Is merkkleding in Thailand goedkoper?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 november 2023

Beste lezers,

Mijn naam is Ilse, ik ben 31 jaar oud, en ik ben van plan binnenkort samen met mijn vriend naar Thailand te reizen. Ik heb een passie voor mode en ben vooral geïnteresseerd in merkkleding. Daarom wil ik graag jullie ervaringen en kennis hierover horen.

Hebben jullie tijdens jullie reizen door Thailand gemerkt dat merkkleding daar voordeliger is? Zijn er specifieke winkels of markten die jullie zouden aanbevelen? En hoe zit het met de kwaliteit en het echt of vooral nep?

Ik zou het erg waarderen als jullie je ervaringen en tips met mij willen delen. Dit kan mij helpen bij het plannen van mijn shopping trips in Thailand. Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,

Ilse

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Is merkkleding in Thailand goedkoper?”

 1. Stan zegt op

  Echte merkkleding van de bekende merken is in Thailand net zo duur als in Nederland. Je kunt het beter gewoon in Nederland kopen, ook vanwege retourneren, winkelgarantie, e.d.
  Als je toch in Thailand besluit iets te kopen bewaar het bonnetje. Het kan gebeuren dat je bij terugkomst hier door de douane gecontroleerd wordt.

  • Jacq zegt op

   Merkkleding in thailand is duurder dan in nederland.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Voor echte merken is Thailand duurder dan Nederland. Voor echte merken ga je in Bangkok naar EmQuartier/Emporium, Siam Paragon, Central Embassy, Terminal 21, Central World.

 3. Alphonse zegt op

  Inderdaad is echte merkkleding in Thailand even duur als in Europa. Net zoals Appleproducten. Magic Mouse in MBK 73 eu, België 78 eu.

  Het gaat dus om namaakmerkkleding als je winsten wilt maken.
  Let op: namaakmerkkleding binnenbrengen in Europa is hoogst strafbaar. Als je op Schiphol of Zaventem je koffer moet openen en ze vinden 50 t-shirts van Armani heb je prijs. Hoge boetes die in de duizenden euro’s kunnen lopen.
  Los daarvan, ik kocht in het voorjaar wat t-shirts van Gucci, Armani, Balenciaga, Klein voor eigen gebruik en voor mijn twee zoons, stopte ze in mijn koffer en bracht ze naar België. Als je redelijk blijft zal men je niet lastigvallen. De kwaliteit was meer dan voldoende.
  Goede markten zijn kleine straatjes tegenover Pratunam en Silom/Patpong in Bkk.

  In juli lln. flaneerde ik drie weken aan de Italiaanse Riviera en maakte er de blitz met mijn Gucci-t-shirts. Wat bleek? Ik choqueerde de Italianen. Ze flashten mijn t-shirt, lieten hun mond van verbazing openvallen want de creaties op mijn t-shirt kenden ze niet. Niet in de Italiaanse winkels te vinden. Ik werd aangesproken.
  Wat is er aan de hand? De namaakproducenten zijn heel creatief. Ze ontwerpen gelijkaardige designs die net even afwijken van de originele Italiaanse merkkledingconcepten. Boeiend toch.

  En hoe zit dat moreel? Heden bestellen duizenden jonge Nederlandse en Belgische jongeren op Temu, China nepmerkkleding. Ze verkopen ze voor ca. 700-1200 eu/maand in eigen land. De pakjes worden niet gecontroleerd.
  De winst is veelvuldig en levert veel aanzien, prestige en status op. En is dat nu net niet wat pubers zoeken in hun luizenleventje?

  Goede raad voor Ilse. Wil je merkkleding voor jezelf of om forse winsten te maken, bestel dan eenvoudigweg via Temu.
  Temu, online retailer is een Chinees e-commerceplatform, in handen van PDD Holdings. Het bedrijf werd opgericht in juli 2022. Het hoofdkantoor bevindt zich in Boston, VS. Perfecte strategie.
  Grote hoeveelheden kopen in Thailand is onverstandig en erg controlegevoelig.
  Leve Temu, China voor zolang het duurt. Bestellen maar. Marktje opbouwen bij vrienden, school, kennissen, het jeugdhuis, de buurt. Pakjesdiensten activeren. Direct dealen.
  En het zijn geen drugs, dus nog gezond ook.
  Nu je voordeel direct cashen!
  Daarvoor is een reis Thailand totaal onverstandig;

 4. Michel zegt op

  Als je je trip eindigt in Bangkok zou ik de laatste dagen gebruiken om flink te shoppen.
  Merkkleding in de bekende shopping malls vooral rond Siam. Namaak kleding vind je in MBK shopping mall op loopafstand van Siam. Maar veel namaak merken met een zo groot mogelijk logo. Vreselijk, en doet me denken aan Turkije. Alles op straat voor weinig is vrijwel altijd namaak. Ik ga liever naar Pratunam fashion mall en straatjes aan de overkant. Ook Terminal, Asok heeft aantal leuke winkeltjes. Nog niet genoeg, bezoek de Chatuchak weekend markt, Mo Chit.

 5. Jan zegt op

  ECHTE merkkleding is minstens 2x zo duur in Thailand dan in Europa! Zelfs topmerken in de parfum industrie hebben een Aziatische markt die hun ORIGINELE producten maken maar niet de kwaliteit hebben van de Europese markt !!! Daarom zijn deze op betrouwbare sites maar half zo duur!!!

  • Roger zegt op

   Komaan Jan, niet overdrijven hé. Duurder is het wel met als reden de importheffing. Maar minstens 2x zo duur is absoluut niet waar.

