Lezersvraag over Chiang Mai en de nachttrein

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 juli 2013

Hallo allemaal,

Allereerst complimenten voor deze website/blog! Mijn vriendin en ik gaan de tweede week van augustus voor het eerst naar Thailand toe (voor 2 weken) en we hebben al veel nuttige informatie hier vandaan weten te halen!

Nu hadden wij nog wel enkele vragen. Zo zijn wij 12 augustus in Bangkok (om later die dag de nachttrein naar Chiang Mai te nemen). Maar nu blijkt het die dag Koninginnedag/Moederdag te zijn, is dat iets waar we rekening mee moeten houden?

En heeft er misschien iemand ervaring met thailandtrainticket.com? Wij hebben daar namelijk onze tickets voor de nachttrein naar Chiang Mai gereserveerd, maar tot nu toe hebben we alleen nog maar een ‘Booking and Inquiry’ nummer ontvangen en dus nog niets betaald en geen verdere instructies. Ik heb al geprobeerd contact te leggen via de e-mail maar tot op heden geen gehoor..

Zoals hierboven vermeldt, gaat onze reis via Chiang Mai waar we van de dinsdag tot de zondag verblijven. Nu vinden we zoveel informatie wat er daar (en in omgeving) te doen is dat we door de bomen het bos niet echt meer zien, dus aan jullie de vraag; wat moet we echt zien/doen als we daar zijn?

Alvast bedankt voor de reacties!

Groeten,

Merlijn

24 reacties op “Lezersvraag over Chiang Mai en de nachttrein”

 1. brenda zegt op

  ik heb geen ervaring met deze site wel met http://www.thairailticket.com/ daar kon ik via credit card betalen en zelf de bedden en stoelen uitzoeken. Ik kreeg gelijk de trein tickets opgestuurd.
  Jullie moeten zeker de zaterdag en de zondag markt bezoeken in de avond echt geweldig vooral de op de zondag, en natuurlijk de grote tempel op de berg ben even de naam vergeten.

 2. F Baarssen zegt op

  Als je niks hoort van dat ticket zou ik dag van te voren naar treinstation gaan met je reserveringsnummer en daar vragen om tickets.Let op laat je niks aansmeren door mensen voor het treinstation die zeggen dat ze daar werken en je tickets proberen aan te smeren.

  In Chiang Mai staan als je aankomt veel taxi`s voor normale prijs bij station buiten vraag daar een kaartje van dit kan nog van pas komen als je ergens naar toe wil.
  Spreek van te voren af wat je wil zien en spreek van te voren de prijs af bijvoorbeeld voor hele dag taxi wie je overal naar toe brengt in omgeving Chiang mai. Taxi voor hele dag die brengt je dan naar Wat Phrathat Doi Suthep ,bergvolkeren,mooie watervallen ook in de bergen de prijs voor taxi zal tussen 1000 1200 bath liggen.

  Wil je goedkoper dan is mijn ervaring dat je altijd aan een tour vast zit wie naar plaatsen gaat waar jij niet een wil en je veel tijd verliest.

  Ook zou ik zeker een bezoek aan Chiang rai brengen de witte tempel,en hot springs.
  En als je dan nog tijd over hebt Golden triangle 3 landen punt al is dat wel stuk rijden,dus die overweging moet je goed maken of dat het wel waard is.

  Succes mijn ervaring met Chiang mai is dat de mensen er rustiger relaxter zijn en de prijzen eerlijker zijn dan in Bangkok

 3. John zegt op

  Chiang Mai is erg leuk en er is inderdaad erg veel te doen. De grote tempel op de berg (doi suthep) is zeker een bezoekje waard. Ik zou zeker gaan koken, bezoek de bergstammen en maak een ritje op de olifanten.

  • Klaaske zegt op

   wat zeg je nou: maak een ritje op de olifanten? Weet je niet dat dat grens aan dierenmishandeling? Een veel beter advies is: breng een bezoek aan Elephant Nature Park, een uurtje rijden vanaf Chiang Mai. Daarvoor kun je boeken in de stad.

 4. Chris zegt op

  Sinds januari 2013 is het niet langer mogelijk om online tickets voor de trein te reserveren. Zie deze link voor alternatieven (en sowieso veel info over reizen met de trein): http://www.seat61.com/Thailand.htm#Bangkok-to-Chaing-Mai
  Succes!

