Een paar dagen geleden schreef ik over de Alternative State Quarantine (ASQ). Inmiddels heb ik weer wat stappen gezet en gezien de vele reacties op mijn bijdrage lijkt het me goed mijn verdere ervaringen met u te delen.

Mocht u het niet gelezen hebben, dan kan dat alsnog wanneer u klikt op

Alternative State Quarantine (ASQ): waar?

De procedure verloopt vlot. Maandag aan het eind van de morgen zag ik dat mijn aanvraag voor het Certificate of Entry (CoE) – die ik zondagmiddag had verzonden – ‘pre-approved’ was en ik de volgende stap – het ‘uploaden’ van een ticket en een boekingsbevestiging van een ASQ-hotel – kon gaan maken. Overigens krijg je geen email-bericht van die voorlopige goedkeuring, maar moet je dat zelf met het toegekende codenummer checken.

In de volgende fase leek het me logisch eerst een ticket te boeken en daarna pas een hotel vast te leggen. De keuze uit vluchten is beperkt, vaak wordt niet dagelijks gevlogen dus je kunt niet zonder meer uitgaan van een bepaalde aankomstdatum om met het boeken van een hotel aan te vangen.

Intussen had ik al naar tickets gekeken. Mijn streven was op zaterdag 12 december te vliegen, met een sterke voorkeur voor premium economy zoals ik dat bij EVA Air gewend was. Dat kon op zaterdag alleen met Singapore Airlines, voor een kleine 1500 euro – voor een retourtje – en dik 9u wachten in Singapore. Op zondag bleek dat met Lufthansa te kunnen met een vlotte overstap in Frankfurt, voor een goede 900 euro, incl. 2x 23 kg bagage.

Daarmee lag maandag de 14e als aankomstdag vast en kon ik één van de 108 beschikbare hotels gaan boeken. Natuurlijk had ik inmiddels al het nodige voorwerk gedaan via de websites die ik in het vorige artikel vermeldde. Ik had een paar wensen: ik wilde een balkon, een ruime kamer en voor mij acceptabele betalings- en wijziging/annuleringsvoorwaarden. Ook wilde ik niet meer dan 50.000 baht kwijt zijn. De locatie van het hotel vond ik minder van belang; je kunt toch de deur niet uit dus of je nu op Sukhumvit Road net om de hoek van Nana Entertainment zit (zoals bij voorbeeld het Landmark hotel) of in een verre buitenwijk maakt geen enkel verschil.

O.a. op basis van positieve ervaringen van anderen die via sociale media werden gedeeld, en de vervolgens uitstekende communicatie, heb ik uiteindelijk geboekt bij het Chor Cher hotel in Samut Prakan, op redelijke afstand van Suvarnabhumi. Op 40 vierkante meter en het bijbehorende balkon zal ik het dus 15 nachten moeten uitzingen. Dat moet lukken!

Mijn creditkaartgegevens zijn door het hotel geverifieerd en het verschuldigde bedrag wordt kort voor aankomst afgeschreven.

Let wel, dit is geen aanbeveling maar gewoon mijn keuze. Of dat een goede is: ik vertel het u later……

Na de boeking kreeg ik een schriftelijke bevestiging, en die heb ik, met het ticket, weer ‘opgeladen’ bij mijn CoE-aanvraag. Dat was op donderdagmorgen rond half tien en de Ambassade bevestigde de ontvangst per email. Rond acht uur in de avond volgde een mailtje dat mijn aanvraag was goedgekeurd, met daarbij een link om het CoE te downloaden. Direct gedaan, de inhoud gecheckt en er bleek een typefout in de vertrekdatum te staan: 2029 in plaats van 2020. Wetende dat, met wat pech, een ambtenaar bij aankomst op Suvarnabhumi hier problemen over zou kunnen maken stuurde ik direct een berichtje terug met het verzoek om correctie. Ik denk dat er in deze weken op de Thaise Ambassade overuren worden gedraaid, want ondanks dat het in de avond was had ik binnen een half uur een nieuwe, verbeterde versie in mijn elektronische brievenbus. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit online proces goed is opgezet en prima functioneert.

Nog te nemen stappen: fit-to-fly certificaat en de RT-PCR Covid-test. Dat ‘RT-PCR’ is cruciaal, een andere dan die testmethode – zoals de diverse beschikbare sneltesten – wordt niet aanvaard. Die test moet plaatsvinden binnen 72 uur voor vertrek (vanuit het land van oorsprong, dus niet van een eventuele aansluitende vlucht vanuit een ander land).

