Beste lezers,

Als je een visum hebt van de Thaise Ambassade in Brussel, hoe lang duurt het dan voor je een CoE bekomt? Die CoE moet je nu online aanvragen en is blijkbaar in 2 delen namelijk eerst first approval en daarna final approval.

Hoeveel dagen moet je wachten voor final approval ok is?

Groet,

Karel (BE)

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang duurt het, met visum, voor je een CoE bekomt?”

 1. Eric zegt op

  Mijn ervaring: een achttal dagen.

 2. Joan zegt op

  Ik heb het onlangs aangevraagd bij de Ambassade in Den Haag, maar ik weet niet hoe het in Belgie is. Ik kreeg de first approval na 1 dag al; en de COE twee dagen nadat ik mijn ticket en de reservering in het ASQ hotel had ge-upload. Succes ermee!

  • rob H zegt op

   Inderdaad eerste en final approval proces gaat heel snel.
   Tijd bepalende factor is hoe snel je je definitieve vlucht – en hotelreservering hebt en upload

 3. john zegt op

  heb regelmatig gelezen dat je de COE, certificate of entry vrij snel krijgt. Soms zelfs al na 3 dagen.Inderdaad eerst krijg je een voorlopige COE. Bij de aanvraag voor COE dien je ook een zogeheten “declarationform”.
  Dat is een inlichtingenformulier waarop je oa invult wanneer je denkt te gaan vliegen, waarvandaan, welke vlucht, vertek en aankomsttijd. En nog wat andere zaken. Eenvoudig in te vullen. Als alles is geaccepteerd krijg je een voorlopige COE. Dan dien je daadwerkelijk de vlucht en ASQ (quanataine) te boeken. Als dat allemaal gedaan is en verzonden krijg je de definitieve, de echte COE toegezonden.
  Let wel, ik spreek niet uit eigen ervaring. Ik ga dit weekend zelf de COE aanvragen heb alle papieren gereed. Heb daarom nogal wat leeswerk gedaan en kan je daarom beantwoorden.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, zoals je zegt, duidelijk niet uit eigen ervaring, John. Er is geen sprake van een inlichtingenformulier. Ook worden in eerste instantie geen reisgegevens gevraagd. Wel moet je in die eerste fase al kopieën/scans van je paspoort, visum en, waar toepasselijk, de re-entry permit ‘uploaden’. Dan krij je een codenummer en moet je wachten tot je een pre-approval krijgt. Daarna heb je 15 dagen voor de reis- en hotelgegevens.
   Zie de links hieronder.

   Aanvraag CoE
   https://coethailand.mfa.go.th/

   Handleiding voor de CoE aanvraag:
   https://thaiembassy.ch/files_upload/editor_upload/VISA/1604095495_attachment-12-manual-for-online-central-registration-systemcoe-28oct.pdf

   • john zegt op

    Cornelis, dank voor je reactie. Ik zit, maar zat niet op dit spoor. Om een bijzondere reden had ik te maken met de finse ambassade. Op hun website was echt sprake van een “declaration form” . Ik heb dat formulier gedownload en ingevuld. Nog niet verstuurd met de andere papieren die nodig zijn. Niet alles had ik al. Wilde het morgen aanvragen. Je pakt me op het juiste ogenblik in de kraag. Anders was ik morgen spaak gelopen tijdens het invullen van de aanvraag voor COE of had aan eind van de invulling nog een papier over: “de befaamde declaration form” Door jouw correctie zal ik morgen met groot vertrouwen de COE aanvragen en het mooie “declaration form” overhouden.
    Verontschuldiging aan degenen die op zoek zijn gegaan naar dit formulier. Staat NIET MEEr op de website van de thaise ambassade in Finland.
    Overigens, als je de websites van de thaise ambassades in de verschillende landen bekijk zul je zien dat ze lang niet altijd oevereenkomstige informatie over vereisten geven. TIT, this is thailand.

    • Cornelis zegt op

     Voor alle zekerheid – maar waarschijnlijk al gezien:
     https://www.thailandblog.nl/reizen/inreisvoorwaarden-covid-19/alternative-state-quarantine-asq-waar/#comments
     https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-085-20-non-o-visum-terugkeer-mogelijk/

     • Cornelis zegt op

      Vergat deze:
      https://www.thailandblog.nl/coronacrisis/we-zijn-er-bijna-maar-nog-niet-helemaal/

   • john zegt op

    toch nog even aanvullen. op de website “thaiembassycom”staat het volgende.

