Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw en ik zijn reeds 6 jaar getrouwd en hebben 2 kinderen samen. Nu na 6 jaar in Belgie te wonen wil zij terug met de kinderen en daar blijven om voor haar ouders te zorgen. Ik wil wel mee maar ik heb mijn zaak hier in Belgie en weet dat ik daar niet meteen werk zou kunnen vinden.

Ik wil ook niet scheiden en de kinderen zijn nog maar pas 5 en 7 jaar oud, dus zou de planning zijn om geregeld tijdens vakantie’s naar Thailand te gaan. Heeft er iemand ervaring met zo een situatie, kan dit blijven duren? Heeft het zin dat ik daar mijn geld in blijf steken?

Tenslotte is zij wel de liefde, maar ook het geld gevolgd naar Belgie met het gedacht hier op zeer korte tijd rijk genoeg te worden om samen terug te gaan naar Thailand. Jammer genoeg is dat niet zo als uw schoonvader om het halfjaar in het ziekenhuis beland door overmatig drankgebruik en zo al een fortuin heeft gekost aan prive-hospitaal kosten.

Iemand een suggestie of gelijkaardige ervaring hiermee?

Groet,

Pascal

26 reacties op “Lezersvraag: Echtgenote wil terug naar Thailand, volgen of toch scheiden?”

 1. Ed zegt op

  Je hebt dus al geld gestoken in het hospitaal om haar vader verder te kunnen laten zuipen. Mijn vrouw woonde ook met mij in Belgie en wilde ook haar dronken moeder helpen. Ik zei haar; ik ben met jouw getrouwd en niet met je moeder. 1 keer geld opgestuurd maar toen het herbegon niet meer. Ineens was het gedaan met ziek zijn. Mijn vrouw begreep mij en gaf mij groot gelijk. Je moet ze een beetje opvoeden ook. Dat is ondertussen 39 jaar geleden en wij zijn nog altijd gelukkig samen. Dus stel je vrouw voor de keus, jouw en de kinderen of haar dronken vader.

 2. Ruud Vorster zegt op

  Ik zou gewoon eisen dat ze bij je blijft en wel in Belgie. Zijn er geen andere familieleden die voor die ouders kunnen zorgen ? Of anders huur iemand in aldaar ! Je kunt je vrouw zeggen “ ik wil zoveel, maar dan heb ik het nog niet “ !

 3. Jos zegt op

  En voor de toekomst van de kinderen is een Belgische opleiding beter dan de Thaise …

 4. walter zegt op

  Pascal, het spijt mij maar is een doodlopend verhaal, je bent niet de enige die zo een verhaal meemaakt.
  beter korte pijn, je kinderen komen er zonder een op geld beluste mama ook wel door. hou vooral je kinderen hier, eens in Thailand met de hun mama (en vooral haar familie) vormen zij een bron tot chantage.
  sterkte.

 5. DVW zegt op

  Ja moeilijk natuurlijk, ik zou altijd de opvoeding van de kinderen hier in Belgie voorop stellen.
  Dus de kinderen hier naar school laten gaan en hier opvoeden en de vrouw naar Thailand laten gaan om
  voor de ouders te zorgen. De kinderen worden anders het slachtoffer van deze situatie.
  Uw vrouw kan dan naar hier komen om de familie ( lees u en de kinderen ) te bezoeken.
  U kan dan ook naar daar op vakantie, familiebezoek, gaan met de kinderen bij haar.
  Laat haar maar in Thailand werken om geld te verdienen voor haar vader haar drankgebruik en zo zal ze zelf inzien dat het zo niet verder kan met hem…. en komt er mss een oplossing. Anders blijft dit een bodemloze put. Nogmaals als je de kinderen afgeeft zet je volgens mij de deur open naar ongelimiteerde geldtransfers naar daar en emotionele chantage ivm de kinderen en uw vrouw. Opleiding, school in Thailand is niet zoals hier…verre van zelfs en zo worden hun kansen op een verder goed en kwalitatief leven niet gehypothekeerd.
  Nogmaals voor de kinderen dus absoluut het beste van hier te blijven, zelfs uw vrouw zal dit moeten beamen.

