Lezersvraag: Hoe reis ik het beste naar Kanchanaburi

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 mei 2014

Hallo iedereen,

Volgende maand vertrek ik naar Thailand voor drie weken.

Ik wil graag  Kanchanaburi bezoeken. Ik kan niet goed terug vinden hoe ik dit het beste kan doen. Kan ik beter vanuit Kanchanaburi naar Chiang Mai toe of eerst vanuit Bangkok naar Chiang Mai en dan als ik terug ga naar het zuiden naar Kanchanaburi? Als ik zo kijk rijdt er geen nachttrein vanuit Kanchanaburi dus dan zou ik weer eerst terug naar Bangkok toe moeten?

Als laatste wil ik nog naar twee eilandjes, welke zouden de mensen hier aanraden? Ik zat zelf naar Koh Pangnan en Koh Tao te denken. Ik hoor graag van jullie, vind het erg lastig met zoveel informatie!

Lisette

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe reis ik het beste naar Kanchanaburi”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Lisette, als het enkel om Kanchanaburi gaat dan is de trein vanuit Bangkok een goede optie. In de weekenden ga je voor een prikkie -ik dacht 100 baht- retour met de ’tourist trein’ er heen. Wat let je om in Kanchanaburi te overnachten en een of twee dagen later met de trein terug naar Bangkok te gaan. Heb over die trip ooit een verhaaltje op het blog geplaatst.Wellicht kan de redactie de betreffende link voor je vermelden. Rij mee naar Nam Tok. Je gaat dan de brug over de river Kwai over en verder een schitterende tocht. Stap op de terugweg in Knachanaburi uit. Leuke trip. Je kunt dagelijks terug naar Bangkok. Advies: boek de reis heen en terug een dag eerder.

 2. loe zegt op

  Wat betreft je vraag over de eilanden:
  Als je een duiker bent is Koh Tao een fantastische plek. Het is een heel klein eiland en verder is er eigenlijk niets te doen.
  Koh Panghan is een goed eiland om te bezoeken, maar ga niet rond volle maan, want dan is het er verschrikkelijk druk. En de full moon party is een verschrikking. Maar er zijn volksstammen mensen, die er juist om die reden heen gaan.

 3. Elise zegt op

  Dag Lisette,

  Zo’n zelfde soort reis heb ik twee jaar geleden gemaakt: echt een aanrader!

  Wij hebben ook veel met de nachttrein gedaan. Tweede klas reizen is in zo’n trein echt prima. Je moet deze kaartjes echter wel een beetje van tevoren boeken, anders zijn ze soms uitverkocht (al helemaal als je met zn tweeën reist, alleen hebben ze ergens vaak nog wel een gaatje denk ik). Je kunt deze kaartjes dan ook het beste meteen de eerste dag kopen dat je in Bangkok bent (op het grote station in Bangkok bij de balie). De volgorde van de reis maakt niet zo veel uit denk ik, net wat je zelf het leukst vind, waar nog kaartjes voor zijn en wat handig uit komt;). Tickets voor de trein naar Kanchanaburi kun je (denk ik) bij dezelfde balie op het grote station kopen, de trein vertrekt echter vanaf een ander station. Deze reis duurt een paar uurtjes en is prima te doen in de derde klasse (volgens mij is er ook niets hogers). Je moet dus inderdaad wel eerst weer terug naar Bangkok. Wij zijn een aantal keer overgestapt van de nachttrein naar de Kanchanaburi-trein en weer terug en hadden zo een flink aantal uur op te vullen in Bangkok. We hebben toen onze bagage afgegeven bij een soort winkeltje (achterin) op dat station waar je tegen betaling je bagage enigszins bewaakt kan stallen. Dan kun je nog lekker een dagje Bangkok verkennen:).
  De eilandjes Koh Pangang en Koh Tao zijn ook erg leuk, en heel makkelijk bereikbaar! Je kunt met de nachttrein naar het zuiden, daar kun je met de bus naar de boot gebracht worden en dan met de boot naar het eiland. Dit tripje kun je ook het goedkoopst bij de balie op het grote station in Bangkok kopen. Als je vertelt dat je bijvoorbeeld eerst naar Koh Pangang en daarna meteen door naar Koh Tao wilt kunnen ze je daar adviseren tot waar je de trein kunt nemen en welke boten er gaan. Let wel op, op dit station staan ook Thai die deze reisjes zelf voor veel meer geld aan je willen verkopen. De balie’s waar je moet zijn liggen op de begane grond. Aan de voorkant van het station zijn allemaal balie’s naast elkaar waar ook veel Thai staan, hier moet je je kaartjes kopen! Maar omdat deze verkopers slecht Engels kunnen is er aan de rechter zijkant een toeristenbalie. Zij kunnen je helpen om de juiste tickets te krijgen bij de andere balie door een briefje mee te geven waar in het Thais op staat welke kaartjes je wilt kopen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Succes met het verdere plannen van je reis en vooral veel plezier straks in Thailand!

  Groetjes Elise

 4. Marc zegt op

  Lisette, de trein is inderdaad het eenvoudigste en komt zeer dicht aan bij de beroemde brug. Zelf heb ik de bus genomen in Southern Bus Terminal, wat nogal ingewikkeld is en ver buiten het centrum van Bangkok.
  Indien je ook interesse hebt in de spectaculaire Erawan watervallen of de tijgertempel, dan boek je best een overnachting voor enkele dagen.
  Chiang Mai is best vanuit Bangkok te bereiken via nachttrein of een binnenlandse vlucht.
  Wat de eilanden betreft, hangt de keuze af van uw interesse. Koh Phangan is toeristisch meer ontwikkeld dan Kho Tao (schildpaddeneiland) en bekend van de Full Moon Party (muziekfestival). Kho Tao is ideaal voor duiken en snorkelen. Wat ook uw voorkeur is, ik wens je veel plezier op dit grote avontuur.

