Beste lezers,

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus ziet het er voorlopig naar uit dat ik langer in Thailand zal moeten blijven. Mijn extension of stay is geen probleem. Mijn probleem echter is dat mijn medicijnen opraken. Kopen in Thailand is mogelijk maar vele malen duurder dan in Nederland.

Nu wil ik proberen medicijnen vanuit Nederland op te laten sturen. Er zitten geen medicijnen bij die onder de opium-wet vallen. Ongetwijfeld zullen er lezers van Thailandblog zijn die hiermee ervaring hebben?

Kunnen jullie mij helpen en laten weten op welke veilige/betrouwbare manier ik dit opsturen kan laten doen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten,

Dirk N

 

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Medicijnen vanuit Nederland naar Thailand laten opsturen”

 1. Patrick Maprao zegt op

  Het is reeds een paar jaar geleden dat ik een tekort had van medicijnen t.b.v. mijn hoge bloeddruk. Heb het aangetekend laten verzenden vanuit Nederland naar Thailand, maar het is nooit aangekomen.
  Maak daarbij gebruik van dure medicijnen maar durf het niet aan om het te laten verzenden vanuit Nederland.
  Dat is mijn ervaring, heb nog ongeveer voldoende tot in augustus, en heb reeds dr. Maarten om advies gevraagd.

  • ton zegt op

   Ik heb mijn medicijnen uit nederland laten overkomen door dhl. Let wel op bij de douane zijn zij erg streng het heeft 2 weken geduurd voor ik deze binnen had. Ik had een dokters verklaring erbij en een medicijnenpaspoort. Ook moest ik invoerrechten betalen en dat is erg prijzig maar als je deze dingen nodig heb dan doet dat geld er niet zo toe. Ik hoop dat jij hier wat aan heb succes ermee, groetjes van thomas

  • janbeute zegt op

   Ik heb ook te hoge bloeddruk of tewel hypertension genoemt en koop al voor enkele Jaren bij een lokale apotheek in Pasang 30 tabletten voor 100 bath.
   Dus genoeg voor een maand.
   De eigenaresse een jonge Thaise dame heeft haar opleiding en diploma van de faculty of medicine van de CMU universiteit in Chiangmai.
   Daarnaast controleer ik regelmatig zelf de bloedruk met een Omron digitale bloeddrukmeter.
   Koop je via priveziekenhuizen en op hun doktersrecept , ja dan kun je zeker je portemonee trekken.

   Jan Beute.

 2. JAN zegt op

  Ik heb al meer dan een week een doos met Multivitaminen en Vitamine C liggen bij de douane in BKK met andere goederen erbij en ik krijg ze niet door de douane omdat deze ook beschouwd worden als medicijn. Verstuurd met TNT Express , nu overgenomen door FedEx. Ik heb nu gevraagd de vitaminen eruit te halen en de rest door te sturen naar mijn vrouw. FedEx TH maakte hier ook een probleem over en stelden voor eventueel een andere broker te zoeken voor inklaring. Het pak kan wel NIET teruggestuurd worden. Begrijp ik niet. TNT NL zoekt een oplossing

 3. Yuundai zegt op

  Ga op zoek naar de medicijnen die je nodig hebt bij lokale apothekers. ka je het bij de een niet vinden dan wellicht bij de volgende. Als je probeert medicijnen via een hospitaal te krijgen dan hangt het heel erg af welk (duur) of welk goedkoop hospital je te rade gaat. De prijzen die ze je in rekening brengen verschilt ENORM. Ik kom al jaren in het Hua Hin Hospital en ben meer dan uiterst tevreden. Voor het bloed afnemen en op het laboratorium laten controleren, het consult bij de specialist (voor mijn hart) het krijgen van medicatie van 9 stuks per dag en die medicatie meekrijgen voor 3 maanden betaal ik in het totaal ongeveer 1500 bath. Probeer daarvoor maar eens om te komen bij het Bangkok hospital, schreeuwend duur en allerlei vaak onnodige controles die dik betaald moeten worden, maar ja als je dik verzekerd bent of een goede reisverzekering maakt dat niet uit. Als je hier al jaren onverzekerd ( te duur) woont dan is dat andere koek. Succes met mijn advies!

 4. henny dijkgraaf zegt op

  Stel je vraag aan onze huisdokter op dit blog (Maarten Vasbinder) Vermeld welke medicijnen je gebruikt en wellicht weet hij een vervangend medicijn welke hier te verkrijgen is.
  plaat in Gezondheid, Huisarts Maarten.

 5. doedesom zegt op

  Doe eerst eens precies de som van de meerkosten in Th minus de verzendkosten. Is dat medicijn in NL wel zovrij verkrijgbaar of moeten bekenden er een recept voor hebben? Vraag na of er eventueel in TH goedkopere alternatieven zijn, voor standaard medicatie is die er vrijwel altijd. En denk dan opnieuw diep na met deze reacties erbij genomen.

  • Maryse zegt op

   Precies, een rekensommetje maken. Behalve de verzendkosten, reken ook de invoerkosten erbij zoals Ton hierboven zei. En die invoerkosten zijn hoog, weet ik van mijn buurman die al jaren spullen uit NL laat overkomen en voor het eerst vorige jaar invoerkosten moest betalen + ook nog naar de douane in Lem Chabang daarvoor moest reizen. Hoe hoog die invoerkosten zijn is ws afhankelijk van die medicijn in kwestie.
   En het is zowiezo de vraag of je pakketje aankomt.

   Ik zou voor de dure variant in TH. gaan. Tenzij dokter Maarten een alternatief heeft.

