Lezersvraag: Kan ik een Honda click aanschaffen op twee namen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 oktober 2015

Beste lezers,

In december ga ik terug voor een zestal maanden naar Thailand en nu zou ik mij een motorfiets Honda Click 125cc willen aanschaffen op mijn naam. Of is het ook mogelijk op twee namen een factuur te maken (ik heb een adres)?

Want de dag dat ik niet meer kan gaan of erger, wil ik niet dat het een rompslomp wordt voor mijn vriendin. Wie weet ook van een goede verzekering? Misschien die van Honda/

Groeten,

Christian

14 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een Honda click aanschaffen op twee namen?”

 1. Thailand John zegt op

  Je kunt de honda click op naam van je vriendin zetten of op naam van je Zelf. En als je een nieuwe koop kun je deze twee jaar alrisk verzekeren bij de shop waar je de motorbike koopt.Let wel goed op en kijk goed om je heen en bezoek verschillende shops.Want je prijzen kunnen per shop verschillen.Ook de verzekering. Ik zou hem op haar naam zetten want dan heb je helemaal geen gedoe.Want zij kan de motorbike zo kopen.Alleen als het uit gaat is de kans groot dat je hem kwijt bent aan haar. Succes.

 2. Mathieu Legros zegt op

  Als je een brommer wil aanschafen en je betaald contant kan in Thailand alles op naam ook een auto als je maar contant betaald,dan hoef je ook geen mensen te hebben die borg voor de brommer moeten staan en waar jij je geld vandaan haalt hoeven zij niet te weten.

  veel succes met je klick ik heb net een nieuwe honda Skoopy clup gekocht 51 000 baht

  • Cees1 zegt op

   Om de brommer op je eigen naam te zetten moet je op zijn minst een non o voor 3 maanden hebben. En moet je naar immigratie. Om een formulier met je adres enzo te kopen. Met 2 pasfotoos. Zal tegenwoordig wel 500 baht kosten.

 3. TAK zegt op

  Het groene boekje behorende bij de motorbike op haar naam zetten als je haar vertrouwt. Jij houdt het boekje en geef het aan haar als je terug gaat. Je hebt in Thailand alleen een wettelijke WA verzekering die je ieder jaar betaald tegelijk met je motorrijtuigenbelasting circa 300 bath in jouw geval. Er zijn geen aparte verzekeringen voor motorbikes. Soms bij aanschaf krijg je van de dealer 1 jaar verzekering voor diefstal cadeau

 4. teun zegt op

  Wel eens gehoord, dat een auto op 2 namen staat? Nou, nee. De reden? Wie is in dat scenario – uiteindelijk – aansprakelijk?

  Dus waarom niet alleen op naam van je vriendin? Dan ook – later – geen rompslomp als je “verhuist”.

  Bromfietsverzekeringen zijn er genoeg. Gewoon even navragen bij bijvoorbeeld je thaise bank.

 5. Khun zegt op

  @ tak!

  Hoe kan je iemand op het verkeerde been zetten! Onverantwoord!
  Je kunt wel degelijk een goede verzekering afsluiten!
  Neem contact op met aainsurance Hua Hin.

 6. NicoB zegt op

  Beste Christian, je uitgangspunt is duidelijk of toch weer niet?, nl. dat je de Honda op jouw naam wilt aanschaffen. De vraag is dan of je aan de voorwaarden daarvoor voldoet, dat lijkt zo, je hebt een adres.
  Je zult een reden hebben om dat als uitgangspunt te hebben, maar die meldt je helaas niet.
  Het lijkt daarna in je vraag alsof je voor je vriendin wilt zorgen door als jij niet meer naar haar kunt komen of erger zoals je zegt, dat dan de Honda ook nu alvast, mede, op haar naam kan worden aangeschaft.
  Op de faktuur kun je krijgen wat je maar wilt, maar het eigendomsbewijs zal op 1 naam moeten staan, zie de reactie van Teun tav. aansprakelijkheid.
  Het beste lijkt dat je de motorbike direct op naam van je vriendin zet, ben je er ook niet aansprakelijk voor, ook niet als je niet in Thailand bent en de Honda bijna zeker door anderen gebruikt gaat worden.
  Dus op jou naam zetten lijkt erg onverstandig, het risico blijft dat je de Honda ooit kwijt raakt, maar daarvoor zoek je toch juist naar een oplossing, welnu, die heb je bij deze.
  Succes.
  NicoB