    What do you have to do after receiving the COE?
    Once you have received your COE, you have to prepare the following documents for your trip to Thailand. It will be presented to the airline before departure:

    Certificate of Entry (COE)
    Valid visa in your passport
    Declaration Form
    Fit-to-Fly health certificate, issued within 72 hours before departure – this is a statement by a doctor that you are free from symptoms and fit to fly. This certificate is separate from the COVID-19 medical certificate.
    Medical Certificate with a laboratory result indicating that COVID -19 is not detected. The COVID test must be by the RT-PCR method, issued within 72 hours before departure. Some airlines do not accept home kit tests so please check specific requirements with the airlines you are traveling with.
    Copy of insurance policy that covers COVID and no less than 100,000 USD. Please print the insurance certificate and all pages of the terms and conditions on the COVID-19 coverage and medical benefits. You may be refused to board the flight if you could not show that the insurance meets this requirement.
    Copy of confirmed ASQ hotel booking

    Hierin wordt gezegd dat men de”declarationform” bij daadwerkelijk boarden van de vlucht moet hebben ingevuld.
    Ik laat graag mijn mening voor een ander.

    • Cornelis zegt op

     ‘Declaration firm’ is hoogstwaarschijnlijk het formulier TM8, een zelf in te vullen gezondheidsverklaring die je bij binnenkomst in TH moet overleggen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Hou er rekening mee dat, ondanks de naam, Thaiembassy.com geen officiële website is.
     “Copyright © 2020 ThaiEmbassy.com. This is NOT the official website of the Thai Embassy.”
     https://www.thaiembassy.com/

     Declaration form
     Langs de andere kant lijkt het me ook geen opdracht om dit in te vullen voor je in het vliegtuig stapt.
     https://www.thaiembassy.be/wp-content/uploads/2020/07/Declaration-form_for-COE.pdf

    • Ger-Korat zegt op

     De Thaise ambassade in Den Haag schrijft ook voor dat je de “reden” waarom je naar Thailand gaat dient aan tonen/mee te nemen op je trip. Dus ga je op basis van een huwelijk met een Thai dan neem je ook een bewijs/kopie daarvan mee op je trip, in mijn geval heb ik een Thais kind en op grond hiervan vraag ik een visum en COE aan en dien dan een kopie van het geboortecertificaat en Thaise id van mijn kind mee te nemen als grondslag voor de COE en visum. Enzovoorts.

     En je dient een T8 formulier in te vullen en mee te nemen, te downloaden van de site van Den Haag.

     Over bovenstaande staat het volgende op de site van de ambassade in Den Haag:
     5. alle documenten die zijn ingediend om een COE aan te vragen
     (6) T8-formulier (in te vullen en bij aankomst in te dienen

     Wat het “Declaration Form” betreft heb ik dit even niet op de site van de ambassade in Den Haag kunnen vinden maar wel op die van de ambassade in London, deze reeds eerder afgeprint voor het geval er ergens in het proces naar gevraagd wordt.

   • Jaap zegt op

    Hoi Cornelis,

    Wat is dit een keurig nette website zeg!

    Aanvraag CoE
    https://coethailand.mfa.go.th/

 4. Ton zegt op

  Voor het verkrijgen van de COE heb ik:
  voor het eerste deel 2 dagen moeten wachten (in feite 1,5 dag)
  voor het tweede deel kreeg in het COE certifikaat de volgende dag.

  De meeste tijd was ik kwijt daartussen om de moeilijke legpuzzel van COVID test, vlucht en Quarantaine Hotel op te lossen en een verklaring van mijn verzekering te krijgen voor maximale vergoeding en vergoeding bij COVID.

 5. Guido zegt op

  Normaal eerst “first approval” na 1 dag en daarna max 3 dagen voor definitieve CoE.

  • Cornelis zegt op

   Na die pre-approval krijg je 15 dagen om je reis- en ASQ-gegevens te ‘uploaden’.

 6. Bert zegt op

  Vlucht en asq hotel had ik.vooraf al voorbereid. Verzekeringsbewijzen heb je al nodig voor je oa visum.
  Ik kreeg dinsdag mijn visum. Woensdagmorgen eerste fase aangevraagd. Binnen 1 uur bevestiging. Toen direct vlucht geboekt en asq hotel geboekt en betaald. Rond 12 uur tweede fase CoE aangevraagd. Zelfde dag CoE kunnen downloaden. Het werkte in ieder geval bij mij razendsnel.
  Daarna fit to fly bij huisarts en covid test bij Eindhoven airport.
  Als je eenmaal het juiste visum hebt is de CoE makkelijk en snel geregeld.

