Beste lezers,

Ik heb een vraag over doperwten/green peas. Deze zijn per kilo-verpakking ingevroren, zo goed als overal te koop. Makro heeft er enkele merken van. Nu las ik dat spliterwten van oorsprong gedroogde doperwten zijn, die na gedroogd te worden in twee helften gespleten.

Mijn vraag is: heeft er weleens iemand van de bij Makro te koop aangeboden green peas een soort van erwtensoep gemaakt? Misschien ook een recept?

In Nederland aten we erwtensoep met witte rijst en veel sambal. Heerlijk!

Alvast dank,

Groet,

Daisy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Kan ik met doperwten/green peas van de Makro in Thailand, erwtensoep maken?”

  1. Nicky zegt op

    Het gaat inderdaad. Wat wortel, ui, en selder erbij, smaakt ook lekker. Ik doe het dan wel met de staafmixer dootsteken je kan ook eerst een bouillon trekken van varkenspoot en daar de soep mee maken. Maar echte spliterwten zijn ook te koop bij big c

  2. jan splinter zegt op

    Hier in CM hebben ze spliterwten bij de Rimping

  3. william-Korat zegt op

    Bij deze man te koop Nederlander tevens de worsten, et cetera.
    Kant en kaar kan ook.

    Succes

    https://nl.hds-co-ltd.com/product-page/split-peas

  4. Bacchus zegt op

    Spliterwten (green split peas) zijn, naast een heleboel andere Hollandse lekkernijen zoals Hollandse rookworsten, bij Holland Dutch Snacks te koop. 1 Kg voor 300 185 thb (https://nl.hds-co-ltd.com/product-page/split-peas). Je kunt echter ook gewoon groene erwten gebruiken. Spliterwten zijn gesplitste groene erwten. Gedroogde groene erwten eerst een nachtje laten weken (hoeft niet bij spliterwten). Gedroogde groene erwten zijn (meestal)te koop bij de Makro, BigC en Lotus. Spliterwten heb ik daar nooit gevonden.

    Knolselderij is bij de Makro te koop, maar erg duur, dus ik gebruik gewoon een paar aardappels.

    Succes met je soep!

  5. Dennis zegt op

    Ik koop mijn split erwten bij de Villa market.
    95 baht voor 500gr, merk: Mc Garret.
    Als vervanging voor knolselderij gebruik ik ‘radish’ en lijkt op een witte winterpeen. Gewoon te koop bij Lotus, daar koop ik ook varkenspoot voor mij bouillon en andere groentes.
    Worsten koop ik bij een shop in Pattaya online. Deze zijn gerookt en hebben een Poolse naam. Qua smaak bijna hetzelfde als en Nederlandse rookworst.

    Ik heb overigens ook de spliterwten van HDS geprobeerd zoals eerder vernoemd. Maar na 24 uur weken en 4 uur koken waren de meeste erwten nog steeds hard….
    Die van McGarret hoef ik niet te weken, die kunnen zo de pan in en zijn na 2 uur koken zacht en vallen uit elkaar.

    • Bob zegt op

      Kunt u mij het adres van deze worstenmaker bezorgen? [email protected]

  6. bennietpeter zegt op

    Natuurlijk gaat bij mij er ook knoflook in, minimaal een half bolletje, indien groot bolletje.
    Doe ook knoflook in beslag bij panne koeken, niet veel groot teentje.
    Zomaar eens uitgeprobeerd en het geeft een smaak versterking, ook met een siroop erop of wat dan ook.
    Sindsdien is mijn beslag altijd met knoflook. Dat even terzijde.

    Spek gebakken en in kleine stukjes met vet wat vrij komt.
    Meestal gebruik ik een simpele schaar om kleine stukjes te maken.
    DE worst is van de HEMA, dat vind ik echt DE worst.

    Een keer van split erwten uit gegaan, lang weken en daarna in hoge druk pan.
    Na half uur zelfs toch nog harde erwten, wat me bevreemde.
    Nog maar eens proberen, want gebruik nu meestal erwten uit pot.
    Wil je lekker zacht vlees in kortere tijd en dan bouillon , dan is de hoge druk pan geweldig.
    Tot u toe 2 keer de pan tegen gekomen in Thailand bij een supermarkt, maar minimaal dan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website