Ik had op dit blog in lezersreacties al eens de verwijzing naar MediMare

(www.medimare.nl) gezien en daar bleek ik voor beide terecht te kunnen. Die Covid-testen worden tussen 9 en 11 uur ‘s morgens afgenomen en rond 10 uur in de avond krijg je dan de uitslag en, als die negatief is, het vereiste testcertificaat in het Engels in je mailbox.

Op dat certificaat staat – ik heb dat nadrukkelijk gevraagd – de tijd waarop de test bij je afgenomen is en dat is dan ook de aanvang van die 72 uur. Dat betekende al een streep door mijn plan om op donderdag voor de test te gaan: ik vlieg namelijk 3 dagen later om 10.55u en dat zou wel een hele krappe marge laten: 5 minuten als ik op het laatst mogelijke tijdstip – 11u – getest zou worden…. Vrijdag dan? En is het dan absoluut zeker dat ik dan die avond het testresultaat krijg? Nou, die absolute garantie konden ze in feite niet geven. Wel dat in 99% van de gevallen het resultaat binnen 36 uur komt, maar meestal dezelfde avond.

Nou, daar ben ik nog niet uit. Vrijdagmorgen om, zeg maar, 10 uur testen, plus – eventueel – 36 uur en dan is het inmiddels zaterdagavond 10u. Dan begin ik ‘m toch wel te knijpen, wetende dat ik zondagmorgen zonder het testcertificaat het vliegtuig niet in kom. Stel dat ik bij die 1% zit waarbij het niet lukt, kan ik dan nog iemand bereiken?

Er zijn vast wel lezers die hier al op gestuit zijn en me op andere mogelijkheden kunnen wijzen. Wat zijn uw ervaringen op dit punt?

62 reacties op “We zijn er bijna (maar nog niet helemaal…)”

 1. Ferdinand zegt op

  Beste Cornelis,

  Ik zit als het goed gaat ook op dat moment in hetzelfde hotel.
  Ik heb er voor gekozen om op vrijdag te vliegen en dan de Covid Test op woendag te doen, dan heb ik bij aankomst een verklaring voor het hotel binnen 72 uur. Hopelijk gaat alles vlot genoeg..
  Ik moet wel wat tijd overhouden om mijn extention of stay te verlengen, want die is geldig tot en met 27 december. Ik zit in het hotel van 5dec tot 20 dec.
  Misschien zien we elkaar daar.
  Je moet wel in het hotel blijven, maar volgens mij mag je na een poosje naar de gym.
  En de kamers hebben een balkon, dus kan je ook buiten zitten.

 2. fred zegt op

  Het hotel waar ik verbleef was de GYM gesloten en mocht je wel rond het zwembad stappen maar niet in zwemmen.

  Aangaande de PCR test heb ik zelf me op 2 plaatsen laten testen kwestie van zeker te zijn het resultaat op tijd binnen te hebben.

  • Cornelis zegt op

   Dat laatste is een prima idee, Fred. Dat vermindert inderdaad het risico dat het fout loopt.

 3. Cornelis zegt op

  Ja, na de eerste negatieve test wordt je ‘gelucht’, inderdaad. Misschien zien we elkaar daar! Ben van plan m’n ervaringen daar ook weer op het blog te delen.

 4. Jos Rieken zegt op

  Tjonge jonge wat een rompslomp allemaal. Dan wacht ik toch maar een paar maanden tot ik het vaccin heb gehad en misschien zonder quarantaine het land binnen kom.

 5. Guido zegt op

  Zijn er ook Belgen die ervaring hebben met deze procedure van CoE aanvragen, Fit to Fly te bekomen en Covid-test te laten doen?

  • fred zegt op

   Ik heb de ganse procedure doorlopen. De PCR test heb ik laten doen bij het Tropisch instituut van Antwerpen en nog één om zeker te zijn op Brussels Airport. Ook UZ Gent doet tests in zijn reiskliniek. Ik had alle resultaten binnen de 24 uur.
   Fit to Fly attest stelt niks voor. Kan je downloaden (de ambassade stuurde me dat zelfs door) en laten invullen door je huisarts. Het is gewoon een verklaring die de arts dateert en tekent en waarin staat dat je gezond bent om te mogen vliegen.
   Ben zelf gekomen met een NON IMM O ( ben gehuwd).

