Lezersvraag: Thais rijbewijs verlengen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 september 2019

Beste lezers,

Ik heb zo’n 2 jaar geleden zowel het Thaise rijbewijs voor auto en motor gehaald en zal deze moeten gaan verlengen rond de aankomende jaarwisseling. Ik heb de rijbewijzen gehaald in Pranburi en weet voor de rest niet wat nu de vervolgprocedure is. Zijn er lezers die me op weg kunnen helpen met de juiste informatie omtrent dit verlengen?

Ik meen zo te herinneren dat ik nu ga verlengen voor een geldigheid voor 5 jaar? En na die 5 jaar verlengt men het voor een permanent rijbewijs? En moet ik bijvoorbeeld bij aankomende verlenging weer die theorie doen en het circuitje op?

Ik ben benieuwd en alvast bedankt voor de reactie.

Groeten,

Gerard

11 reacties op “Lezersvraag: Thais rijbewijs verlengen”

 1. Arjen zegt op

  Permanent rijbewijs wordt niet meer afgegeven. Dat was iets van vroeger. Je krijgt nooit meer dan een vijf-jarig rijbewijs.

  Het vijfjarig rijbewijs is een internationaal geldig rijbewijs. Je mag dus als toerist daar drie maanden in de meeste landen mee rijden.

  Procedure is vrijwel gelijk als toen je je rijbewijs haalde. Je moet papieren van je adres bij je hebben (je moet een woonplaats in Thailand hebben) je hebt een doketersverklaring nodig, kan je in ieder ziekenhuis halen, je moet de kleur test, reactie test en scherptediepte test doen, en dat is het wel zo’n beetje.

  Sommige mensen moeten een film bekijken, maar die hoefde ik niet te zien.

  Je bent al met al wel snel een uur of 5 onder de pannen.

  Succes.

  • george zegt op

   2 Weken geleden mijn NLrijbewijs omgezet naar een Thais voor 2 jaar.Alle drie de testjes gedaan, foto gemaakt en 30 minuten later naar buiten met mijn nieuwe rijbewijs. Wel mijn gele boekje en thaise IDcard laten zien.

  • Singtoo zegt op

   Als je met je Thaise rijbewijs in anderee landen wilt rijden dien je nog wel een, Thais, internationaal rijbewijs aan te vragen naast je gewonen rijbewijs(zen).

 2. lexphuket zegt op

  Dat hebben wij vorige week gedaan. Je moet een doktersveklaring hebben, kopieen van het paspoort en ik moest eerst naar Immigration voor bewijs van mijn adres. Mijn vriendin moest eerst naar huis: ze had een mooi broekpak aan met blote armen en dat mocht niet (hoewel op de gemaakte foto de armen NIET in beeld komen. Maar de volgende dag hebben we alles toch gekregen. Dat duurde wel een paar uur………….

 3. loeng Johnny zegt op

  Beste Gerard,

  Ga gewoon naar de Dienst rijbewijzen, waar je van plan bent naartoe te gaan voor de verlenging! En vraag daar om inlichtingen wat je juist dient mee te brengen en te doen!

  Je weet het wel in Thailand scheelt dat van bureau tot bureau! En vragen staat steeds vrij!

  Succes!

 4. Marcel zegt op

  Hangt er wel vanaf wat voor visum je hebt.
  Hier in kon keang pas 5 jaar verlenging bij een jaar visum.
  Anders weer 2 jaar.

 5. Fred zegt op

  Ik heb begrepen dat het soort visum van belang is, de meeste mensen zeggen: 30 dagen stempel, geen verlenging mogelijk, 60 dagen visum, 2 jaar verlenging mogelijk, non-immigrant en retirement visa etc, 5 jaar verlenging mogelijk. Daarnaast inderdaad doktersverklaring en bezit van een vast en langdurig onderkomen.

 6. Loe zegt op

  Ik heb vorige week mijn verlopen 5 jarige rijbewijs met 5 jaar verlengd. Het gaat overal anders en zelfs hier, op koh samui, verandert het iedere keer.
  Vereiste: Lange broek/netjes gekleed. Tussen 9 en 9.30 aanwezig zijn.
  Proof of residence van immigration, 500 baht.
  De landtransport office had gezegd, dat 1 zo’n verklaring genoeg was voor 2 rijbewijzen, maar immigration had me er toch 2 gegeven (voor dezelfde prijs) en dat bleek naderhand ook nodig.
  Doktersverklaring had ik nIet nodig , maar een oudere man, die met een stok liep wel.
  Het kijken naar een videofilm was voor mij afgeschaft, maar een heleboel Thais moesten in een zaaltje naar een film kijken. Waarschijnlijk voor een 1e rijbewijs.
  Geen theorie en praktijk examen bij verlenging. Wel kleurentest, reactietest en diepte.
  Dat is wel lastig trouwens. Ik was de enige van de 6 buitenlanders, die daar voor slaagde. De 5 anderen moesten nablijven. Net zo lang oefenen tot het goed is of een poging tot omkoping. Ik weet het niet.
  Vervolgens papieren afleveren aan het loket en op de foto. Twee rijbewijzenkostten samen 860 baht.
  Oper1atie duurde van 10 tot 11 uur. Opgelucht het gebouw verlaten 🙂

 7. Loe zegt op

  P.S.
  Ik was vergeten kopieen van mijn mijn paspoort en visa te maken, maar kon gelukkig in het kantoor de kopieen maken. 2 voor ieder rijbewijs. Wel weer alles ondertekenen en voorzien van telefoonnummer.

 8. Peer zegt op

  Er is wél willekeur,
  Want m’n motorrijbewijs werd wél 5 jaar verlengt, maar m’n autorijbewijs slechts 2 jaar. En we leven snel!!

 9. Eddy zegt op

  Check voor de zekerheid met de Land Transport Office in je provincie. De regels kunnen in details per provincie verschillen.

  Als je al een Thaise rijbewijs hebt, hoef je niet opnieuw een examen af te leggen. Hoogstens een simpele oogtest of je groen/rood en geel kan onderscheiden.

  Ik moet de komende weken ook weer verlengen. Met LTO Trat overlegd, het medische certificaat mag 1 maand geldig zijn, ik heb een gele tambien baan en roze Thaise ID, dit is voldoende en hoef geen residence certicate te overleggen. De mevrouw aan de telefoon adviseerde me om voor de zekerheid je NL rijbewijs mee te nemen.

  Tenslotte, wees voorbereid met de kopietjes in 2-voud, als je naast een autorijbewijs ook een motorrijbewijs hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website