 6. Dirk zegt op

  Beste Pascal, Ik ben geen helderziende maar toch even een zwart senario, wat er zou kunnen gebeuren als u u vrouw volgt met de kinderen naar Thailand.
  Inkomen verwerven voor u in Thailand is zo goed als uitgesloten. Van welke middelen wilt u daar gaan leven?
  In het slechtste geval wordt u in de toekomst eerder een last voor de familie daar dan een aanwinst. Geld is de factor nummer 1 uw symphatieke gedrag en voorkomen , zorgzaamheid tellen de facto niet mee. Na een aantal jaren terug naar Belgie, afgetakeld en uitgekleed is geen goede toekomst optie. U verliest goede jaren van uw leven. Vervolgens uw kinderen. Die zijn voor de Thai, kreung, halfbloed. Discriminatie ook van leeftijdgenootjes zullen talrijk zijn. De toekomst van uw kinderen wordt gewaarborgd door goed onderwijs, is in Thailand niet aan de orde. Het kan verkeren, maar zo kijk ik als buitenstaander naar uw situatie.
  Je kunt alleen maar goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt, daarbij speelt de toekomstverwachting voor uw kinderen ook een belangrijke rol.
  Wens u wijsheid en geluk toe , bij toekomstige besluiten.

 7. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik denk dat jij als vader het recht hebt om uw kinderen in Belgie te houden.Het beste denk ik dat uw vrouw alleen naar Thailand gaat en ze af en toe naar Belgie komt.
  Je krijgt ook voor je kinderden kinderbijslag..dat zou je verliezen volgens mij als ze naar Thailand gaan.
  Geef je zaak niet op..je zou er spijt van kunnen krijgen.
  Praat er met uw vrouw over…dat het voor de kinderen beter is in B om te leren.Succes.

 8. Stefaan zegt op

  Voor hulpbehoevende ouders zorgen is als het ware een plicht in Thailand.
  Maar je hebt gelijk dat jullie leven zich hier afspeelt en niet in Thailand.
  Voor een kleine bedrag moet het zeker mogelijk zijn om iemand te vinden die voor haar ouders wil zorgen.

  Als je echtgenote toch wil vertrekken naar Thailand :
  De kinderen hier houden, en duidelijk maken dat de geldkraan helemaal dicht gaat.
  Dan pas zal blijken hoeveel liefde ze voor jou heeft.

  Je schat nu al in dat ze voor het geld naar België is gekomen. Gezien je situatie zeker de geldkraan dicht houden en er rekening mee houden dat er een scheiding staat aan te komen.
  Ik hoop dat de situatie alsnog gered kan worden.
  Een scheiding gaat je geld kosten.
  Je kinderen worden speelbal en zullen het emotioneel zwaar hebben.
  Je echtgenote kan er financieel wel voordeel uit halen als je geen huwelijkscontract met scheiding van goederen hebt.

 9. Geert zegt op

  Dag Pascal,

  Ik zie het ook zo een beetje zoals bovenstaande antwoorden.
  Jullie hebben samen een leven opgebouwd in België, je kinderen zijn daar, je hebt je werk daar.
  Tenzij dat je het niet nodig hebt om te werken of dat je vrouw rijk is, zou ik zeggen dat jij als kostwinnaar toch moet doorwegen op de beslissing waar jullie gaan wonen en werken.
  Je vrouw kan dat wel willen maar niet alles wat we willen kunnen we ook krijgen.
  Ik vind het ook verstandig dat de kinderen verder in Belgie blijven om te studeren.
  Ik zou je vrouw vrij laten om te kiezen , ofwel bij jou blijven met de kinderen in Belgie ofwel kan ze alleen terugkeren naar Thailand zonder kinderen en waarschijnlijk zonder centen. Dat moet tot nadenken leiden.
  Je hebt als vader ook de plicht om voor je kinderen de best mogelijke toekomst te bieden en dat is dan toch wel in Belgie denk ik.