   De test mag pas worden afgenomen 72 uren voor vertrek. Vertrek je bv een donderdag om 11 uur dan mag je je laten testen de maandag vanaf 11 uur.

   Nu zo was het toen ik het allemaal doorliep en dat was eind september begin oktober. Momenteel veranderd het bijna dagelijks.

   • Kris Kras Thai zegt op

    Nuttige informatie, waarvoor dank.
    Kan je iets meer vertellen over de verzekering die 100000$ moet dekken en met een expliciete vermelding dat covid-19 gedekt is? Welke maatschappij? Hoeveel (per jaar of maand)?
    Dank bij voorbaat.

 6. hylke zegt op

  Ik zit nu in quarantaine, dag 4 in Western premier holel bij Nana Plaza, wat je zeg maakt niet uit, je kunt toch niet weg.

  kostte me 35000 bath, eten is ok en prima internet.

  covid test gedaan bij medimare Amsterdam je kunt daar ook op zatedag tussen 10 en 11 terecht, zaterdagavond al resultaat, fitt to fly maandagochtend, s middags vliegen.

  als je zeker wilt zijn van je vlucht, vlieg dan met Emiraten via Dubai gaan bijna elke dag, vliegen door naar Hongkong, 1024 euro.

  alles inderdaad straight forward……

  succes iedereen

 7. Joan zegt op

  Mag het test resultaat (certificaat) een gescannede copie zijn die ze per email naar je sturen, of moet het een origineel document zijn (originele handtekening en stempel etc)?

  • hylke zegt op

   gescand ok

 8. Fred zegt op

  Goed duidelijk verhaal, maar ik mis nog iets over de Covid verzekering. Hoe is dat gegaan?

  • Cornelis zegt op

   Ik heb een Engelstalige verklaring van het Zilveren Kruis overgelegd. Daarin worden geen maximum bedragen genoemd, wel wordt expliciet vermeld dat Covid-dekking is inbegrepen. Die verklaring is door de Ambassade, bij het beoordelen van de aanvraag voor het CoE, probleemloos aanvaard.

   • Stef zegt op

    Omcirkel (onderstreep of geef met pijltjes aan) de essentiele woorden van enkele documenten, dat kan tijd schelen.

    De ambassade kan weliswaar de CoE goedgekeurd hebben ondanks dat de 100,000 betreffende covid niet genoemd werd, maar wat gebeurt er bij de incheckbalie???
    Staat er ergens misschien iets in de geest van “unlimited” dekking? Omcirkel betreffende tekst!

    • Tom zegt op

     Ohra vermeld Unlimited voor Covid-19

 9. Theo zegt op

  Beste Cornelis,

  Ik ben op het ogenblik ook met mijn vriendin in Nederland.
  Ik had twee retour tickets Bangkok-Amsterdam geboekt met de KLM , onze retour datum naar Bangkok is 02-01-2021.Ik wil in december de aanvraag doen om terug te keren met mijn vriendin en dan samen in een quarantainehotel te verblijven ,dan zal ik natuurlijk ook voor mijn vriendin moeten betalen, waar dat anders voor Thai gratis is.
  Weet jij of ik die tickets gewoon kan gebruiken en of ik de aanvraag bij de ambassade voor ons elk appart moet doen.En is er nog steeds een verklaring van de ziektekostenverzekering nodig.

  Groeten,
  Theo

  • Stef zegt op

   “Samen met vriendin…”
   Als je geen bewijs van huwelijk kunt overleggen, moet je 2 aparte kamers nemen…

  • Cornelis zegt op

   Theo, je zult een al bestaand ticket natuurlijk gewoon kunnen gebruiken, KLM staat op het lijstje van toegelaten maatschappijen. Bij de 2e fase van het aanvragen van het CeO moet je je reisgegevens invullen en je ticket digitaal bijvoegen. Wat de ziektekosten betreft: in de 1e fase van de CoE-aanvraag moet je de gevraagde verzekeringsdekking bewijzen.
   En ja, zoals Stef zegt: zonder bewijs van huwelijk mag je niet samen op één kamer…….

   • Ger-Korat zegt op

    KLM vliegt alleen repatrieringsvluchten lees ik op de website van de ambassade en is dus niet beschikbaar voor niet-Thais. De maatschappijen welke toestemming hebben staan op de site, KLM staat er niet bij.

    • Theo zegt op

     KLM vliegt wel iedere dag naar Bangkok dus denk ik dat je dan ook KLM kunt gebruiken maar ik zal dat gaan vragen bij de ambassade.

