Beste lezers,

Is er iemand afgelopen week naar Chiangmai immigratie geweest? En kan bevestigen wat ik gehoord heb, over dat ze nu nog maar 20 retirement visa’s per dag doen en dat de rest een flyer krijgt waarin staat dat ze zich kunnen melden bij een ” bemiddelaar” die 3000 baht berekend en dan voor jou de visa regelt.

Dat komt bovenop de 1900 baht voor de visa zelf. Hebben ze eindelijk de goudmijn (minstens 100.000 tot 150.000 baht per dag) gevonden. Want er komen gemiddeld iedere dag tussen de 75 en 100 mensen voor het retirement visa.

Zouden ze eindelijk een ” legale” manier gevonden hebben om corrupt te zijn?

Met vriendelijke groet,

Cees1


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Doet immigratie in Chiang Mai nog maar 20 retirement visas per dag?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Cees1,

  Persoonlijk niets van vernomen hierover, maar ik ben dan ook niet in Chiang Mai maar in Bangkok.
  Echter, zoiets zou wel snel de ronde doen vermoed ik.
  Lijkt me ook nogal een sterk verhaal, en ik denk ook niet dat een Immigratiekantoor openlijk zoiets zou uitgegeven.
  Verhalen gaan dikwijls een eigen leven leiden wanneer ze van persoon tot persoon gaan.

  Misschien bedoelen ze dat er een beperking is van 20 personen die on-line een afspraak kunnen maken voor een bepaalde dag. (Ik dacht echter dat het maximum 10 personen was voor een bepaalde dag en dit vanaf 100 dagen voor die datum)
  Zijn er meer dan die 20 (10 ?) voor die dag die een afspraak willen, dan moeten zij die geen afspraak hebben kunnen maken zich ter plaatse aanbieden en een nummertje halen.
  Het zou me dan ook niet verbazen dat visakantoorjes bij die wachtende met een nummertje geld hebben geroken.
  Ze delen dan een flyer uit waarin ze hun diensten aanbieden voor de prijs van 3000 Baht.
  Sommige willen helemaal niet wachten op of met een nummertje en hebben daar dan wel die 3000 Baht voor over.
  Die werkwijze van visakantoortjes vind je terug aan elk immigratiekantoor of grensovergang.

  Dat zulke flyers door immigratie zelf zou worden uitgedeeld zou me toch verbazen.

  Ter info – Het volgende heb ik wel gelezen
  Chiang Mai Immigration”
  Online Registration for VISA Renewal (Chiang Mai)
  Aug 14, 2015 – For the past 3 weeks (since they moved to Promenada Mall) the Queue has
  not worked. No indication when, and if, it be be functional again.

  Maar goed, misschien dat iemand er onlangs is geweest en meer details weet.

 2. tonymarony zegt op

  Ik ben vorige week nog bij immigration geweest voor mijn visa in hua hin geweest en heb niks gehoord of gezien van het een en ander was in 10 minuten weer buiten voor een nieuw jaar , maar wat ik vreemd vond dat ik een telefoontje kreeg een paar dagen ervoor van een dame die vroeg of ik geintreseerd was of ze mijn visa kon verzorgen ik vroeg haar hoe zij aan mijn nummer was gekomen maar vertelde dat niet , dus vertelde haar dat ik het al 10 jaar zelf doe dus ook deze keer , maar wat ik niet begrijp is zelfs al je ziek bent moet je je zelf melden voor het visa , maar een andere reden is dat ik niet van plan ben om mijn paspoort en andere papieren aftegeven aan een vreemde , dus u bent gewaarschuwd !!
  Ze zegt dat het van een notaris kantoor is .

  • BeerChang zegt op

   Beste tonymarony het betreft hier ook de immigration office in Chiang Mai en niet in Hua Hin.

   • Cees1 zegt op

    BeerChang je hebt helemaal gelijk. We moeten eens leren om geen appels met peren te vergelijken. De regels zouden inderdaad overal het zelde moeten zijn. Maar dat is absoluut niet het geval. Lees reactie van janbeute maar eens. Het was altijd al erg druk in Chiangmai. Maar je werd in ieder geval geholpen. En dan denk je ha fijn een nieuwe grotere locatie,dat zal wel veel beter gaan. Maar helaas.

  • robluns zegt op

   De voorlaatste zin doet uiteraard na de aanslag vooral denken aan paspoortvervalsing, naast corruptie.

