Lezersvraag: Namen van je ouders bij aankoop condo?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
31 mei 2021

Beste lezers,

Ik heb een vraag betreffende de aankoop van een condo. Ik heb vorig jaar een condo gekocht en alles loopt prima. Op 1 augustus is het gebouw klaar en zelf ga ik 10 dagen later even kijken of alles goed is.

Nu is mijn vraag: Is het normaal dat de verkopende partij de namen van je ouders wilt hebben?

De verkopende partij schrijft: The………. will have to collect the parents names of each buyer that requires the power of attorney document. The land department will require this for the transfer ownership to be completed successfully.

Kunt u mij helpen of dit oke is en wat het nou precies inhoudt?

Met vriendelijke groet,

Egbert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Namen van je ouders bij aankoop condo?”

 1. Dree zegt op

  Het is een raar gebeuren mijn ouders zijn al jaren dood en bij vele dingen in Thailand moet je de naam van je ouders vermelden aankoop, trouwen…

 2. Janderk zegt op

  Beste Egbert,

  Als je officieel geregistreerd wordt in Thailand(bv Gele Huisboek) worden altijd je afstamming geregistreerd. Dat geldt ook als je een condo koopt.

  Het staat in de wet. Dus in mijn gele huisboek staat mijn vader en moeder ook geregistreerd. Met voornamen en achternamen officieel vertaald. Je kan dat laten doen door je geboorteacte te laten vertalen en legaliseren.

  Een leuk weetje:
  Mijn moeder had 5 voornamen(als haar grootouders werden genoemd, wat gebruikelijk was in het Limburgse).
  En ja natuurlijk konden ze dat niet kwijt in het huisboekje. Dus hebben ze zelf voor inkorting van de namen gekozen, waardoor haar achternaam dus niet meer is terug te vinden.

  Maar goed ik sta dus officieel geregistreerd in Thailand. Dat levert echter niets extra’s op. (ook geen verblijfstitel)
  groet Janderk

 3. john koh chang zegt op

  ik herinner me dat ik ook ooit de namen van mijn ouders moest opgeven. Maar ik weet zeker dat ik dat niet hoefde te doen met een geboortakte. Heb gewoon opgegeven wat ik me er nog van herinnerde.

 4. ADRIE zegt op

  Bij aankoop van mijn condo in Bangkok moesten ze ook de namen van mijn ouders hebben.
  Geen uittreksel of zo
  Waarschijnlijk oud gebruik hier en bij verwarring kunnen ze altijd de koper zo verifiëren ?

 5. Lung addie zegt op

  Toen ik me jaren geleden liet inschrijven bij de Ampheu werd ook de namen van mijn ouders gevraagd. Zelfs hun geboortedatum. Ik ga van de veronderstelling uit dat de naam van de ouders voor niemand een probleem kan zijn, zelfs al zijn die reeds jaren geleden overleden. Hun geboortedatum kan soms een probleempje opleveren, niet de datum maar het jaartal… daar geef je dan maar een slag in, eventjes rekenen en je zal er niet ver vanaf zitten.

 6. John zegt op

  Hahaha ze zijn hier net als tante ES, wie is je vader , wie is je moeder?

  Dat ze met die gegevens niet veel kunnen doen komt niet op bij ze.
  Laatst wilde ik een wond laten verzorgen in een lokaal ziekenhuis na mijn voornaam en naam kwam de vraag wie is? Ik heb me omgekeerd en ben naar een ander ziekenhuis gagaan.

  Erger nog, ik kreeg van een ander ziekenhuis de rekening voor 4 dagen opname, ik ben zelfs nooit in dat ziekenhuis geweest. Uiteindelijk bleek ik alleen de voornaam van die persoon te delen, ze zijn gewoon de buurt gaan uitkammen op een farang met de naam John.
  Totaal onnodig dus dat ze de namen van mijn reeds lang overleden ouders nodig hebben.

 7. Anton zegt op

  op 88-jarige leeftijd en nog directeur van enkele firma’s moest ik een Certificaat van de Thaise Politie aanvragen dat ik geen “criminal record” heb. Bij het interview werd er ook gevraagd naar de namen van mijn ouders . Deze vraag heb ik diverse malen gekregen sinds mijn aankomst in Bangkok in mei 1964! Keep smiling!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website