  Succes.

 10. johny zegt op

  De kinderen blijven bij jou in Belgie, dat is het beste voor hen. Laat uw vrouw maar gaan naar Thailand, maar zonder nog financieel iets voor haar of familie te doen. Als geld en familie belangrijker zijn dan jou, haar man, dat is dat haar keuze.
  Makkelijk? Absoluut niet, maar het beste voor jezelf.

 11. Timo zegt op

  Niet alle beslissingen zijn eenvoudig te nemen. Maar bedenk een ding, voordat je met een Thaise vrouw trouwt moet je wel even nadenken over de cultuur daar. Vraag je ook zelf af wat je zou doen als het jou ouders waren, wat dan.
  Je hebt een vrouw met 2 kinderen. Dat is een hele verantwoording, het lijkt me voor de kinderen beter om zolang ze nog leren in België te blijven. Dat het geld kost kon je vooraf weten, vader en moeder moeten worden onderhouden. Nu heb je wel pech want hospital kosten kunnen er behoorlijk in hakken.
  Je kunt je vrouw ook voorstellen (misschien doet ze dat al?) om in België te gaan werken en bij te dragen in de kosten. Maar goed het blijft een moeilijke keuze voor je vrouw. Maar het zal moeilijk zijn ook voor jou vrouw. Vooral als jij een zaak hebt is het moeilijk om nu al naar Thailand te verhuizen, je zal toch inkomen moeten hebben. Het hangt dan ook van de liefde af om tot elkander te komen. Ga eens praten met een deskundige samen met jou vrouw, misschien komt ze zo tot andere inzichten want er staat nogal wat op het spel. Ik wens jullie in ieder geval veel succes in deze moeilijke tijd.

 12. John Chiang rai zegt op

  Ik kan mij voorstellen dat ze haar alcohol verslaafde vader graag helpen wil,of tenminste anders zou willen zien.
  Toch betwijfel ik echter of uitgerekend zij, met haar hulp haar vader bewegen gaat om niet meer te drinken. zodat ook haar moeder beter verzorgd zal zijn.
  Een haast onmogelijke opgave,waar jou Thaise vrouw,jij als echtgenoot, en ook jullie kinderen de hoogste prijs voor betalen gaan.
  De prijs dat op den duur het huwelijk,door de vele stress situaties zo lijden gaat,dat een scheiding haast zeker tot de mogelijkheden gaat behoren,terwijl de vader/schoonvader rustig verder zuipt,en ook de toekomst mogelijkheden van jullie kinderen nog behoorlijk schaden gaat.
  De beste oplossing zou zijn,als ook jou schoonmoeder deze hoge prijs bewust zou worden,zodat ze haar man voor de keuze gaat stellen,of de alcohol en het einde van hun huwelijk,of eindelijk zijn verstand gaan gebruiken.
  Een alleenstaande moeder,die kiest voor een einde met schrikken,is duizend maal beter,als een schrikken zonder afzienbaar einde.
  Mijn liefde voor een vrouw,zou op den duur een behoorlijke deuk krijgen,als ze met een dergelijke hulpactie haar eigen huwelijksleven en de toekomst van jullie kinderen zo op het spel zou zetten.

