Beste lezers,

Ik heb een Thaise vriendin, en samen hebben we een zoontje.

Nu in september vertrek ik terug, en moet ik een DNA test ondergaan om ons kindje te kunnen erkennen voor de ambassade, dit om een visa te kunnen bekomen.

Mijn vraag is kan iemand me vertellen hoeveel zo een DNA test ongeveer gaat kosten?

Alvast bedankt

Albert


» Laat een reactie achter


17 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een DNA test in Thailand om mijn kindje te kunnen erkennen?”

 1. Eric zegt op

  Vreemde vraag:

  In de hele procedure om een kind te erkennen staat nergens beschreven dat je daar een DNA test voor moet ondergaan.
  Het is zelfs mogelijk om een kind te erkennen waarvan je zeker bent dat je niet de biologische vader bent.

  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind

  Een kind erkennen kan overigens alleen op de NL ambassade in Irak.
  Consulair Besluit uit 2011;
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2011-660.html

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je je geld bespaart voor een onzinnige DNA-test. Als je niet zeker bent dat jij de biologische vader bent van het kind is het natuurlijk een ander verhaal!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. m v vliet zegt op

  Ik heb 7 jaar geleden in het Bumrungrad Hospital een dna test laten doen betreffende mijn dochter.
  Toendertijd heb ik iets van 20000 B betaald. Er wordt dus van jullie alle 3 bloed afgenomen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Mathias zegt op

  Vele vragen heb ik,want ik snap er niks van! Hebt u het kind erkend op de geboorteakte? Voor wie is het visa?Als u mij dit eerst eens antwoordt ken ik u verder helpen! Weet de regels namelijk voor 100%!!! Maar om hier maar wat te gaan gissen is niet correct. Ik heb correspondentie hierover met Franny Isa Holgado, senior consular officer te Kuala Lumpur. Ik wacht af…Maar dna test is inderdaad totaal onnodig en overbodig. Je kunt de vraag ook rechtstreeks sturen, maar wel beter uitleggen aan RSO-AZI-VISA@buza.nl

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Andre zegt op

   Geachte redactie,
   Ik zou graag met Mathias contact op willen nemen want ik probeer al een aantal jaren een kind te erkennen maar ik word horendol van alle regeltjes en tegenstrijdige adviezen en zou graag met Mathias hierover communiceren. Als u zo vriendelijk zou willen zijn mijn e-mail address en dit bericht aan hem te willen doorsturen.
   Met vriendelijke groet,
   Andre

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. piet zegt op

  Belgen mop doet het mij aan denken,test nodig ; nooit van gehoord wel van farang die zekerheid willen, en test laten doen,zelf dochter van 9 en geen enkel probleem.
  Wel heb ik reeds toen de ongeboren vrucht erkend , en later is gewoon onze dochter op mijn maan gekomen, wel regelen in het ziekenhuis direkt na de geboorte.

  Ter aanvulling nu heeft ze 2 paspoorten Thaise laten zien als we naar NL. gaan en NL als we Nederland in en uitgaan.
  Laatste keer werd ik wel gevraagd bij het vertrekken naar Thailand waar de moeder was,mijn dochter werd dit ook nog gevraagd ! nieuwe procedure blijkbaar.
  Bescherming van het kind tegen ongewenst vertrek door 1 van de ouders werd mij vermeld,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. rene zegt op

  Wat een verhaal,
  De NL ambassade is wel echt lullig aan het doen met een totaal onbekwane ambtenaar: als vader erkent dat het zijn kind is en moeder bevestigt dat dan is dat 100 percent geregeld overeenkomstig de EU reglementering,

  Heb het zelf meegemaakt en gewoon laten registreren dat je de vader bent, moeder akkoord maar dat brengt je verantwoordelijkheid als vader natuurlijk boven water.Maar ons zoontje is nu gelukkig in Belgie en moeder via gezinshereniging natuurlijk ook. Zoontje heeft door mijn aanmelding bij de lokale overheid ook de Eu status en paspoort gekregen. Dus een dubbele nationaliteit, de moeder nog niet.
  Informeer je aub goed want ik denk dat die ambtenaar maar wat zit te raaskallen.
  Veel geluk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • albert zegt op

   mijn naam staat wel op de geboorteakte als wettelijke vader, maar hij draagt de familienaam van mijn vrouw, dit omdat we niet voor de wet getrouwd zijn. ik zou graag zoon en vrouw bij me hebben, hetzij eerst via kort verblijf, en dan via gezinshereniging.
   Als ik kort verblijf vraag voor mijn vrouw, kan ik dat ook tegelijkertijd voor mijn zoon vragen?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Cornelis zegt op

