Lezersvraag: Sportschool in Pattaya/Jomtien met apparaat voor lage rug

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 december 2020

Beste lezers,

Wie kent een gym (eventueel een gym in een hotel) in de omgeving van Pattaya/Jomtien, met daarin het trainingsapparaat voor de lage rug.

Zie foto.

Hartelijk dank voor eventuele reacties.

Groet,

Steven

16 reacties op “Lezersvraag: Sportschool in Pattaya/Jomtien met apparaat voor lage rug”

 1. Gé Goedhart zegt op

  Beste Steven,
  dit apparaat gebruik ik hier (Nederland) ook in de sportschool en ik duw 145 kg weg maar de spierpijn in mijn rug blijft bij klusjes doen, bij mij heeft het dus geen resultaat, ik hoop bij jou wel als je er één kan vinden.

  sport ze Gé

  • Steven zegt op

   Wat lichter, maar meer herhalingen.
   Daarnaast rug losmaken (allerlei grondgymnastiek).

   Die combinatie werkt goed bij mij.

   Klusjes waarbij je in ongemakkelijke houding bezig bent, moet je simpelweg vermijden!

 2. Fred zegt op

  Dan moet je in Na Jomtien zijn bij Team Better Bodies daar hebben ze elk trainingsapparaat voor elke spier in je lichaam. http://betterbodies.asia/en/home

  • Steven zegt op

   Fred, Dank je ! Groet, Steven

 3. hein zegt op

  Teveel gewicht is net verstandig voor je rug
  Op internet vind je overal eenvoudige oefeningen tegen lage rugpijn, die je zelfs in bed kan doen.
  Ook in Jomtien

 4. Mijn fysiotherapeut is vrij stellig, deze apparaten zouden ze moeten verbieden. Doen meer kwaad dan goed voor je onderrug. Beter je buikspieren trainen.

  • Cornelis zegt op

   Ik heb voor nu en dan opspelende lage rugproblemen ontzettend veel baat bij zwemmen. Op een apparaat als hierboven bedoeld neig ik tot overbelasten en dan ben ik verder van huis.

  • Steven zegt op

   Dan heeft je fysiotherapeut een te eenzijdig en ouderwets standpunt en dient hij zich bij te scholen.

   Alleen buikspieren versterken is een visie uit de jaren 70-80.
   Daarbij was het idee dat rugspieren vaak gespannen zijn en dus al sterk genoeg zijn.
   Echter, als er te veel spannning op je ruspspieren staat, is dat een aanwijzing dat die spieren hun taak niet goed aankunnen en daarom ‘vastslaan’. Sterke, vitale rugspieren kunnen hun taak gemakkelijker aan en slaan daarom niet vast en zijn ontspannen.

   Ik heb weet van de resultaten van een aanpak met versterking van de rugspieren (bij 100-en patienten) en die zijn opzienbarend. Let wel: is er sprake van ischias, hernia dan is het een ander verhaal.
   Zelf heb ik erg veel baat bij versterken van mijn rugspieren.

   • Zou kunnen, maar hij is vrij jong. Daarnaast is hij manueel therapeut. Om eerlijk te zijn luister ik toch liever naar iemand die ervoor gestudeerd heeft dan zo maar iemand op dit blog.

    • Steven zegt op

     Mijn informatie komt van een expert op dit gebied.
     Inmiddels wordt deze aanpak bij 100 fysiotherapeuten in NL toegepast, dus wellicht tijd om eens een andere fysio te bezoeken voor een second opinion.
     Weliswaar met een aanpassing van het apparaat, waardoor er minder druk op de rugwervels in de lage rug komt en de belasting bij elke hoek in een beweging hetzelfde is.

     Maar voor mij werkt een “gewoon” echter apparaat ook prima. Niet te zwaar, veel herhalingen.
     Maar ik doe het icm met allerlei oefeningen voor het losmaken van de rug. Heb wel beide nodig: kracht(uithouding) en losmaken.
     Groet, Steven

     • Steven zegt op

      Met de aantekening richting Peter, dat het uiteraard een verstandige benadering is om liever naar iemand te luitsteren die er voor gestudeerd heeft, dan naar zomaar iemand op een blog. Zou ik ook doen….

      Maar mijn rug heeft er erg veel baat bij en kan het aan. Voorheen had ik een zwakke rug en was half invalide, Nu voel ik mij sterk en functioneer weer redelijk normaal, hoewel ik nog steeds niet lang kan zitten of staan, dat blijft een onprettig gevoel geven in mijn rug.

 5. Arne Pohl zegt op

  Coco fitness in Mike in Centrum daar hebben ze deze wel . Gebruik hem daar ook .

  • Steven zegt op

   Arne, dank je !!!! Dit is redelijk dichtbij voor mij!

 6. johny zegt op

  Sinds mijn 17de train ik met gewichten, ook nog competities gedraaid. Nu ben ik 66 en train op dag 1 benen dag 2 bovenlichaam en dag 3 ga ik fietsen. Gewoon om de conditie wat te onderhouden en voor de gezondheid. Dat apparaat om de onderrug te trainen is totaal overbodig, vooral goed voor de verkoper. Er zijn mogelijkheden genoeg om zonder apparaat specifiek op de onderrug te werken. Natuurlijk is ook niet elk lichaam hetzelfde, door ervaring leert ge dat kennen.

 7. Bob, Jomtien zegt op

  Zojuist geopend aan het korte stuk naar het strand van Theppraya road naast massage salon en natan restaurant. 2 etages vol toestellen. Vlak bij Hanuman statue en 2nd road Jomtien.

  • Steven zegt op

   Bobm dank je… Heb ik echter al gekeken, maar hebben niet “mijn” apparaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website