    • Frits zegt op

     KLM kan je alleen boeken via de Thaise ambassade. Als je hen een e-mail stuurt wordt je op de lijst gezet, en krijg je instructies hoe je het ticket moet aanschaffen.

     Ik vlieg zelf (ben farang) komende vrijdag met KLM naar Bangkok. Via KLM reserveringen was deze vlucht niet te boeken en op internet stond hij ook niet.

     • Ger-Korat zegt op

      Waarom zou je bij KLM gaan boeken met slechts 2 passagiersvluchten via de ambassade per maand. De KLM heeft geen toestemming van de luchthavenauthoriteiten in Thailand en ook al vliegt men dagelijks, met vracht, dan mag je nog niet mee. Met Lufthansa of Swiss kan je elke dag naar Bangkok en koste een paar uur extra maar je kunt vanaf Amsterdam vertrekken met een tussenstop en je bespaart je veel geld want ik heb op diverse data gekeken en een economy-ticket vanaf Amsterdam enkele reis Bangkok ben je ongeveer 230 Euro kwijt. Of je neemt Emirates ook goed of een andere, elke dag kun je vliegen en dan jezelf te laten beperken tot de KLM met slechts 2 vluchten per maand en dan het risico op een Covid besmetting in het vliegtuig of ervoor en erna want de Thaise passagiers in deze repatrieringsvluchten hoeven geen Covid-test te doen. Krijg je een besmetting tijdens deze vlucht of ervoor en erna dan ben je je verblijf in je hotel kwijt alsmede je geld wat je hiervoor betaalt. En ik las dat sommige verzekeringsmaatschappijen, AXA, het verblijf niet vergoeden als je geen symptomen hebt van een Covid besmetting maar je wordt dan wel opgenomen, nou dan kan een hoge rekening worden welke je zelf mag betalen. Ik hoorde van de GGD dat je 6 tot 8 weken na een besmetting nog positief kunt testen en dit kan betekenen dat je zo lang ook in een ziekenhuis verblijft, op eigen kosten als je geen of bijna geen symptomen hebt en dat is bij de meerderheid van de besmettingen.

      • Cornelis zegt op

       De KLM staat wèl op het lijstje met toegelaten maatschappijen. Zie
       https://thaiembassy.ch/files_upload/editor_upload/VISA/1604497641_list-semi-commercial-flights-4-nov-2020.pdf

       • Ger-Korat zegt op

        Ja maar de Nederlandse ambassade vermeldt ze niet; ze vliegen niet met passagiers van Amsterdam naar Bangkok behalve de 2 maandelijkse repatrieringsvluchten. Op de site van de KLM kun je het bekijken want er zijn tot en met januari 2021 ook geen boekingen naar Thailand mogelijk. Volgens mij speelt mee dat de vrachtvluchten winstgevend zijn en dat de KLM gezien de huidige situatie verwacht dat er weinig belangstelling van passagiers zal zijn, gewoon een commerciele afweging van 2 zaken, waarbij het meespeelt dat er tijdens de coronatijd veel minder gevlogen wordt en daardoor de vracht per vliegtuig meer opbrengt dan normaal.

        • Theo zegt op

         KLM vliegt wel degelijk met passagiers iedere dag op Bangkok zei het met heel weinig, ik hoorde van een bevriende stewardess die vorige week nog naar Bangkok vloog ,geen repatriëringsvlucht,dat er maar 5 passagiers in het hele vliegtuig zaten.Mijn op 2 januari geplande retour boeking staat ook nog gewoon als vlucht open.

   • Theo zegt op

    Dank je Cornelis ik heb bij een hotel ook gezien dat je twee geschakelde kamers kunt boeken je moet zowiezo het dubbele betalen 1 of twee kamers.

 10. Stef zegt op

  Chor Cher wilde ook ik aanvankelijk boeken, maar er werd geeist dat tussen de afname van de PCR-test en AANKOMST in hotel max 72 uur zou zitten…. Dus niet tussen tijdstip resultaat van de PCR-test en vertrek uit NL. Als je ‘hun’ 72 uur niet haalde, moest je direct bij aankomst een nieuwe test doen: ruim 6000 baht.

  • Cornelis zegt op

   Daar hebben ze dan intussen verandering in aangebracht. In de boekingsvoorwaarden die ik bij mijn bevestiging heb ontvangen staat

   ** The Covid-19 test must be done within 3 days or 72 hrs before departure to Bangkok. These 72 hrs. are counted by the testing date, not the result reporting date. For example, if your departure date is 8th August, the test should be taken on 5th August. If any dispute on this or doctor asking for a new test before check-in, there will be an extra charge of THB 5,990 per person.