 13. Alex zegt op

  Hoe weet u dat het geld wat u eerder overgemaakt hebt, werkelijk voor ziekenhuis verpleging van die dronken vader was. En wat valt er te verplegen aan zo’n drankorgel??
  Daarnaast heeft iedere Thai in de streek waar hij/zij woont een zogenaamde “yellow card” daarmee krijgen zij gratis geneeskundige hulp en gratis opname in het lokale ziekenhuis, of tegen een hele laga vergoeding, 10 of 20 Baht! Dus u hoeft helemaal niets te betalen; daar zorgt de overheid voor…
  De druk van de familie is groot, en sommige Thaien liegen met de familie mee, alleen om meer geld los te peuteren
  Doe haar een voorstel: Jij blijft hier bij mij en de kinderen, of jij gaat naar je moeder, laat de kinderen hier, en ik iedere maand 15 of max 20.000 Baht over. Da’s meer dan genoeg om van te leven!
  In de binnenlanden in Isan, leven hele families van 10.000 Baht per maand en hebben geen honger!

  U moet vooral uw baan niet opgeven, lekker in Belgie blijven wonen, en mondjesmaat, minimaal geld overmaken aan uw vrouw. Eens kijken of pappa dan nog zo vaak in het ziekenhuis belandt.
  Het meeste geld gaat waarschijnlijk op aan drank en zuipfestijnen van vader met vrienden, buren en familie,… want zijn dochter heeft toch een fallang!

 14. Peter zegt op

  Droevig om te lezen Pascal, sterkte man, maar je gaat het pleit verliezen. Zoals hierboven vele keren al aangehaald, hou uw kinderen in Belgie en dit is de meest gouden raad die al deze goed gemeende commentaren van lezers u geven. Het wordt hel voor u ginder en ook voor u kinderen, zullen altijd Farangs blijven, en u zelf wordt aan de kant gegooid, leeg gemolken en geldboom kaal geplukt. Wordt wakker Pascal en gebruik uw gezond verstand, als uw echtgenote u echt lief heeft en oprecht van je houd is er eigenlijk al geen punt van discussie meer, zij wou immers weg uit de armoe en werd “verliefd ” op u en volgde u naar Belgie. Wat ook aangehaald werd reeds, kijk Pascal scheiden doet lijden zegt men maar soms is dat lijden maar tijdelijk, maar berooid achterblijven en alles opgeven voor een verloren zaak wordt lijden voor het leven vriend. Het gaat u goed beste Pascal, jij en je kinderen verdienen beter. Scheiden.

 15. Rene Martin zegt op

  In eerste instantie is het mooi dat je vrouw voor haar ouders wilt zorgen maar zij hoeft dat uiteraard niet zelf te doen. Jullie kunnen een persoon proberen te vinden welke deze tegen betaling op zich kan nemen. Bijvoorbeeld iemand uit de familie of de plaats waar je vrouw vandaan komt. Daarnaast lijkt het me voor de kinderen gezien de onderwijsmogelijkheden ook beter niet naar Thailand te gaan zoals ook eerder genoemd is. Zelf wil je wel je schoonouders helpen maar zij maken steeds dezelfde fouten en je kunt je afvragen of je daar mee moet doorgaan om ze uit de put te helpen. Werken in Thailand zal zeker een lange aanlooptijd vergen en je kunt je afvragen of het echt verstandig is gezien de regels en beperkte mogelijkheden die er zijn. Temeer door de gevolgen van de corona.Duidelijk is dat je zelf twijfelt en je kunt jezelf ook afvragen waarom…. Sterkte met je keuze…..

