Lezersvraag: VIP bus van Bangkok naar Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 oktober 2015

Beste lezers,

Ik wil de bus nemen van Bangkok naar Chiangmai. Normaal neemt men een vip bus maar vorig jaar heb ik de verkeerde genomen denk ik, want al die andere vip bussen reden langs ons door.

Is er een verschil in deze bussen? Welke moet ik nemen om snel en toch comfortabel naar Chiangmai te reizen of eventueel een andere bestemming?

Dank bij voorbaat

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: VIP bus van Bangkok naar Chiang Mai”

 1. Ron zegt op

  Kijk hier even:

  http://www.thaiguidetochiangmai.com/travel-and-transport/bus-from-bangkok-to-chiang-mai-timetables-fares/ Je moet wel de gold nemen, staat voor VIP.

  Kijk ook eens naar de prijs van low budjet tickets en thai airways vliegen is maar één uur.

 2. Bas zegt op

  Beste Patrick,

  Vorig jaar heb ik de vip-bus genomen van bkk naar chiang mai, het was een ramp we reden van garage naar garage. voor een paar Bath extra kan je met de nacht trein dat is veel prettiger reizen dan in een bus, want voor ons Nederlanders is de beenruimte in de bus toch wat aan de krappe kant .

  grt. Bas

 3. TH.NL zegt op

  Snel en comfortabel van Bangkok naar Chiang Mai reis je met het vliegtuig. De reis met een low budget maatschappij is amper duurder dan met de bus en veel veiliger.

 4. Daniel VL zegt op

  Ik raad U aan een openbare bus te nemen van af de busterminal Morchit. Er zijn verschillende firma’s die de bestemming CM hebben. Persoonlijk gebruik ik altijd deze van Nakonchaiair. Een andere goede is Sombattour. Maar er zijn meerdere. Wat ik wel afraad zijn deze welke aangeboden worden op Kaosan Road. Deze brengen U wek naar CM, Maar worden gesponsord door bepaalde hotels, guesthouses; Het is dan ergens normaal da ze U naar die plaatsen willen brengen. U word dan in CM ergens afgezet op een plaats waar rode taxibussen u opwachten om je naar die gelegenheden te brengen. Eens ter plaatse tracht men U overhalen bij hen trekkings te boeken. Men probeert aan U te verdienen.
  De reguliere bussen brengen U naar CM arcade busstation.
  Welke bus U wenst te nemenmoet U zelf bepalen aan de hand van de vertrektijden.
  Zelf neem ik doorgaans de nachtbus om de volgende morgen in CM rond 6 uur aan te komen.
  Bij mij hangt alles af wanneer de vlucht in Bangkok aankomt. Soms neem ik een vlucht door naar CM.
  Vlucht BKK >CNX = 1h 15
  Bus ong 10 uur

 5. klasse 1/2/3 zegt op

  Thaise bussen komen in 3 klassen, VIP is enkel een naam die niks zegt. 1e klas is met AC, verzorging, WC aan boord en vrijwel nonstop. 3e kl is de ouderwetse gaan AC en stopt overal-die rijden al jaren niet meer op deze lange routes.
  Tussen BK an CM is de concurrentie moordend-er zijn tenminste 20 versch. maatschappijen. Buitenlandrs prijzen meestal de service van NCA- die in BKk overigens NIET vanaf de echte Mochit maar er van vlakbij vertrekt-hebben eigen kleiner busstation, dat weet elke taxi.

 6. Cornelis zegt op

  Heb ook wel eens naar die bussen gekeken, maar voor de 31,44 euro die Thay Airways mij in rekening bracht voor een enkeltje Bangkok – Chiang Mai, over twee weken, ga ik niet een lange dag – of nacht – in de bus (en ook niet in de trein) zitten. Zo leuk is het onderweg nu ook weer niet…………

 7. Renévan zegt op

  Sombat tours, deze hebben een eigen busterminal in Bangkok. De vip bussen hebben 24 (massage) stoelen, een beeldschermpje voor u waar u kunt kiezen uit diverse games en Engelstalige films. Vliegen zal trouwens niet veel duurder zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website