Beste lezers,

Als gepensioneerde zou ik graag in Thailand blijven. Nu begrijp ik iets niet goed: om een bankrekening te openen moet je een jaarvisum hebben.
Om een jaarvisum te hebben, moet je een bankrekening hebben, hoe kan ik dat oplossen?

Weet er iemand een farang vriendelijke bank die mij een rekening zou openen?

Op voorhand bedankt voor de info.

Met vriendelijk groet,

Desmet J

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Lezersvraag: Heb ik een jaarvisum nodig om een bankrekening in Thailand te openen?”

 1. Lex K. zegt op

  Beste Desmet,
  Ik heb een rekening bij de Siam City Bank, die heb ik tijdens een kort verblijf in Thailand geopend, ik had een gewoon multiple entry visum, het enige dat ze daar vroegen was mijn paspoort, een adres waar ik verbleef en een 1e storting, maar die was eigenlijk niet eens echt vereist, na 15 minuten loop ik de bank uit met een rekening, een bankkaart, met een zelf gekozen pincode, waarmee ik ook in Nederland geld uit de muur kan halen en een aanvraag voor een creditcard die ook goed gekeurd is.
  Dus geen probleem zoals je leest.

  Met vriendelijke groet.

  Lex K.

  • Ben zegt op

   Beste Lex,

   Ook ik heb in 2011 bij de Kasikorn Bank zonder problemen een bankrekening kunnen openen met een 90 dagen visum. Dit was toen geen probleem. Wel heb ik een adres als correspondentieadres opgegeven. De bank heeft er tot nu toe een keer gebruik van gemaakt.
   Vraag aan jou: Heb jij met jouw Thaise bankpas in Nederland al eens met succes geld uit de muur gehaald? Ik wilde dit met mijn Kasikorn bankpas(K-Debit Card ) ook eens proberen. Rabo gevraagd of dit mogelijk was. Men wist dit niet en kende deze bankpas niet. U kunt het proberen, maar als de kaart ingeslikt wordt om welke reden dan ook, dan bent U hem kwijt. Hij verdwijnt dan in het bakje van Brinks ( geldtransport etc. ) en U krijgt hem nooit meer terug, van ons niet en van Brinks ook niet. Ik heb het er maar niet op gewaagd dit te proberen.
   Graag hoor ik jouw reactie,

   Groetjes,
   Ben

   • Lex K. zegt op

    Beste Ben,
    in antwoord op jouw vraag, ik hoop dat de moderator het toestaat.
    Ja ik heb mijn kaart gebruikt in Nederland, om geld uit de automaat te halen, waar ik wel op lette was dat de automaat het logo van ” Mastercard” en Cirrus” had, nooit problemen gehad, goede koers en lage kosten bij de bank in Thailand.
    Even ter aanvulling op mijn 1e posting het is de commercial bank en niet de city bank van Siam.
    nooit problemen met ze gehad ook niet in andere filialen in andere delen van het land en een hele goede internet omgeving voor het internet bankieren, heel goed beveiligd, je krijgt b.v. een smsje als je ingelogd hebt op je rekening.

    Groet,

    Lex K.

 2. Erik zegt op

  Ik had al Kasikorn rekeningen toen ik hier was als toerist. Niemand deed moeilijk. Vorig jaar hielp ik een familielid, toerist, aan zo’n rekening op basis van paspoort en toeristenvisum.

  Niet waar is dat je pas een jaarvisum krijgt als je hier een bankrekening hebt. Een jaarvisum haal je in jouw eigen woonland voordat je naar hier komt. Een non im O of een non OA is vaak gezien. Niemand vraagt in NL of VL naar jouw Thaise bankrekening; er kunnen wel voorwaarden zijn zoals inkomen of bankgeld in jouw ‘oude’ woonland. Raadpleeg de website eens van het Thais consulaat Amsterdam.

