Lezersvraag: App van Kasikorn Bank in Nederland installeren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 maart 2020

Beste lezers,

Mijn vrouw is Thai en woont in Nederland en heeft een rekening bij de Kasikorn Bank, een saving deposit passbook. Omdat het mij wel makkelijk leek een app te installeren of via de website te internetbankieren vanuit Nederland vroeg ik aan de bankmedewerker of dat mogelijk was, hetgeen werd ontkend.

Heeft iemand ervaringen hiermee?

Mvg,

Rudolf

6 reacties op “Lezersvraag: App van Kasikorn Bank in Nederland installeren”

 1. Eddy zegt op

  Beste Rudolf,

  Het was weer 1-2 jaar geleden dat ik de app geactiveerd heb, maar volgens mij moet je de volgende stappen hiervoor doen:

  1) de app is alleen te zien in de Thaise playstore/app store, dus moet je de instellingen van de playstore eerst wijzigen voordat je de K-plus app kan zien en installeren

  2) de app kan je alleen in Thailand activeren via een bankmedewerker of via de ATM – als je een pinpas hebt.

  3) tenslotte heb je een Thaise sim met mobiele data nodig om verbinding te kunnen maken met de Kbank server.

  Je kan de app vervolgens instellen dat het met wifi ook werkt, echter uit oogpunt van veiligheid maakt de app van tijd tot tijd verbinding met de server via de sim.
  Als je in NL bent, betekent dit dat de Thaise sim met data roaming moet kunnen werken.

  Succes, Eddy

 2. Jan S zegt op

  Vorige week heb ik, als Nederlander, het laten doen door een medewerkster van de Kasikornbank in Jomtien.
  Voor veiligheidsredenen werkt het met de 6 cijferige code van mijn pinpas die ik buiten bij de automaat tweemaal in moest toetsen. Uiteraard kopieën van mijn paspoort en de nodige handtekeningen op formulieren.
  Hier in Thailand werkt het perfect en straks in Nederland natuurlijk ook. Dan heb ik dezelfde service als met mijn rekening in Nederland bij de ING bank. Fantastisch toch ?

 3. Kees 2 zegt op

  Gewoon internetbankieren bij Kasikorn kan ook vanuit NL, mits je dus sms-codes kunt ontvangen.
  Uiteraard moet je dit wel eerst bij een filiaal van Kasikorn geregeld hebben… daar zit dan het probleem, aangezien jullie je in NL bevinden.

 4. TvdM zegt op

  Zoals Eddy al zegt, het is zeker mogelijk. Vorig jaar heeft mijn vrouw in het kantoor van Kasikorn in Bangkok een medewerkster gevraagd de app te installeren en activeren, perfecte service. Je moet blijkbaar wel de juiste persoon treffen want als ze niet weten hoe het moet dan zeggen ze gewoon dat het niet kan in plaats van navragen bij een collega.

 5. Bangkokfred zegt op

  Voor de iPhone is de app ook gewoon in de Nederlandse appstore te downloaden.

  Ik heb mijn app voor de SCB bank en de Krungthai bank gewoon in Nederland kunnen activeren via een Sms op onze Thaise simkaart

  Succes

 6. fred zegt op

  Ik heb geen smartphone. Ik wel een PC waar ik online mee bankier in België. Dus ik veronderstel dat hetzelfde doen voor mijn kasikorn rekening niet mogelijk is ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website