   • Cornelis zegt op

    Het lijkt me ook logisch dat die 72 uur begint op het moment van testen, want het testresultaat – wanneer het ook komt – kan alleen maar bevestigen dat je op het tijdstip van de testafname negatief was. Je zou een paar uur later wèl besmet kunnen zijn, in theorie.

  • Ferdinand zegt op

   Hey Stef,

   Ik heb vandaag ook geboekt bij Chor Cher en heb wat de PCR test betreft dezelfde tekst als Cornelis, dus 72 uur voor vertek naar Bangkok.
   Dus zal het niet zo’n vaart lopen..

   Groet
   Ferdinand

   • Stef zegt op

    Okido, dan is dat aangepast door Chor Cher. Wel merkwaardig dat ze dat niet aan mij verteld hebben, ondanks dat ik expliciet gevraagd heb om dit aan te passen overeenkomstig de regels van de Thaise overheid. Ik kreeg helaas geen reactie op die e-mail…

 11. Stef zegt op

  Mijn PCR test bij Medimare kwam dezelfde avond binnen (er staat geen RT-PCR maar PCR. Dat is echter oke. De FtF kreeg ik direct mee bij afname van de test.

  Dan het verblijf in quarantaine:
  Het meeste eten is vrij smakeloos in mijn hotel (waarvan ik de naam maar niet zal noemen – in de categorie rond 40.000 baht…) nagenoeg alleen Thais eten en het is al bijna geheel afgekoeld als het bij je deur afgeleverd wordt. Zelden groente bij het eten.

  Soms frietjes, maar die zijn dun, slap, afgekoeld, smakeloos, geen zout om de smaak iets op te poetsen.

  Meestal rijst, maar op de bekende Thaise manier: plain white rice. Ik wou dat ik een aantal zakjes met sausen uit Nederland meegenomen had (moet in de waterkoker wel te bereiden zijn)… en een paar blikjes groente. Plus een mes om appels te schillen. Eigen bestek is ook aan te bevelen als je niet altijd met lullig plastic bestek wilt eten (zal in de duurdere hotels waarschijnlijk wel in orde zijn).

  Kamers prima, personeel behulpzaam en vriendelijk, maar voor het eten een 5 op een schaal van 10.

  • Cornelis zegt op

   Dank, Stef, voor de geruststelling m.b.t de test!

  • Cornelis zegt op

   Ik las dat je in een aantal hotels kunt vragen om een microwave (ehh…magnetron) te plaatsen, als die al niet tot de inventaris hoorde.

   • Stef zegt op

    Inmiddels verlaag ik mijn cijfer voor het eten van een eerdere 5 naar een 3 a 4.
    Vanavond droge rijst en een bakje met een waterige jus met iets dat de naam varkensvlees had.
    Helaas waren dit slechts stukjes varkenshuid en een stuk bot. Ik zou het nog niet aan mijn hond willen geven (die ik overignes niet heb)! Het komt wellicht overeen met het eten in een Thaise gevangenis.

    Op de afbeelding op het menu stonden ook nog stukjes broccoli, maar die ontbraken ook.

    Gewoon een belediging!

    Nu word ik zelden boos, maar vandaag dus wel. Prompt kreeg ik een andere keuze, voor mij ongeveer het enige item op het menu van dit hotel dat te pruimen is.

    • Cornelis zegt op

     Ik begrijp je ongenoegen. Die maaltijden zouden juist iets moeten zijn om naar uit te kijken gedurende de ‘eenzame opsluiting’.
     Ik weet natuurlijk of de moderator dat toelaat, maar het lijkt me dat degenen die naar een ASQ hotel op zoek zijn best zouden willen weten welk hotel di betreft.

     • Cornelis zegt op

      Correctie: ik weet natuurlijk niet…… enz.

