Beste lezers,

Hallo, mijn naam is Steven, ik ben 18 jaar oud en hoop in juni naar Thailand te gaan. Omdat ik half Thai ben, heb ik daar veel familie en kom ik er dus vaak. Maar in deze zomer is de eerste keer dat ik zonder mijn ouders reis.

Ik wil voor het eerst Chiang Rai gaan bezoeken.

Nu weet ik aardig de weg in Thailand, maar ik wil graag weten of er een busverbinding is tussen Chiang Rai en Surin (Isaan). Ik zag op internet dat Nakhonchai Air eens per dag vanaf Chiang Rai vertrekt naar Surin, maar zou iemand misschien weten hoe laat die bus vertrekt? Dat is nergens te vinden, ook niet op de onduidelijke site van Nakhonchai Air.

Ik zou het heel fijn vinden als iemand mij hiermee kan helpen.

Groetjes,

Steven

14 reacties op “Lezersvraag: Is er een busverbinding is tussen Chiang Rai en Surin (Isaan)”

 1. misschienmogelijk zegt op

  Er lopen in TH enorm veel direkte (Nacht)buslijnen tussen plaatsen in het noorden en in Isan, meestal maar 1x per dag (nacht dus eigenlijk). Of deze er bij hoort, kan zijn, maar denk toch van niet. Er is dus een doodsimpele oplossing, ook al omdat het wel een enorm lange ruk zal zijn over 2-baanswegen: ergens overstappen. Bekijk bij aankomst in CRai op het Nieuwe, grote BoKoSo, buiten de stad welke buslinks er zijn, ik schat minstens wel Kohrat (de Pattaya bus) of Khon Khaen en vraag (je zal toch vast wel Thai lezen+spreken kunnen?) hoe laat die ca. aankomen. Dat zal rond 6/7 in de volgende morgen zijn. Dan ga je eerst eten, navraag doen wanneer de volgende bus gaat en koop alvast een phee (=ticket).
  Vermoedelijk gaat het veel vaker en mogelijk zelfs sneller door toch maar via BKK/MOchitmai te gaan, vanwege het enorme aantal bussen en het feit dat die amper tussenliggende stops doen (want daar zijn dan weer andere lijnen voor). Zeker als de andere bus al volbezet is, met deze kan je altijd wel mee.
  Vanaf ChMAI loopt er wel een dito bus tot Ubon, maar de precieze route ken ik niet en ik denk dus niet via Surin. Bovendien: daarmee wordt natuurlijk steeds de stad (amphoe muang) Surin bedoeld, je zal wel ergens anders echt heen willen.
  Er bestaat voor alles BoKoSo in TH zelfs een nationaal genummerd buslijnensysteem, waarbij direkte lijnen NOord-Isan in de 5xx serie zijn vernummerd. Maar ik heb nog nooit een compleet overzicht van alle lijnen kunnen vinden. VAN BKK is het bvb 1-110, en 901-998, 111 up is binnen NOord, 2xx is binnen Isan etc. Vanaf 1001 is lokaal binnen 1 chiangwat, maar door 2 amphoes en zo verder. Die nrs. staan levensgroot altijd op de zijkant van de bus, met daarbij tot welke klasse ze behoren.
  OP een site als rome2rio, 12goasia of busbud kan je checken of die wat bieden, maar heel erg betrouwbaar zijn ze niet voor TH.

  • Steven zegt op

   Ik weet dat er inderdaad een bus gaat vanaf Chiang Mai naar Ubon, welke ook stopt in Surin. Wellicht is het eerst reizen naar Chiang Mai minder snel dan een directe busreis vanaf Chiang Rai. In het Thai rondvragen is inderdaad geen probleem
   Bedankt voor de informatie!

 2. misschienmogelijk zegt op

  NCair is een prima compagnie, hoort tot de 3 beste van heel TH. Ik vermoed dat er toch sprake is van een overstap ergens als het zo onduidelijk is. Maarre: een echte Thai zal zich over dit soort zaken totaal geen zorgen maken-het vertrek is ergens in de loop van de middag/vroege avond. Maanden tevoren online boeken is ook totale onzin, dan laat je pas blijken dat je nog moet acclimatiseren. Bedenk wel dat het een ruk is van zeker tegen de 18-20 uur.

  • Steven zegt op

   Prima, bedankt. Ik ga niet boeken hoor, ik was gewoon benieuwd wanneer die bus zou vertrekken. Ik ben me er van bewust dat het een lange rit gaat worden!

 3. Erik zegt op

  Nakhonchai Air heeft de busverbinding die jij zoekt. Nakhonchai is een van de betere maatschappijen en mijn vrouw neemt die altijd naar Bangkok.

  Ik heb een link maar weet niet hoe oud die is. Er staat een website in om te bellen.

  https://www.rome2rio.com/map/Surin/Chiang-Rai#r/Bus

  • Steven zegt op

   Hartelijk bedankt voor de link!

  • rori zegt op

   Klopt Nakchonchai air heeft ook een eigen site en vanuit Chiang Ria of Chiang Mail rijden via de centrale stop in Uttaradit.
   Nakonchia Air heeft VIP bussen rijden met 3 stoelen naast elkaar een ritje Bangkok (Mochit) naar Uttaradit (575 km) kost een 800 bath per persoon.
   Omdat wij ook een condo in Jomtien hebben rijden we ook soms met de bus Uttaradit Jomtien vv (900 bath. Nemen altijd wel de nacht bussen.

   Prima service eten en drinken aan boord en (1 keer brood maaltijd, snack en drank gratis).

   https://www.nakhonchaiair.com/ncabooking/home

   • rori zegt op

    Op de site kun je voor engels kiezen en meteen en tijden en prijzen zien.
    Meldt je aan als member en betalen kan met Visa. Advies let op wanneer je reist en doe als je van plan bet om dit rondom thaise feestdagen te doen minimaal 2 weken van te voren

    Je kunt van te voren betalen en zelfs zien hoe men rijdt als je thailand maps voor de geest haalt. Jomtien. Uttaradit.
    Stopt bv. Bangkok, Rangsit (DMK), Nakhon Sawan, Phitsanulok, Uttaradit. Of indien er iemand onderweg uit wil. Stopt NIET op andere plekken om mensen op te pikken.

 4. Joop zegt op

  Misschien niet rechtstreeks, maar zeer beslist wel via (bus/verkeers-knooppunt) Nakhon Ratchasima (afgekort Korat); aldaar bij een van de vele loketten een kaartje kopen naar Surin. Er staan talloze mensen die je kunnen vertellen bij welk kaartjesloket je moet zijn.

  • Steven zegt op

   Oké, bedankt voor je reactie, ik ga Nakhon Ratchasima onthouden!

 5. Fons zegt op

  Ik heb vroeger in Chiang Mai gewoond en ben enkele malen van Chiang Mai naar Surin gereisd met vip bus. Mogelijke kan je van Chiang Rai naar Chiang Mai en verder naar Surin.

  • Steven zegt op

   Klopt, zelf ook meerdere malen van Chiang Mai naar Surin gereisd per bus. Hoelang duurt de busreis van Chiang Rai naar Chiang Mai?

   • rori zegt op

    2 uur

    • rori zegt op

     sorry type foutje 3,5 uur met de bus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website