Beste lezers,

Ik overweeg te gaan scheiden (huwelijk tussen een Thaise vrouw en Nederlandse man). Wij zijn in Thailand getrouwd voor de wet en het is gelegaliseerd in Nederland. Wij hebben een huis in Thailand op naam van ons beiden (verdeling 51% van vrouw – 49% van man).

Wat gebeurt er volgens de Thaise wet met het huis bij echtscheiding? De scheiding  zal in Thailand plaatsvinden.

Groet,

Ben

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Ik overweeg te gaan scheiden wat gebeurt er met ons huis?”

 1. Petervz zegt op

  Beste Ben,
  Je schrijft dat het huis op naam staat van jullie beiden. Dat is niet mogelijk en ik denk dat het huis is ondergebracht in een Company Limited, waarin jij 49% van de aandelen bezit. Een echtscheiding heeft geen enkele invloed op deze Company. Deze blijf gewoon eigenaar met dezelfde aandeelhouders. Wel kan de Thaise aandeelhouder de aandelen van de buitenlandse aandeelhouder kopen. Het bedrag daarvoor geschied in onderling overleg.

  • chris zegt op

   Deze constructie van een bedrijf dat – naast het bezit van een huis – geen enkele bedrijfsmatige activiteit ontplooit (al het huis verhuren aan de aandeelhouders) is ook al jaren een doorn in het oog van de Thaise overheid. Op veel clementie van hen hoef je dan ook niet te rekenen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Alles wat jullie afzonderlijk of samen hebben gekocht tijdens het huwelijk moet bij een scheiding gelijkelijk worden verdeeld, los van wie betaalde of op wiens naam het staat. Dat geldt ook voor schulden.

  • jan zegt op

   Inderdaad Tino, dit is het enige correcte antwoord zolang er geen huwelijkscontract is. Bij gemeenschap van goederen wordt en moet alles verdeeld worden.

  • Peter111 zegt op

   Tino, gezien de 51-49% ga ik er vanuit dat een Company Limited de eigenaar van het huis is. Bij een echtscheiding verandert er in dat geval niets. De 51-49% aandelen verhouding blijft gewoon bestaan.

 3. Herbert zegt op

  Je schrijft 51 – 49 procent dus zij is hooft aandeelhouder
  Neem aan dat zij jou niet uit kan betalen dus zal het huis verkocht moeten worden. Kan je bijna zeker op een briefje geven dat je het huis niet verkocht krijgt want ze kan er zomaar met de hele familie in gaan wonen en een bende maken. Geef je 1 goed advies begin niet met een advocaat dat verlies je . Als je rustig verder wilt leven in Thailand neem je verlies en ga.

 4. Carlos zegt op

  Dus ook de aandelen in de company … dus toch 50%

  • Herbert zegt op

   Ook bij een company ben je 49% aandeelhouder maar het maakt niet uit is vastgoed en als zij niet instemt met verkoop heb je probleem. En de grond is anders van haar en als zij zegt dat je niet op het grondstuk mag komen kun je je huis niet in. Ga uit kwadigheid niks vernielen want je dient het huis zoals het is achter te laten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website