  Het jaarvisum kun je in Thailand binnen de geldigheidsduur verlengen ten titel van retirement (en nog veel meer….) en dan heet het geen visum meer maar extension.

  Loop met jouw bestaand stempel en paspoort en een Thai een bank binnen. Regels verschillen per bank maar ik hoor wel dat Kasikorn niet zo moeilijk doet. Wil men absoluut een jaarvisum dan zul je terug moeten naar jouw land van origine of dit proberen te regelen in landen waar het Thais consulaat dat ook wil afgeven op basis van een buitenlands bangtegoed.

  Vientiane eist, zover ik weet, een Thais account met 8 ton thb. Lees eens wat rond op een internationaal forum als thaivisa dot com, je bent vast niet de eerste met deze vraag.

  Succes.

  • Piet zegt op

   Laat ik nu denken dat Vientiane in Laos ligt.. Heeft dus niets met Thaise bankrekening te maken

   • Eugenio zegt op

    Beste Piet,
    Heb je het niet goed gelezen of beweer je dat een Jaarvisum afgegeven bij het Thaise Consulaat in Vientiane niet voldoet om een Thaise Bankrekening aan te vragen?

   • Luckyluke zegt op

    Piet, ja dat klopt wat jij zegt maar.. een Th visa moet je toch echt bij de Th ambassade aan vragen. En die willen dan graag je Th bank rekening zien of je wel voldoe aan de vereisten ook in Vientiane.

 3. Jan Geluk zegt op

  Hr Desmet@,
  bij mij ging het nog sneller en beter.
  Ik moest alleen mijn paspoort tonen bij de Kasikornbank in Udonthani, men vroeg niet eens om een adres.
  En ik stond binnen 15 minuten buiten met de bekende plasitc kaart etc.Fluitje van een bath toch?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   We hadden het niet anders verwacht van jou ….. 🙂

 4. Gerrit Jonker zegt op

  Ik snap niets van deze raadgevingen.

  Je gaat naar de Bangkok Bank (in mijn geval) en opent een rekening. De zelfde procedure als in Nederland en ga zeker niet met een Thaise kennis. Waarom ? Zie reactie Jan Geluk
  Natuurlijk paspoort niet vergeten.

  Gerrit

 5. Davis zegt op

  Heb en hoor alleen positieve ervaringen bij Kasikornbank. En yep, als toerist kan je daar ook gewoon een rekening openen. Al zijn de modaliteiten niet in elk filiaal dezelfde, wat toch zou moeten. Uniformiteit zie je in het straatbeeld, dat flatteert. Maar uniformiteit in regelgeving en de toepassing ervan is andere koek ;~)

 6. eugeen zegt op

  VOORHEEN: Toen ik in 2009 als toerist in Thailand kwam kon ik zonder probleem in Kasikornbank een rekening open.
  NU: Twee weken geleden ging ik naar Kasikorn om nog een tweede rekening te openen. In de bank zei men dat er nieuwe regels zijn en dat geen enkele bank nog een rekening mag openen voor een farang zonder een document van de immigratiedienst. Zij vonden het ook heel vervelend, maar het kan niet anders meer, zei men. Farrangs die al een rekening hebben van vroeger, mogen die echter wel behouden.

  • Wil zegt op

   eugeen, je slaat de spijker op z’n kop, het is momenteel niet zo gemakkelijk meer als
   een aantal jaren geleden.
   Ik heb al jaren een rekening bij SCB en wilde laatst mijn dochter mede tekeningsbevoegd
   maken maar dat ging mooi niet door.

