Lezersvraag: April of mei te heet voor ons in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 april 2016

Beste lezers,

Wij willen nu boeken voor volgend jaar om misschien naar Thailand te gaan. Dat moet vroeg ivm, het drukke werk van mijn vriend. Ook om die reden moeten wij in april of mei reizen. Ik lees op diverse fora dat het dan erg heet is in Thailand. Zelf kan ik niet zo goed tegen de hitte.

Is het beter om voor een ander land te kiezen of is Thailand wel te doen?

Groet,

Caroline


» Laat een reactie achter


18 reacties op “Lezersvraag: April of mei te heet voor ons in Thailand?”

 1. jasper van Der Burgh zegt op

  Ik denk dat het afhangt in welk deel van Thailand je vakantie houdt. Bij ons in Trat is het momenteel ongelovelijk heet. Zelfs mijn vrouw (cambodiaanse) gaat niet naar buiten tussen 9 en 5 en neemt 5 x per dag een koude douche. April is dan ook de heetste maand. Ga je evenwel naar Koh Chang, een nabijgelegen eiland, maakt de zeewind weer veel goed.
  Ikzelf ga in april juist altijd terug naar Nederland. Zo vanaf juli, de regentijd bij ons, is het weer redelijk te doen.

  Thailand is een groot land. Het noorden, of zuiden zijn wellicht koeler in deze periode.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • ser kokke zegt op

   In heel Thailand is het in april en mei, heet. Dit jaar wel erg heet, al weken lang is de maximum temperatuur hier in Lampang, boven de 40 graden en de nacht temperatuur boven de 25 graden. Er zijn wel wat koelere delen van Thailand met een lantaarntje te vinden. Ook ik ga in deze tijd niet onnodig naar buiten. Maart en juni zijn ook behoorlijk te warm.
   Maar wat mij aanzet tot het geven van een reactie is het nemen van een koude douche: het eerste water uit de “koude” kraan is hier in de middag bijna 40 graden en ‘s-morgens maar net niet te warm om te douchen. Dat is water van de waterleiding. Water van de put is, na het doorspoelen van de leidingen iets koeler.
   Ons huis is koel voor Thaise begrippen, maar in de meeste huizen hier is smoorheet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • PietJan zegt op

    Het is absoluut niet prettig meer, sterker: onaangenaam. Veel te warm, ook voor de Thai. Ik verblijf in de buurt van On Nut, en zowel bij Tesco als BigC is het stampensvol van mensen die er verkoeling zoeken. Inderdaad, niet onnodig naar buiten, maar wat doe ik hier dan nog? Vriendin meldt me dat het in Korat ook niet te harden is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. MrMikie zegt op

  Caroline,
  Wij zijn net terug uit Th. Zijn in noord en zuid Th geweest, en idd in april is het de warmste tijd van het jaar
  met gem temp van 40c of hoger, in de avond nog 35c. Boek een hotel met zwembad om lekker af te koelen of loop regelmatig de zee in. Wat belangrijk is pas je aan aan het weer anders trek je het niet. Fijne vakantie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. Frank zegt op

  het is eigenlijk altijd wel warm in Thailand.
  Het grootste verschil zit in de avond nacht temperatuur die in april mei niet wil zakken.
  onderstaande website goed overzichtelijk en per deel weergegeven wat je waar kunt verwachten.
  https://www.fox.nl/thailand/weer-en-klimaat?affid=9117&gclid=CM6u7r68rswCFdQaGwodLuMMMg

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Cees1 zegt op

   Dat zijn fijne temperaturen in vergelijking met het noorden. En op Phuket valt zo te zien zo af en toe een bui. Hier in Chiangdao ( 75 km ) boven Chiangmai. Is het iedere dag 40 /27 En al sinds half februari geen regen. Het dreigt iedere dag wel naar regen. Maar het komt maar niet. Erg droog en heet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Ben zegt op

  Kort gezegd: als je van jezelf weet dat je slecht tegen hitte kunt is een tropisch land geen goede vakantiekeuze. De enige verkoeling is te vinden aan zee (zeker niet landinwaarts en in deze maanden ook niet in de bergen), maar nog steeds is het warm. November, maar vooral december en januari zijn wat koeler in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Henk zegt op

