Beste lezers,

Is er iemand die weet hoelang een inkomensverklaring geldig is voor de immigratie naar Thailand?

Ik moet binnenkort een visum aanvragen en nu wil ik ruim van te voren mijn inkomensverklaring aanvragen bij de Nederlandse ambassade.

Nu wil ik niet het risico lopen dat op het moment dat ik naar de immigratie ga mijn inkomensverklaring verlopen is.
Alvast bedankt.

Robert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang is een inkomensverklaring voor een visum geldig?”

 1. Peter zegt op

  De verklaring die de ambassade afgeeft mag in Chiang Mai max. 30 dagen oud zijn. (vanmorgen gehoord bij aanvraag retirementvisa bij ommigration CNX) Daarna wordt hij afgekeurd.

 2. peter zegt op

  even ter aanvulling, de verklaring van de ambassade is GEEN inkomensverklaring, het is een verklaring dat jij hetgeen hebt verklaart wat er staat. Vroeger gaf de ambassade wel een inkomensverklaring af maar daar is schijnbaar misbruik van gemaakt vandaar nu deze verklaring. Dit houdt wel in dat je een copie van je laatste jaaroverzicht moet kunnen overleggen bij immigration CNX, waarop het bedrag bevestigd wordt.

  • Henk b zegt op

   Beste Peter, bij mij al 6 jaar geaccepteerd, zonder verdere inkomsten verklaring te tonen de laatste inkomsten verklaring niet ontvangen thuis vanaf de ambassade , omdat het kort dag was,een kopie van deze gekregen per internet, geprint, maar daar namen ze geen genoegen mee, ondanks stempel en handtekening goed leesbaar was, kreeg een 3 maanden visa, zodat ik een nieuwe kon tonen, en nu heb ik gewoon weer me Thai Wife visa, maar kosten dus wel twee maal 1900 baht, over de andere kosten nog maar niet gesproken

  • janbeute zegt op

   Beste Peter .
   ik denk dat je verhaal wel klopt met de werkelijkheid .
   Immers het Nederlandse woord zegt het al , het is een verklaring .
   Anders had het als naam zeker , inkomens bewijs geheten .
   Misbruik in het verleden is zeker de reden geweest waarom de ambassade hier mee gestopt is .
   Zij hebben geen kontrolerende taak .
   Maar de Thaise emigratie is ook niet achterlijk en wordt steeds slimmer .
   En zal zeker naar het bankboek vragen .
   Want dat is belangrijk voor hen .
   Daar kunnen ze namelijk uit zien of je regelmatig gelden ontvangt, van uit waar dan ook .

   Jan Beute .

 3. bob zegt op

  Als u inkomen in Nedrlnd heeft krijgt u van een uitkerende instantie of de werkgever een jaaropgave over het afgelopen jaar. U kunt er dus meer dan één hebben: pensioenen+aow of/en wergever(s).
  Als deze tesamen u voldoende inkomen geven kunt u die bijvoegen bij uw aanvraag. Dit zijn officiële documenten en worden zonder meer aanvaardt.

 4. Jan Herm zegt op

  De geldigheid is 3 maanden na datum van afgifte en geen dag meer heb ik ervaren.

 5. Erik zegt op

  Bij de ambassade hoef je geen stukken te laten zien. De ambassade verklaart dat jij persoonlijk die brief hebt ondertekend.

  De Immigration heeft het recht bewijsstukken te vragen. In 12 jaar hier is me dat nimmer gevraagd. De geldigheid van documenten is geheel ter beoordeling van de ambtenaar en dat kan veranderen naar gelang de wind waait. Ik heb immer een verklaring getoond jonger dan een maand.

  Wat voor visum ga je aanvragen in Thailand ? Thailand geeft geen visum af, daarvoor moet je buiten Thailand zijn. Je zult een verlenging bedoelen ?

 6. tonymarony zegt op

  Mijn ervaring met het verlengen van mijn jaar visa is het volgende , Immigration in Hua Hiin wil hebben Inkomsterverklaring plus de jaaropgave,s van het inkomen van het afgelopen jaar en verder waar u verblijft ( gele boek of huur contract) en kopie paspoort , ik heb N.O visa en ben al negen jaar woonachtig alhier , als dat inkomen de 800.000 bath heeft dan krijgt u uw visa tegen betaling van 1900 bath.
  Dus als je hier komt is het beste om een een inkomsten verlaring te laten maken bij de Thaise ambasade in Den haag.

  Met vriendelijke groet Tony


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website