    • Rob E zegt op

     Hoi stef ik denk dat we in hetzelfde hotel zitten.lijkt me sterk dat twee hotels hetzelfde menu hebben. Probeer maar kamer 7314 te bellen.
     Rob

 12. paul j zegt op

  ben net aangekomen in het goedkoopste ASQ hotel dat er was en wel het Cotai Luxury Design Hotel.
  Vlucht was met Etihad, die gaat zowat elke dag en is onwijs goedkoop (onder de 500 euro) met een korte tussenlanding in Abu Dhabi.
  Prima vlucht en omdat het vliegtuig zo leeg was hadden wij per oersoon een eigen rij ter beschikking dus languit en slapen maar.Goede bediening en het eten was ook ok.Daarna 3 uur wachten en dan richting Bangkok.
  Die vlucht had slechts 15 personen waar het normaal gesproken 150 of zoiets betreft.
  Echt een zielig gezicht maar wel lekker om te slapen op een rij van 4 stoelen.
  In bangkok aangekomen word je persoonlijk begeleid en als je papieren in orde zijn verloopt alles heel vlotjes, zelfs nog vlotter dan vroeger met zijn lange wachttijden.Je staat echt binnen 30 minuten weer buiten en word daar opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel brengt en afhankelijk van de prijs is ook de kwaliteit hetzelfde.
  Dus in een goedkoop hotel zal de internet verbinding niet al te snel zijn zoals bij mij het geval is en dat geldt idem dito voor de maaltijden.
  Maar ik vergelijk het met een verblijf in een luxe gevangenis en dan is het wel te harden.
  Een vereiste is wel dat je papieren in orde zijn.Dus CoE, PCr-test en Fit to Fly statement zijn van belang alsmede je verzekerings verklaring oftewel insurance statement waarin zeker het woord COVID-19 moet voorkomen anders wordt het echt geweigerd.Het bedrag van 100.000 dollar of een vergelijkbaar bedrag vond men eveneens belangrijk.
  En ik begrijp sommige klagers niet dat hun nederlandes verzekering dit niet afgeeft.Ga meteen naar een thaise verzekeraar (bijv,AXA) die verzekert je voor een laag bedrag en de verklaring ligt zo voor je klaar met alle belangrijke vermeldingen (in HOOFDLETTERS)
  Ook tickets zijn ruimschoots te verkrigjen zij het met een tussenlanding.Volgens mij vliegt Etihad zowat elke dag en de prijzen zijn zeer concurrerend.
  Dus naar mijn mening deden sommige afhandelaars moeilijk mbt. het bedrag.
  Mocht iemand een telefoonnr.willen hebben van een goede verzekeraar en niet al te duur dan moet ie AXA bellen of mailen, eventueel kan men mij ook mailen.
  Succes !

  • Cornelis zegt op

   Wat die Thaise verzekering betreft: voor een zeventig-plusser die van plan is minstens een half jaar in TH te blijven, zal een polis die gedurende die tijd een dekking van minstens 100.000 USD geeft ook geen koopje zijn – waarbij komt dat je met je Nederlandse zorgverzekering al (praktisch ongelimiteerd) gedekt bent.
   Mijn vrij uitgebreide verklaring van het Zilveren Kruis wordt door de Ambassade probleem geaccepteerd voor het CoE.

   • Cornelis zegt op

    Vergat te vermelden dat die verklaring ook géén bedragen noemt, maar wel nadrukkelijk vermeldt dat het Covid risico in de dekking is begrepen.

   • Cornelis zegt op

    Probleem = probleemloos, uiteraard…..

  • john zegt op

   je schrijft dat alles vl,ogt verloopt en dat je binnen 30minuten al in tax naar ASQ hotel zit. Is dan je visum en 90 dagen toelating al in paspoort of komt de stempel er pas in als je met goed gevolg de quaantaine achter de rug hebt ?

   • paul j zegt op

    als je toch op zekern wil gaan met vermelding van Covid-19 en het bedrag was ik bij AXA totaal voor 3 maanden kwijt. En ok de ambassade accepteert dat er geen bedrag getoond wordt maar in zit nu inquarantaine en hoorde bij elke balie vragen naar het bedrag,
    Al dat gezeik en je bent er van af met een eenvoudige AXA verklaring
    Meteen stempels gekregen

   • Cornelis zegt op

    John, je gaat bij binnenkomst in Thailand gewoon op het vliegveld door Immigratie en daar krijg je ook je toelatingsstempel in je paspoort.

 13. John zegt op

  Dank voor deze informatie. Mijn O- visum vervalt wanneer ik in Quarantaine zit. Ik heb daarom een O-A visum aangevraagd. Aanstaande vrijdag heb ik een afspraak bij de Thaise ambassade.Als alles in orde is vraag ik mijn c0e aan. Mijn huisarts is bereid de Fit To Fly certificaat in te vullen welke ik heb gedownload via Thaiest.com. Mijn vraag is: Accepteren de autoriteiten deze test? Of moet ik daar ook voor naar medimare?