  • Han Wouters zegt op

   Ik heb januari jl. bij 3 verschillende filialen van Kasikorn in Korat een bankrekening proberen te openen. Had een visum voor 2 maanden. Alle 3 weigerden, moest inderdaad een papier hebben dat ik daar woonde. Op mijn vraag hoe ik dat dan moet doen als ik 8 ton 2 maanden op een thaise bankrekening moet hebben voor ik een jaarvisa kan aanvragen werd heel vriendelijk geglimlacht.
   Bij de Bangkokbank kon het wel ( 2 filialen gecheckt) mijn vriendin moest wel haar huisboekje meenemen en tekenen dat ze toestemming gaf dat ik dat adres gebruikte.
   Visa; als je in nederland een 3 maanden visum haalt kun je dat in thailand omzetten naar een extension van een jaar mits je aan de voorwaarden voldoet.. Heb je niet zoveel papierwerk te regelen als in nederland.
   Groet
   Han

 7. Roy zegt op

  Bangkok Bank,

  Succes, Roy

 8. Henk Hauer zegt op

  Ik heb een rekening geopend toen ik hier was op een kort visum bij de Kasikorn Bank. (2010)Was geen problem

 9. robert zegt op

  ik kan dit verhaal van eugeen bevestigingen was deze week bij mijn kasikornbank in pattaya waar mij dit zelfde verhaal verteld werd ( voor mij geen probleem daar ik al 10 jaar een thaise rekening heb )

 10. Fedor zegt op

  Ik probeerde vorige week bij Kasikorn een bankrekening te openen. Er werd mij verteld dat de regels onlangs zijn aangescherpt. Het kan als ik een werkvergunning, een retirementvisum of een bedrijf heb in Thailand.

 11. MACBEE zegt op

  Net zoals voor veel andere dingen (bv het kopen van een auto of appartement, het verkrijgen van een Thais rijbewijs, etc., etc.) is tenminste een Non-Immigrant Visa type O nodig.

  Bij de grotere Immigrationkantoren (vermijd de kleine kantoren in ‘de provincie’) kan een Tourist Visa tegen betaling worden omgezet naar een Non-Immgrant Visa ‘O’.

  Het Immigrationkantoor verstrekt tegen betaling de verklaring die de bank vraagt; meld vooraf waarom u deze verklaring nodig heeft. Pas op, de Bank of Thailand-regels worden niet bij elke bank hetzelfde gehanteerd. Ik ken zelfs een bank die een werkvergunning vraagt; grote kolder, natuurlijk.

  Een ‘jaarvisum’ is altijd goed, maar niet nodig. Deze naam duidt eigenlijk op de verlenging met 1 jaar van een Non-Immgrant Visa ‘O’ voor hen die ofwel 50 jaar of ouder zijn, ofwel zijn gehuwd met een Thai. Als u bij de aanvraag van deze verlenging gebruik maakt van uw Thaise banksaldo om de aanvraag te onderbouwen, dan heeft u uiteraard een bankrekening nodig. Zie Thailandblogdossier ‘Visum Thailand’.

 12. jan geluk zegt op

  Het verhaal komt beetje ongeloofwaardig over.
  Mijn vriend uit Nederland die bij ons logeerde en in de toekomst ook naar Thailand wil komen wonen heeft op 2 April bij kasikorn bank in Udon Thani gewoon een rekening geopend, zonder emigratie zonder adres alleen geldig paspoort getoond.Moest wel 600 bath voor dat pinpasje betalen.Ze keken niet eens wat voor soort visum hij had,En er hoefde niemand garant te staan.
  Ze vroegen ook niet of je gehuwd was etc.
  Echter een credit card krijg je bij mijn weten niet bij Kasikornbank ,omdat ze van jouw als Farang nooit zekerheid hebben dat je hier blijft en niets terug betaald.Maar zelfs internet bankieren gaat prima.