 16. Frank zegt op

  Dag Pascal, hoe oud ben je ? indien je tegen de pensioen leeftijd bent dan zou je beter een consensus vinden, indien jonger kijk dan je BE en THAI huwelijkscontract goed na, want dat is het eerste waar de rechter naar kijkt indien het tot een officiële scheiding komt, of als het later tot een vechtscheiding komt. Vraag ook raad aan uw advocaat. Indien het tot een scheiding komt, en uw vrouw heeft geen inkomsten in BE en/of THAI dan moet jij maandelijks opdraaien voor haar onderhoud……Doch, afhankelijk van het type huwelijks contract, en indien uw vrouw uw gezamenlijk woonst verlaat, zonder officiële scheiding, dan verliest ze al haar rechten voor een onderhouds-uitkering en de kinderen worden U toevertrouwd. Althans dat was mijn persoonlijke ervaring. Alternatief kun je altijd met je vrouw overeenkomen dat je bvb voor 6 maanden, maandelijks + 100 tot 200 EUR overmaakt naar uw vader. Daarna stopt het. Het is wel een algemeen feit dat Thaise vrouwen vroeg of laat naar Thailand willen terug keren….Indien haar vader terminaal is dan moet je uw vrouw ondersteunen…en haar voor twee maand naar TH laten gaan, en haar een vast bedrag per maand toesturen….zij heeft dan de tijd om voor haar vader te zorgen en daar ter plaatse een definitieve oplossing te zoeken…Zij kent ongetwijfeld geburen of vrienden die dagelijks voor haar vader kunnen zorgen, mits een kleine vergoeding. Skype kan helpen om dagelijks de vader te spreken, etc…

 17. Theo zegt op

  Misschien is het een optie om je vrouw te laten gaan werken in België.
  Met het loon dat ze in België verdient kan ze dan veel beter voor haar ouders zorgen in Thailand dan dat ze zou kunnen terwijl ze daar zelf woont zonder een vorm van inkomen.
  Soms leid dit ook tot een verandering in gedrag t.a.v. het geld dat naar Thailand gestuurd zou moeten worden.
  Wellicht spelen er ook andere zaken mee, zoals bijvoorbeeld heimwee naar Thailand.
  Dat laatste weet je zelf beter dan wij.

 18. Prawo zegt op

  Ik heb niet alle bovenstaande reacties doorgelezen maar wil je desondanks het volgende meegeven, met het risico in herhaling te vallen.

  Of de kinderen uiteindelijk beter af zijn in België of in Thailand moeten jullie als ouders om te beginnen samen uitmaken. Mocht u er niet mee instemmen dan kan uw echtgenote de kinderen niet meenemen naar Thailand. Ook mag ze de kinderen niet achterhouden mochten ze voor een vakantie naar Thailand gaan.

  De kinderen hebben hun gewone verblijfplaats in België zodat het uitsluitend de Belgische rechter is die beslissingen kan nemen over de kinderen als u iets anders zou willen dan uw vrouw.

  Thailand zal er voor moeten zorgen dat de kinderen zonder inhoudelijke discussie naar België terugkeren. Als de moeder daar niet aan mee zou werken dan is dit afdwingbaar op grond van het Haags Kinderontvoeringsverdrag waar Thailand sinds 2002 bij is aangesloten. Zie https://www.kinderontvoering.org/landen.html en lees die website verder voor meer informatie. Het is weliswaar een Nederlandse site maar inhoudelijk ook van toepassing op België.
  Een procedure die lang kan duren (en die u in Thailand binnen één jaar zou moeten instellen) maar die u doorgaans uiteindelijk wel gaat winnen.

  • Prawo zegt op

   Een aanvulling: laat uw vrouw zich realiseren dat het ook een probleem kan worden haar verblijf te regelen mocht ze op enig moment weer naar België terug willen keren.
   Of is ze al Belgische dan wel tenminste in het bezit van de F+ kaart?

 19. Rob V. zegt op

  Ik denk dat alleen jullie gezin daar uit kan komen door samen te praten. Wat hoop en verwacht jij van je lief en jezelf? Wat hoopt en verwacht zij van jou en zichzelf?

  Is er een compromis mogelijk? Bijvoorbeeld dat ze wat meer gaat werken en zo haar familie beter kan ondersteunen? 9f is het mogelijk dat ze er voor een paar maanden heen gaat? Wat als ze terug wil keren? Heeft ze naast de Thaise de Belgische nationaliteit verkregen of wil ze dat nog? Dan kan ze makkelijk heen en weer. Als ze een verblijfsstatus heeft als vreemdeling zijn er consequenties bij langdurig of permanent vertrek en kom je niet 1-2-3 terug binnen. Wat doet apart leven of scheiden met de kinderen? (Weinig goeds). Blijven die in België? Wat is het besten voor hen? Voor jullie?