  Chris

 5. martin zegt op

  Het is een aardige tip eens gewoon op de site van het toursiten buro van Chiang Mai te klikken en te lezen wat daar allemaal te zien en te genieten of te vinden is. Misschien jezelf eens van te voren bekend te maken met de afstanden in Thailand via GOOGLE EARTH ?. Want de bergvolken bezoeken, en de gouden driehoek etc praat je over tientallen van kilometers in jouw onbekend terrein. Want wat leuk is voor de een vind de andere geen barst aan. Olifanten berijden vind je op elke hoek van de straat- wat ik personelijk jammer vind dit die beesten aan te doen. Geef die beesten een kilo of wat bananen. Daar hebben zij en jij meer lol aan ? Aanrader is een van de vele Thaise kookschool te bezoeken. Daar heb je thuis ook nog je lol aan. Veel plezier.

 6. Nikki zegt op

  De nachttrein is leuk maar ik ga liever een uurtje met het vliegtuig voor ca. 50 euro p.p. in Chiangmai heb je ook de walkingstreet markt op zondag, evt.. golfen.

  • martin zegt op

   Jij betaald € 50,- ???. Vleig je eerts klas ?. Zou best kunnen. Dan zit je gewoon een paar stoelen voor me. Voor de rest geen extras. Maar voor 995 Baht in de aanbieding Nok Air. Normaal ca. 1.200 Baht enkel p/p Don MUang / Chiang Ma ( niet op elke vlucht) i. Ik wens je veel vlieg plezier.

 7. fons teeuwen zegt op

  Heel mooi dat moet je zeker doen.je trein kaartje staat ook je stoel nummer op.s,morgen een lekker ontbijtje voor een paar centjes. Chaingmai is heel mooi en vooral een fiets tocht doen.en op de terug weg hebben we de dag trein genomen prachtig die duizenden hectare rijst heel mooi en de natuur geweldig. we gaan dit jaar voor de zesde keer naar thailand . prachtig land en lekker weertje veel plezier.

 8. Maud Lebert zegt op

  Met de nachttrein naar Chiang Mai? Is dat omdat het goedkoper is dan met het vliegtuig?
  In chiang Mai zelf zou ik de binnenstad bekijken: chedi Luang (touristisch),maar de omgeving is interessant, Chedi Phra sing en chedi chiang man (volgens mij héél mooi en nauwelijks touristen).
  Buiten de binnenstad: Chinatown, vruchten- en bloemenmarkt, Warorotmarkt (1e etage!).
  Er is elke avond een night-bazaar, maar wie van mensenmassas houdt kan best naar de zaterdag- en zondagmarkt gaan. Voor handwerk naar San Kamphaeng, is de moeite waard. Voor een reis naar het noorden (men moet er wel overnachten) is Doi Ang khang aan te bevelen. De golden Triangle is niets waard, alleen maar een bootsvaart op een rivier tussen 3 landen. De whtite tempel is iets bijzonders.
  Maar opgepast, de afstanden zijn enorm.
  Als u een betrouwbaar iemand voor deze tours wilt hebben, die ook nog betaalbaar is, en die uw route met u bespreekt en de hotels voor onderweg reserveert, kan ik u aanbevelen (ik verdien er niets aan!!): Sight Seeing. Garry (Prasert) Tel. +66 (0) 819609292 of e-mail: [email protected]
  Voor een reis naar het noorden (hangt ervan af waarheen) moet u wel rekenen met de kosten voor benzin, en dat Garry ook een slaapgelegenheid en zijn kost moet betalen. (Ik heb hem altijd voor het middageten uitgenodigd.Dat is een schijntje!).
  Als u hem wilt engageren, wat ik werkelijk kan aanbevelen, kunt u hem zeggen, dat u zijn adres van ‘Dr.Lebert’ (met klemtoon op bért) heeft gekregen. Zo kent en noemt men mij daar en dat ‘Dr.’ heb ik zo in de loop der tijd geaccepteerd.Niets bijzonders, heeft voor mij niets te betekenen.
  Veel plezier en een prettige vakantie.
  M.Lebert

 9. B zegt op

  Hey , ik ben ook met de nachttrein nr chang mai gegaan … Ik had het ticket pas 2 u voor vertrek gekocht . Ik heb er 20 eu voor betaald dus laat je niet in het zak zetten … Dat is mijn tip . Koop het in station zelf … Niet naar agency gaan die pluimen je …. . Succes & geniet van Thailand !!!

