Lezersvraag: Overwinteren op Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 oktober 2014

Beste lezers,

Ik heb op Thailandblog informatie over Koh Chang gelezen en zat er over te denken komend voorjaar op dit mooie eiland te gaan “overwinteren” van januari/april.

Zijn jullie ervaringen daar goed?

Is het mogelijk een redelijk appartement/condo voor die termijn te huren? Of zijn het alleen maar hotels?

Hoe is het prijsniveau want het lijken mij hogere prijzen dan elders? Zijn er medelanders die vast wonen op het eiland?

Met dank voor de hulp!

Jacques

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Overwinteren op Koh Chang?”

 1. Khun Peter zegt op

  Beste Jacques, ik ben recentelijk nog op Koh Chang geweest. Een mooi eiland, maar om er te overwinteren….? Tja, dat zou ik niemand adviseren of je moet van heel veel rust houden. Er is niet zo veel te beleven en omdat het eiland niet erg groot is ben je er snel uitgekeken. Verder is het relatief duur maar dat geldt voor de meeste eilanden.
  Ik denk dat je dan beter kan gaan overwinteren op het vasteland. Hua Hin bijvoorbeeld, heb je ook strand en zee.

  • adriana zegt op

   Beste khun Peter

   Ja Huahin is voor de overwinteraar geweldig wij doen dit nl. al vele jaren.
   Maar als je van luieren op het strand houdt, moet je er rekening mee houden dat er weinig of helemaal geen ligbedden en parasols zijn. Alles is daar ontruimd door de militairen.
   In januari gaan wij ook en zijn heel benieuwd wat we daar aantreffen , maar eens kijken hoe het bij de buurlanden is?
   Heel jammer want Huahin is a place to be!!!!

 2. Ceesdesnor zegt op

  Ik ben daar geweest in december 2010, als je wil kun je mijn weblog bekijken. Ik verbleef daar in Chai Chet wat ik je van harte kan aanbevelen. http://ceesdesnor-reisverhalenuitazie.blogspot.nl/

 3. carlie zegt op

  Hoi Jacques,

  Overwinteren in Thailand? Zou ik zeker doen als je de kans hebt. Ik was zelf een aantal jaar geleden in noord Thailand tijdens de winter ( new life thai foundation ) Chang rai en in Chiang mai voor een retreat in een tempel en een scooter toer door Pai. Ook zeker aan te bevelen.

  Op ko Chang was ik pas na de winter en maar 5 dagen, ik vond het heerlijk daar. Maar voor een hele winter weet ik niet, reizen binnen Thailand is niet duur en wel comfortabel. Dus mocht het je daar niet bevallen kan je nog makkelijk verder reizen.

  Als je op de Facebook pagina Enjoy Diving op zoekt vind je een jongen die duiklessen geeft op ko Chang en er min of meer woont. Dus als je echt geintresseerd bent kan je hem eventueel een bericht sturen en wellicht kan hij je de info geven die je zoekt.

  Ik wens je een mooie reis en winter,
  Carlie

 4. Roger zegt op

  Beste,

  Het is er inderdaad een behoorlijk pak duurder, logisch, nogal wat producten moeten naar het eiland getransporteerd worden.
  Om daar te overwinteren? Voor zover ik kan zien heeft men een vorige reactie van mij aangaande Koh Chang, erg veel is er niet te zien, het is niet de “geheime parel” waarover men het zo vaak heeft, toch niet om je langere tijd mee bezig te houden. Dan zwijg ik nog stilletjes over de ongebreidelde bouwwoede…
  Mijn ervaring (en die van vriendin) was dat het er stomend heet is vanaf februari althans in 2010, maar wellicht zullen ze deze mail wel weer censureren…heb nochtans enkel de bedoeling uw verwachtingen realistisch te doen inzien opdat u uw vakantie meer gediversifieerd kunt maken.

 5. rebell zegt op

  Overwinteren op een eiland, is niet bepaald van voordeel. Koh Chang is buitendien vrij duur.
  Vroeger kwam ik er regelmatig. Nu mafia praktijken met als voorbeeld Phuket, ook langzaam in Koh Chang hun entrée maken plus de sterk gerezen prijzen, blijf ik daar weg.

  • Jacques zegt op

   laat ik beginnen met jullie te bedanken voor de adviezen. elke is waardevol.
   inmiddels heb ik ook begrepen dat het er inderdaad vanaf februari bloedheet kan zijn en dat vanaf maart het water er met bakken uit de hemel komt.
   misschien is het tijdstip nu niet zo geschikt.
   uiteraard is het een eiland maar als je op het vasteland iets wil doen, zul je toch ook steeds verder gaan reizen. en de verbinding naar Trat schijnt wel goed en snel te zijn.
   ik denk dat ik beter in Januari een weekje of twee kan gaan om dan volgend jaar -als ik het eiland leuk heb gevonden- een langere periode maar dan eerder kan gaan.
   HuaHin is ook weer zo massaal hè? beetje stijl Mallorca? Koh Samui ben ik al eens eerder geweest maar dat is ook zo druk en vooral duur geworden.

   groetje,
   Jacques

   • Roger zegt op

    Beste Jacques,

    De juiste conclusies getrokken man, wens u een aangename en boeiende reis door Thailand.

    Roger

 6. Johnny zegt op

  Niet doen !!
  Koh Chang is allang gesloopt,, er is bijna niets meer van over, alle natuurschoon is weg money is nu het sleutelwoord.
  Op een enkele rubberplantage na is bijna alles gekapt, en dat in 4 a 5 jaar tijd. money money money
  En een rondje eiland is ook snel klaar, ik vind het heel naar voor de goede eiland-bewoners maar voor een weekje is het echt wel mooi geweest, super zonde, want het was echt een paradijsje voor 7 jaar geleden.
  Trouwens veel Thaise eilanden zijn voor een weekje leuk, of je moet nog ergens een ongerept dorpje vinden op een relatief groot eiland zoals bv Koh Samuii maar dat zou ik niet zo maar weten hoor.
  En als je er persé toch naartoe wilt is Kai Bee Hut de beste optie, maar wel ruim op tijd boeken, ga maar googlen
  groetjes en veel Thailand plezier,

  John


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website