  Kortom, alleen maar praten en de kaarten op tafel leggen helpt hier. Lukt dat samen niet, zoek een bemiddelaar (familie, vrienden, professioneel).

  Sterkte!

 20. mee farang zegt op

  De liefde van een kind voor vader of moeder is grenzeloos.
  En zonder voorbehoud. Dat is het mooie daaraan.
  Iedereen wenst het zichzelf toe.
  Stel dat jouw kind je verloochent…
  Schandalig dan ook wat ik hierboven allemaal lees.
  Harteloze Hollandse en Vlaamse mensen zonder respect voor universele waarden,
  die hun ouders in troosteloze en gevoelloze bejaardentehuizen stoppen
  en er één keer per maand naar gaan kijken of ze nog niet dood zijn.
  Goed praten hebben zij…
  Je moeder of vader de liefde ontzeggen!
  Je kunt een kind, nu vrouw van Pascal, niet ontzeggen,
  dat zij alles voor haar papa wil doen.
  Jezus zei: Slaat iemand je op je linkerwang,
  biedt hem dan je rechterwang aan.
  En nog: Oordeel niemand over zijn misstappen, terwijl je die van jou niet in rekening brengt.
  Het lijkt of niemand heden nog voor die boodschap van medeleven gevoelig is.

  • Rob V. zegt op

   In Nederland woont 94% van de bejaarden thuis. Je ouders in een bejaardentehuis stoppen gaat niet, in Nederland is het motto zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Zet men in op mantelzorg door de familie en thuiszorg (proffesionals). Pas als zelfstandig wonen in een aangepaste woning echt niet meer kan en je dusdanig hulpbehoevend bent dat je constante zorg nodig hebt kom je nog in een bejaardentehuis.

   In Thailand zien we juist bejaardentehuizen ontstaan. Er is vraag en noodzaak toe voor sommige oudjes. Het heeft niks te maken met harteloosheid, weinig met cultuur (ook in Thailand zie je dat families minder op elkaars lip leven en de kinderen hun eigen stekkie ergens hebben als de ouders inmiddels bejaard zijn). In Thailand praten ze ook over een betere oudedagsvoorziening zodat oudjes zich kunnen redden zonder afhankelijk te zijn van de good wil van de eigen familie. Er zullen zowel in Nederland als Thailand weinige zijn die hun ouders in de steek willen laten (Al zijn familie ruzies helaas een feit of andere ernstige zaken die familie banden kunnen ontwrichten)

   Oordeel niet te snel over een ander dat hij of zij gebrek aan liefde voor de eigen ouders, kinderen of anderen heeft. Maar besef ook dat ‘zorg voor de ouders’ soms als excuus wordt gebruikt terwijl men eigenlijk andere motivaties of doelen heeft. Gelukkig zijn de meeste mensen goed, maar trek niet te snel je conclusies over een ander. Praat, observeer, ga uit van het goede maar wees bedacht om mensen die het minder goed/eerlijk voor hebben.

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/94-procent-van-de-ouderen-woont-nog-thuis-en-houdt-dat-graag-zo~bcb30dd5/
   https://www.kasikornbank.com/international-business/en/Thailand/IndustryBusiness/Pages/201812_Thailand_Elderly_Care_Business.aspx