  • Khun Peter zegt op

   Tijdens feestdagen in Thailand zit de nachttrein vaak vol. Het is dan verstandig om je ticket ruim van tevoren te kopen.

   • René zegt op

    Ik heb begin dit jaar ook geboekt bij http://www.thailandtrainticket.com.
    Ik wilde van te voren een ticket boeken omdat mijn reis rond Songkran was. Ik wilde niet het risico lopen dat ik geen tickets kon kopen op station zelf. Op of rond die dag.
    Ik heb hen een email gestuurd.
    Op de dag dat ik wilde reizen waren er inderdaad geen tickets meer beschikbaar.
    Ik heb teruggemaild of er andere mogelijkheden waren. Bijv. een dag eerder.
    Een dag eerder bleek wel mogelijk.
    Ik kreeg een mailtje hoe ik moest betalen en wat mijn aflever adres in BKK zou zijn. (Ze bezorgen het ticket in Bangkok gratis.)

    Ik heb met mijn creditcard betaald en een of twee dagen later kreeg ik een bevestiging per mail.

    En een paar weken voor de reisdatum kreeg ik nog een herinnering dat ik mijn afleveradres nog niet had doorgegeven.

    Prima service.

    Bij aankomst in mijn hotel lag het ticket klaar bij de receptie.

    Louter goede ervaringen dus. (Eén dus, haha. Maar ik zou er zo weer bij boeken. Ze leken me betrouwbaar.)

 10. Jan zegt op

  Bezienswaardigheden Chiang Mai:
  Doi Suthep, tempel in de bergen die je beslist moet zien.( uitzicht over Chiang Mai)
  Mae Rim : Olifanten camp, tevens raften, olifanten rit + show en long necks
  Chiang Mai : dierentuin, zondagsmarkt, nightbazaar, tempels in Chiang Mai zelf is de moeite waard. Shoppen BIG C/ CENTRAL AIRPORT PLAZA EN LOTUS.
  Mea Rim : slangenfarm,monkeyfarm,krokodillen,orchideeën
  Watervallen op verschillend locaties, botanische tuin enz enz

 11. Anne-Marie Lissens zegt op

  Doi Suthep tempel is een aanrader. Je kan een prijs afspreken met een open taxi maar je kan ook een toektoek nemen naar de plaats waar de mini trucks vertrekken naar de tempel. (vraag aan je hotel om dit op te schrijven in het Thais voor de toekdriver, dit komt goedkoper uit dan een taxi) Boven in de tempel krijg je de zegen van een monnik, je krijgt een lintje rond je pols. Onthou de nummer van de open truck die neemt je op het afgesproken uur terug mee naar de opstapplaats.

 12. roswita zegt op

  Ik ben zelf ook ooit met de nachttrein gegaan, om dan ook het nodige van het land te zien. (in de uren dat het licht is dan) Maar dat vond ik na een uurtje wel welletjes. Bovendien kon ik totaal niet slapen in de trein, zodat ik gebroken aankwam in Chiang Mai. Als ik nu ga, ga ik lekker (in de ochtend) goedkoop vliegen met Nok Air of Air Asia. Dan ben ik er in een uurtje, ben nog lekker fris en heb ik toch een extra dag Chiang Mai, die je anders gedeeltelijk in de trein zou hebben doorgebracht. Als je een beetje durft, kan ik je aanraden om Down-Hill te gaan fietsen. (let op sommig stukken zijn ook Up-Hill) Veel plezier in deze mooie omgeving.

 13. Bernardo zegt op

  Probeer met een chat naar Greenwood Travel (nederlands)
  Deze tour operater kan je met een vraag hierover het beste helpen.

  Ik zelf deed dit naar Koh Samui enkele jaren geleden,maar moest wel met creditcard betalen.
  En de vervoers bewijzen zijn dan 1 uur van tevoren af te halen op het hoofd station.

  goede reis

  Ps probeer te vliegen rond €.25 ben je over (1 uur)
  Zeker als je niet zoveel dagen heb,
  En met de trein zie je niets s’nachts en is +/- 800 thb.

