Beste lezers,

Eén van de huidige Thaise inreisvoorwaarden, die ik toevallig op website van airline tegenkwam, is het gebruik van een corona tracing app op mobiele telefoon. Deze gaat onder de naam ThailandPlus en zou voor android te downloaden zijn in de Play Store.

Ik heb dat paar keer geprobeerd, maar bij het installeren stopt het plotseling. Hebben anderen daar ook problemen mee?

Groet,

Haki

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Probleem met installeren van ThailandPlus contact tracing mobile app.”

 1. haki zegt op

  Aansluitend op mijn vraag kan ik nog melden dat ik ook van mijn Thaise vrouw, die in Bangkok is, hoorde dat het haar ook niet mogelijk was om de app te installeren/gebruiken. Wordt dit weer hetzelfde probleem als bij de problemen van het internet van de Thaise immigratie?

 2. Tukker Jan zegt op

  Hallo Haki,
  Hier in Thailand gebruiken wij de MorChana app, speciaal ontwikkeld door de Thaise overheid, deze werkt wel maar bijna niemand gebruikt het, iedereen loopt zo de shopping Malls binnen of wat voor shop ook temperatuur meten en doorlopen,

  • Eric zegt op

   Dat hoorde ik ook van vrienden en kennissen in Thailand (zowel “farang” als Thai zelf) dat niemand (of iig weinig mensen) de Morchana app gebruikt om bijv. shopping malls binnen te lopen.

   Ik ben nog in Nederland maar besloot de app ‘n poosje terug alvast te downloaden, de app crasht hoe vaak ik ‘m ook herinstalleer.

   Website Thaise ambassade, zie punt 7:

   1. CHECK YOUR ELIGIBILITY
   2. APPLY FOR A CORRECT VISA
   3. APPLY FOR A COE
   4. OBTAIN A COVID-19 PCR TEST RESULT (72 hrs. before departure)
   5. DOWNLOAD AND COMPLETE T.8 FORM
   6. HAVE ALL PAPERS READY TO FLY TO THAILAND
   7. DOWNLOAD ‘ThailandPlus’ APPLICATION AND REGISTER

   Ik weet niet of er in Thailand zelf op het moment van binnenkomst (!) gevraagd word om de app(-registratie) te laten zien. Als het op een andere, oudere smartphone, die ik hier nog heb liggen wel lukt zal ik dus met 2 smartphones afreizen (geen probleem).

   De MorChana app crasht niet, die staat (nog niet geregistreert) op m’n smartphone. Overigens is de laatstgenoemde app +5M keer gedownload. Verreweg het meerendeel van de Thai heeft de app niet geinstalleerd. I don’t blame them en zal ook gewoon doorlopen als dit “gebruikelijk” is maar ik zorg er als buitenlander wel voor dat ik alles op orde heb wat er van mij verlangd word. Het zijn rare tijden en ik heb geen zin in discussies en gezeur dus ik heb straks netjes Morchana geregistreerd.

   • Eric zegt op

    “Ik ben nog in Nederland maar besloot de app ‘n poosje terug alvast te downloaden, de app crasht hoe vaak ik ‘m ook herinstalleer”.

    CORRECTIE, ter verduidelijking: de “ThailandPlus” app crasht ook hoe vaak ik hem herinstalleer.

    Installeren van de Morchana-app lukt wel.

 3. Al zegt op

  Big brother is watching you? (1984)

 4. Eric zegt op

  De app, die verplicht is, crasht vootdurend na installatie. Ik kan ‘m op een oude 2e smartphone proberen te installeren maar op mijn gewone smartphone lukt het toch niet en ik ga m’n smartphone niet helemaal de-installeren om nog een poging te wagen. De app is gewoon slecht.

 5. Ger-Korat zegt op

  Misschien kan een van de lezers welke recent aankwam in Bangkok zijn ervaring met de app vertellen; was het niet zo dat men je in Bangkok hielp met deze installatie op je telefoon ?

 6. Rob V. zegt op

  Kijk of het het systeem van je telefoon zelf wel helemaal up to date is: ik ken enkele personen bij wie de app telkens vastliep bij het opstarten. Bleek dat die telefoons al een jaar of nog nooit een update hadden gehad…
  Als de app maar op bepaalde versies van Android draait en je het zelf een oudere versie dan werkt de boel niet. In de praktijk schijnt niemand te vragen naar de app zover ik links en rechts hoor, dus zonder app zal het waarschijnlijk ook wel goed komen. Maar je zult maar net een zeldzame kwiebus treffen die wel wil zien of je netjes de verplichte app op je telefoon hebt staan…

  • Ger-Korat zegt op

   Heb 2 weken geleden nog nieuwe updates gehad op mijn half jaar oude telefoon. Downloaden van de App ging nu net probleemloos, heb alleen nog geen COE nummer om in te voeren in de App maar staat nu al op mijn phone gedownload inclusief een met de App gemaakte selfie ter herkenning.

   Van de site van de Thaise ambassade in Den Haag het volgende±
   Bij aankomst in Thailand zal de relevante autoriteit uw registratie controleren. Degenen die de aanvraag niet kunnen installeren en de registratie kunnen voltooien vanwege de incompatibiliteit van de telefoon, technische problemen, enz., informeren de autoriteit bij uw aankomst in Thailand.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Ik heb zowel de MorChana als de ThailandPlus geïnstalleerd en werken zoals het hoort

  Kijk een naar de regio settings op je telefoon zelf, die van je Google play store of misschien heb je inderdaad een oudere versie die een up-date nodig heeft.

  Via Google play lukte het mij ook niet. Die staat op Europa-België en je kan die regio maar 1 keer per jaar veranderen en dat laat ik liever zo.
  Maar normaal staat er op de meeste Smartphones ook een App store van het merk zelf. Ik heb een Vivo en daar is standaard een App bij die V-Appstore noemt. Doet hetzelfde als de Google play. Via daar ging het zonder probleem.

 8. TheoB zegt op

  De Android versie (1.0.0) van de app ThailandPlus is alleen geschikt voor toestellen met Android versie 5.0 en hoger.
  De App Store versie van de app ThailandPlus is alleen geschikt voor MAC met macOS 11 en nieuwer én Apple M1-chip en iPhone en iPod met iOS versie 9.0 en nieuwer.
  Ik heb tot aan het invoeren van het referentie- en CoE-nummer (heb ik nog niet) op iPhone 5 met iOS 10.3.4 en iPhone 12 met iOS 14.4.2 geen probleem ervaren met ThailandPlus.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dga.thailandplus.android
  https://apps.apple.com/th/app/thailandplus/id1534557694

  De Android versie (2.0.4) van de app MorChana – หมอชน‪ะ is alleen geschikt voor toestellen met Android versie 5.0 en hoger.
  De App Store versie (2.0.4) van de app MorChana – หมอชน‪ะ is alleen geschikt voor MAC met macOS 11 en nieuwer én Apple M1-chip en iPhone en iPod met iOS versie 9.0 en nieuwer.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thaialert.app
  https://apps.apple.com/th/app/morchana-%E0%B8%AB%E0%B8%A1%E0%B8%AD%E0%B8%8A%E0%B8%99%E0%B8%B0/id1505185420

  Op de webpagina https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19 staat onder ‘Step 7’ dat als je problemen hebt met de app ThailandPlus je wordt verzocht om bij aankomst in Thailand de autoriteiten te informeren.

 9. haki zegt op

  Na lezen van jullie reacties heb ik de MorChana app geprobeerd en probleemloos in één keer geinstalleerd. Dank Thailandblog!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website