 13. Croes zegt op

  Mensen toch,maak het nu niet moeilijker of het al is.
  Gewoon een Kasikorn bank binnenstappen met je internationaal paspoort,een voorlopig of definitief adres opgeven(een bewijs word niet gevraagd) en klaar is kees.
  Grts Gino

 14. Bolo zegt op

  3 jaar geleden een rekening geopend bij kasikorn bank in Samui.
  Ik hoefde alleen mijn paspoort te tonen en mijn huisadres te geven.
  Ging in november naar de bank met de mededeling dat ik ging verhuizen naar Chiang Mai en de vraag of ik mijn rekening kon over zetten naar mijn nieuwe woonplaats;uiteraard weer bij de Kasikorn bank.
  Dit kon niet en men stelde mij voor om de rekening ter plaatse te beëindigen het saldo op te nemen en cash mee naar Chiangmai te nemen om daar een nieuwe rekening te openen. Toen ik liet weten niet erg gecharmeerd te zijn om met een aanzienlijk bedrag aan cash op pad te gaan begon de dame in kwestie hard te lachen en liet duidelijk merken geen begrip te hebben voor mijn argument. Ik heb alles gelaten zoals het was en ben in mijn nieuwe woonplaats naar de bank gegaan. Deze keer met mijn vriendin omdat ik een stil vermoeden had dat het openen van een rekening niet vlekkeloos zou verlopen en dan is communicatie al snel een probleem. De bank medewerkster had de oplossing voor mij. Ik open een nieuwe rekening en laat het totale saldo van Samui over maken naar de nieuwe rekening maar ik moet er wel 1 baht op laten staan. Als er dan na 1 jaar geen activiteit heeft plaatsgevonden dan wordt de rekening beëindigd. Conclusie 1 baht verlies en dat was volgens de medewerkster alleszins goed te dragen.
  Dus maakt ze een nieuwe rekening en moet ik mijn paspoort tonen.
  Alles was klaar en dus het verzoek of mijn vriendin en ik wilde tekenen .
  Ik vroeg haar waarom mijn vriendin (ze had totaal geen gegevens van haar) moest tekenen en zei haar dat ze in Samui genoegen namen mijn alleen mijn handtekening.
  Een kort maar duidelijk antwoord volgde: in verband met zwart geld. Mijn vriendin werd voor Thaise begrippen nogal kwaad en vroeg naar de manager en zei hem dat ze niet gediend was van die opmerking en maakte duidelijk dat het mijn rekening was en niet van plan was om te tekenen.
  Inmiddels was het andere bezoekers duidelijk geworden wat er aan de hand was en ontstond er een discussie over het gebeuren. De manager voelde zich duidelijk in verlegenheid gebracht en gaf de medewerkster opdracht om de zaak met een handtekening af te handelen.
  Op mijn vraag of hij mij kon uitleggen wat de relatie was tussen de handtekening van mijn vriendin en “zwart geld” moest hij het antwoord schuldig blijven. Tot slot de vermelding dat de Kasikorn bank mijn bankzaken perfect behartigt. Bolo

 15. bob zegt op

  Onzin vraag. U moet aantonen bij de aanvraag dat u voldoende inkomen heeft (OF een bankrekening met 800.000Bht erop gestort). Uw AOW inkomen is normaal gezien voldoende maar u moet de jaaropgave meenemen. + eventueel andere pensioenen. Als u in omgeving van Jomtien (pattaya) woont kunt u ook contact opnemen met de Oostenrijkse ambassadeur die na overlegging van AOW (e.a. jaaropgaven) een inkomensverklaring tegen betaling uiteraard afgeeft.
  meer vragen 0874845321