  Strikt genomen schrijft vraagsteller Albert ook niet dat de ambassade een DNA test eist. Lijkt erop dat hij zelf zekerheid zoekt alvorens het kind formeel te erkennen……..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. albert zegt op

  wel het is inderdaad zo dat een ambtenaar die werkt op de gemeente me gezegd heeft om een Dna te doen in Thailand dit om erkenning van mijn zoon. Tevens antwoordde ze ook dat eens mijn vrouw en zoon in Belgie zouden komen voor kort verblijf dat ik hier ook een Dna test zou moeten nemen, dit om kindergeld te kunnen bekomen,alsook erkenning. Ik krijg overal steeds verschillende verhalen te horen, vandaar dat ik het nu langs deze weg vraag aan mensen die zich in dezelfde situatie bevinden.
  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   De ambassade (de Belgische als u inderdaad de Belgische nationaliteit heeft) zal u hier toch eerder verder mee kunnen helpen dan een lokale gemeente. In Nederland zegt de ene balie ambtenaar ook wel eens wat anders dan de andere wegens onwetenheid van de regels (u vraagt iets waar de ambtenaar nooit of weinig mee te maken heeft), verkeerd begrijpen van de regelgeving, achterhaalde regels oplepelen etc. Zelfs als een ambtenaar iets als kerntaak heeft maken ze nog weleens fouten.

   Ik kan me niet voorstellen dat een DNA test verplicht zou zijn, dat doet men volgens mij alleen bij zaken waar er gerede twijfel of vraagtekens zijn (Nederland doet dat weleens in asielzaken?). De eisen om een kind erkend te krijgen moeten ergens zwart op wit te vinden zijn. Ik zou dus de ambassade raadplegen en zoeken op een landelijke overheids website zoals de Belgische tegenhanger van het Nederlandse “rijksoverheid.nl” waar heel veel info en doorverwijzingen te vinden zijn waar je zwart op wit kunt nalezen wat je plichten (en rechten) zijn. Niet te snel afgaan op de claims van één enkele ambtenaar die het (met de beste of slechtste bedoelingen) u de verkeerde kant op kan sturen! En al helemaal oppassen als de ambtenaar niet dagelijks met dit bijltje hakt.

   PS: Misschien noem ik nu iets doms maar kan Kruispunt niet helpen met vragen over dit, die houden zig met allerlei migratie/nationaliteits zaken bezig?
   http://www.kruispuntmi.be/thema/vreemdelingenrecht-internationaal-privaatrecht/familiaal-ipr/afstamming/vaak-gestelde-vragen-afstamming
   En met wat googlen (als start punt):
   http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Diensten_in_het_buitenland/Burgerlijke_stand/Erkenning/

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Mathias zegt op

    Beste Rob V. Top die laatste link, heb t even gecheckt en overal eindigen ze op de site met neem contact op met Belgische ambassade in land van geboorte! Dus Albert: Zoals ik al eerder vast stelde, e mail naar de Ambassade in Bangkok sturen en gedetailleerd uitleggen wat je probleem is en waar je vragen over hebt. Veiligste en beste manier!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. hans zegt op

  allereerst een vraag ben je nederlander of belgié voor mijn dochter die ook in thailand geboren is zijn we met de thaise geboorte akte (eerst laten vertalen naar engels) naar de ambasade gegaan en daar een paspoort aangevraagd en gekregen dan heb je geen visa nodig ik hoop dat je hier wat aan heb

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Mathias zegt op

  @ Rene, dit bedoel ik dus met gissen! Afgeven op de Nederlandse Ambassade en zijn onbekwame ambtenaar terwijl het hier om een BELG gaat!!!

  Albert: Kijk, nu wordt het al duidelijker. Je moet het dus gaan regelen naar Belgische maatstaven en de daarvoor geldende wetten!

  Bovenstaand heb ik een mailadres gegeven voor Nederland omdat ik niet je nationaliteit wist. Een Belg heb hier niet veel aan. Ik zou dus de Belgische ambassade in Bangkok een mail sturen en de volgende vragen stellen. Wel duidelijke vragen, niet zoals los zand in gestelde lezersvraag!

  Mijn zoontje is geboren in Thailand. Ik sta op de geboorteakte als wettelijk vader maar het kind heeft niet mijn achternaam. Welke papieren heb ik nodig dat het kind de Belgische nationaliteit verkrijgt en welke papieren heb ik nodig dat ik ook een Belgisch paspoort kan aanvragen. Voor Nederlandse begrippen moeten al deze documenten GELEGALISEERD zijn, voor Belgische weet ik niet. Ik zou eerst eens regelen dat de geboorteakte veranderd word op het gemeentehuis waar jouw zoontje staat geregistreerd!

  Ik heb even gekeken op de website Belgische ambassade te Bangkok en ook daar niet al te veel info. Moet eerlijk zeggen, is het op de Nederlandse website toch beter omschreven. Zie daar consulaire diensten en daar staan alleen de prijzen vermeld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • albert zegt op

   matthias, bedankt voor de info.
   Het veiligste lijkt me dat ik een mail stuur naar de Belgische ambassade in thailand. iedereen alvast bedankt voor de hulp.

   Mvg

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Eric zegt op

  Ook lekker. Probeer je iemand te helpen. Ga je op zoek naar info. Delen.
  Blijkt het een vraag van een Belg. Niks mis mee. Maar het had een hoop tijd en moeite gespaard als die info ook aan de voorkant was meegegeven.
  Geen idee hoe de Belgische wetgeving omtrent erkenning in elkaar steekt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website