  • Cees1 zegt op

   Dat klinkt geweldig in 10 minuten weer buiten. Had je een afspraak ? Hier in Chiangmai is dat echt niet moegelijk.zelfs als je een afspraak had moest je toch nog een hele tijd wachten voor de Chef zijn stempel had gezet. En nu ze in Promenade zitten duurt het nog veel langer want de Chef zit nog steeds in het oude gebouw. Dus gaan ze daar iedere keer met 20 paspoorten heen. Ik denk dat Chiangmai wel het drukste immigratie kantoor heeft. Mensen komen om 04.00 uur in de nacht om maar een nummer te krijgen. Ik ging begin augustus voor 90 dagen, was daar om 10.30 en had nummer 115 en kwam daarom s middags om 13.30 terug en toen waren ze pas aan nummer 78 bezig. In het oude kleine kantoor deden ze er normaal in de ochtend al 100. Ze zijn het echt aan het traineren. En ze willen gewoon geld zien. Want je denkt toch niet dat ze zo een goudmijn uit handen geven. Dat kantoortje is echt wel aan immigratie verbonden.

 3. Wim zegt op

  wij zijn 17 aug. geweest voor verlenging retirerend.
  Waren daar om 5.30 uur en waren nummer 5.
  De ambtenaar die ons hielp vertelde dat er 20 nummers worden uitgegeven .
  De rest van de dag is voor de mensen die op internet een afspraak hebben gemaakt.
  Er kwam halverwege de ochtend een meisje langs met een flyer waarin stond vermeld dat het bureau alles kon regelen voor 300 baht.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik zou graag wel eens zo een flyer zien. Origineel dan.

 4. printen zegt op

  Er worden niet veel verlengingen van visa gedaan, nu Immigration naar de Promenade is verhuisd. Er is tot op heden maar een bureau beschikbaar bij de nieuwe locatie voor verlengingen van het visum.Het juiste aantal zou ik niet weten, maar het zal iets meer dan 20 wel zijn. Online kon men per dag tien afspraken maken.

  Nu is die online service (voorlopig) niet meer te gebruiken. Ik weet dat er kantoren zijn die je verlenging verzorgen. Maar je moet wel in persoon bij Immigration aanwezig zijn als dat kantoor een afspraak met Immigration heeft gemaakt. Wat de kosten voor die bemiddeling zijn weet ik niet.

  Ik had een afspraak om tien uur in de ochtend en ik was er de eerste week van de verhuizing. Ik werd ook precies om tien uur geholpen en de procedure was binnen vijftien minuten gepiept. Maar omdat er een paraaf en een rode datumstempel er nog in de verlenging gezet moest worden, duurde het tot na twee uur in de middag voordat ik het paspoort terug kreeg. Gelukkig woon ik vlakbij Chiang Mai, in Hang Dong, dus kon ik naar huis gaan en om twee uur weer terug gaan.

  Een vriend van mij had een afspraak om half tien, maar werd pas na elf uur geholpen. Ook hij moest in de middag terugkeren om zijn paspoort op te halen.

 5. Cees1 zegt op

  Sorry hoor maar Bangkok en Hua hin is heel wat anders dan Chiangmai. Ze hebben nu in Chiangmai ook de online afspraken gesloten. Ik heb vanmorgen de bevesteging gehad van een Amerikaan die afgelopen woensdag is geweest. En die heeft die 3000 baht maar betaald. Want ze hielpen hem niet.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik heb het ook niet over immigratie Bangkok

 6. BeerChang zegt op

  Beste tonymarony het betreft hier het immigration office van Chiang Mai en niet dat van Hua Hin,om eventuele misverstanden te voorkomen.

 7. Jo Beerkens zegt op

  Ik was al van plan om een lezersvraag te stellen over de situatie bij het Immigrationkantoor in Chiang Mai. Ook ik heb gehoord dat de gang van zaken en procedures grondig zouden zijn veranderd en dat de situatie zou zijn, zoals Cees1 omschrijft.
  Het is (overigens met alle respect) jammer, dat er nu alleen reacties komen van lezers uit andere steden.

  Mijn vraag is nu of iemand duidelijk zijn/haar daadwerkelijke ervaring kan beschrijven van de laatste weken bij Immigration Chiang Mai. Liefst dus een eigen bezoek voor b.v. voor een retirement-visum en niet van “horen zeggen”, want jammer genoeg loopt zo’n gerucht soms helemaal uit de hand en stapelt de ene verwarring zich op de andere.

  Misschien is het allemaal maar een tijdelijke maatregel i.v.m. de overgang van het kantoor naar Promenade in Chiang Mai, of weet iemand of dat ook maar een tijdelijke verhuizing is/was ?

