Beste lezers,

Mijn vader met de Nederlandse nationaliteit woonde in Thailand. Hij had 2 woningen op zijn naam staan en is onlangs overleden. Wij willen graag de woningen verkopen (als erfgenamen), maar vanwege corona kunnen wij moeilijk naar Thailand.

De woningen zijn bewoond, maar wij weten niet door wie. Het wordt nu illegaal verhuurd door zijn ex-vriendin en zij heeft ons geblokkeerd. Deze situatie is nu ruim 1,5 jaar gaande. Wij willen graag een advocaat inschakelen die ons kan helpen om de woning op onze naam te laten overschrijven en te verkopen.

We merken dat het moeilijk is een betrouwbare advocaat te vinden die goed bereikbaar is en eerlijke prijzen hanteert.

Helaas hebben wij geen goede ervaring gehad tot nu toe. Het gaat om een woning in Phuket en Phrea en een auto die nog in Phrea staat die nu ook gebruikt wordt en verkocht moet worden.

Alvast vriendelijk bedankt voor jullie reactie.

Groet,

Lousia

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Advocaat gezocht voor afhandeling erfenis en verkoop huis overleden vader”

 1. khun Moo zegt op

  Wellicht is deze een goede keus.

  Ik heb er zelf geen ervaring mee .

  https://www.lawyertys.com/thailand-lawyers/khon-kaen-lawyers/

 2. pieter zegt op

  Als 1e de vraag hoe had jou vader de huizen op naam staan ? lease contract of companie eerst zul je ook volmacht moeten regelen .
  Nederlands advocaten kantoor zit wel in Pattaya ; daar kan ik wel naam van doorgeven, zij doen ook zaken in Phuket
  Staat de auto ook op zijn naam ,anders kun je dat vergeten
  Succes

  • Lousia zegt op

   De auto staat inderdaad op zijn naam, woningen ook, grond niet. Een naam zou fijn zijn inderdaad, Wellicht dat we kunnen informeren bij ze. Heeft u ervaring met ze?

 3. Willy Becu zegt op

  Advocatenkantoor: P&A International Law Co. in Huahin
  Advocaat :Khun Ton Polchinit.
  Superefficiënt en niet duur…
  Grt,
  Willy

 4. Roel zegt op

  Beste Lousia,

  Wij kunnen jouw daar wel bij helpen. wij doen het vaak. Hebben jullie een testament welke hier in Thailand is gemaakt???? of als er geen is op erfgenamen volgens de wet.

  Je kan mij contacten via ltdrg59@gmail.com, via de mail kunnen wij dan wat info uitwisselen en de kosten bespreken en ook wat er allemaal benodigd is vooraf.

  Groet,
  Roel

  • Lousia zegt op

   Beste Roel,

   Ik zal u even mailen met informatie en vragen , bedankt!

   • Bacchus zegt op

    Ik wil niet lullig doen, maar dit los je niet zo even op. Zonder de ins en outs te kennen, bijvoorbeeld was er sprake van usefruct of zijn de huizen ondergebracht in een BV (LTD), kan ik je op een briefje geven dat je dit niet oplost zonder goede juridische bijstand. Neem meteen een advocaat, dat bespaart je nu onnodige extra kosten. Er zijn al een paar opties genoemd, zelfs een met een Nederlands sprekende advocaat. Ga ook vast naar een notaris in Nederland voor een akte van erfrecht. Kosten rond de 300 euro. Als er geen testament is, wat ik begrijp, dan heb je die sowieso nodig. Moet ook vertaald worden door een beëdigd vertaler.
    Succes!

   • Bacchus zegt op

    Ben erg benieuwd hoe dit afloopt! Houd je ons op de hoogte?

 5. eugeen zegt op

  Heel vreemd dat jouw vader een huis op zijn naam heeft staan. In ieder geval de grond niet, want dat kan niet in Thailand. Als je een advocaat zoekt, zoek dan een in de regio waar het huis staat en niet een raadsman die honderden kilometers daarvandaan woont.

 6. John zegt op

  Neem eens contact op met Tina Banning-eissing (zie FB)

 7. Henny zegt op

  Chartdee & Banning law firm in Pattaya van Tina Eissing Banning. Zij spreekt vloeiend Nederlands en Engels.  Mocht u vragen hebben, schroom niet en bel Mw. Tina Banning 06 1130 8438  99/380 Moo 5, Chokchai Village 7
  Soi Boonsamphan  info@cblawfirm.net 

 8. Bacchus zegt op

  Probeer deze eens: https://www.isaanlawyers.com/our-team/

  Ik kan je dit kantoor aanbevelen! Zeer goed internationaal bekend advocatenkantoor. Zeer goed reviews! Sebastian Brousseau is een Canadees van origine en is de managing director. Als je Engels goed is, is er dus geen taalbarrière. Daarmee is de helft al gewonnen.

  Succes!

 9. Tina Banning zegt op

  Aub geen erfrecht bij notaris laten doen voor deze zaak, het wordt hier niet erkend. Dit is een basic zaak voor inheritance court.
  Voeg me toe op whatsapp +66611308437. Je kan me altijd bellen voor advies, tijdens Thailand’s kantoor tijden.

  Gr, Tina Banning
  Chartdee & Banning Lawfirm
  http://www.cblawfirm.net

 10. Lousia zegt op

  Wat een goede reacties , ik houd jullie op de hoogte van de afloop. Het is inderdaad niet 1,2,3, geregeld maar we nemen alle info mee !

  Nogmaals bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website