Lezersvraag: Bewijs van leven bij immigratie in Jomtien

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 januari 2020

Beste lezers,

Ik heb de afgelopen jaren mijn “Bewijs van in Leven” altijd bij immigratie in Jomtien kunnen doen. Dit werd altijd geaccepteerd door het ABP. Nu moet ik volgende week mijn 90 dagen report en wil dan tevens mijn “Bewijs van in Leven” doen. Is dit nog steeds mogelijk?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Hans

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Bewijs van leven bij immigratie in Jomtien”

 1. Dree zegt op

  Hier in Korat doen ze het niet op de Immigratie maar wel bij de toeristen politie en ook op het politie kantoor, in het verleden gaven ze het ook op het stadhuis maar dat willen ze niet meer.

  • Frans zegt op

   Lezen blijft moeilijk, de vraag is of immigration in Jomtien het bewijs nog steeds verstrekt !!

 2. theoS zegt op

  De Immigration in Jomtien doet geen levensbewijzen meer. De 15e januari daar geweest voor een levensbewijs Koopvaardij pensioenfonds en daar werdt mij verteld “doen we niet meer, ga maar naar je embassy”. Ik liet het levensbewijs daar al jaren lang afstempelen. Mijn Thaise vrouw ging informeren bij een Immigration Officer en deze zij dat hun er mee gestopt zijn en degene die dit altijd deed er niet meer was. Ontslag? Nu is mijn enige keus een dure Notaris.

  • David H. zegt op

   @theoS
   Ik heb mijn laatste levensbewijs in Juni 2019 nog gehad achteraan Jomtien Immigratie de rechtse desk helemaal achteraan en gratis , inderdaad de bereidwillige I.Officer links van receptiebalie zie ik daar niet meer ,en toen werd ik doorgestuurd naar die desk helemaal achteraan waar een vriendelijke jongedame mijn paspoort en mij bekeek , en ja ik was het levend en wel , en met een Thaise glimlach mijn afgestempeld brief kreeg.

   Ik heb ooit mijn levensbewijs via dokter eens getest , en dat werd ook aanvaard door Belgische pensioendienst , maar ja dat is Belgische regelgeving en die doen niet zo moeilijk , trouwens via Belg.Ambassade zou je foto met recente Thai krant met recente datum en zichtbaar ook voldoen (nooit geprobeerd echter )

  • Jacques zegt op

   Ik weet niet of u ingeschreven staat bij uw gemeente, want deze instantie wordt genoemd door het ABP als zijnde een optie om het levensbewijs te ondertekenen. Ik doe het altijd bij de amphur (Pattaya) Nongprue en die zijn altijd hulpvaardig en kosten niets.

 3. l.lagemaat zegt op

  U kunt naar Laem Chabang rijden en het gratis in het SSO gebouw laten stempelen.
  30 minuten rijden vanaf Jomtien/Pattaya richting Sri Racha.

 4. L.E.Bosch zegt op

  Beste theoS,

  Het Pensioenfonds Koopvaardij accepteert van mij ook een kopie van het levensbewijs van de SVB, wat bij de SSO in Laem Chabang gestempeld.
  Je kunt i.i.g. eens informeren.

 5. Antonius zegt op

  Beste mensen, is al dat reizen voor een stempeltje niet veel te belastend voor het milieu en de daaruit voort vloeiende uitstoot van stikstof. Of vindt The Netherlandse overheid en de pensioen fondsen de klimaat doelen in Thailand niet belangrijk. Daarnaast is het naar Nederland vliegen en terug misschien ook een optie. Maar geen bijdrage aan de Nederlandse klimaat doelen en het aantal vliegbewegingen van Schiphol. Het kan toch veel eenvoudiger ff chatten paspoortje laten zien via de cam en klaar is kees. Of is dit niet bevorderlijk voor de werkgelegenheid van de ambtenaren. Groet Antonius

 6. Henk zegt op

  Ik heb het bewijs van leven altijd bij de amphur laten tekenen. Nu moest ik laatst verplicht naar het SSO . Dit kantoor zat in Chiang rai. Toch een rit van ruim 200 km heen en terug. De mensen waren vriendelijk en behulpzaam. Binnen 1 uur weer buiten en het was gratis. Nu kun je klagen maar ik zie het als een dagje uit.

 7. Jos zegt op

  Ik laat mijn levensbewijs altijd afstempelen op het Oostenrijks consulaat op Pattaya Nua. Wordt door Belgie ook aanvaard.