 21. Hans Pronk zegt op

  Mijn situatie was duidelijk anders maar geeft misschien toch wat houvast. Onze kinderen waren al zelfstandig en er was geen sprake van hulpzoekende familieleden. We hadden namelijk een stukje braakliggend land gekocht buiten een dorpje, afgelegen dus. We wilden daar een huis opzetten, voor elektra zorgen en de watervoorziening veilig stellen. En nog veel meer. Dat hadden we eerst uitbesteed aan haar broer maar omdat die broer zijn eigen werk had verliep dat niet naar onze wens. Uiteindelijk is mijn vrouw daar naar toe gegaan en heeft alles op poten gezet zodat ik een paar jaar later – bij mijn pensionering – in een gespreid bedje terecht kwam. In de tussentijd bracht ik al mijn vakantiedagen door in Thailand en kwam zij af en toe ook nog naar Nederland. Nu leef ik onbezorgd hier in Thailand met mijn vrouw.
  Het zal er o.a. vanaf hangen hoe lang je nog van je pensionering af bent. Maar met zulke jonge kinderen zit je waarschijnlijk nog lang van aan België. En elk jaar met 2 kinderen in de dure periode naar Thailand gaan zal ook niet altijd lukken. Lastig. Het beste ermee.

 22. Ton zegt op

  Zij ging met u mee voor de liefde… en financiële zekerheid. Nederland is niet Thailand. Toen de emancipatie in NL op een lager peil stond dan nu, was dat laatste ook in NL voor veel vrouwen een belangrijke factor bij de partnerkeuze. Dus in die zin is de wens naar geld best begrijpelijk.

  Zoals bij u vanaf het begin van de relatie bekend zal zijn geweest, zorgen In Thailand de kinderen voor de ouders en familie, het is een heilige, morele plicht. Er is immers geen AOW en betaalbare verzekering. Men weet dus vooraf, dat een regelmatige financiële bijdrage, met name richting ouders, noodzakelijk kan zijn, zeker als de ouders zelf onvoldoende financiële middelen hebben.

  De vader heeft een drankprobleem en daar is moeilijk vanaf te komen. Blijft waarschijnlijk een jarenlang probleem. Daar is m.i. een grens bereikt. Zijn probleem raakt namelijk ook uw gezinsleven in veel te grote mate: emotioneel, financieel. Beter om daar dan een grens te trekken.
  Hij kan een beroep doen op het 30 Baht regeringshospitaal, dat voor zeer weinig geld zeer veel doet; in die zin zou ik persoonlijk daarvoor geen extra hulp bieden.

  Wel zou ik zijn vrouw persoonlijk maandelijks een redelijk bedrag toestoppen voor wat primaire levensbehoeften; via haar eigen bankrekening of de dure Western Union. U weet wat het dagelijks leven daar ongeveer kost. En wellicht kunnen / moeten ook andere familieleden een beetje meehelpen: met geld of handjes. Mogelijk zou ook uw vrouw wat kunnen bijverdienen om dat goede doel te steunen?
  Hopelijk is de moeder hard genoeg om dat aan haar gezonden geld niet in drank voor haar man om te laten zetten.
  Ik zou daar in overleg met uw vrouw een duidelijke financiële limiet per maand stellen.
  En u weet zelf het beste wat daar uw mogelijkheden zijn.

  Zoals door de meesten aangegeven: wat er ook gebeurt, behoud uw zekere nkomstenbron en sociale vangnet in België, laat de kinderen in België naar school gaan.

  U zou mogelijk met uw vrouw /gezin in de vakantie haar ouders kunnen bezoeken. Of laat uw vrouw alleen vakantie gaan naar haar ouders, wellicht met wat extra geld als cadeautje.

  Indien er tussen u en uw vrouw nog enige liefde bestaat, dan vindt u samen hopelijk snel een oplossing, waarbij een ieder zich voortaan goed voelt. Het is soms geven en nemen.

  Succes.

 23. Mr. Bojangles zegt op

  kan ik kort over zijn: je wordt opgelicht met die dronken vader. die kan kostenloos naar een staatsziekenhuis MOCHT ie inderdaad een drankprobleem hebben.

 24. J.A. zegt op

  Het enige wat ik weet is , als je ondernemer bent kan je in Thailand gemakkelijk iets opzetten en draaien . Ik vind het een gunstig ondernemers klimaat zelf…Veel mogelijkheden en weinig overheid. Zou wle meehelpen als uw vrouw intelligent is en de papieren etc begrijpt… Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website