Lezersvraag: Huis kopen in Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 november 2015

Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin en ik willen een vakantie huis kopen in Hua Hin. Wie heeft hier ervaring mee en waar moet je rekening mee houden?

Moet ik een bestaand huis kopen bij een makelaar of nieuw gaan bouwen? Zijn er goede makelaars in Hua Hin waar je als buitenlander goed je geld kunt investeren.

Zoek een huis met optie tot verhuren aan vakantiegangers. Zoek een huis in de prijsklasse tot 4.000,000 Baht.

Wie kan mij op weg helpen?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Huis kopen in Hua Hin”

 1. jasper van Der Burgh zegt op

  Waar je vooral rekening mee moet houden is, dat jij over enkele tijd 4 miljoen baht lichter bent. Een huis (dus geen appartement) staat op land dat automatisch je huidige thaise vriendin toebehoort. Het huis kun je op een 30 jaar lease, of usufruct nemen.
  Bij ruzie met, over overlijden van je huidige vriendin moet je ernstig rekening houden met bizonder vijandige familieleden van haar kant die jou het leven dan in het huis onmogelijk maken.

  Mijn dringende advies: ga lekker huren. Is niet duur, en als het huis, of de vriendin niet meer bevalt kun je makkelijk verkassen.

 2. jan zegt op

  ja inderdaad huren ,er is heel veel goedkoop te huur ,eerst goed rond kijken overal afbieden , het kan steeds goedkoper, als je koopt geld kwijt , krijg je nooit meer terug ,al de meisjes willen graag dat farang een huis koopt dan weten ze dat ze op langere termijn geld hebben en jij niet meer. en wie koopt er nu een vakantiehuis voor vakantie , dus je bent er niet altijd , dat ook nog

  veel succes met je huis

 3. nico zegt op

  Het is precies zoals Jasper zegt.

  Niemand kan 30 jaar vooruit kijken, zelfs nog geen 5 jaar.
  En omdat je in Thailand geen hypotheek kan krijgen als buitenlander,
  zal je dus moeten beschikken over z’n € 110.000,=
  Daar kan je heel, heel lang van huren.

  Z’n huurhuis kan je ook verhuren als je er zelf niet in woont.
  Je moet dan wel zogen voor een schoonmaakster/ beheerder, maar dat is bij een eigen huis ook.

  Groetjes Nico

  • marc breugelmans zegt op

   Huren ja allemaal goed en wel , maar heb je al eens berekend hoeveel je dan kwijt bent , een behoorlijk huurhuis kost al gauw 20.000 bath/maand zijnde 240.000 bath per jaar of 2.400.000 Bath op 10 jaar , die je kwijt bent , als je een huis koopt en verkoopt na 10 jaar zal je nog steeds een aardige som overhouden. En zoals hier reeds gezegd , er zijn veel Thaise vrouwen die je wel kunt vertrouwen !

 4. Adje zegt op

  Altijd dat negatieve advies, koop niets want je bent zo weer alles kwijt. Je wordt er niet goed van. Alsof geen enkele Thaise vrouw te vertrouwen is. Ja ik weet het, het gebeurt regelmatig. Maar laten we nou niet alle Thaise vrouwen in een kwaad daglicht zetten. Ik zeg als je er een goed gevoel bij hebt en als je echt denk dat er leuke toekomst in zit dan moet je het gewoon doen. Inderdaad, het komt op naam van je vrouw. Een leuk spaarcentje voor haar als jou iets overkomst of als ze je kwijt wilt. De keus is geheel aan jou, je maakt zelf de beslissing. Grotjes Adje

 5. jasmijn zegt op

  Ik weet wel een huis voor je.
  Je kan het heel goed afschermen dat als officieel trouwt en dan een huis koopt, dat je naam in het channot komt te staan.
  Dat wil zeggen, dat jij niets zonder permissie kunt doen en zij niets zonder jouw persmissie kunt doen..
  Dus mail even naar dit email adres voor inlichtingen baankwaamsuk@gmail.com

 6. Fransamsterdam zegt op

  Investeren in een huis in Thailand is vergelijkbaar met investeren in aandelen van een bedrijf in een land waar regelmatig nationalisaties plaatsvinden.
  Dus beter (een deel van) de huur betalen uit de opbrengst van een solide belegging.
  Als je het ziet als vooruitbetaalde alimentatie bij een eventuele echtscheiding is het een heel ander verhaal. Dat is buitengewoon sociaal en past geheel in het plaatje van sociale zekerheid waar veel Thaise vrouwen naar op zoek zijn. Als het geld is uit de ‘beleggingsportefeuille’, dus geld wat je in principe kunt missen, is hier niets op tegen.