 6. l.lagemaat zegt op

  Geef eerst eens aan waar u woont.

  Dan kan in de omgeving gekeken worden naar de prijsverschillen voor hetzelfde produkt of aan
  dokter Maarten Vasbinder informeren voor gelijkwaardig alternatief.

 7. Heere zegt op

  In ben in Ubon naar het gouvernement hospital gegaan voor recept slaappillen.
  Het was binnen erg vol,maar een vrouw
  ( personeel) zag mij en heeft mij overal langs gelootst. Onder anderr voor een” gesprek,” met een psychiater …Met zijn handtekening op papier naar ander loket en papier ingeleverd. Kreeg toen de nota die verderop moest worden betaald. Daarna wachten bij de ophaalloketten.Een man kwam even later naar mij toelopen en van hem ontving ik de medicijnen. Allemaal weinig kosten..
  Veel medicijnen kun je overigens ook gewoon zonder recept krijgen …

 8. willem zegt op

  Heb een keer sumatriptan injecties op laten sturen had ze zonder problemen binnen 2 weken in huis.
  Misschien geluk gehad??????

 9. E. zegt op

  Dag Dirk,

  ik verstuur mijn medicijnen al een paar jaar met Post.nl naar Thailand.Aangetekend en verzekerd.Kost iets meer dan 34 euro.In porties van 1 maand,aangezien je maar voor 1 maand mee mag nemen,hou ik me daar per post ook aan,en om het financiele risico te beperken,als er iets misgaat,mijn medicijnen kosten 1350 euro per maand.Inclusief een apothekers verklaringdie ik zowel buitenop als in het pakketje zelf doe.2 x dus.Adres er op in Nederlands/Engels en Thais.Al meer dan 30 x gedaan,nooit iets misgegaan,nooit langer geduurd dan 2 weken,nooit invoerrechten hoeven te betalen.Voor het laatst gedaan in september en oktober 2019.
  Heb wel gelezen,dat er op dit moment,vanwege het virus,geen pakketjes van Thailand naar Nederland gestuurd kunnen worden,vanwege weinig vliegverkeer.Of dat omgekeerd ook zo is weet ik niet,maar lijkt me wel waarschijnlijk.En het zal nu wel duurder zijn als het wel kan.Goed checken dus…..

  Chok dee,
  E.

 10. Erik zegt op

  Ik zou het buitengewoon onverstandig vinden nu iets naar Thailand te zenden. Er is nauwelijks gewone post dus de post die met vrachtbrief binnen komt van de pakjesverzenders (DHL en zo) wordt zeker geopend en gecontroleerd. De douaneambtenaren hebben graag iets te doen… Reken op tenminste 14 dagen, is mijn ervaring met pakjes.

  Thailand heeft een eigen farma-industrie en beschermt die dus men heft invoerrecht en daarna btw. Met dat invoerrecht gaat men wel eens ‘creatief’ om: een doos snoep uit NL werd belast met het ‘algemeen’ tarief van 30% terwijl op suikergoed 10% zit….. Ik heb betaling geweigerd waarna het pakket naar de lokale douane werd gebracht en ik moest daar de inhoud laten zien: de rekening ging omlaag….. Tja, niet iedere ambtenaar kan even goed het Engels lezen op de vrachtbrief…. Ik heb me aangeleerd de inhoud ook in de Thaise taal te vermelden.

  Bij reizigers geldt een max van 30 dagen voorraad. Waarom zou dat niet gelden voor post?

  De invoervrijstelling per post is slechts 1.500 baht en daar zit je snel op. Daarboven bepaalt men de waarde: wat jij hebt opgeofferd tegen europrijzen maar tenminste de marktprijs in Thailand. Daar komt vracht en verzekering bij en over dat alles berekent men invoerrecht. De tarieven staan op de site van Thai customs.

  De BTW is 7 procent over (aankoop/marktprijs+kosten+invoerrecht) en de som van dat alles moet de ontvanger betalen. Zo werkt het overal als je boven de kleine vrijstelling komt. Wat het niet aankomen van post betreft: het kan overal in de wereld ‘van de postwagen af vallen’. Het is mij nooit overkomen maar het kan wel…..

  Als je afhankelijk bent van die medicijnen zou ik liever voor zekerheid kiezen en ze gewoon lokaal kopen. Dr Maarten is al om advies gevraagd, lees ik. Het hier gegeven advies om in diverse apotheken te gaan shoppen deel ik.

  Ik had het geluk dat een kennis van mijn vrouw in een farma groothandel werkt; ik kreeg de spullen tegen groothandelsprijs. Misschien kan deze tip iets voor je betekenen….

 11. Dirk N zegt op

  Beste lezers,

  Bedankt voor jullie hulp.
  Ik weet nu zeker dat Ik niets op laat sturen vanuit Nederland.
  Na jullie tips ga ik mij nu concentreren op het kopen van betaalbare medicijnen in Thailand. Mijn vorige dure ervaring was met het Bangkok Pattaya Hospital.
  Ik verblijf momenteel in Phetchabun.
  Groeten,
  Dirk N

 12. Ries zegt op

  Ik afgelopen week veel medicijnen per post uit Nederland binnen gekregen per post NL het pakket gescand er zat een sticker op en opgemaakt alles er nog in dus geen probleem

  • Erik zegt op

   Ries, helaas zeg je niet voor hoeveel dagen er medicijnen in zaten en of je invoerrecht hebt moeten betalen. Maar je spullen zijn binnen, dat is het belangrijkste. Al wil dat niet zeggen dat het pakket aan iemand anders er ook zo doorheen komt; this is Thailand…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website