  • Frits zegt op

   Ik heb zelf net een O-A visum ontvangen. Ik heb alle papieren rond en vertrek volgende week naar Thailand.

   Ja, je huisarts kan de gezondheidsverklaring invullen. Echter deze moet wel gelegaliseerd worden. Net al het uittreksel uit het geboorteregister, het persoonsregister en de verklaring omtrent het gedrag.

   Voor het O-A visum heb je ook een saldoverklaring van je bank nodig. De Thaise ambassade wil een originele handtekening, terwijl Nederlandse banken vinden dat een voorgedrukte handtekening ook rechtsgeldig is. Ik heb dat opgelost door ook de saldoverklaring van de bank te laten legaliseren. Gelegaliseerde documenten zijn de gold standaard in het diplomatieke verkeer, dus die worden zonder meer door de ambassade geaccepteerd.

   Voor je O-A visum heb je verder nog een Thaise (Nederlandse wordt niet geaccepteerd) ziektekostenverzekering nodig met een minimale jaarlijkse dekking van THB 440000. De toegelaten verzekeringen vindt je op http://longstay.tgia.org/ . Ik heb er zelf een afgesloten bij LMG met een eigen risico van THB 200000 per gebeurtenis en uitsluiting van pre-existing conditions. Ik heb helemaal niets aan deze verzekering maar daar staat dan tegen over dat hij maar THB 6000 per jaar kost. Ik zie dit bedrag gewoon als extra kosten voor het visum.

   De visum aanvraag en de legalisaties heb ik uitbesteed aan VisumPro.nl, die ik zeer kan aanbevelen. (Heb vier jaar geleden Visum.nl alias CIBT gebruikt, maar die pimpen hun kosten te veel.) Als je niet heel goed in dit wereldje bent ingevoerd moet je al die legalisaties niet zelf willen doen.

   Het heeft mij uiteindelijk 4 weken gekost om dit visum te krijgen. Dat zit hem niet zo zeer in de tijd op de ambassade maar in het regelen van alle documenten en de Thaise zieketekostenverzekering. Uit jouw post schat ik in dat je onderschat wat er allemaal bij dat O-A visum komt kijken. Vier jaar geleden heeft het me meer tijd gekost, maar toen kende ik de weg nog niet.

   Het O-A visum kost EUR 175. Daar is voor mij nog circa EUR 700 boven op gekomen voor alle legalisatiestempels, de verzekering en de kosten van VisumPro.nl .

   Voor het Certificate of Entry heb je ook nog een COVID verzekering die USD 100000 dekt nodig. Mijn Nederlandse verzekering wou geen verklaring afgeven omdat Thailand oranje is. Ik heb die verzekering dus ook maar in Thailand afgesloten via http://covid19.tgia.org/ . Kosten THB 23040 voor een half jaar.

   Ik vlieg rechtstreeks met de KL815 van AMS naar BKK. Die vlucht kan je alleen boeken via de Thaise ambassade, niet direct bij de KLM. Een rechtstreekse vlucht is in deze tijden wel zo prettig.

   Uit je post schat ik in dat je onderschat wat er bij komt kijken om het O-A visum aan te vragen. Hier komt heel wat meer bij kijken dan bij een toeristenvisum. Als je nog extra info wil mag je contact met mij opnemen. SMS je e-mailadres naar mijn Thaise telefoonnummer +66-6-18723010 (mijn Nederlandse contactinfo laat ik liever niet publiek achter).

   • Cornelis zegt op

    Frits, John vraagt naar het fit-to-fly certificaat, en dat hoeft niet gelegaliseerd te worden. En inderdaad, zoals je schrijft, de medische verklaring voor het O-A visum wèl.

   • Stef zegt op

    Frits, Je stelt: “Voor je O-A visum heb je verder nog een Thaise (Nederlandse wordt niet geaccepteerd) ziektekostenverzekering nodig met een minimale jaarlijkse dekking van THB 440000.”

    Vreemd, voor het eerste jaar is een normale expat-verzekering (je NLse of internationale verzekering – dus een niet-Thaise verzekering) voldoende. Pas bij verlenging na 1 jaar in Thailand, ben je verplicht een Thaise verzekeraar te nemen.

    Mijn internationale verzekering was voldoende voor mijn O-A bij de Thaise ambassade in Den Haag.