 8. Marianne zegt op

  Mocht u al AOW ontvangen, dan kunt u het Levensbewijs dat u van de SVB krijgt tevens gebruiken als bewijs voor het ABP. Met dit Levensbewijs gaat u naar het dichtstbijzijnde SSO (de zusterinstantie van de SVB) waar u het gedownloade formulier GRATIS kunt laten stempelen en ondertekenen door de dienstdoende ambtenaar. Dit formulier wordt door IEDER Pensioenfonds erkend. Mocht u nog geen AOW ontvangen dan helaas, toch maar naar de notaris.

 9. Don zegt op

  Als het dokument ondertekent wordt door een arts, datum en met het stempel van het ziekenhuis accepteert de SVB dit.

 10. Henk zegt op

  theoS :zoals door Jos al gezegd word kan je terecht bij de Oostenrijkse consulaat bij het Thai Garden resort ,meteen bij het terrein oprijden het 1e gebouw aan de rechterkant .

  l.lagemaat : de SSO stempeld alleen je bewijs van leven als het voor de SVB is en geen enkel ander pensioenfonds .

  L.E.Bosch : ik had 2 weken van te voren een bewijs van leven voor de SVB bij de SSO laten tekenen ,kreeg direkt erna eenzelfde brief van het BPV ,heb gebeld en die accepteerde enkel en alleen hun eigen formulier ,dus geen copy van de SVB

  Marianne : helaas niet waar wat je daar verteld ,ik heb al van meerdere en ook bij mezelf meegemaakt dat ze dat bewijs niet accepteren .

 11. Arnolds zegt op

  Eind 2019 nam ik een kopie van de afgestempelde Abp bewijs van 2018 mee naar het SSO.
  De ambtenaar zag het kopie en vulde formulier 2019 tussendoor ,ik stond na 5 minuten weer buiten.
  Zowel bij het SSO ,als Immigratie dienst van Pathumthani vind ik dat ze vlot werken en goede service verlenen.

 12. Adri zegt op

  Kan iemand mij vertellen waar SSO zit in Laem Chabang. en word levensverklaring aanvaard bij SVB.

  Adri

  • l.lagemaat zegt op

   Rijdt richting Laem Chabang ( Sri Racha) Rechts verschijnt een veelkleurig gebouw Harbor Office.
   Voor het viaduct linksaf, onderaan bij de stoplichten rechtsaf, aan de overkant eerste weg links.

   Daarna zo dicht mogelijk bij het gebouw Thalay Thong Tower komen waarbinnen SSO gehuisvest is.1e etage.
   Binnen links bij de dames het SSO papier en paspoort laten zien.

   Groot grijs gebouw met vierkantjes en oranje band langs rechterzijde. ( zie posting 13 nov. 2018)
   Naam Thalay Thong Tower

 13. Don zegt op

  Het SSO in Thailand is getraind door de SVB ivm de AOW en afgevaardigen van de SSO kwam zelfs op bezoek bij de SVB in Nederland.

  • Erik zegt op

   Ach wat! Getraind? Misschien een paar dikke boys uit headoffice die een snoepreisje hadden naar NL. Maar ook alle bijkantoren in Thailand? Zeg een stuk of 70?

   Mijn ervaring is dat men er niets van snapt, men iedere keer weer uitgebreid de toelichting moet nalezen, dan uit arren moede mijn papier van vorig jaar er bij pakt en kijkt of alles een beetje hetzelfde is. Het origineel krijg ik gestempeld en getekend terug, de kopie (die ik zelf al meeneem) houden zij, de postzegel moet ik zelf plakken (‘daar hebben we geen budget voor…’) en dat geeft me de gelegenheid een scan te maken voor mijn pensioenclub.

   Ze snappen er geen barst van maar vooruit, het is gratis en scheelt mij een bijdrage aan de plaatselijke advocaat-notaris…..

 14. IJpe zegt op

  Andri
  Normaal krijg je een lijst toe gestuurd van SVB met alle SSO adressen in Thailand,zo niet neem contact op met SVB in Utrecht

 15. P.Brouwer zegt op

  Ga voor ondertekening naar social security in Lem Chabang

 16. Andre Verdoodt zegt op

  Ik deed laatste keer in september op het politie kantoor Soi 9 in Pattaya.Als je het kantoor binnen gaat,eerste bureau links.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website