Levensverzekeringen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 november 2018

Beste lezers,

Ik zoek een levens-spaar verzekering in Thailand, heb uw database al geraadpleegd maar niets gevonden, alhoewel ik voorgaand iets heb gelezen dat er leden op dit blog wel een levensverzekering hebben opgemaakt in het bankwezen maar vindt dit niet terug.

Kan er iemand mij verder helpen en mij een kopij bezorgen van deze levensverzekering akte(en) heb al diverse banken geraadpleegd in mijn dorp (staan hier nog wel jaren achter) zodat ik dit aan hen kan laten zien dat er wel degelijk zoiets bestaat i.v.m levenverzekering(en)
dank bij voorbaat

Groet,

Ludo (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Levensverzekeringen in Thailand?”

 1. Cornelis zegt op

  Je bent voor een levensverzekering niet op het bankwezen aangewezen. De grootste op dit gebied is Thai Life, met diverse vormen in het programma.

  • Joop zegt op

   Eens met de suggestie van Cornelis. Ik heb t.b.v. mijn kind een levensverzekering bij Thai Life.

 2. Bob zegt op

  Waarom niet Aa insurance geraadpleegd in hua hin. Zijn hier adverteerder.

  • ludo zegt op

   dacht dat deze broker geen levensverzekering heeft, maar heb info gevraagd

 3. Renévan zegt op

  Als u bij Google de naam van een bank intikt met daarachter life insurance dan krijgt u alle informatie die u maar wilt. Mij vrouw heeft diverse spaar levensverzekeringen lopen o.a. bij de SCB bank.

 4. Ruud NK zegt op

  FDW voorheen de nederlandse ING in elke grote stad te vinden.

 5. Facttester zegt op

  Beste Ludo,
  Ik heb over dit onderwerp in het verleden een posting geschreven. Ook heb ik zelf ervaring met zo’n ‘Levens-spaar verzekering”. Het beste wat je kunt doen is mij je e-mailadres sturen (want de redactie doet dat niet) naar paco_pep@yahoo.com.
  Ik kan je dan in contact brengen met mijn (ex) stiefdochter die deze verzekeringen verkoopt namens AXA en de Krungthai Bank in Bangkok. Zij kan u gratis voorlichten, helpen en desgewenst zo’n verzekering nu of later afsluiten. Dat verplicht u tot niets. En dan hebt u alle info uit de 1e hand!

 6. Facttester zegt op

  @Ludo: let op, in mijn e-mailadres staat een Underscore tussen paco en pep!

 7. ser kokke zegt op

  Beste Ludo,
  Wat is dat?
  Een levens-spaarverzekering?
  Die bestaat niet.
  Vraag maar aan AA insurance:
  Huahin@aainsure.net
  Groeten, Ser.

  • john zegt op

   zie mijn reactie hieronder. Het is een verzekering op leven (dus overlijdensverzekering) die een som uitkeert bij overlijden voor de overeen gekomen beeindigingsdatum van de verzekering EN een spaardeel (wat dus geen verzekering is maar gewoon een spaarpot). Bestaan al honderd jaar en werden tot twintig jaar geleden gewoon standaard gekoppeld aan de financiering van een huis. Bij einddatum en overleven kreeg je de spaarpot uitgekeerd waarmee je de schuld aan de verzekering of bank betaalde en bij overlijden voor die tijd kreeg je de overlijdensuitkering waarmee je dus hetzelfde deed.

  • lung addie zegt op

   Mogelijk bestaat een ‘levens-spaarrekening’ niet bij AA, doch dit betekent geenszins dat deze niet bestaat bij andere maatschappijen. Zo biedt SCB, net als Thai Life, de volgende formule aan:

   keuze tussen een looptijd van 7 of 14jaar.
   Jaarlijkse inleg naar keuze met een minimum van 167.000THB/j (SCB) 221.000THB/j (Thai Life)
   Vrije keuze van de begunstigde in geval van overlijden van de ingetekende
   Aan het einde van looptijd,respectievelijk 8 of 15j, wordt, naar keuze, verlengen of opnemen, de eindsom met de rente uitgekeerd. In geval van overlijden voor de eindtijd wordt de volledige eindsom, dus eigen inleg + rente, aan de begunstigde uitgekeerd en dat is dan de bijhorende levensverzekering. De rente bedraagt ongeveer 4%/j netto.
   Ik denk dat je zo een formule wel levens-spaarverzekering kan noemen of heb je daar een andere naam voor? Dient wel opgemerkt dat dit soort rekening niet kan gebruikt worden voor de immigratie.

 8. john zegt op

  voordat je verder gaat lijkt het nuttig eerst goed te bedenken waarom je een dergelijke verzekering wilt afsluiten. In principe bestaat een dergelijke verzekeringen uit twee delen. Een deel is een overlijdensverzekering en het andere deel is een spaarpot. Hoe ouder je bent hoe groter het deel van je premie is die naar het overlijdensdeel gaat. Het afsluiten van deze verzekering om een potje te hebben op uitkeringsdatum is bij een hogere leeftijd, stel na 50 jaar, weinig aantrekkelijk omdat het deel wat naar de overlijdenspremie gaat zo hoog is dat je uitkering aan het einde lager is dan de premies die je hebt betaald.
  Daarom eerst heel goed bedenken wat je wilt: geld bij overlijden of geld bij overleven.

  • l.lagemaat zegt op

   Jaarlijkse inleg bij Thai Life 221.000 Baht!

   Dan heb je in het eerste jaar al je eigen crematie dik betaald.
   De volgende jaren van “sparen”is dan alleen winst voor jezelf.

   Geen z.g. extra kosten voor beheer e.d.en bij uitkering weer een vette premie naar de “beheerder”.
   Na 10 jaar kun je zelfs een leuk huisje / condo kopen!

   Bij een lage bath koers kun je dollars evt. euro’s kopen.
   Bij een hoge bath koers die ook weer komt de bath terugkopen!
   Best een optie om over na te denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website