Lezersvraag: Gratis WIFI in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 juli 2013

Beste Lezers,

Ik heb weleens gehoord als je als buitenlander in Thailand woont dat je voor een bepaalt aantal uren gratis gebruik kunt maken van wifi?

Kan iemand mij vertellen of waar is indien ja hoe kom je daaraan?

Vriendelijke groeten,

Ger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Gratis WIFI in Thailand?”

 1. Jan Tebbes zegt op

  Beste Ger,
  Je hebt hotels waar het gratis is en je hebt hotels dat je per uur moet betalen. Je hebt guesthouses waar de WIFI gratis is. Het is maar net waar je bent. Dus kijken en opletten. Het is dan zoeken geblazen. Succes.

  • b zegt op

   Zoeken geblazen is niet meer aan de orde …. free wifi overal bijna …. in elk cafe … restaurant … is het al… ;).

 2. TAK zegt op

  ja, bij veel bars en restaurants. Hotels en zaken zoals Starbucks.
  Tegenwoordig hebben ook sommige shopping malls gratsi WIFI.

 3. lejo zegt op

  Ger, waar wil je er dan gebruik van maken ?
  Bij jou thuis in thailand of in een hotel enz.?

  Wifi is een lokaal prive netwerk met een beperkt bereik van 30 tot 500 meter. Wordt gebruikt bij bedrijven, hotels, scholen en ook als thuisnetwerk. Hotels vragen vaak geld voor het gebruik van wifi.
  Dus wifi heeft zeker geen landelijke dekking en die zal er ook nooit komen. Daar is deze techniek niet geschikt voor.

  • KhunRudolf zegt op

   @lejo: klopt niet dat laatste. De wifi-ontwikkelingen gaan absoluut richting volledige dekkingen waar ook ter wereld, zoals dat ook voor het internet geldt.
   Zo is Ziggo in Nederland bezig in diverse steden via hun ‘wijkkasten” een publiek bereikbaar wifi-netwerk op te zetten. Het wordt Publiek WiFi genoemd. Een proef in Groningen bleek meer dan 100% dekking te geven. Ook in andere steden zijn er proefopstellingen. Tilburg bv heeft 10 wifi-zenders in de binnenstad geplaatst. Enz. enz. Wereldwijd is men aan het pionieren: vooral in de USA, maar ook in Brasil en Taiwan, en op bv Corsica, om maar eens een onherbergzaam oord te noemen, . Let maar eens op, het is er voor je het weet. Zie: http://www.publiekwifi.nl/inleiding-publiek-wifi

   • lejo zegt op

    @KhunRudolf,
    Deze techniek is niet geschikt voor 100% landelijke dekking. Daarvoor zijn teveel hotspots “wijkkasten” en gast routers nodig. Als mijn router als gast router zou dienen schakel ik hem daarvoor uit. ( dat zouden meer mensen moeten doen (-; )
    Hooguit in dicht bevolkte gebieden en waar veel toeristen zijn kan het rendabel zijn.
    We zullen zien.

    • KhunRudolf zegt op

     Beste lejo, dat van de wijkkasten is maar een voorbeeld zoals Ziggo dat gebruikt in Brabant. In Rotterdam bv biedt met gratis publiek wifi aan dmv enkele tientallen masten die 1- steeds geavanceerder worden, en 2- steeds talrijker. In meerdere grote steden is men met wifi masten bezig. In een aantal reacties aangaande Thaise steden, winkelmalls, en andere openbare ruimtes zoals stranden werkt men idem met andersoortige technologie dan jouw routertje.
     Overigens laat ik mijn router aanstaan opdat jeugd uit de buurt er gebruik van kan maken met zijn allen gezellig kletsend en keuvelend bij ons in de tuin.

 4. Henk zegt op

  De true coffee in bv Siam paragon heeft wifi.
  Indien je bv een telefoonabonnement van dtac hebt kun je je abonnement uitbreiden met wifi. Kost 65 the per maand. Je kunt dan in bijna alle winkelcentra gebruik maken van wifi. Kan ook inloggen met je laptop. Ook op diverse bts stations kun je wifi dan gebruiken

 5. Peter zegt op

  http://www.expatforum.com/expats/thailand-expat-forum-expats-living-thailand/122154-internet-free-wifi-thailand.html

  effe 1 minuutje googelen

  veel plezier!

 6. Ria zegt op

  Snap het probleem niet, te koop bij alle telefoonwinkeltjes overal in Thailand een SIM-kaartje van Thailand met of zonder telefoonnummer en je kan voor weinig geld bellen en/of internetten. Overigens heeft Thailand heel veel plekken waar je gratis WIFI hebt. Kan Nederland een voorbeeld aan nemen.

 7. leo zegt op

  In sommige steden is er soms gratis wifi beschikbaar van truemove. In centrum van Phitsanulok bijvoorbeeld langs de rivier kan ik gratis whatsapp berichten versturen.

 8. Rick zegt op

  In een appartment op Koh samui voor 700 bth per dag had ik gratis wifi een van de betere connectie punten ook op de kamer trouwens.
  Kom ik in een van de vestigingen van de veeel duurdere Baiyoke hotels moet je ineens betalen voor wifi.
  Terwijl het op vrijwel ieder terras etc. gratis is ik vind kostenloos wifi een must voor een horeca zaak anno 2013 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website