Lezersvraag: Voorbereiding op mijn emigratie naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
31 oktober 2019

Beste lezers,

Ik ben al ruim één jaar bezig met mijn voorbereiding op mijn emigratie naar Thailand. Ik heb besloten om in Rayong te gaan wonen. Ik beperk mij tot 2 gebieden in deze provincie:

 1. Muang Rayong (centrum van de provincie. Gelegen bij Passione shopping Mal en Big C en Makro).
 2. Phe (dichtbij Koh Samet en tot en met Hat Suan Son beach).

Ik volg via diverse makelaarssites de woningmarkt in deze gebieden en constateer dat de meeste woningen langdurig te koop staan. Dit is van belang als ik een openingsbod wil gaan doen. Ik heb +/- 20 woningen als favoriet aangemerkt en volg deze woningen. Ik lees nu het boek “wonen en kopen in Thailand” en ben tot de conclusie gekomen dat ik hulp nodig heb bij aankoop van een huis. Daarom ben ik op zoek naar:

 1. Goede makelaar in Rayong. Engels-Thai sprekend. Tevens is mijn vrouw Thais zodat er e.e.a. vertaald kan worden richting mij.
 2. Goede advocaat die gespecialiseerd is in de onroerende zakenbranche.
 3. Woningdeskundige, taxateur of architect die de bouwkundige staat van de woning kan onderzoeken en of er geen ongedierte (termieten, boktorren, etc.) in het huis aanwezig zijn.

Gaarne volledige contact gegevens.

Ik dank u voor uw medewerking.

Groet,

Michel

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Voorbereiding op mijn emigratie naar Thailand”

 1. Jacobus zegt op

  Rayong. Ik heb er bijna 2 jaar gewerkt, 2007 en 2008. Muang Rayong is een aardige stad. Maar let op. Het ligt op een steenworp afstand van Map Ta Put. MTP is een soort Rotterdamse Botlek gebied. Er staan meer dan 50 chemische fabrieken. In de jaren 90 van de vorige eeuw is hier zoveel gif de lucht in gegaan dat vele inwoners van Rayong ziek werden. Bijna alle bedrijven zijn nu ISO gecertificeerd. En de luchtkwaliteit is sinds eind negentiger jaren sterk verbeterd. Maar toch een puntje om aandacht aan te besteden als naar Rayong wilt verhuizen.

 2. pieter zegt op

  Advies in deze; ga eerst huren met kooprecht, bevalt het niet zit je niet aan huis vast
  Men wil echt eerst wel verhuren,zo niet ? op naar volgende adres er zal vast iets niet kloppen aan dat huis

  Mischien betaal je wel wat hogere huur,maar bij aankoop kun je dat teveel betaalde afdingen.

  Tijdens huurperiode kun je op zoek naar experts ter plaatse.

  Succes en prettig verblijf alhier in Thailand

 3. haki zegt op

  Makelaar Rungkwan
  Mevrouw Natcharinthorn Angwarapathanin (Kwan)
  97/197 Moo 1, The Royal Rayong
  Had Mae Rumphung Rd.T.Phe
  A. Muang Rayong 21160
  E: office@residencecare.co.th
  T: +66.(0)3865 2190
  M: +66.(0)852851246
  http://www.rungkwan.com
  http://www.residencecare.co.th

  • Michel zegt op

   Dank u Haki. U heeft mij goed geholpen, Ik ga spoedig met deze mevrouw om de tafel en kijken wat ze voor mij kan betekenen.

   • haki zegt op

    Ik ga elk jaar met mijn vrouw voor een paar dagen naar Mae Rhumpung. Het is een erg rustig strand, beslist niet veel te beleven. Er komen veel Scandinaviers. Ik heb zelf diverse appartementen bekeken en enkel die in het Royal Rayong compex, bevielen me. We hebben ook een keer met Kwang gesproken. Ze komt erg professioneel over en ik heb ook e.e.a. van haar opgestoken over wat allemaal samenhangt met de koop van een appartement. Tot een koop is het (nog) niet gekomen omdat ik momenteel de situatie (o.a. met visa en met de koers van de THB) afwacht.
    Als je interesse hebt kun je het best in Het Nice Beach Hotel 1 of 2 nachten verblijven om dan van omgeving indruk krijgen. Simpel hotel maar ook met “simpel” tarief. Wij blijven daar einde januari ook weer voor paar dagen. Wil je meer weten, mag je me mailen: harald_van_hengel@hotmail.com

 4. Lung addie zegt op

  Beste Michel,
  heb jij er al eens even bij stilgestaan waarom er in Rayong zoveel woningen langdurig en aan aantrekkelijk lage prijzen te koop staan? Dat moet toch wel een reden hebben, zeker gezien de ligging van Rayong. Zoek dit eerst even uit voor je beslist af te gaan op de aantrekkelijke prijs. Of beter misschien: ga er eerst eens een tijdje wonen, mogelijk zal je dan een idee hebben over het waarom.

