In welke landen mag je rijden met een Thais rijbewijs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 juni 2024

Beste lezers,

Je mag met een Thais rijbewijs rijden in Thailand. In Nederland maximaal 180 dagen na inschrijving bij de gemeente. Mag je in andere landen rijden met Thais rijbewijs. Zo ja, zijn er uitzonderingen?

Groet,

Evert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “In welke landen mag je rijden met een Thais rijbewijs?”

 1. Frank zegt op

  Goedemorgen,

  om aan de ellende van de IND en de regels m.b.t. rijbewijs in NL te ontsnappen ben ik in Zwitserland gaan wonen.
  Gevolg is geen last meer van de IND, geen inburgering etc etc.

  Vwb het rijbewijs het volgende: Zodra je in CH woont mag je met je Thais rijbewijs 1 jaar na datum inschrijving rijden in CH. Binnen 12 maanden moet je dan een praktijkexamen doen (dus geen theorie). Als je daarvoor slaagt krijg je een CH rijbewijs, waarmee je weer in geheel Europa mag rijden.

  Je moet wel in 1 x slagen voor de parktijk. In dien je zakt moet je daarna wel theorie doen.

  Dit is in NL niet mogelijk.

 2. Rob V. zegt op

  De internationale afspraken over verkeer en rijbewijs zijn, zeg ik uit mijn hoofd, vastgelegd in de Conventie van Genève eind jaren 40. Daar zijn heel veel landen bij aangesloten. Het komt er op neer dat je sowieso binnen heel Europa met een Thais rijbewijs mag rondrijden voor maximaal 185 dagen (6 maanden). Veelal in combinatie met een internationaal rijbewijs (die dient als vertaling en kan men makkelijker zien voor welke categorie voertuigen je een rijbewijs hebt). Is dat een afdoende antwoord op de vraag?

  Mocht je met je Thaise rijbewijs ergens buiten Europa willen gaan rijden dan moet je dat zelf ergens uitvogelen. De meeste landen zullen wel een overheidswebsite hebben met informatie voor buitenlandse toeristen over verkeersdeelname.

  In Nederland gaat de RDW over dit soort zaken, die kan vast een en ander toelichten. Ik heb het niet zo op de IND, maar die heeft als Immigratie dienst zelf niks direct van doen met rijbewijzen. En Inburgering valt (nu nog) onder DUO (Dienst onderwijs), maar ik vernam dat dit kabinet dat onder het ministerie van justitie wil laten vallen. Dat doet verder allemaal niet ter zake.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website