  • Lya zegt op

   Hallo Bart,
   Ik heb inmiddels na 1 uur de voorlopige goedkeuring COE.
   Als ik wil checken met mijn 6 cijferige nummer dan geeft het online systeem aan, dat de informatie niet bekend is??? Dwz ik kan niet verder met het invoeren van vluchtgegevens en hotel.
   Moet ik nadat ik de voorlopige goedkeuring heb ontvangen soms eerst 72 uur wachten om het 6 cijferige nummer te kunnen gebruiken? Heb jij misschien enig idee wat er fout gaat?
   Ik heb 2 x contact opgenomen met een medewerker van de ambassade. Zo onvriendelijk,
   Inmiddels ben ik ten einde raad. Help me ajb.

   • Bert zegt op

    Hi Lya. Eigenlijk geen idee. Bij mij was het zo dat als ik mijn nummer weer gebruikte ik de melding kreeg dat er nog formulieren ontbraken. Logisch natuurlijk. Ik heb toen mijn ticket en asq hotel doorgegeven en daarna kreeg ik al heel snel mijn CoE

  • PEER zegt op

   Hallo Bert,
   Waar heb jij je verzekeringsbewijs met de $ 100000,= coverage print verkregen??

   • Bert zegt op

    Hi Peer. Dat bewijs had ik al op mijn expat verzekering bij April verzekeringen afgesloten via AA insurance in Hua Hin een jaar geleden. Toch was deze prima verzekering niet genoeg voor een NON-IMM OA visum. Toen via hun een extra goedgekeurde thaise verzekering afgesloten voor 1 jaar. Kosten ca 7700 thb. Deze twee samen waren direct ok bij de Ambassade.
    Vreemd is wel dat op de door de Thaise instanties geadviseerde verzekering de 100.000$ covid clausule nier expliciet vermeld staat. Op de April verzekering wel.

   • Bert zegt op

    Hi Peer. Dat staat standaard op mijn April insurance polisblad sinds maart dit jaar

 7. Wil zegt op

  Ik ben het volledig met je eens Ton. De legpuzzel van Hotel, Vlucht, Covid test en je verzekering
  is een heel gedoe, ik was erg blij met mijn dochter want alleen had ik het niet gered op de
  computer. Ik kan er redelijk mee overweg maar ik vind dit niet meevallen.
  Ik vlieg 3 December. Succes allemaal.

 8. Jan Kuiper zegt op

  Bij mij (Nederlander) heeft het hele proces, dus van eerste aanvraag, tot binnenkomst Thailand twee dagen geleden, minder dan twee weken geduurd. Dit op basis van een nog geldig non-O retirement visa.
  Overigens wilde men nog wel de financiele eisen welke gesteld zijn aan het visum nogmaals zien, dit had ik er de eerste keer niet bijgeleverd, omdat ik dacht dat dit alleen voor een nieuw visum-aanvraag nodig was.
  Een goede verzekering had ik al, mijn agent in Thailand (AA-insurance) heeft het bewuste formulier gemaild.
  Mijn ticket was door mijn werkgever geregeld en betaald, dat heeft mijzelf nauwelijks een inspannng gekost.
  Fit to fly gehaald bij de eerste de beste huisartsenpost, cash omdat ik geen huisarts meer heb in NL.
  PCR-test twee dagen voor de vlucht laten doen bij een prive bedrijf, binnen een dag uitslag gelukkig negatief, anders gaat het hele verhaal niet door uiteraard, was nog even spannend.
  Het is een hoop heen en weer gemail, scannen. printen en noem maar op, maar mits alles voor elkaar is goed te doen.
  Moeilijkste vond ik nog om een goed QSA hotel uit de lijst te zoeken, je zit er immers toch 2 weken.
  Dit is uiteraard afhankelijk van uw budget, maar hel blijft een prijzig dingetje.

  Ik ben blij dat ik er weer ben, nu nog even quarantaine afmaken, daarna kan ik eindelijk mijn vriendin en andere vrienden weer bezoeken. Thuiland was tussen het werken door toch reeds 9 jaar mijn thuis.

  Hopelijk kunt U hier iets mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website