    • Frits zegt op

     Voor ik het visum aan vroeg heb ik de ambassade gebeld. Van hen begreep ik toen dat een Thaise verzekering nodig was. Wellicht is dit antwoord ook het resultaat van hoe ik mijn vraag exact had geformuleerd. Op hun website staat “Apllicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org”, dus ik was eigenlijk al in de veronderstelling dat ik daar niet onderuit zou komen.

     Afgelopen december heb ik in Chaeng Wattana mijn neus gestoten bij het verlengen van mijn vorige O-A visum. Ik had toen Engelstalige verklaringen bij mij van zowel mijn Nederlandse reisverzekering als van mijn Nederlandse ziektekostenverzekering. Die werden niet geaccepteerd. Zij lieten mij toen een document zien waarin expliciet werd gesteld dat de verzekering via longstay.tgia.org moest zijn afgesloten.

     Met de 6000 THB/jaar LMG verzekering via http://longstay.tgia.org/ heb ik nu in ieder geval een verzekering waarmee ik nergens gezeur krijg. Het aanvragen van deze verzekering is via de e-mail gebeurt en heeft 2.5 week gekost.

   • John zegt op

    Dank je wel Frits voor je uitgebreide reactie. Een enorme steun. Zou ik je nog wat mogen vragen?
    Mijn e mail adres is: [email protected] met vriendelijke groet, John

    • Frits zegt op

     John, Ik heb je een e-mail gestuurd. Check je spam box.

 14. leo jomtien zegt op

  ik vlieg zaterdag21 nov met qatar air jaar retour 640 euro

  • Smet Patrick zegt op

   Bste, Ik heb gelezen dat u geboekt hebt bij Chor Cher in Samut Prakan Bangkok. Is dit een van de hotels die vermeld staat op de “Alternative State Quarantine” lijst ? Smet Patrick.

   • Cornelis zegt op

    Patrick: Ja, dat hitel staat, met nog 107 andere, in de lijst. Anders zou de Thaise Ambassade de boeking ook niet accepteren voor het Certificate of Entry. Had je die lijst nog niet gevonden? De verwijzingen naar die lijst en andere relevante websites vind je in m’n vorige artikel over de ASQ:
    https://www.thailandblog.nl/reizen/inreisvoorwaarden-covid-19/alternative-state-quarantine-asq-waar/
    Overigens is dit de website van het hotel: https://chorcher.com/

 15. Hans Struijlaart zegt op

  wat een gedoe om een vakantie in Thailand te boeken voor heel veel geld en 14 dagen in quarantaine als ik slechts 4 weken in Thailand wil doorbrengen. Ik kan nog wel even wachten hoor. Maar leuk om de informatie te lezen hierover. Leuk voor de mensen die een half jaar willen blijven in Thailand dat er een mogelijkheid is. Dan is 14 dagen quarantaine nog wel een optie. Voor de doorsnee lowbudget traveller vakantieganger eigenlijk geen optie. Ik zit te denken aan Schiermonnikoog daar zijn nog geen besmettingen en is veel goedkoper. Haha.

 16. Jaap zegt op

  Ik vind het zo prachtig om te lezen dat de eerste pioniers met een non-O succesvol in quarantaine zitten. Het voelt als zeer positief dat er een klein beetje schot zit in de zaak en dat er licht aan het eind van de tunnel is. Ik vind de procedure en vooral de quarantaine eis niet zo fijn, derhalve zal ik tot begin 2021 wachten. Kijken of het nog beter wordt 🙂 Maar ben heel blij met al het positieve nieuws.

 17. ruudje zegt op

  Hallo allen,

  Misschien een domme vraag maar heb je op de kamer in je quarantaine-hotel geen roomservice waar je tegen betaling het één en ander kunt bestellen (en extra betalen)? Iedereen wil toch wel eens een biertje pakken of als het eten niet te vreten is wat anders bestellen….

  • Cornelis zegt op

   Ruudje, dat biertje zin ieder geval niet in, helaas. Geen alcohol gedurende quarantaine toegestaan. Wel is her bij veel hotels mogelijk om boodschappen te laten doen bij een nabije 7/11.

   • Cornelis zegt op

    Sorry, typefoutje: ‘zin’ = zit er in

  • fred zegt op

   Alcohol absoluut verboden tijden je quarantaine. Junks zijn dus verwittigd.

   • Cornelis zegt op

    Geen drank, geen vrouwen – voor sommigen zal het ècht als een gevangenis aanvoelen……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website