Lezersvraag: Pinnen in Thailand met onze betaalpas met 4 cijferige code?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 december 2019

Beste lezers,

Wij reizen de komende maanden in Thailand. Via deze blog vernamen we dat op 18 januari a.s. door de Thaise banken een 6 cijferige pincode in gebruik genomen wordt. Uiteraard hebben wij voor onze betaalpassen en creditcards een 4 cijferige code.

Het idee dat we geen geld zouden kunnen opnemen verontrustte ons; dus namen we contact op met de ING in Nederland. Daar wisten ze in de eerste instantie niet van het gebruik van een langere pincode en vonden het een vreemd verhaal. Doorzeuren leverde uiteindelijk een vaag verhaal op, maar wij willen graag duidelijkheid.

Weet iemand of toeristen na 18 januari zonder geld kunnen komen wanneer ze niet over een 6 cijferige pincode beschikken?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Pinnen in Thailand met onze betaalpas met 4 cijferige code?”

 1. Dree zegt op

  Ik denk dat je het over een Europese creditcard hebt, het is voor de Thaise creditcards dat je voor 15/01/2020 een nieuwe met 6 cijfers moet ophalen

  • Gert zegt op

   Pinnen kost geld
   Het is beter om cash mee te nemen en wissellen bij de bangkokbank die mogen geen provisie vragen

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Gert,Het gaat uiteindelijk om de koers die je krijgt,en daar is de Bangkok bank met zekerheid niet de beste.
    De een noemt het provisie,terwijl de andere zijn verdienste gewoon over een lagere koers probeert te bereiken.
    Geen enkele bank op deze wereld,en dit is voor de Bangkok bank niet anders,werkt zonder verdienste.
    Gewoon kijken waar je voor je cash de beste koers kriigt,en dit is bij de zichtbare koers overal het bedrag,wat je bij cash wisselen zonder provisie in je handen krijgt.
    Persoonlijk heb ik voor cash altijd de beste koers bij een Super Rich filiaal gekregen.

 2. nicky zegt op

  dat geld volgens mij alleen voor Thaise bankpassen. En niet voor internationale creditcards

 3. KhunTak zegt op

  maakt u zich maar geen zorgen hoor.
  De 6 cijferige pincode geldt alleen voor hen die een account hebben bij een ,Thaise, bank.

 4. stevenl zegt op

  Geen enkel probleem, gewoon na het invoeren op ‘enter’ drukken, en de bank controleert op dat moment je pincode. Als die correct is krijg je gewoon je geld.

 5. theoS zegt op

  Ik woon hier in Thailand en heb een ING betaalpas met een 4 cijferige pincode. Gebruik deze elke maand om mijn geld op te nemen zonder een enkel probleem. Staat los van de Thaise 6 cijferige pincode.

  • theoS zegt op

   Vergat nog iets belangrijks te vermelden. De ATM geeft een keuzemenu van Savings, Current en Creditcard. Gebruik je de betaalpas druk dan op Current en niet op Savings wat een hoop toeristen niet weten. Savings geeft geen geld op een buitenlandse betaalpas daar dit een Thais bank account is.

 6. zoalsboven zegt op

  Het allereerste wat die ATMs doen-overal ter wereld, is het land van herkomst van de kaart checken. Daarop wordt afgestemd wat verder wordt gevraagd-of de kaart wordt geweigerd en wees gerust-dan niet ingenomen. Als bvb een Thai in NL bijde ING geld wil opnemen, dan ook moet hij/zij toch de Thaise 6-cijferPIN invoeren. Het is in principe zelfs mogelijk dat soms nog andere actie worden gevraagd. Daarom ook moet je altijd en overal de groene RETURN/CONFIRM op het eind indrukken.

 7. Bertje zegt op

  Ik heb een bankrekening bij Kasikornbank met debet card en met 6 cijferige pincode. Bij dezelfde bank of andere thaise banken pin ik geld met mijn NL 4-cijferig pincode, geen enkel probleem.

 8. Harold zegt op

  Beste Leesgenoten .

  Ik heb mij laten verleiden door een vorige melding op deze site on vanmorgen naar mijn Bank TMB te gaan,
  om mijn 4 cijfercode te laten aanpassen, Ik stond voor paal !!