 16. Peter de jong zegt op

  Leuk de reacties tot nu toe ,
  Mijn ervaring is toch wat anders . Ja bangkokbank vraagt inderdaad net als vele banken iemand die garant staat .
  Deze persoon moet een “gouvermentlabour” zijn . Dus bv leraar , gemeenteambtenaar enz
  Was een aantal jaren geleden inderdaad een stuk simpeler . Denk dat daar vele reacties op slaan .
  GSB bank goverment saving bank. Deze is een bank van de goverment dus die niet al te moeilijk doet.
  Paspoort en verder een adres in thailand . Dat adres word niet gecontroleerd . Dan alle bankzaken mogelijk .
  Gsb bank heeft verder als extra dat je bij depositorekeningen van bv een 9 maanden een bepaald bedrag vast zetten .,hier niet de gebruikelijke 15 % rente over betaald .
  Dit omdat het een bank van de regering is .
  Verder word het bedrag weer automatisch op je doorlopende rekening gestort met de rente. Je kan het dus overal in elk land opnemen . Dit is bv een verschil als je een depositorekening bij de bangkokbank neem .
  Wel de 15 % belasting en het blijft op de depositorekening staan . Je moet er dan dus wel naar de bangkokbank voor om dat weer op je doorlopende rekening te zetten . Beetje lastig als je bv dan niet in thailand ben of daar even geen erg in heb .
  Maar goed . Natuurlijk is de gsb bank misschien de abn bank van ned . Ja bangkokbank is wat groter buiten thailand . Rekeningen gedekt tot 1 miljoen , of meer zeggen ze beide .
  Maar ja wat is het verschil met nederland als het echt fout gaat .
  De helderziende heeft altijd gelijk.

  Gr peter

 17. Hans uit Rotterdam zegt op

  Er is maar een Bank waar je zonder VISA een Bank rekening kan openen , en dat is de BANGKOK BANK heb er zelf ook twee rekening lopen..Als je de rekening gaat open verstandig om een Thai mee te nemen
  Groetjes Hans uit Rotterdam verblijf in MAHASARAKHAM te Thailand-

  • Peter de jong zegt op

   Hoi hans , je spreek dan wel over nu 2014 een rekening openen zonder dat iemand garant staat die een goucerment baan heeft .
   Sorry maar de partijkt is volgens mij wat anders. Maar goed elke bank en filiaal gaat met de regels anders om.
   WELKOM in Thailand
   .
   Advies naar de vraag steller.

   Nee niet belangrijk visum .als je naar. GSB bank gaat . Misschien ook andere banken die niet naar meer vragen .

   Sorry het blijft Thailand . Het kan altijd net even anders zijn .

   Maar ik ga voor Thailand .

   Gr peter

   .

 18. l.lagemaat zegt op

  Dat klopt,ik moest 21 mrt.2014 minimaal 10.000 B storten op mijn rekening en een verplichte verzekering voor 1 jaar afsluiten 3800 B ondanks aantoonbare verzekeringen en de “kaart”kostte 500 B.
  Ik wilde alleen een extra rekening hebben naast de TMB bank.
  groet,

  Groet,
  L

 19. henry zegt op

  De regelgeving voor het openen van een bankrekening in Thailand zijn veranderd en verstrengt.Men heeft NU inderdaad een bewijs van woonst nodig of een NON -IMM O of A nodig.
  Ik heb in 2007 ook nog een kasikorn rekening geopend met een toeristenvisum. Maar dat is verleden tijd.

 20. Ronny zegt op

  Ik heb twee jaar geleden een rekening met bijhorende visa card zonder problemen geopend bij de Bangkok bank alleen mijn pas volstond en mijn adres in thailand …ik heb dit gekregen zonder problemen .
  Wat er ook bij was een spaarboekje en een tweetal weken later heb ik mijn vrouw ook naar de bank laten gaan als tweede volmachthebber .
  Geen andere paperassen nodig gehad …en ik ben daar zeeeer tevreden klant ..!!

 21. Renévan zegt op

  Wilde indertijd bij de bangkok bank een rekening openen om daar 800.000 thb op te storten voor mijn jaar visum, dat kon daar alleen als ik een werkvergunning of een jaar visum had. Dus daar einde oefening. Stapte vervolgens bij de SCB binnen en daar was het zo geregeld. Een week of twee geleden een extra rekening geopend bij de bank of ayudhya, had alleen mijn paspoort mee en het was met een minuut of tien geregeld. Dit alles op Samui, nu breek je hier je nek over de bankfilialen dus als het bij de ene niet lukt gewoon bij een ander bankfiliaal binnen stappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website