  • Christian zegt op

   Bedankt Nico voor de info.
   Groeten, christiandebruges@hotmail.com

 7. NicoB zegt op

  Beste Christian, voor een goede verzekering van een dergelijke Honda, shop eens hier en daar, een betrouwbare verzekeraar is The Viriyah Insurance company, een van de grotere in Thailand, niet de goedkoopste, maar wel bijzonder gedegen verzekeraar, o.a. bij hulp en afwikkeling van schades.
  NicoB

 8. PEER zegt op

  Goeie tip,
  Zet je thermostaat van je verwarming, de periode dat je in Thailand verblijft, op plm 6 gr C.
  Dan spaar je ongeveer € 700.-/900,-
  Vervolgens GEEF je je vriendin haar nieuwe motorbicycle!!!
  Moet je ‘ns meemaken hoe ze op ZO’N geste reageert.
  Dit werkt beter dan wat rommelen met zo’n ding op 2 namen!
  Succes

 9. jasper zegt op

  Verzekeringen zijn helemaal geen probleem voor de motorfiets van 125 cc.

  Die is overigens natuurlijk alleen geldig, indien je EN over een geldig motorrijbewijs beschikt, EN in het bezit bent van een geldig Internationaal rijbewijs.

  Verder kan ik natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar zo’n click kost maar 1100 euro. Is ook een aardig presentje, lijkt mij.

  • Cees1 zegt op

   Bedoel je dat je buiten je Thaise rijbewijs ook nog een internationaal rijbewijs nodig hebt ? Heb ik nog nooit van gehoord. Sterker de politie hier in Chiangmai accepteerd niet eens een internationaal rijbewijs. En hoe kom je als je hier permanent woont aan een internationaal rijbewijs ? Want dat is maar 1 jaar geldig.Ik heb al meer dan 15 jaar een Thais rijbewijs en word vaak gevraagd naar mijn rijbewijs. Maar nog nooit of ik ook een internationaal rijbewijs heb. Pas maar op dat de Thaise politie dit niet hoort. Want dan zullen zij deze onwaarheid wellicht gebruiken om nog meer theegeld te krijgen.

  • Christian zegt op

   Jasper, waar vind je een Honda Click 125cc voor 1100 €.
   Groeten, christiandebruges@hotmail.com

 10. NicoB zegt op

  Cees1, Jasper bedoeld natuurlijk dat als je geen Thais rijbewijs hebt dat je dan een geldig Internationaal Rijbewijs moet hebben, dat is alleen geldig als je ook je gewone NL rijbewijs kunt tonen.
  Beschik je over een Thais rijbewijs dan is niet meer het NL Internationaal rijbewijs nodig, noch je NL rijbewijs.
  Met het Internationale rijbewijs kun je in Thailand een Thais rijbewijs aanvragen, althans in Rayong in elk geval. Maar er zijn ook plaatsen waar alleen je NL rijbewijs wordt geaccepteerd om je Thais rijbewijs te verkrijgen.
  Mocht je een Internationaal rijbewijs nodig hebben uit NL om je Thais rijbewijs te verkrijgen dan kun je in NL een gemachtigde dat laten afhalen bij de Anwb.
  Een gelegaliseerde kopie van het NL rijbewijs, gemeente, BuZa en Thai Embassy in NL werd in Rayong niet geaccepteerd om het Thais rijbewijs te verkrijgen, BuZa zegt van wel, maar de praktijk hier is anders.
  Dat verkrijgen gaat dan zonder praktijk examen, maar wel met een paar testjes.
  Let op, als je permanent in Thailand woont, vervalt de geldigheid van je Internationaal rijbewijs, in die zin, dan mag je daar niet mee blijven rijden, na 3 of 6 maanden, weet ik niet zeker, in Thailand wonen vervalt dat en moet je een Thais rijbewijs hebben. Woon je niet in Thailand dan kun je 1 jaar op je Internationaal rijbewijs rijden.
  Dat is in NL ook zo, daar mag je als je in NL woont 6 maanden met een Thais rijbewijs rijden, aangevuld met een Internationaal rijbewijs afgegeven door het Thais rijbewijzen buro, daarna moet je een NL rijbewijs verkrijgen. Woon je niet in NL dan kun je 1 jaar rijden op je Internationaal rijbewijs.
  In Thailand kom je bij de politie wel wat makkelijker weg, maar grootste gevaar is dat je verzekeraar bij schades zou kunnen stellen dat je zonder rijbewijs rijdt, omdat je niet aan de wettelijke vereisten voldoet.
  Trek altijd na wat de regels zijn op het moment dat je met deze materie bezig moet zijn.
  Succes.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website