft lager dan bij een retirement.
   Ben je jonger dan 50 jaar dan blijft alleen de spouse optie over .
   Thats it .

   Jan Beute .

 10. paul zegt op

  Vergeet ook niet het huwelijk in Den Haag (gemeentehuis) te laten registreren, waardoor het ook in NL geldigheid krijgt. Altijd handig als je vrouw ooit naar NL wil komen en ook als er ventueel kinderen komen/

 11. theoS zegt op

  Ook wordt je vrouw, na het huwen, automatisch belasting plichtig aan Nederland. Vroeger kon jij en zij daar voor kiezen om als Binnenlandse Belastingplichtige behandeld te worden. Kan sinds een aantal jaren niet meer. Ik heb, vlak voor het inging, haar uitgemeld bij de Nederlandse Belastingdienst via het Belasting aangifte formulier. Zij kreeg toen de heffings korting uitbetaald maar ook dat is niet meer, dus wegwezen.

 12. Sjaak S zegt op

  Inderdaad is het kantoortje op wielen aan de overkant van de ambassade een goede hulp. Je betaalt iets extra vanwege de koerier, maar je kunt die stap overslaan en na de verkregen documentatie van de ambassade direct naar het ministerie van buitenlandse zaken gaan. Het adres heb ik ook al genoemd: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/nederlandse-documenten-nodig-thailand-trouwen/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website