 5. Rob zegt op

  Ligt eraan hoe snel je er wilt zijn, trein is een leuke optie maar erg langzaam.

  Vanaf het southern bus station in BK kan je, ik dacht lijn 81 nemen naar Kanchanaburi dit is ongeveer 3 uur maar lastig te bereiken vanuit Bangkok.
  Je kunt vanaf het Victory monument naast de sky train in Bangkok een micro bus nemen naar Kanchanaburi dit neem ongeveer 2 uur in beslag. Bestemming staat achter de voorruit van de micro.

  Vanuit Kanchanaburi is er ook hier de mogelijkheid om per bus of micro naar changmai te gaan en dan weer terug naar bangkok met trein bus(je) of vliegtuig.

  Gr Rob

 6. robert waardenburg zegt op

  Lisette, Khanchanaburi kan je zowel voor (wordt meestal gedaan) als na Chiang Mai bezoeken.
  Voor Kanchnaburi zijn de voordelige all-in arrangementen van 3 dagen/2 nachten die aangeboden
  worden door o.a. http://www.dejongintra.nl en ww.burothailand.nl sterk aan te raden. Heb je vervoer, hotels
  en een paar bezoeken. Voor je reis van Bangkok naar Chiang Mai zou je de trein vanuit Bangkok
  kunnen nemen terwijl voor de terugreis een First Class of VIP-nachtbus een leuke afwisseling is.

 7. Herman zegt op

  Lisette,
  Je kunt vanaf Suvarnabhumi met bus lijn nr 556 naar bus station south,Sai Thai Mai,vandaar uit vertrekt er elke 20 min een bus naar Kanchanaburi .
  Je kunt ook met een taxi kost ongeveer 2000 B.van te voren vragen!
  Trein rijd maar een paar keer per dag en niet op tijd.
  Mijn vlucht land om 655 uur en ben ongeveer 1200 uur in Kanchanaburi je hebt dan voldoende tijd om een slaapplek te zoeken die er veel zijn.

  GR Herman

 8. Gerard zegt op

  Vind alle adviezen niet zo goed…..waarom gaan we ervan uit dat de vraagsteller op de goedkoopste manier naar Kanchanaburi wil? De vraag is toch hoe het beste en of eerst nasr chiangmai of niet? Microbus vanuit Victory monument? Oncomfotabel en zeker niet veilig, trein 3de klasse? Oncomfortabel en erg heet en langzaam.

  Mijn antwoord is: book een 3 dagen 2 nachten tour met Junglerafts Kanchanaburi, hele leuke accomodatie slleen bereikbaar per longtail en gelijk alle hoogtepunten bezoeken daar, en je dsn af laten zetten op dag 3 op Ayuthaya treinstation voor de nachttrein naar Chiangmai.

  Kijk maar op de site van Junglerafts voor de tours met pick up in Bangkok.

 9. henk J zegt op

  Indien het doel is de bridge te bezoeken dan is de trein de beste manier.. Je krijgt dan het gevoel hoe het er vroeger aan toe moest gaan.
  Zoals al door een vooganger gemeld is de excursie trein op de zaterdag en zondag een ideale beleving.
  Eerst tot aan de brug, dan kun je er lopend overheen. Vervolgens met de trein over de brug en door naar de waterval. De schitterende uitzichten die je tegen komt zijn de moeite waard.
  Op de terug reis is er ook nog even tijd om de oorlogsbegraafplaats te bezoeken.
  De trip kost 120 bath, is goedkoop maar geeft een beter gevoel dan de reis per mini bus te maken.
  Als we bezoekers hebben dan gaan we steeds met ze op stap om deze trip te maken. Is indrukwekkend met toch een mooi stuk natuur.

  Wil je langer in Kanchanaburi blijven dan kun je gewoon daar verblijven en met de trein of bus terug wanneer je maar wilt.

  Georganiseerde reizen vanuit de jong intratours zijn leuk, maar je kunt deze reisjes echt geheel op eigen gelegenheid maken en je bent dan vrij om te gaan en staan waar je wilt.

 10. esther kannegieter zegt op

  hallo,

  wij zijn vanuit bangkok met een busje, geregeld via reisbureau in bangkok, naar kachnanaburi gegaan. Prima te doen, 15 euro pp oid.

  Als je voor daar nog geen vaste plannen hebt, een bezoek aan elephants world, gerund door de nederlandse agnes, is echt de moeite waar,d je werkt een dag met d eofifanten die daar opgevangen worden.

  we hebben ons ook naar de huay maekamin waterval laten rijden, onbekend, weinig toeristen, maar fantastisch. Na aankomst op parkeerterrein, prive chauffeur, geregeld door hoteleigenaar, kun je zowel naar boven als naar beneden lopen, dan zie je all 7 levles, echt de moeite waard.

  Wij hadden de duurste slaapplaatsen in de nachtrein geboekt, maar ik zou dat nooit meer doen. Boven mijn hoofd ging bij elke bocht een heel fel ledlampje branden, als je al even was weggedommelt was je echt direkt weer klaarwakker. De airco stopte hjalverwege de nacht. En het toilet was te vies voor woorden. Ik zou zeggen: neem een binnenlandse vlucht.

  heel fijne vakantie! gr esther

 11. Fred zegt op

  Vanuit Bangkok ( Southern bus terminal ) circa 2-3 uur, kosten Baht 110


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website