Beste lezers,

Ik ben getrouwd met een Thaise en op dit moment met onze dochter van zes op vakantie in Thailand. Onlangs hebben wij twee nachten in een national park overnacht met mooie watervallen. Ik trof echter in het bos op een paar plekken bomen aan met allemaal jurken, badslippers, haarkammen en andere vrouwelijke accessoires. Mijn vrouw kon of wilde er niet teveel over vertellen ofschoon zij redelijk modern is en geboren in Bangkok. Zo tegen het invallen van de duisternis werd zo’n plek toch wel sinister. Toen het donker werd wilde ik zo’n plek bezoeken maar het was pikdonker in het park. Ik zeg eerlijk, ik was op zich niet zo bang voor de duisternis maar wel wat ik daar zou aantreffen. Ik ben dus op een gegeven moment teruggekeerd.

Op zich ben ik redelijk nuchter in dit soort zaken maar mochten er bepaalde krachten op zo’n bosplek huizen die misschien niet goedgezind zijn (dat kon volgens mijn vrouw) dan wilde ik die niet wakker schudden. Sorry dat ik zo’n angsthaas was en graag naar het verblijf terugkeerde maar ik heb in mijn leven al eens wat onverklaarbare dingen gehoord of zelf meegemaakt.

Wie kan mij vertellen waarom er alleen maar vrouwenkleren hingen? Wie hangt zulke spullen op? Priesters of iedereen? Kan zo’n plek ook gereinigd worden? Ik had wat foto’s ervan gemaakt. Volgens mijn vrouw doen de Thai dit niet (uit angst of respect?).

Wat ik dan wel weer vreemd vond is dat de Thai in het gezicht van zo’n plek wel gaan picknicken. Ik heb op het internet niet veel kunnen vinden hierover. Wie kan mij hierover meer vertellen?

Nog geen enge dromen of vreemde zaken meegemaakt 😉

Groet,

Herne63


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Jurken, badslippers, haarkammen en andere vrouwelijke accessoires in het bos?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Welk Nationaal Park? Dan kan ik gaan zoeken. Je echtgenote kan hier de Thaise naam vermelden.

  • herne63 zegt op

   Hallo Tino, bedant voor je reactie. Het park heet Erawan National Park.

   • Tino Kuis zegt op

    Sorry, ik kan het niet vinden. Wat ik vond was dat op niveau 4 van de Erawan waterval twee rotsen in het water hangen die op vrouwenborsten lijken ………Beschouw het geheel maar als een ode aan de vrouw…

    • Herne63 zegt op

     Hallo Tino, deze plek was bij de tweede waterval. Mijn vrouw kon er niet veel over zeggen. Misschien was het de plek waar volgens de locals een nang mai leeft? Ik zal het nooit weten maar interessant was het wel, die Thaise folklore. Ik wil bij deze iedereen bedanken voor zijn reacties.

 2. de witte dirk zegt op

  Misschien heb je toevallig de kleedkamer van de bosnymphjes ontdekt ?

 3. henry zegt op

  kom je overal in Thailamd tegen. Zijn gewoon offergaven voor de geesten .Die eigenaar zijn van de grond. Daarom ook dat wanneer een Thai gaat plassen in de natuur dat hij een Whai doet om zicht te verontschuldigen bij de geesten

  • Herne63 zegt op

   Bedankt Henry voor je reactie. Ik claim geen Thailandkenner te zijn maar was dit
   maar was dit nog niet tegengekomen. Wel die geesthuisjes. Zijn al die geesten dan vrouwelijk gezien de vrouwenkleren die aan de bomen hingen?

   • henry zegt op

    Spijtig genoeg kun je hier geen foto’s plaatsen. maar je komt ze echt overal tegen in Thailand van Noord tot Zuid. Ook te zien in sommige tempels.

  • l.lagemaat zegt op

   Een Thai plast niet in de natuur!

   Het heet: “Shooting on the rabbits!”

   Een wereld van verschil!

 4. l.lagemaat zegt op

  Misschien kwam je op de plek van de “Nariphon”vrouwen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website