Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Johnny BG: De duider baseert zich op een aantal bronnen maar er is natuurlijk veel meer aan de hand. In Isaan is sinds 50-60 jaar geleden r
- rob: Gemiddeld verblijf ik 6 tot 8 maanden per jaar in Thailand en geniet ik dagelijks van het eten daar. Men zal mij nooit en te nimme
- Erik Kuijpers: Robert, weet je hoe groot de Isaan is? Zeg drie keer NL dus het is best zinvol als je een klein beetje richting geeft zoals de pro
- RonnyLatYa: Ja dat zeg ik toch dat Kanchanaburi maar een voorbeeld is en dat je dat kan veranderen. Kan op de webpagina zelf ook en dan zie
- william-Korat: In de droge periode is de lijn onderkant Bangkok en lager en ten oosten daarvan tot vlak boven Khao Yai National Park meestal we
- Erik Kuijpers: Als je de opdrachtregel wijzigt, zoals in https://www.iqair.com/thailand/nong-khai, dan krijg je een andere stad of regio. Maar je
- Cornelis: Nou, GeertP, ik ben absoluut geen ‘spruitjesaanhanger’ of DE Roodmerk-verslaafde, maar dat wil niet zeggen dat ik de Thaise ke
- Rudolf: Het hangt ervan af wat u zoekt in Thailand, maar om eerlijk te zijn hebt u niet zoveel keus lijkt mij. De grote steden vallen af
- RonnyLatYa: Kijk ook hier eens op. https://www.iqair.com/thailand/kanchanaburi Scroll ook wat naar beneden en dan geeft men ook wat uitle
- Peter (redactie): Ik geniet ook van het Thaise eten en ja, de prijs is erg aantrekkelijk. Maar het is gewoon een feit dat Thaise boeren ongelofelijk
- Jack: Het beste kun je gaan in de periode november t/m februari. Iemand met astma moet absoluut niet in de periode maart t/m mei hier k
- GeertP: Beste Ronald, ik kan mij helemaal vinden in jouw verhaal ,ook ik geniet elke dag weer van de Thai keuken en zelfs na 45 jaar Thail
- Erik Kuijpers: Wilma, slechte lucht is niet in heel Thailand. Thailand is meer dan 12x Nederland! Het zijn de grote steden (verkeer) en enkele
- Pjotter: kopi luwak regelmatig gekocht en gedronken in NL. Meestal alleen verkrijgbaar enige tijd voor kerst. De beste koffie smaak krijg j
- Sjaak S: Ojee…. op het punt na dat ik ook de dag met een koffie begin, is het voor mij alles anders…. mijn koffie is gewoon een
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Kan ik met doperwten/green peas van de Makro in Thailand, erwtensoep maken?
Beste lezers,
Ik heb een vraag over doperwten/green peas. Deze zijn per kilo-verpakking ingevroren, zo goed als overal te koop. Makro heeft er enkele merken van. Nu las ik dat spliterwten van oorsprong gedroogde doperwten zijn, die na gedroogd te worden in twee helften gespleten.
Mijn vraag is: heeft er weleens iemand van de bij Makro te koop aangeboden green peas een soort van erwtensoep gemaakt? Misschien ook een recept?
In Nederland aten we erwtensoep met witte rijst en veel sambal. Heerlijk!
Alvast dank,
Groet,
Daisy
Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.
Het gaat inderdaad. Wat wortel, ui, en selder erbij, smaakt ook lekker. Ik doe het dan wel met de staafmixer dootsteken je kan ook eerst een bouillon trekken van varkenspoot en daar de soep mee maken. Maar echte spliterwten zijn ook te koop bij big c
Hier in CM hebben ze spliterwten bij de Rimping
Bij deze man te koop Nederlander tevens de worsten, et cetera.
Kant en kaar kan ook.
Succes
https://nl.hds-co-ltd.com/product-page/split-peas
Spliterwten (green split peas) zijn, naast een heleboel andere Hollandse lekkernijen zoals Hollandse rookworsten, bij Holland Dutch Snacks te koop. 1 Kg voor 300 185 thb (https://nl.hds-co-ltd.com/product-page/split-peas). Je kunt echter ook gewoon groene erwten gebruiken. Spliterwten zijn gesplitste groene erwten. Gedroogde groene erwten eerst een nachtje laten weken (hoeft niet bij spliterwten). Gedroogde groene erwten zijn (meestal)te koop bij de Makro, BigC en Lotus. Spliterwten heb ik daar nooit gevonden.
Knolselderij is bij de Makro te koop, maar erg duur, dus ik gebruik gewoon een paar aardappels.
Succes met je soep!
Ik koop mijn split erwten bij de Villa market.
95 baht voor 500gr, merk: Mc Garret.
Als vervanging voor knolselderij gebruik ik ‘radish’ en lijkt op een witte winterpeen. Gewoon te koop bij Lotus, daar koop ik ook varkenspoot voor mij bouillon en andere groentes.
Worsten koop ik bij een shop in Pattaya online. Deze zijn gerookt en hebben een Poolse naam. Qua smaak bijna hetzelfde als en Nederlandse rookworst.
Ik heb overigens ook de spliterwten van HDS geprobeerd zoals eerder vernoemd. Maar na 24 uur weken en 4 uur koken waren de meeste erwten nog steeds hard….
Die van McGarret hoef ik niet te weken, die kunnen zo de pan in en zijn na 2 uur koken zacht en vallen uit elkaar.
Kunt u mij het adres van deze worstenmaker bezorgen? [email protected]
Natuurlijk gaat bij mij er ook knoflook in, minimaal een half bolletje, indien groot bolletje.
Doe ook knoflook in beslag bij panne koeken, niet veel groot teentje.
Zomaar eens uitgeprobeerd en het geeft een smaak versterking, ook met een siroop erop of wat dan ook.
Sindsdien is mijn beslag altijd met knoflook. Dat even terzijde.
Spek gebakken en in kleine stukjes met vet wat vrij komt.
Meestal gebruik ik een simpele schaar om kleine stukjes te maken.
DE worst is van de HEMA, dat vind ik echt DE worst.
Een keer van split erwten uit gegaan, lang weken en daarna in hoge druk pan.
Na half uur zelfs toch nog harde erwten, wat me bevreemde.
Nog maar eens proberen, want gebruik nu meestal erwten uit pot.
Wil je lekker zacht vlees in kortere tijd en dan bouillon , dan is de hoge druk pan geweldig.
Tot u toe 2 keer de pan tegen gekomen in Thailand bij een supermarkt, maar minimaal dan.