Lezersvraag: Naar welke eilanden kan ik reizen na mijn quarantaine?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 mei 2021

Beste lezers,

Ik ben momenteel mijn tijd in een quarantaine hotel aan het doen en volgende week vrijdag mag ik de wijde wereld (Thailand dus) in. Is er een website waar ik kan terugvinden naar welke provincies en eilanden je mag en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn? Is er iemand die hier die hier goed over ingelicht is en mij wegwijs kan maken?

Ik zou het liefst naar een eiland gaan, Koh Samui, Koh Lanta of Koh Chang (deze hebben in die volgorde mijn voorkeur) of anders ergens aan het strand bijvoorbeeld Khao Lak en dit voor ongeveer 2 weken. Ik neem mijn Thaise vriendin mee dus als er voor haar andere voorwaarden gelden hoor ik het graag.

Ik besef dat dit momenteel geen eenvoudige opgave is wegens de corana pandemie is, maar ik zou toch niet graag die ganse periode in Bangkok willen/moeten doorbrengen.

Ik zie hoopvol alle informatie en goede raad tegemoet.

Groet,

Hugo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Naar welke eilanden kan ik reizen na mijn quarantaine?”

 1. fred zegt op

  Het veranderd nu van dag tot dag. Ik denk dat je er best aan doet u ergens te vestigen waar de regels vandaag niet al te strikt zijn en nog enig vertier mogelijk is. Vergeet ook niet als je je gaat begeven op een of ander eiland en ze gooien opeens de boel dicht je daar lekker voor onbepaalde tijd op je eiland moet zitten balen. In ‘normale’ tijden is dat geen straf maar als alles gesloten is en er loopt geen kat meer rond is dat toch maar een zeer trieste saaie bedoening na een paar dagen.
  Een paar provincies in de Isaan zijn nog redelijk vrij maar t’ja daar is als toerist ook niet veel te beleven.
  Probeer het Thaise nieuws wat te volgen over eilanden. Koh Chang ken ik mensen en die vertelden me dat zowat alles er dicht is. Ik veronderstel in Koh Lanta eveneens. Er is momenteel dan ook nergens een toerist te bespeuren.

  https://www.thephuketnews.com/
  https://www.samuitimes.com/
  https://thepattayanews.com/

  • Hugo zegt op

   Hey Fred,
   Bedankt voor je reactie.
   Het klopt dat er niet veel te doen is maar dat is er negens meer momenteel denk ik,
   Ik zou echter vooral willen weten of ik opnieuw in quarantaine moet als ik daar toe kom want daar heb ik helemaal geen zin meer in, één keer is meer dan genoeg 🙂
   Groeten,
   Hugo.

 2. Loe zegt op

  Ik woon op Samui en tot een paar weken geleden was er geen enkel covid geval op het eiland. Inmiddels wel een aantal en moet iedereen permanent een mondkapje op. Een beetje overdreven, op de brommer en in de auto 🙂
  Volgens mij kun je, na je quarantaine zonder problemen naar Samui. Het strand ligt er nog, maar alle bars en veel restaurants zijn dicht. Het is een triest gezicht voor in Chaweng.Dus weinig vertier.
  Voor vakantie zou ik naar Lamai gaan. Plek zat in de resorts.
  Misschien zie ik je op maandagavond wel bij Leo in restaurant Bali in Lamai/KohSamui


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website