  April mei zijn inderdaad 2 van de warmste maanden in Thailand. November, december en januari kunnen in het noorden fris zoniet koud zijn in het noorden. Dit zijn wel de mooiste maanden om in Thailand vakantie te houden. Helemaal in het noorden kan het een aantal graden schelen met het zuiden. Afgelopen januari was het extreem koud, maar nu islam het extreem warm.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. Jan zegt op

  Als je kunt kiezen ga dan in Mei. Het binnenland is altijd 10 graden warmer dan aan de kust waar ook een lekker windje staat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. henry zegt op

  April en mei zijn veruit de meest onaangename maanden in Thailand, met dagtempersuren van circa 40 graden, tel daarbij de hoge vochtigheidsfraad en u weet genoeg.
  Als u niet goed tegen de hitte kunt, gaat u in deze periode echt beter naar een ander land.
  Op dit moment heeft mijn douchewater een temperatuur van 37 graden. Zegt ook genoeg denk ik

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Theo Kraan zegt op

  Vaste land in april inderdaad erg warm. Zelf tweemaal in april op Koh Samui geweest. Dat is goed te doen daar in april. Een prachtig eiland waar meerdere excursies mogelijk zijn. Echt een topper !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Andre zegt op

  Zeker het noorden niet,in de maanden april,mei.
  Bloedheet hier ,nu dagelijks tussen de 42 @44 gr
  De maanden ,Jan ,febr hebben we hier temp tussen de,22 tot 25 gr,en dat is zalig.
  Iemand die beweert dat het noorden kouder is nu ,moet hier in Lampang maar eens in deze periode komen
  Mvg

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 10. P.J.van Rhijn zegt op

  Ben net terug uit het midden van Thailand
  Temp.42c erg heet zelfs mijn vriendin vond het
  Maar wanneer je jezelf een beetje aanpast qua
  Kleding en uit de zon blijft,zoveel mogenlijk,
  Gaat het wel. En zoveel mogenlijk drinken geen bier
  Maar water

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Rene Martin zegt op

  Het is moeilijk te zeggen hoe het volgend jaar gaat worden maar in onderstaande link krijg je een indruk hoe het dit jaar is: http://www.thejakartapost.com/seasia/2016/04/27/thailand-is-used-to-hot-aprils-but-not-this-hot.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Fransamsterdam zegt op

  Als je niet goed tegen de warmte kunt moet je beslist niet in april en mei naar Thailand afreizen.
  Het is natuurlijk wel een beetje de vraag wat de klachten zijn. Zweten, dorstig en lui is niet zo erg, daar heeft bijna iedereen ‘last’ van. Ik vind de warmte meestal ook niet prettig, maar laat me er niet (meer) door weerhouden. Als er serieuzere lichamelijke problemen of risico’s zijn is december/januari eigenlijk de enige optie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 13. Willy zegt op

  Net terug uit Bangkok, geen lol aan bijna. Ik zou dit zonder meer afraden, maar bedenk wel dat andere landen in de regio niet veel “kouder” zijn!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 14. carla goertz zegt op

  Ben van 7 tot 19 april in bkk op vakantie geweest en kies toch vaak voor de warme periode ,(ook in okt nov dec feb mei geweest ) en inderdaad 38 gemiddeld maar het zwembad dat nooit verwarmd word is voor mij dan heerlijk en s,avonds ook erg fijn om dan buiten te lopen .Maaar overdag als we naar b.v de weekend markt gaat is het erg warm je denkt dat je na 3 uur kijken en lopen kapot bent maar dan gaan we wat drinken in de airco en dan knap je na een tijdje weer op blijkt gewoon dat de warmte je uitput . Dus wil je veel ondernemen kun je beter niet gaan maar voor nov ,dec kiezen .ook de zon schijnt door je parasol heen , oke de andere kant de ijsjes en vers fruit koude drankjes op straat smaken dan extra lekker .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Arkom zegt op

  Het is in april inderdaad verstikkend warm, en ook de warmste periode. Het is jullie eerste reis. Voorzie verblijf met airco. Neem maatregelen ter voorkoming van dehydratatie. Geniet van jullie vakantie!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website