   Vorige week heeft mijn vrouw nog een Louis Vuitton gekocht (Siam Paragon). Prijs: 45% duurder dan de prijs in Frankrijk.

 6. bob zegt op

  Merkkleding in Thailand is in de outlets goedkoper maar in de malls veelal duurder dan in NL of België. Maar pas op er is veel namaak (illegale)

 7. Danny zegt op

  Echte merkkleding is hier veeeel duurder dan in europa, wat dat betreft geen koopjes te doen.
  Namaak spotgoedkoop, dat is natuurlijk voor iedereen anders……

  • John2 zegt op

   Klopt niet wat je zegt!

   Als je weet waar je moet zijn kan je ook hier mooie koopjes doen (en geen namaak). In de reguliere shoppingmalls betaal je natuurlijk de volle pot.

   • Erik2 zegt op

    Wel John2, help ons dan met adressen, websites, whatever. Jij bent de enige die hier claimt goede koopjes te kunnen doen dus ….

    • John2 zegt op

     Wel, omdat je zo vriendelijk aandringt …

     Een eindje buiten Hua Hin is er een grote Outlet met een groot aantal winkels die allen bekende kledij verkopen. We hebben daar heel goedkoop aangekocht.

     Eigenaardig dat toeristen dit wel weten te vinden en onze Thailand specialisten dit niet kennen! Er liepen daar een pak buitenlanders rond en die hadden zakken vol met kledij bij zich.

     Staan roepen dat alle merkkledij hier 2 maal zo duur is, is onzin. Misschien zelf een keer wat opzoekingswerk doen, kan nooit kwaad.

     https://www.outletmallthailand.com/our_branch/2

     En kom nu niet af dat alles daar nagemaakt is!

    • bob zegt op

     Nee, John2 is NIET de enige Erik.

     Ik heb hierboven duidelijk aangehaald dat je in de outlets wel degelijk mooie koopjes kunt doen. Ik heb de indruk dat je hier met je reactie enkel de boel wat komt opstoken.

     Het enige nadeel van een outlet is dat het meestal einde reeksen zijn en je niet altijd alle maten vindt. Maar de kortingen zijn wel groot.

 8. Jan Willem zegt op

  Beste Ilse,

  Merkkleding is duurder in Thailand dan in Nederland terwijl de BTW daar 7% is en hier 21%
  ik raad het je af om het daar te kopen.

  Wat ik je wel kan aanraden is een maatkostuum voor je vriend. Dat is daar een stuk goedkoper dan hier.
  Ik ga zelf altijd naar Rajawongse in Bangkok.
  https://dress-for-success.com/
  Als je dit wil, maak een afspraak per e mail voordat je gaat, en hou er rekening mee dat je na 2 weken terug moet om opnieuw te passen. Het is verstandig om dit direct in het begin van je vakantie te doen.

  Jan Willem

 9. geert zegt op

  Ik denk niet dat het Ilse haar bedoeling is om de kleding door te verkopen , maar inderdaad echte merkkleding koop je beter hier , het is daar niet goedkoper , of anders koop je nep zoals in Turkijë .

 10. T zegt op

  Wil je goedkoper merkkleding ga dan naar grote outlets in Roermond of Maasmechelen vooral in Roermond staan er bussen vol met Aziatische toeristen omdat het echt goedkoper is als in Azië.
  Vooral in de sale scheelt het voor ons qua prijs flink met de reguliere winkels van de merken maar voor Aziaten scheelt het hele jaar door flink met de prijzen thuis dus als je het voor de prijs doet niet in Azië kopen.
  Echter hebben we het over de prijzen van echte (exclusieve) horloges als Rolex,Cartier,Omega,AP etc. en dan met name pre owned of vintage modellen dan scheelt de markt in Japan en Hong Kong wel enorm en zijn die daar stukken goedkoper. Ik zou zeggen onderzoek dat maar eens op chrono24 😉

 11. Axel Foley zegt op

  Wat een hoop aannames en gezwets hier… Ilse heeft het over merkleding, dus hieronder vallen niet alleen de luxemerken van conglomeraten als Christian Dior, Hermès en LVMH. Mijn ervaring is dat merkkleding in de aanbieding flink kan schelen qua prijs. Laat ik het gemiddeld en bij Bangkok houden. Stel je bent op zoek naar de bekende sneakers van Converse. Om te beginnen zijn die in de aanbieding tot soms wel enkele tientjes goedkoper dan in Europa. Kwaliteit is gewoon hetzelfde op de officiële verkooppunten. Voor een fashionista is het wellicht interessant dat er soms wat exclusievere items tussen zitten die lastig in Europa verkrijgbaar zijn. Ook kan je als toerist in Thailand daar de BTW terugvragen bij een bepaalde drempel. Er is één grote MAAR: het onoverzichtelijke is dat de collectie per winkel enorm kan verschillen. Bovendien heeft elke winkel vaak z’n eigen specifieke aanbiedingen. Dus in dit voorbeeld zou je heel Bangkok moeten doorkruisen en je kan niet simpel zeggen: ga specifiek naar deze winkel en/of deze mall. Maar waarom de bonnetjes bewaren? Doe het een keer in de was bv (zonder de labels, hahaha). Overigens: voor eigen gebruik mag je gewoon nepartikelen meenemen naar Nederland (zie site Rijksoverheid) maar een liefhebber als Ilse is daar denk ik niet naar op zoek…

  • bob zegt op

   Wijze woorden Axel. Als je wat uit je doppen kijkt vind je als toerist zeker en vast mooie merkkledij tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

   En voor wat betreft Bangkok, voor de dames een waar shoppingparadijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website