Lezersvraag: Mae Hong Son route fietsen en weginformatie checken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 december 2019

Beste lezers,

Ik ga in januari 2020 de Mae Hong Son route fietsen en start in Chiang Mai. Kan iemand mij vertellen, hoe ik het wegennet kan checken in Thailand (kan dit via een website..?).

Het zou wel handig kunnen zijn, als ze ergens met de weg bezig, ik de route kan aanpassen.

Bij deze mijn hartelijke dank.

Groet,

Giel

10 reacties op “Lezersvraag: Mae Hong Son route fietsen en weginformatie checken”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  De routeplanner van Google Maps houdt rekening met vertragingen en wegwerkzaamheden. Maar of je daar echt wat aan hebt is de vraag. De mogelijkheden om je route aan te passen zijn namelijk niet zo groot. Zodra je de bergen in gaat heb je weinig keuze meer. Maar het goede nieuws is dat bij wegwerkzaamheden in Thailand de weg meestal niet helemaal wordt afgesloten. Vaak wordt op een helft het asfalt weggeschraapt. Dan blijft de andere helft open. Als die andere helft aan de beurt komt, kan je op de puin-fundering van de ene helft rijden. Zorg wel voor reserverbandjes, zeker als je een fiets met dunnen banden hebt.

 2. Nick zegt op

  Hey Giel,

  dit checken in real-time gaat moeilijk zijn vrees ik. Zelf heb ik die route al een paar keer gefietst en altijd kom je wel eens werken tegen. Maar dat is hooguit een paar kilometer. In het slechtste geval moet je een tijdje door het zand rijden.

  En de route aanpassen? Van Pai naar Mae Hong Son is er eigenlijk maar 1 fatsoenlijke baan en van Mae Hong Son naar het zuiden ook. Of je moet echt off road willen gaan… en dan nog.

  Met wat voor fiets ga je dit doen? Hoeveel tijd trek je ervoor uti? Etc… Eigenlijk moet je gewoon de weg volgen die je met de auto of moto zou doen en over werken je weinig of geen zorgen maken.

  Succes.

 3. Giel zegt op

  Ik ga met de race fiets ( 25 mm banden)
  Ging de vorige keer ook goed,
  Maar moesten stuk van 10 km gravel
  Overbruggen

 4. Giel zegt op

  P.s weet iemand hoe je de lucht vervuiling( fijne stofdeeltjes)
  Kan checken, is daar een app of website voor?

  • Francois Nang Lae zegt op

   http://aqicn.org/map/world/

  • chris zegt op

   http://aqicn.org/map/thailand/

 5. Jo de Rubbere zegt op

  Als je in Chiang Mai bent ga je naar de boekhandel in het centrum en daar hebben ze de kaart “Mae Hong Son the loop “. Kijk maar eens op de site http://www.thegtrider.com , daar vindt je ook de kaart. Ikzelf heb de MHS loop voor 6 weken gereden weliswaar met de motor. Deze kaart is onmisbaar want naast een perfecte wegenkaart staan er ook alle hoogtepunten aangegeven op die je onderweg tegenkomt. Doe er uw voordeel mee.

 6. Peer zegt op

  Hoi Giel,
  Heb deze tour, “the Mae HongSon”-loop, al ‘ns gemaakt. Ik heb ‘n tourfiets met halfdikke banden!
  Als je die op bar+ pompt fiets je super op elke ondergrond.
  Het leukste is met de klok mee vanuit Chiangmai. Wat de luchtvervuiling betr kun je googlen, maar januari is de ‘vuilste’ maand.

 7. gust zegt op

  waanzinnig om met de fiets te doen maar als je goed materiaal en een goede conditie hebt moet je niet al te veel zorgen maken. Volg de hoofdroutes want ‘binnenwegen’ heb je daar zo niet omwille van het bergachtig landschap. Mijn vrouw en ik deden het per scooter. Gewoon genieten…

 8. Giel zegt op

  Allemaal bedankt voor de suggesties


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website