  • marc breugelmans zegt op

   Oh ja ? wanneer zijn er dan nationalisaties gebeurd in Thailand ? Ik ben reeds tien jaar in Thailand en bij mijn weten is dat nog nooit gebeurd !

 7. Roland Jacobs zegt op

  jeroen , alles is mooi wanneer je alles door een Rose bril heen kijkt.
  Maar waar je zeker rekening moet houden is dat je , je geld kwijt bent .
  Huren is de allerbeste optie die er is , loopt de relatie spaakt door de een of de ander ,
  dan kan je zo je boel inpakken en wegwezen!

  • marc breugelmans zegt op

   In Thailand als je getrouwd bent met een Thai is er gemeenschap van goederen , d.w.z. dat je partner maximaal de helft van de goederen kan hebben , je hoort hier veel over alles kwijt , tja sommigen zijn zo dom om op de grond van de familie te bouwen , in dat geval ja , ben je alles kwijt .
   Maar koop je samen ergens een mooi stuk land dan is er de 50/50 regeling.
   Als je dan in scheiding bent en wetende dat je geen land mag bezitten kan je nog steeds overgaan tot het oprichten van een company of leasing regeling !

 8. dangeorg zegt op

  Ik raad je aan om een condominium te kopen, in eigen naam. Onderhoud en bewaking geregeld en, meestal, een goede lokatie. Indien je een huis met tuin wil, je kunt de grond leasen, slechts voor 30 jaar, het leasen registreren in eigen naam bij de Land Department (kosten ca. 1% van de geregistreerde waarde, altijd lager dan de koopsom) en de huis bouwen in je eigennaam (bouwvergunning in eigen naam). Kosten gemiddeld 20.000 per m2, exclusief land en de ontwikkelingskosten.
  Maar ik raad je aan om een condo te kopen, veel meer aantrekkelijk bij verhuren …
  Groeten,
  Dan Georg, Hua Hin

 9. jasmijn zegt op

  Jullie kennen zeker het lied van Rene Froger:”Een eigen huis….” (https://www.youtube.com/watch?v=YB5meKfyyNo)..
  Een eigen huis voelt veel beter aan het is van jou en je kan het inrichten zoals je zelf wilt.
  Je kan het onderhouden, schilderen in een andere kleur, je kan dingen verbouwen, aanpassen enz enz…
  (For a man’s house is his castle, et domus sua cuique est tutissimum refugium [and each man’s home is his safest refuge)
  Dus het is heerlijk een eigen huis te hebben, waar jij je super thuis kan voelen…..
  Je kan het ook altijd weer verkopen, zonder dat je bv verlies hebt geleden….en ergens anders gaan wonen….als je daar zin in hebt
  Met die gedachten om eens weer je huis te verkopen, is huren, dus je geld weggooien en zeer zeker als je een groot comfortabel huis wilt hebben.
  De huurprijs van een groot comfortabel huis is ook niet misselijk….
  Zie het dus als een investering om het later weer te verkopen (met winst of zonder winst, maar dan heb je gewoon je geld weer terug) en zorg er goed voor, als je officieel getrouwd bent met een Thaise vrouw, dat je naam op de chanot komt, zodat je alleen maar samen kan beslissen en niet zij alleen…

 10. hans zegt op

  inderdaad al dat negatieve gedoe brengt niets,uiteraard moet je goed beschermen en laten adviseren mogelijkheden genoeg,maar ook je gezonde verstand gebruiken ik woon hier nu al bijna 20 jaar en heb 20 jaar geleden gelijk een huis gekocht op mijn vrouws naam zonder enig contract,mocht ons huwelijk niet goed gaan is uiteraard volgens de thaise wet voor ieder de helft in mijn geval mijn vrouw het huis en ik een groter gedeelte van ons vermogen dus deze situatie is bij iedeen anders,ik wel er wel bijzeggen mijn vrouw heeft ook 10 jaar in Nederland gewoont toen stond alles op mijn naam,wij zijn ook in Nederland destijds getrouwt .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website