Beste lezers,

Mijn zoon wil van 2 oktober tot 19 december in Thailand gaan reizen. Ik weet dat er veel op jullie site over geschreven wordt, maar eerlijk gezegd zien we door de bomen het bos niet meer. Zoveel verschillende meningen etc etc.

We zijn heel onervaren in dit soort dingen. Het zou daarom erg fijn zijn als u ons in eenvoudige taal de stappen uit te leggen die we moeten doorlopen.

Alvast enorm bedankt.

groet,

Wilma

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 5 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Naar Thailand reizen welke stappen moeten wij doorlopen?”

 1. Stan zegt op

  Er wordt inderdaad veel over geschreven. Helaas veranderen de toerismeplannetjes die de Thaise overheidsinstanties maken bijna dagelijks. Zo als het er nu uitziet kan ik uw zoon aanraden om pas na 1 januari 2022 te gaan reizen. Ze zijn van plan om dan het hele land open te stellen voor toeristen zonder quarantaine. Als uw zoon toch eerder wil gaan zal het een aardige lijst met stappen worden. Een lijst waar veel aan kan veranderen de komende maanden.

 2. TnT zegt op

  Kijk eens op de site van de Thaise ambassade in Den Haag. Daar staat precies omschreven de regels (zoals nu gelden) om naar Thailand te reizen. Dit wordt up-to-date gehouden.

 3. henry zegt op

  Wilma,

  Als ik jou was zou ik contact opnemen met de Thaise Ambassade in Den Haag (https://hague.thaiembassy.org/) die kunnen je precies vertellen wat er nodig is en wat de resticties zijn.
  Maar zoals hierboven beschreven veranderd het met de dag.

  Henry

 4. walter van assche zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 5. Peter zegt op

  Beste Wilma, ik ben het wel eens met een vorige reageerder dat het altijd wel wat vreemd is als een moeder voor haar zoon gaat informeren. Hij zelf wil wel 3 maanden naar een exotisch oord, maar moeder maakt zich bij voorbaat zorgen. Hoe danook, als jouw zoon in een periode van 3 maanden naar Thailand wil, heeft hij minstens een toeristenvisum van 2 maanden nodig, om in Thailand zelf de 3e maand op tijd te regelen. Laat hem eerst maar eens zelf contact maken met de Thaise Ambassade, om te beginnen met hun website. Kan hij meteen napluizen of hij überhaupt wel binnen kan wegens heersende Corona-maatregelen. https://hague.thaiembassy.org/

 6. Herman+Troubleyn zegt op

  Hieronder een link met een duidelijke uitleg van de huidige situatie.
  Afkomstig van thethaiger.
  https://youtu.be/7sBFUEkE8Qw

 7. Patrick zegt op

  Regel 1 : een degelijke reisverzekering is een must!
  Regel 2 : NIET verliefd worden!
  Regel 3 : geen goud kopen en cadeau doen!
  Met deze regels in het achterhoofd zal hij een leuke tijd hebben

 8. Jacqueline zegt op

  Hallo , naast de hierboven gemelde tips , kunt je je zoon ook adviseren om via facebook lid te worden van sites zoals Thailand community , tips Thailand reizigers , reizen in Thailand en zo heb je meerdere Facebook groepen waar veel reiservaringen en leuke tips en plekken om te bezoeken op staan en waar hij zelf ook vragen kan stellen over plaatsen die hem interessant lijken .
  Jacqueline

 9. Sander zegt op

  De stappen staan goed uitgelegd op de site van de Thaise ambassade in Den Haag. Houd er rekening mee dat reizen naar Thailand, over geheel 2021, lastig zal zijn. Het zal niet de standaard reiservaring worden waar uw zoon naar opzoek is, ben ik bang. Ik verwacht ook dan nog staats qurataine van 7 tot 10 dagen. Dit is duur. Door alle extra maatregelen zoals pcr test, dure verzekering met extra covid dekking, zeer dure qurataine hotels, bent u sowieso 1750-2000 euro verder voordat u überhaupt voet op thaise bodem zet. Dan moet de reis na de qurantaine periode nog beginnen….. Ik wens hem veel succes, maar ik zou nog even wachten als jong persoon met nog vele kansen om dit schitterende land te bezoeken zoals dat bedoeld is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website