Beste lezers,

Ik heb een vraag over trouwen in Thailand als je al met je Thaise lief wettig getrouwd bent in Nederland? Mijn Thaise vrouw en ik wonen in Nederland en zijn voor de wet hier getrouwd. Mijn vraag is:

 1. Moet je in Thailand opnieuw trouwen (als je dat wil) of kan je je Nederlandse huwelijk in Thailand laten bijschrijven?
 2. Of kan je je Nederlandse huwelijk laten bijschrijven bij de Thaise ambassade in Den Haag?

Welke papieren heb je dan nodig, zowel in Thailand als in Den Haag?

Vast dank voor de informatie.

Groet,

Khun Chai

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Trouwen in Thailand als je in Nederland al wettig getrouwd bent?”

 1. raymond zegt op

  zie dezelfde vraag + antwoorden besproken op 4 nov. 2017 op dit blog. Is eenvoudig terug te vinden als je je eigen vraag aanklikt en dan naar beneden scrolt en kijkt bij gerelateerde artikelen.
  Succes.

 2. Jacq Reijnders zegt op

  Je kunt wel nog trouwen voor de fam en dat gaat met geld gepaard aan de ouders van de bruid. Is echter geen officieel huwelijk. Voor de wet kun je maar 1x met dezelfde vrouw getrouwd zijn. Om in Thailand getrouwd te zijn moet je je huwelijksakte in het Engels laten vertalen en dit aan de desbetreffende overheid aanbieden.

 3. HAGRO zegt op

  Zoek onder legalisatie huwelijk!
  Kijk bij ministerie van Buitenlandse zaken en Thaise ambassade voor info.
  Je begint in je gemeente bij het aanvragen van jullie Internationale huwelijksakte.
  Mvg,
  Hans

  • Sebastiaan zegt op

   Ik ben in nederland getrouwd met een thaise, en wat je moet doen is je nederlandse huwelijk after laten vertaleb naar het engels en vervolgens laat je die stempelen bij de ministerie van buitenlandse zaken, dan ga je naar de thaise ambassade en laat je die vervolgens ook stempelen.
   Als je dan in thailand bent dan ga je samen met je vrouw naar het gemeentehuis (amphur) en laat je je huwelijk inschrijven (koh roh 22).
   En nu ben je voor de wet in thailand getrouwd. Ik heb dit ook gedaan.
   Het kost wat tijd om al die stempels te krijgen, maar als je die eenmaal hebt, kun je namelijk naar thailand afreizen met een Non immigrant O visum, die kun je in thailand na 3 maanden verlengen voor 1 jaar. Onder de naam extention of visa for marriage… dit heeft wel wat haken en ogen maar dat is een heel andere topic… succes

 4. janbeute zegt op

  Je kunt alleen maar wettelijk huwen of in Nederland of in Thailand.
  Wat je moet doen is je geregistreerde huwelijkakte in Nederland uiteraard in het Engels laten legaliseren via het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken in DenHaag, hebben ze een aparte afdeling voor en vervolgens in Thailand laten vertalen in het Thaise schrift en uiteraard weer legaliseren.
  Legalisatie gaat na vertaling in het Thais door een erkende Thaise vertaler en wordt gelegaliseerd door het ministerie van buitenlandse zaken van Thailand in Bangkok.
  Daarna kun je de vertaalde en gelegaliseerde Nederlandse huwelijks akte laten inschrijven bij het Amphur ( stadhuis ) in je Thaise woonplaats.
  Ik heb ongeveer 20 jaar geleden de omgekeerde weg bewandelt huwen in Thailand en huwelijk inlaten schrijven bij de gemeente van mijn toenmalige woonplaats in Nederland.

  Jan Beute.

  • Rudolf zegt op

   Ha Jan,

   Jij schrijft laten legaliseren door BZ in den Haag en door BZ in Bangkok. Kan de ambassade in zowel Nederland en Thailand hier in overgeslagen worden, of moeten die ook nog iets doen in dit proces?

 5. janbeute zegt op

  Rudolf ik meen nog te kunnen herrineren dat de afd legaliseren van de Nederlands Buza ook de mogelijk bood uiteraard tegen extra betaling om de documenten via de diplomatieke post naar de Nederlandse ambassade in Bangkok te sturen, waarbij die hun stempel zetten , en uiteraard weer terug naar Nederland.
  Ik heb het een keer zo gedaan maar voor andere zaken dan voor een huwelijk.
  Anders doe je het zelf via afspraak bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok
  Maar je begint met de legalisatie van je Nederlandse huwelijks akte bij de Buza afd legalisatie in Den Haag.
  En in Thailand laat je de in het Engels te lezen en met stempel voorzien van Ned ambassade in Bangkok de in Holland gelegeerde huwelijks akte te vertalen in het Thaise schrift bij een erkende vertaler daarna ga je na Het Thaise Buza in Bangkok.
  En met de hele gelegaliseerde en in het Thais te lezen papierwinkel ga je naar het Amphur waar je huwelijk wordt ingeschreven.
  Vergeet niet je paspoort.
  Dus neem contact op met Buza in DenHaag.
  Met de vraag of de Thaise ambassade ook stempels moet afgeven durf ik in jou geval niet met zekerheid te zeggen.
  Bij mij toen huwelijks registratie van Thailand naar Nederland geen Thaise ambassade nodig.
  Wel uiteraard naar mijn gemeente afd burgelijke stand.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website