Beste lezers,

Ik heb een reis geboekt naar Phuket op 13 december tot 4 januari. Als alles goed gaat is Phuket dan open voor toeristen met vaccinatiebewijs (dit is voor mij van toepassing).

Mijn heenreis gaat via Bangkok (vanaf Amsterdam) en dan door met Bangkokair naar Phuket. Nu heb ik gehoord dat je niet gelijk mag doorvliegen en dus alsnog in quarantaine moet in Bangkok, zelfs als je dus bent gevaccineerd.

Kan iemand mij vertellen of dit klopt?

Groet,

Tham

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Lezersvraag: Mag ik zonder quarantaine doorvliegen van Bangkok naar Phuket?”

 1. Cornelis zegt op

  Je hebt het over december, en niemand kan je vertellen hoe dan de situatie is. Duidelijk is wel dat wanneer je op dit moment, en ook bij het openen van Phuket ergens in de komende maanden, je rechtstreeks vanuit het buitenland in Phuket moet aankomen. Een vlucht via Bangkok betekent voorlopig helaas ook quarantaine in Bangkok. Nogmaals: hoe het er in december uit zal zien is zelfs met de helderste glazen bol niet te voorspellen. Zelf zou ik dan ook nog even gewacht hebben met boeken – waarom nu al?

 2. John zegt op

  Of het nou klopt of niet, het is pas mei, Morgen hoor je weer andere info van iemand.

 3. Henk zegt op

  Niet om het een of ander, maar het was toch al langer bekend dat rechtstreeks op Phuket gevolgen dien te worden. Daarbij zou ik eerst informatie inwinnen, vervolgens wachten tot oktober en daarna pas boeken. @Tham verkiest eerst te boeken, en zich dan pas te informeren. Hopelijk valt er nog wat te annuleren.
  Op 13 december te Bangkok eerst in quarantaine moeten betekent minimaal het verlies van 1/3 vakantie.

 4. Marc Dalle zegt op

  Momenteel kan dit niet. Eerst quarantaine in BKK. Maar december is nog maanden ver; er valt dus absoluut niets zinnigs te zeggen over wat de toestand dan zal zijn. Het enige: afwachten.

 5. bert zegt op

  Ik heb deze vraag voorgelegd aan de vertegenwoordigster van de T.A.T. in Nederland. Haar reactie kwam op het volgende neer.
  Als je in Amsterdam ook bent incheckt voor een aansluitende vlucht van Bangkok naar Phuket en jouw bagage is doorgelabeld, dan ga je op de Intercontinentale luchthaven van Bangkok niet door de paspoortencontrole. Dat gebeurt pas op de luchthaven van Phuket. In dat geval kun je dus van Amsterdam naar Phuket vliegen, zonder dat je eerst in Bangkok in quarantaine moet.
  Is dus een zaak om een juiste combinatie van tickets aan te schaffen.

 6. Fred zegt op

  Ik ben net hetzelfde van plan. Ik heb mijn H/T vlucht al op BKK geboekt.
  Ik ben er zeker van dat IN december zal mogelijk zijn , dus domestic flights.
  Vanaf media oktober gaat er veel veranderen naar het einde jaar toe
  Zeker voor toeristen met een corona paspoort
  Thailand zal toerisme zonder quarantaine in Q4 wel moeten toestaan of volgend is er gewoon geen toeristische sector meer…

 7. Leo Eggebeen zegt op

  Sorry, als je via Bangkok vliegt gaat wel bagage door naar Phuket, maar jij niet. Bangkok – Phuket is een nationale vlucht en die vertrekt vanuit domestik, dus
  na de paskontrole. Je bagage gaat wel naar Phuket.

  • Dennis zegt op

   Dat klopt in dit geval niet! KLM en Bangkok Airways zijn codeshare-partners, dus hun systemen zijn op elkaar aangesloten en dus gaan zowel passagier als bagage door naar Phuket.

   Je kunt dus al op Schiphol inchecken voor je vlucht BKK naar Phuket (HKT).

   Voor overige LCC’s in Thailand geldt dat niet, maar Bangkok Airways is de uitzondering. Dus het kan wel!

   • Cornelis zegt op

    ……maar je gaat ook in die situatie in Bangkok door de paspoortencontrole, en je krijgt dan je bagagecontrole in Phuket. Leo heeft dus gelijk, m.i.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website