Beste lezers,

Als ik weer op vakantie ga naar Thailand wil ik een nieuwe scooter kopen. Is het mogelijk in Thailand als toerist een motorrijbewijs te halen, en een goede verzekering af te sluiten?

Groet,

John

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Kan ik als toerist in Thailand een motorrijbewijs halen en een verzekering afsluiten?”

 1. william-Korat zegt op

  Men zegt, John,

  The answer to this question is, yes. Although tourists have in the past obtained a Thai driver’s license, the prevailing perception is that your chances of obtaining a driving license are significantly higher if you have a non-immigrant visa.

  Linkje https://ap.lc/kZlay

  De aankoop en verzekeren op naam laat ik aan een ander over, want daar zijn ook wat wrijvingen aangaande je niet Thai zijnde.

  Succes.

 2. Willem zegt op

  Voor alles heb je een resident certificate nodig. Ook voor het kopen van een motorbike.

  Sommige immigrations, zoals in Bangkok, stellen stricte eisen. Anderen zijn daar erg makkelijk in.

  Het zal daarom afhankelijk zijn waar je het gaat doen.

  T.i.t. Niets is absoluut. Nooit overal hetzelfde.

  En als het jou niet lukt dan gaan velen naar een agent. ….

 3. Skippy zegt op

  Ja je kan rijbewijs halen en ja je kan op jouw naam zetten. Je hebt een residence certificate nodig. Als he nig een beetje moet leten rijden, ga naar een van de Honda safety riding parks. Daar leren ze je rijden, doe het examen schiftelijk en praktijk, allemaal in 3 dagen en 3000 baht. Ze garanderen dat je slaagt!
  Als je een bike koopt, dan heb je ook een residence certificate nodig. Succes

 4. Berry zegt op

  Motorrijbewijs koste mij 600 Thb en in 1.5 dag gehaald. Als je al langer je rijbewijs hebt, moet je een film kijken (Engels ondertiteld) en je krijgt een klein theorie velletje mee naar huis om het te leren. Je begint om 07.30 in de ochtend en was om 16.00 uur klaar.(uurtje lunch) in de middag rijden op een parking. Volgende dag in de ochtend 07.30 uur effe oefenen op het parkeerterrein en dan meteen afrijden, daarna theorie examen van 50 zinloze vragen. Peace of cake dus…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website