  Mijn atmpas is voorzien van een CHIP en dus volledig in orde en geen wijziging van van mijn 4 cijfercode !

  Het gaat Aldus mijn bank om de passen met een MAGNEETstrip die per 15 januari 2020 vervallen zijn en die
  moeten worden vervangen,

  Dus vrienden van deze site informeer eerst bij uw bank.

 9. Carlos zegt op

  ING pas doet het niet .
  Gisteren wilde ik pinnen …
  Omdat ik vergat vooraf op wereld te zetten . Nu dat even in de app gedaan .
  Maar omdat ik al bij 3 verschillende bank-atms geprobeerd had …
  Is mijn pas nu geblokkeerd.
  Mijn vrouw heeft Rabo pas dus we redden het wel.
  Kortom neem zo mogelijk 2 if 3 verschillende passen en liefst een credit kaart mee!
  Met de credit kaart binnenlandse tickets aan het loket betaald .
  Maar die werkte weer niet op AirAsia website en ook niet op nokair website .
  Dus tickets gemiddeld 10~15 euro duurder

 10. Hans Lanna zegt op

  Fijn toch, dat de pas is geblokkeerd ? Deze was immers niet op ‘wereld’ gebruik geactiveerd en als hij toch in het buitenland wordt gebruikt is de kans op fraude erg groot.
  Met een juist ingestelde europese PIN-pas heb je er aan één voldoende (2 of 3 geeft alleen maar een verhoogd risico op diefstal of verlies). Een Credit Card daarnaast is zeker handig. Worden wel degelijk op de websites van AirAsia en NOK Air geaccepteerd, maar mogelijk verlangt je bank nog een extra e-code ter verificatie.

 11. Christiaan zegt op

  Een paar maanden geleden vertelde men bij de Bangkok Bank, dat mijn pasje gewoon geldig bleef met 4 cijferige pincode, terwijl dat van mijn vrouw veranderd moest worden in een pasje met een 6 cijferige pincode.
  Wie schets mijn verbazind, dat ik tijden het pinnen gisteren op het scherm zag, dat ik mijn pasje moest laten vervangen i.v.m. een 6 cijferige pincode. Dus morgen maar naar mijn bank.

 12. Gerard zegt op

  Klopt inderdaad dat alle passen nu 6 cijferig zijn maar dat gaat pas in als uw huidige pas verloopt, tot die tijd geen zorgen dus en alleen 6 cijfers in voeren bij de aanvraag van uw nieuwe pas. Hoop dat dit helpt

 13. John Chiang rai zegt op

  Beste Jan, Bij iedere ATM die jou creditcard accepteerd kun je gewoon met jou 4 cijfer code geld pinnen.
  De meeste huisbanken in Europa hebben echter,om fraude te voorkomen,een dag limit vastgelegd.
  Om dit Limit te verhogen,zodat je op een gegeven moment niet zonder geld komt te zitten,kun je voor jou reis het beste persoonlijk bij jou huisbank voorbij gaan om jou creditcard aan te passen voor het buiten Europese gebied.
  Mocht je een hogere koers willen,en bovendien ook nog sparen willen op de tamelijk hoge pinkosten in Thailand,kun je beter cash meenemen.

 14. Eric zegt op

  Beste Jan,
  Thaise bankrekening? 6 cijferige pincode, was bij Kasikorn al vanaf vorig jaar, althans ik heb hem al 1 jaar met 6 cijfers.
  Nederlandse bankrekening? zelfde zoals je nu pint in Nederland.

 15. Rob V. zegt op

  Ik zou minder snel problemen verwachten bij een ATM die ook 6 cijferige codes accepteert. 4 is wereldwijd de standaard dus het zo dom, doch niet onmogelijk, zijn als de machines een (buitenlands) pinpasje met 4 cijfers niet meer aan kunnen. Wie daar wat over kan vertellen is de Thaise bank, de Nederlandse bank heeft niets van doen met hoe Thaise ATMs werken.

  Andersom voorzie ik wel een probleem: met Thaise bankpas met 6 cijferige codes in Nederland pinnen. Kan een ATM dat wel als deze uit gaat van 4 cijfers en mogelijk intoetsen van langere codes niet eens accepteer? Misschien ook wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website