Lezersvraag: Inkomensverklaring voor emigratie Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 december 2014

Beste lezers,

Ik heb stad en land afgelopen om mijn inkomensverklaring van de belastingdienst Apeldoorn (die ik nodig heb ten behoeve van emigratie naar Thailand) in het Engels vertaald te krijgen. De belastingdienst zegt er niet voor te kunnen zorgen.

Heeft iemand met hetzelfde probleem geworsteld?

Mary-Ann


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Inkomensverklaring voor emigratie Thailand”

 1. erik zegt op

  Mag ik zo brutaal zijn te vragen waar je die voor nodig hebt?

  Bedoel je de verklaring voor een visum-verlenging bijvoorbeeld wegens huwelijk of retirement dan hoef je die verklaring op de eerste plaats niet te laten maken, het inkomen invullen doe je zelf, en ten tweede, het formulier dat je daarvoor gebruikt haal je van de site van de ambassade en die brief is in het Engels.

  Er zijn Immigratiekantoren die de brief daarna gecertificeerd willen zien, en mogelijk in het Thais vertaald en opnieuw gecertificeerd.

  Of heb je de brief ergens anders voor nodig? Dan is van belang waar je nu bent. In Nederland kun je die in het Engels laten vertalen, in Thailand ook. Maar in deze landen gelden verschillende regels voor het certificeren en daarover krijg je uitleg op de site van de ambassade.

 2. wil zegt op

  Hallo Mary-Ann, de vraag die je stelt, komt bij mij een beetje raar over als ik het zo mag zeggen. Wij zijn per 1 april (geen grapje en zijn 64 en 65 jaar ) ook naar Thailand geëmigreerd en hebben nooit een inkomstenverklaring van de belasting in hoeven te vullen. Dus ik weet niet hoe zei daar in Apeldoorn bij komen. En het klopt wat Erik aangeeft, je inkomen moet je zelf invullen en bij de Nederlandse ambassade in Bangkok laten legaliseren. Misschien hebt je hier iets aan.

 3. hendrik zegt op

  Bij een visa retired O aanvraag in Nederland wordt bij de ambassade gevraagd wat je inkomen is. Destijds 2 jaar terug werd volstaan met het laten zien van 3 bankafschriften waarop het salaris werd gestort.
  Eenmaal in Thailand bij verlenging van het jaarvisum naar de Nederlandse Ambassade in bangkok en vul je zelf het salaris in wat je maandelijks of anderzinds ontvangt.

 4. Willem zegt op

  klopt formulier op sturen en 10 werdagen heb je het terug en dat moet je op de immigratie laten zien of een kopy er van
  hier de gang van zaken hoe je dat moet doen

  mvrgr Willem

  Uw maandinkomen of jaar inkomen moet worden bevestigd door een ‘income statement’ van de ambassade of soortgelijk. Dit document mag niet ouder zijn dan 6 maanden, en kan als volgt worden verkregen:

  Via de Nederlandse ambassade in Bangkok, kosten, tegenwoordig 1400 baht; zie http://thailand.nlambassade.org/producten-en-diensten/consular-services/consulaire-verklaringen Kan op de ambassade worden aangevraagd (’s ochtends aanvragen, ’s middags ophalen) of schriftelijk (dan duurt het rond 10 werkdagen).

  Te overleggen: Een ingevuld aanvraagformulier, klik hier, een kopie van uw paspoort, leges (1400 baht), voorgefrankeerde envelop met daarop uw adres. U hoeft geen inkomensgegevens mee te sturen; deze vult u zelf in op de verklaring. Vergeet niet uw contactgegevens op de verklaring te vermelden. (Het formulier vermeldt: ‘The Embassy of the Kingdom of the Netherlands accepts no responsibility for the contents of this document.’, maar het wordt geaccepteerd door Immigration).

  In Pattaya ook bij de Consul van Oostenrijk, Mr Rudolf Hofer, 504/26 Moo 10, schuin tegenover de hoofdingang van Yensabai Condo (op de hoek; ‘Pattaya-Rent-a-Room’), kosten 1780 baht. Openingstijden: maandag-vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. De consul maakt van uw inkomensopgave een samenvatting in het Engels (moet door u worden gedocumenteerd, bv met ‘jaaropgaven’). Direct klaar.

  Succes!

  MACB (Martin Brands)

 5. Leo zegt op

  Mary-Ann,
  Ik heb nu 2 x voor mijn jaarvisum een inkomensverklaring overlegd aan de immigratiedienst.

  Ten eerste download je het formulier van de website van de ambassade, je vult deze in en doet de gevraagde bijlagen erbij en stuurt deze inclusief een geadresseerde en gefrankeerde retourenvelop naar de ambassade in Bangkok. Je kunt het verschuldigde bedrag aan de ambassade ad 1.200 baht in de envelop meesturen, maar als je nog een nederlandse bankrekening hebt, dan kan je dit overmaken ad € 30,= en van de betaling een printje bij doen.

  Je ontvangt dit weer snel retour van de ambassade en met dat formulier ga je met de gevraagde formulieren voor jouw visum naar de immigratiedienst.

  Het formulier van de ambassade is in het engels en je moet een inkomensverklaring van jouw pensioenfonds of wat voor instantie ook in kopie overleggen.

  Maak een kopie van het gestempelde formulier die je retour ontvangt van de ambassade, dit kan o.m. voor verlengen van het rijbewijs gebruikt worden.

  • Willem zegt op

   is wel 1400 baht Leo geen 1200 baht

   is wel verhoogt als je niet het juiste bedrag er bij in sluit krijg je weer terug kan je het weer een keer opsturen, is wel belangrijk.

   Willem

 6. NicoB zegt op

  Mary-Ann, je verblijft nog in Nederland denk ik.
  Het enige dat je vraagt is de inkomensverklaring die je van de Belastingdienst hebt moet vertaald worden in het Engels, dat kan toch geen enkel probleem zijn, het kost enige moeite, neem een gecertificeerd vertaal buro in de hand, laat de vertaling legaliseren, ik denk Min. van Justitie, het vertaal buro weet waar, dan die legalisatie laten legaliseren door Min. Buitenlandse zaken NL en dan Thai Embassy. Misschien kun je net zo goed direkt in het Thais laten vertalen en dezelfde route volgen?
  Zoek je ook info voor het aanvragen van een visa, reageer dan, dan kun je verder geholpen worden, bv. inkomensverklaring niet nodig als je in NL een banksaldo aantoont dat voldoende is, enz.
  NicoB

 7. Alex zegt op

  Je hebt helemaal geen verklaring van de belastingdienst in Apeldoorn nodig! Ik woon al 7 jaar in Thailand en ga ieder jaar met mijn inkomensgegevens naar een Schengen ambassade of consulaat, die maken op basis daarvan een brief (1800 bath), daarmee naar de immigration en klaar is Kees.
  Je kunt n.l. Niet emigreren naar Thailand, maar moet ieder jaar een O-visum aanvragen en iedere drie maanden een stempeltje halen bij de immigration. De belastingdienst in NL heeft hier niets mee van doen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website