 14. a. van rijckevorsel zegt op

  Met de nachttrein naar chiang Mai heb ik ervaren als een hele leuke ervaring.Veel jongelui aan boord en de sfeer ontzettend leuk (ben zelf 66 jr) maar iedereen is gezellig.ALLEEN heel vaak heeft de trein vertraging.Wij hebben uren stilgestaan.Dan weer een stukje rijden (heel langzaam) en weer stilstaan.Zoiets van 4 uur vertraging.Ieder nadeel heeft ook een voordeel :want wel veel van de omgeving gezien omdat we meer overdag gereden hebben. Maar met 2 weken vakantie zijn dat kostbare verloren uren. Wij hebben alleen plezier gehad,maar ik was 4 maanden daar,dus dan is het niet zo erg. In Chiang Mai ben ik naar de Hot Springs geweest.Heerlijk na een vermoeiende dag.

 15. Merlijn zegt op

  Bedankt voor alle reacties!

  Iedereen heeft het telkens over met het vliegtuig naar Chiang Mai, maar ik kan daar alleen maar dure tickets voor vinden. Iemand een tip waar ik dan moet kijken?

  Met vriendelijke groet,
  Merlijn

  • Sir Charles zegt op

   Beste Merlijn, mijn ervaring is door regelmatig te kijken op de sites van de diverse airliners want op gezette tijden hebben ze akties.
   Zo heb ik vorig jaar voor mijn vrouw en mijzelf tijdens zo’n aktie een ticket geboekt naar ChiangMai voor nog geen 699 baht bij AirAsia en voor dezelfde prijs ook weer terug naar Bangkok bij elkaar dus 4 x 699 baht + boekingskosten.
   Het grappige is dat de boekingskosten dan duurder kunnen zijn dan voor één ticket. Dergelijke tickets ook ooit geboekt bij NokAir naar Phitsanulok.

   Zaak is dan wel hoe eerder je boekt of beter gezegd hoe verder de vliegdatum bij boeking is hoe goedkoper dus als je pakweg over 3 á 4 maanden of wellicht langer al weet wat je van plan bent te gaan doen dan zou ik boeken.
   Zoals gezegd hoe dichterbij de vliegdatum hoe duurder áls er nog plaats is omdat vaak de goedkope tickets al verkocht kunnen zijn door de vroegboekers.

   Hou er ook rekening mee dat voor teveel gewichtige bagage extra kosten gerekend kunnen worden.

   Overigens zo’n lang stuk met de trein vind ik maar niets maar ach dat is persoonlijk.

  • martin zegt op

   Je mag iets duidelijker zijn want iedereen heeft zijn eigen grens waar het woord DUUR begind ?. Waar begibnd bij jouw het woord …te duur ?. Kijk op Nok Air, de dochter van Thai Airways. Die hebben regelmatige promotion prijzen voor de vluchten van Bangkok naar Chiang Mai varierend tussen 980 en 1500 Baht p/p per vlucht. Als dat te duur is, mag je met de trein gaan. Dat kann nu wel even duren voor ze de zaak opgeruimd hebben. Gisteren is net een trein gekanteld op het trajekt Bangkok naar Chiang Mai.Je kund ook met Thai Airways vliegen die hogere prijzen hanteren. Het ligt er aan wanneer je vliegt. Maar dat is normaal bij bijna idere maatschappij. Anders pak je gewoon de bus. Lekker goedkoop en je ziet nog iets op de ca. 7 uur duurende rit. Nok Air doet dat in ca 60 minuten. Veel sucses.

 16. Neushoorn zegt op

  Hoe zit het met je bagage? Kan je deze veilig opbergen tijdens je slaap? Is er voor je bagage een verschil als je eerste of tweede klas reist?

  • Rob V. zegt op

   1ste klas heb je (per 2 personen) een eigen coupé. In zo’n coupé zit een tussendeurtje aan één zijde zodat je van 2 coupés ook 1 coupé kan maken. De deur kan op slot en er zitten gordijntjes voor de ramen. Tweedeklas zit iedereen samen, dus je bagage ook.

   Meer info (makkelijk terug te vinden als je artikelen met de tag “trein” oproept:
   https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/thailand-trein-video/
   https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/nachttrein-thailand/
   https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/trein-thailand/

 17. Henk zegt op

  Bagage staat in een rek naast je slaapplaats in de trein.
  Je kunt er dus de hel tijd toezicht op houden.
  Handbagage leg je naast je op het bed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website