 5. henny zegt op

  Persoonlijk zou ik eerst huren en dan rustig rond kijken voor eventuele koop.
  Veel succes.

 6. Doortje zegt op

  Hallo Michel,
  Leuk dat je deze kant op komt.
  Je zoekt een huis en hebt een 20 tal huizen die je volgt. Ik woon al meerdere jaren in Thailand en ons huis is ons wat te groot geworden. We hebben een heel fraai huis, met de beste materialen en aandacht gebouwd.
  Ons huis heeft 4 slaapkamers, 5 toiletten, overdekte garage en nog zoveel meer.
  De grond ligt op een mooie kavel en bedraagt 1.1/2 Rai, 2.400 mtr., de waarde daarvan is meer dan 4 miljoen per Rai, dus totaal ruim 6.000.000 THB. De prijs is onderhandelbaar en daar zullen we wel uitkomen. Huis met grond vraagprijs 9.900.000THB voor dit object een bescheiden bedrag .
  Ik stuur je nog geen foto’s, als je belangstelling hebt stuur ik vele, dan heb je een goede indruk van het huis.
  Als je vragen hebt hoor ik dat, kunnen we bellen via Line.
  We horen graag van je.
  Doortje

  Redactie, mag deze aanbieding geplaatst? Michel vraagt daar in zijn lezersvraag ook naar

  • Michel zegt op

   Dank voor je antwoord en aanbod Doortje, maar dit is ver boven mijn budget. Mijn maximum prijs voor een huis is 3.500.000 TBHT. Ik wens je sterkte in de verkoop van uw pand.

 7. Mark zegt op

  Geen makelaar, maar misschien toch interessant:

  Mijn Thaise vrouw is eigenaar van een woning gelegen aan de kustweg in Rayong stad nabij Laem Charoen seafood restaurant en de haventoegang. Een huis met zeezicht aan de strandweg.

  Stevige betonnen constructie, mooi afgewerkt met traditionele Thaise stijlkenmerken.
  3 bouwlagen, 3 slaapkamers, 3 badkamers.
  GLV: parkeerplaats, buitenterras met buitendouche, toilet, overdekt terras, eetplaats met open keuken, wasplaats, overdekte achterkoer.
  1ste étage: groot buitenterras met zeezicht, salon, slaapkamer, badkamer met toilet.
  2de étage: 2 slaapkamers, 2 badkamers met toiletten.

  Een huis aan het strand en de stad met alle voorzieningen vlakbij.
  De buren zijn (rijkere) Thai die daar hun vakantiewoning bezoeken tijdens weekends en verloven.

  Ons woonhuis staat in Noord-Thailand in de geboortestreek van mijn vrouw. Het huis aan zee in Rayong is onze vakantiewoning. Het heeft alle ruimte en comfort van een woonhuis. Na een aantal jaren zijn we op Rayong en de Thaise golf een beetje uitgekeken. Vandaar dat we een verkoop overwegen. Vraagprijs 6,9 miljoen thb.

  Interesse? Mail me “krungbel” apenstaartje “hotmail” punt “com”

 8. Mike A zegt op

  Even kort door de bocht : niet kopen maar huren, kopen in Thailand is makkelijk, verkopen echter beslist niet. Voor je het weet zit je tijden aan een pand vast wat je niet meer wilt hebben. De bespaarde 3 miljoen baht levert op een conservatief beursfonds 4% op wat al 10.000 baht van je huur is.

 9. dirk zegt op

  Ik heb twee huizen te koop in ban phe 1km van het strand met ruim grond er om heen als je interesse hebt kan ik wel foto’s sturen

 10. dirk zegt op

  Nog even over die twee huizen die ik tekoop heb verschillende stijlen drie slaapkamers drie badkamers een van 4.3 en een van 4.5 miljoen en er valt nog te praten over de prijs

  • Michel zegt op

   Sorry Dirk maar ik had al eerder aangegeven (zie mijn reactie naar Doortje) dat mijn max prijs 3.500.000 THBT is. Maar mijn bericht was bedoeld om een goede advocaat/makelaar/woningdeskundige, taxateur of architect te vinden.
   Helaas krijg ik m.u.v. Haki hier geen antwoord op.

   • dirk zegt op

    Ik denk als je een Thaise vrouw hebt is een huis kopen niet zo ingewikkeld als je een huis op haar naam koopt ga je gewoon naar het kadaster en schrijf je over ik zou voor een huis in ban phe kijken woon ik zelf ook lekker rustig en alle voorzieningen rayong heeft heel veel industrie niet zo een gezonde omgeving succes met je zoektocht

 11. dirk zegt op

  Hallo ik heb twee huizen te koop in ban phe mooie ruime huizen in ban phe 1 km van het strand drie slaapkamers drie badkamers in de buurt wonen veel Europeanen kom gerust even kijken als je in Thailand bent


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website