 8. HansNL zegt op

  Als je ziek bent, en niet in staat om naar het kantoor van immigratie te gaan, komen ze bij je op bezoek, in ziekenhuis of thuis.
  In het laatste geval niet wel een dokter van een overheidsziekenhuis bevestigen dat je niet in staat bent on naar het kantoor te gaan.
  Het is mogelijk dat niet een jaar extension if stay wordt gegeven, maar een tijdelijke verlenging van de bestaande extension.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is een “under consideration” stempel. In afwachting van een beslissing. Mag maximum 30 dagen bedragen.

  • Cees1 zegt op

   Hans wat heeft dat nu te maken met het feit dat ze nog maar 20 visa aanvragen in behandeling nemen.
   En heb jij het weleens meegemaakt dat ze bij jou of iemand die je kent. Op ziekebezoek zijn geweest ?

 9. janbeute zegt op

  Als je daadwerkelijk wilt weten hoe het daar nu aan toegaat .
  Het is voor mij teveel om dit allemaal te omschrijven .
  Ga dan naar Thaivisa.com en vervolgens naar het Chiangmai forum .
  Lees de vele en vele reacties op postings die daar nu geplaatst worden over de CMI sinds het Prom kantoor geopent is , en je wil nooit meer in Chiangmai , GAAN WONEN .
  Het is niet te geloven hoe het daar nu toegaat .
  Op enkele reacties staan ook fotoos bij die gemaakt zijn door farangs vroeg in de morgen , krijg je een idee hoe lang de rij is .
  Maakt niet uit hoor of je oud bent of in een rolstoel je staat uren daar in de brandende zon .

  90 dagen report is nu een dagtaak geworden .
  Retirement visa straks gaan we de hele nacht daar camperen op de promenade shopping mall .
  Vroeg in de morgen staan er enkele Thaise studenten in de rij met enkele paspoorten ( Visa Maffia ) .
  De queque on line wordt mee gestopt , en komt niet meer terug las ik .
  Was zo wie zo al moeilijk om een plaats te krijgen , is mij maar 1 maal gelukt sinds het bestaan .
  Naar horen zeggen wordt de 90 dagen melding per post ook mee gestopt .
  Daar ik ook in het rayon van de CMI val heb ik hier via enkele internet sites al veel over geleest , en geloof mij .
  Je krijgt er alleen maar een barstende koppijn van .
  Toen ik er voor de laatste keer was in eind April dit jaar , voor mijn 11 de keer retirement ging doen , was het ook al rond vijf uur in de morgen daar in de rij te gaan staan , en toen werdt er nog gewerkt voor RET door twee CMI officers op het bij het airport kantoor gelegen kantoor .
  CMI is nu een nachtmerrie geworden voor vele farangs .
  Alleen als je toegeeft aan de visa maffia dan kan het snel .
  Voorbeeld je kunt allleen maar aanmelden voor RET voor een persoon , dat zijn de regels .
  Hoe kan dan dat er vroeg in de morgen jonge Thaise Studenten in de rij staan kijkende als sombies in hun mobieltje met twee of drie paspoorten in de hand van farangs ook voor RET .
  Hoe kan het dan , dat je bij het naast gelegen visa kantoor voor 10 uur smorgens wel je RET visa geregeld kan worden .
  Op het Prom kantoor kan het paspoort niet afgetekend worden ,daar de gemachtigde opperbevelhebber niet aanwezig is .
  Ze gaan soms met een lading paspoorten naar het oude kantoor of de opperbevelhebber komt laat in de middag naar de Prom .
  Dus al zou je morgens rond 11 uur je goedkeuring hebben dan nog is het wachten tot laat in de middag rond een uur of vier voor dat je je paspoort weer terug mag ontvangen .
  Een reactie die ik nog kan herrineren van een poster was , hij schreef kwam daar rond 5 uur in de morgen en vertrok rond 6 uur savonds .
  Nee voor mij hoeft CMI niet meer .
  Het kan een reden zijn om te vertrekken uit het CM rayon .
  En ik denk er niet alleen zo over , er zijn er vele die de buik er van vol hebben .

  Een boze Jan Beute .

  .

