Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring mee om in Thailand bij de notaris een koopovereenkomst te tekenen voor de verkoop van een huis in Nederland zodat je daarvoor niet hoeft terug te vliegen?

Groet,

Fokke

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Koopovereenkomst bij Thaise notaris voor verkoop huis in Thailand?”

 1. Leon zegt op

  Heeft er iemand ervaring mee om in Thailand bij de notaris een koopovereenkomst te tekenen voor de verkoop van een huis in Nederland zodat je daarvoor niet hoeft terug te vliegen?

  Thailand kent geen notarissen, maar advocaten. Die doen wat in Nederland een notaris doet. Maar als je in Nederland een huis wil verkopen, en niet op en neer wil vliegen, dan zal je in Nederland iemand moeten machtigen om jou huis te verkopen. Dat zou een Nederlandse notaris ook kunnen doen indien hij gemachtigd is. Wel zou ik bij het machtigen het bedrag noemen waarvoor de persoon gemachtigd is. Want eenmaal de notaris gepasseerd zal je niets meer kunnen veranderen.
  Hoe je iemand op afstand machtigt dat weet ik zo even niet. Wellicht dat iemand anders daar antwoord op heeft.
  Een Thaise advocaat zal geen meerwaarde hebben lijkt me zo.

 2. Erik zegt op

  Fokke, waarom zo moeilijk?

  Het huis van mijn overleden pa werd verkocht en er moest door zes mensen getekend worden. Vier in NL, een in Canada en een (ik) in Thailand. We waren het eens over de makelaar, de prijsruimte en wie van een notariaat namens ons zou tekenen (de gemachtigde).

  Vier machtigingen werden in NL getekend bij de notaris. De machtiging van zus in Canada werd in Canada getekend bij een public notary. Voor mij werd dat lastiger want Thailand heeft geen notariaat zoals in NL. Maar Thailand kent wel advocaten met een extra opleiding en zij noemen zich ook notaris. Kunnen een vergunningnummer plaatsen.

  Zo iemand opgezocht en daar heb ik de machtiging getekend die uit NL naar mij was gestuurd. De tekst interesseerde de man niet; slechts dat ik zelf tekende. Paspoort er uiteraard bij en getekend ten overstaan van die persoon. Die schreef er onder ‘Before my eyes’ met een mooi stempel, lakzegel en handtekening. Dat aangetekend naar de notaris in NL en de akte werd gepasseerd.

  Maar de notaris in NL had me wel verteld dat hij mijn machtiging extra zou beoordelen omdat er geen ‘echte’ notaris aan te pas kwam. Je moet dus een ‘echte’ zoeken naar Thais recht.

  • Fokke Baarssen zegt op

   Thanks ja dat zocht ik die constructie maar nu dus nog een goede naar Thais recht zine te vinden omgeving Jomtien

   • Kees 2 zegt op

    In View Talay 5D.
    https://thai888.com/ regelt dat

 3. RonnyLatYa zegt op

  Misschien is dit ook een oplossing als het enkel over de handtekening gaat.
  Moeten ze je het document toesturen natuurlijk.

  “Legaliseren van uw handtekening
  Bent u in het buitenland en heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kan de Nederlandse ambassade of het consulaat in een aantal gevallen uw handtekening legaliseren. U zet uw handtekening op uw document in het bijzijn van een consulair medewerker.

  Soms heeft u een legalisatie van uw handtekening nodig. Bijvoorbeeld op een volmacht om een erfenis af te handelen. Of om de verkoop van een huis te regelen.”

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/legaliseren/handtekening

 4. Willy zegt op

  Beste Fokke,
  Waar woon je in Thaïland?
  In Huahin is er een 100% betrouwbare advocaat- notaris: Mr Polpinit Chinasit.
  Zijn bureau kan je bereiken via [email protected].
  Perfect Engelstalig. Zeer positieve ervaring mee. Succes!

 5. Fokke Baarssen zegt op

  Dank jullie wel voor de tips, heb J.A.N. INTER LAW -Attorney&Accountant gevonden die krijgt veel goede reviews op Google dus dat zal wel goed zitten dat ik het daar doe. Nogmaals dank

 6. Johnny BG zegt op

  Ik heb dezelfde situatie meegemaakt en heb de notaris waar de akte gepasseerd werd gemachtigd. Was een kwestie van kopie paspoort en een machtiging die zij hadden opgesteld tekenen en via email terugsturen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website