 10. Jacques zegt op

  Bij Pattaya immigratie is ook een organisatie die je behulpzaam is bij het regelen van visums. Ik was daar in januari van dit jaar en had een 0 visum multiple entre afgegeven door de Thaise consul te Amsterdam.Kosten 140 euro. Dus netjes melden na 3 maanden en toen werd mij te verstaan gegeven dat ik het land uit moest of een retirement visum regelen ter plaatse. Ik had geen trek om het land uit te gaan en ben ingegaan op hun hulpvraag. Voor 8000 bath all in was het geregeld. Moest wel snel kunnen aantonen of ik wel over genoeg eigen geld beschikte, de bekende bedragen 800.000 bath op Thaise bankrekening of document waaruit bleek meer inkomsten 65.000 bath per maand. Indien ik niet kon aantonen over voldoende eigen geld te beschikken kon dit voor mij worden geregeld met een speciale bankconstructie, waarbij kortdurend een bedrag van 800.000 bath wordt gestort op mijn bankrekening welke er gelijk na verkrijging van het visum weer afgehaald wordt. Kosten voor deze frauduleuze handeling 25.000 bath. Nou ja voor mensen die dit niet kunnen aantonen wellicht een oplossing. Voor mij weer een bevestiging hoe fraude hier telkens weer opduikt. Enfin ik was niet op de hoogte van de bedragen en ben ingegaan op hun verzoek en heb die 8000 bath betaald. Ik had al een document waaruit bleek over voldoende geld te beschikken. Aan fraude doe ik niet mee. Later kwam ik er achter dat het bejaarde visum 1900 bath kostte. Zo kan je het dus ook leren. Voor mij een reminder om eens wat meer info vooraf te vergaren en niet te snel in te gaan op dit soort behulpzaamheid.

 11. Sheridan zegt op

  Bij deze even wat mogelijkheden.
  -criminal suppression department
  -hotline call centre 1111 (extension 2)
  -NCPO.2014@gmail.com
  http://www.ocpb.go.th
  http://www.1111.go.th
  Of er actie n.a.v. de klachten wordt ondernomen blijft twijfelachtig.
  Er moeten veel mondjes gevoed worden.

 12. Cees1 zegt op

  Ik ben vandaag zelf gaan kijken bij de Chiangmai immigratie. En het klopt inderdaad dat ze nog maar voor 20 retirement visa’s nummers uitgeven.ik was daar om 13. 50 en toen werd nummer 17 omgeroepen. Kun je nagaan die persoon is daar waarschijnlijk om 05.00 gaan zitten en krijgt zijn paspoort waarschijnlijk om 17.00 terug.Ik ben toen naar dat visa kantoortje geweest en daar naar de kosten gevraagd. Voor een retirement visa is het 4900 baht 1900 voor de visum en 3000 voor hun ” bemiddeling ” . Voor 90 dagen is het 500 baht. En voor een re-entry. Vragen ze boven de normale kosten ook 500 baht. Als je om 9 uur komt kun je dan je paspoort om 16.00 ophalen. Kun je nagaan hoeveel geld de immigratie vangt op een dag.want zoals ik al schreef er zijn gemiddeld tussen de 75 en 100 mensen die een retirement visum komen verlengen. En ga me nu niet vertellen dat het geld niet naar immigratie gaat. Want zo een goudmijn geven ze echt niet uithanden. Ik denk als ze hier mee wekomen het snel bij de andere immigraties zal worden overgenomen. En misschien nog iets verbeterd. O ja ik heb een flyer van dat kantoor, maar weet niet hoe ik dit op dit blog kan oploaden.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Cees1

   Dat bedoel ik toch al van in het begin.
   Die flyer is geen officieel document van de immigratie, maar van dat visakantoortje.
   Het is niet zo dat immigratie aan de 20 ste 1900 Baht vraagt en aan de 21ste 4900 Baht.
   Ze verwerken er alleen maar 20 per dag en creëren daardoor kunstmatig een tekort, waardoor ze mensen naar dat visa kantoortje drijven. En die maken dan mooi winst.
   Officieel heeft immigratie dan niks met dat visakantoortje te maken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze er achter de schermen niet aan meewerken natuurlijk
   Dat doen ze o.a. door opzettelijk die wachtrijen te veroorzaken.
   Het zou me zelfs niet verbazen als er familieleden van immigratieofficieren dat kantoortje leiden

   Denk nu maar niet dat Chiang Mai zo speciaal is.
   Die diensten en flyers worden in elk immigratiekantoor en grensovergang uitgedeeld.
   Ze zijn zelfs nog goedkoop in Chiang Mai.
   Op dat gebied verschilt Chiang Mai in niets van een ander immigratiekantoor.

   • Cees1 zegt op

    Natuurlijk is de eigenaar van da t visakantoortje verbonden met immigratie. En natuurlijk geeft immigratie niet zelf zo’n flyer uit.. Maar jij doet nu net of ze overal maar 20 mensen per dag helpen. Is dat in Bangkok ook dan ? Zoals ik al zei ze maken zo 150.000 baht per dag. Daarvan gaat echt niet meer dan 10 % naar dat kantoortje. Want dat zijn maar 2 vrouwen.En ik weet ook wel dat er nog veel duurdere kantoren zijn. Maar daar kan je zelf bepalen of de die wil gebruiken. En dat is hier niet mogelijk. Want ze helpen maar ongeveer 20 % van de personen gratis de rest is wel verplicht om dat kantoor te gebruiken .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website